Dodaj do ulubionych

Seroxat dziala:)

24.04.06, 08:57
Wszystko ok juz,chodze na psychoterapie,czuje sie bardzo dobrze,slonko swieci
i jest git:)
Mam tylko jedno pytanie odnosnie seroxatu(biore 20mg)-czy wplywa to na
zaburzenie plodnosci,czy jak sie to zazywa mozna nie zajsc w ciaze,okres jest
nieregularny? Pytam bo nie wiem czy uzywac antykoncepcji czy nie.
Obserwuj wątek
    • kamedulka Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 10:05
      Każdy organizm inaczej działa... U mnie nastąpiło brak owulacji i okresu, ale z
      tego co wiem inni mieli... Wniosek powstrzymać się od współżycia :-)
      Antykoncepcja szkodzi moja droga... W przyszłości to odczujesz na sobie i
      niestety dzieciątko też będzie pokrzywdzone... Współczuję... Pewnie zwolennicy
      anty... mnie zlińczują, ale wiem coś na ten temat, moja mama jest ginekologiem
      i nasłuchałam się trochę o dzieciach, których mamy brały pigułki. Pozdrawiam!
      • suchyxxx Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 10:34
        uważaj-seroxat jest lekiem który powoduje schizy i zmienia człowieka w bestję-od
        niego łatwo się uzależnić
        • darka26 Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 11:47
          Z tego co widzę Ciebie już zmienił w bestię, dobrze, że go odstawiłę bo jeszcze
          trochę a wilkołakiem byś się stał :) Już dziewczyny uciekają od Ciebie a
          seroxatu nie bierzesz...
          • suchyxxx Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 11:50
            a niech uciekają-kto powiedział że chcę być w towarzystwie dziewczyn?
      • darka26 Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 12:00
        Popieram Cię kamedułka... Moja ciocia brała antykoncepcję i urodziła dziecko z
        Zespołem Dawna. Lekarze zgodnie twierdzą, że to wynik tabletek
        antykoncepcyjnych... Prędzej w rodzinie nie było takiego przypadku.
        • marudna.pl Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 14:03
          Taaaa... a antyperspiranty powoduja raka...
          Jeeezuuuu, ja wiem, ze deprecha zle wplywa na intelekt, ale zeby az tak ?!...
          • darka26 Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 14:12
            Akurat ja nie mam deprechy. Czuję się świetnie. KOLEŻANKO pomyliłaś się, marny
            z Ciebie psycholog :))
          • kamedulka Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 14:14
            A żebyś wiedziała, że powodują raka... Poczytaj sobie to może zmądrzejesz...
            Ludzie nie macie pojęcia o niczym a głos zabieracie!:(
            • woltero Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 14:23
              Nie przejmujcie się tą marudą, jej poziom intelektualny wynosi mniej niż
              zero... Dziecko mało oczytane i dlatego nikła wiedza... Na zdrowy rozum większa
              ilość tabletek szkodzi na wątrobę, żołądek i inne... Kto wie czy rak w
              przyszłości się nie rozwinie... A swoją drogą to słyszałem, że seroxat powoduje
              raka wątroby...
              • marudna.pl Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 16:16
                > Nie przejmujcie się tą marudą, jej poziom intelektualny wynosi mniej niż
                > zero...

Nie rozsmieszaj mnie.

> Dziecko mało oczytane i dlatego nikła wiedza...

Bardzo chetnie ja uzupelnie w oparciu o podane przez Ciebie zrodla.

> Na zdrowy rozum większa
                > ilość tabletek szkodzi na wątrobę, żołądek

Ale przeciez nie o tym byla mowa, a o rodzeniu dzieci z syndromem Downa przez
                kobiety stosujace antykoncepcje hormonalna... a moze czytanie ze zrozumieniem
                Cie przerasta ?
                • woltero Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 19:04
                  Skoro dałaś taki przykład dot. antydepresantów to udzieliłem Ci odpowiedzi...
                  Następnym razem uważaj co piszesz i podawaj przykłady bardziej trafne!
            • marudna.pl Re: Seroxat dziala:) 24.04.06, 16:14
              > A żebyś wiedziała, że powodują raka... Poczytaj sobie to może zmądrzejesz...

Bardzo prosze o zrodlo. Z checia zweryfikuje swoje poglady.

> Ludzie nie macie pojęcia o niczym a głos zabieracie!:(

"Mamy" przynajmniej pojecie o istnieniu tzw. urban legends ;-(

• woltero Marudna to trafny nick 24.04.06, 14:25
            Marudna może byś tak książki do rączki wzięła i trochę medycynki
            przestudiowała...?Hę?
            • marudna.pl Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 16:13
              > Marudna może byś tak książki do rączki wzięła i trochę medycynki
              > przestudiowała...?Hę?

Z mila checia, o ile mi wskazesz ksiazke, w ktorej sa dowody na to, ze kobiety
              stosujace antykoncepcje hormonalna z wiekszym prawdopodobienstwem rodza chore
              dzieci.
              • tarja30 Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 16:21
                nigdzie tego nie napisza bo koncerny ktore je produkuja by zbankrutowaly
                • marudna.pl Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 16:42
                  Aha. Ale jesli tak, to:
                  - skad Ty o tym wiesz ?
                  - "dobre rady", zebym sobie poczytala cos na ten temat mozna sobie o d*** rozbic :-)
                  • tarja30 Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 17:11
                    marudna.pl napisała:

> Aha. Ale jesli tak, to:
                    > - skad Ty o tym wiesz ?
                    > - "dobre rady", zebym sobie poczytala cos na ten temat mozna sobie o d***
                    rozbi
                    > c :-)

kochana jest tak ze cos pomaga ale tez szkodzi
                    nawet glupie witaminy moga nabroic
                    • marudna.pl Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 17:15
                      Kochana, ja nie mam pieciu latek i o tym wiem.
                      W ulotce dolaczonej do dowolnych pigulek anty ewentualne skutki uboczne sa
                      opisane z detalami. Sek w tym, ze rodzenie dzieci z Downem do nich nie nalezy.
                      Skoro - ponoc - jestem niedouczona i niedoinformowana, to chetnie dowiem sie
                      wiecej. Mam jednak nadzieje, ze zrozumiesz, jesli napisze, ze "wiedza"
                      przekazywana w maglu mnie nie satysfakcjonuje ?
                      • lamazz Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 17:19
                        co glownie Ci pomoglo psychoterapia czy lek? pozdro
                      • tarja30 Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 18:30
                        marudna.pl napisała:

> Kochana, ja nie mam pieciu latek i o tym wiem.
                        > W ulotce dolaczonej do dowolnych pigulek anty ewentualne skutki uboczne sa
                        > opisane z detalami. Sek w tym, ze rodzenie dzieci z Downem do nich nie nalezy.
                        > Skoro - ponoc - jestem niedouczona i niedoinformowana, to chetnie dowiem sie
                        > wiecej. Mam jednak nadzieje, ze zrozumiesz, jesli napisze, ze "wiedza"
                        > przekazywana w maglu mnie nie satysfakcjonuje ?

a dlaczego pyszczysz?Gdzie ja napisalam ze antykoncepcja powoduje zespol downa?
                        • kamedulka Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 19:11
                          Tarja30 ona tylko dobra jest w "papuni", niestety wiedzy jej brakuje na pewne
                          tematy... To zwyczajna zwolenniczka "niszczenia życia" i antyKoncepcji...
                          Marudna skąd jesteś? Dam Ci namiary na moją mamę to sobie pogadacie na ten
                          temat! A może byś tak zaczęła od prostej gazetki "Miłujcie się"? Tam są w
                          artykułach odniesienia do tekstów (książek)...
                      • woltero Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 19:01
                        Marudna wystarczy, że pogadasz ze szczerym ginekologiem, któremu tak bardzo nie
                        zależy by kobiety się truły tymi pigułami to opowie Ci o skutkach
                        antykoncepcji... A poza tym jest kilka książek, w których jest to opisane...
                        Popytam się wujkowi i podam Ci tytuły... A Twoją sprawą jest truć się, tylko
                        pamiętaj o dziecku, które kiedyś przyjdzie na świat... Byś jeszcze nie
                        płakała... Życzę Ci jak najlepiej!
                        • suchyxxx Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 19:15
                          każdy niemal lek może powodować raka i przyczyniać się do narodziń dziecka
                          porażonego.Nawet apap taki niewinny a tu proszę-rak wątroby możliwy bo to chemia
                        • darka26 Re: Marudna to trafny nick 24.04.06, 19:25
                          Ale antykoncepcja powoduje gorsze skutki niż zwykły apap! Każdy głupi o tym
                          wie, tylko niektóre osoby wolą wierzyć w co innego i zwalać na naturę. Jeśli
                          dziecko urodzi się chore to skutek natury i powietrza? :) Śmieszne stwierdzenie
                          a już i takie słyszałam... Mamusia dobrze się odżywiała, nie paliła itp. a
                          dziecko z wadą serca... A przed ciążą pigułki antykoncepcyjne łykała... Nie,
                          ale według niej one nie były tego przyczyną... Hehe śmieszne... Lekarze dobrze
                          o tym wiedzą, tylko by na tym nie zarobili, gdyby nie przepisywali tabletek!
                          • doswiadczona_zyciem Póki nie jest za późno 24.04.06, 19:43
                            Niestety to prawda co piszecie... Ja przez 8 lat łykałam tabletki
                            antykoncepcyjne... Moja córeczka urodziła się z wadą serca i kilkoma innymi
                            chorubskami. Ma dopiero 6 miesięcy i cały czas praktycznie przebywa w
                            szpitalu ;-( Dosyć się napłakałam i nie mogę się z tym pogodzić. Nikt w
                            rodzinie nie miał takich problemów. Znajomy lekarz (ginekolog) wreszcie
                            powiedział mi co było przyczyną i dlaczego inni lekarze tak chętnie zapisują te
                            paskudztwa. Dziewczyny błagam, nie róbcie tego waszym dzieciom... Coraz więcej
                            dzieci rodzi się z takimi wadami i udowodniono, że matki przyjmowały tabletki
                            antykoncepcyjne :-( Pozdrawiam was wszystkich!
    • lamazz Re: Seroxat dziala:) 25.04.06, 13:24
      i teraz niech wszyscy łykają seroxat wierząc w jego niebywałe efekty :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka