Dodaj do ulubionych

zoloft + alkohol

11.05.06, 20:02
od kilku dni mam straszliwa ochote na alkohol ale troche sie boje wypic.
biore 50 zoloftu od 2 tygodni, fizycznie czuje sie ok tylko mi jest lekko
niedobrze i sciska mnie w gardle cos przez caly czas. psychicznie jestem
troche bardziej spokojna i reaguje mniej histerycznie na wszystko. no i
zastanawiam sie jakby alkohol na mnie podzialal, boje sie ze jakiejs korby
dostane jak za duzo wypije albo ze zasne albo cos. zwlaszcza ze ten lek na
poczatku koszmarnie na mnie podzialam myslalam przez pierwsze dni ze zejde.
a jakie sa Wasze doswiadczenia z ta mieszanka? ile myslicie mozna bezpiecznie
wypic?
Obserwuj wątek
    • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 21:03
      A co jest na ulotce? Można łączyc z alkoholem? Ja generalnie nie polecam picia
      w depresji bo to tylko potęguje deprechę.
      • 1lemon Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 21:41
        Tu są ludzie na tym forum że wypili na lekach dawkę śmiertelną i jakoś żyją.
        Pij, pal, uprawiaj sex i konopie korzystaj z życia.
        • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:27
          wiem, wiem..sama chlałam i tez zyję.... a powinnam nie:P Ale pod koniec teog
          chlania alkohol robił mi cos takiego, ze lepiej nie mówic...otępienie
          kompletne..zaczęłam obawaic sie Korsakowa i przestałam pić:P
    • eizo1 Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 21:39
      > od kilku dni mam straszliwa ochote na alkohol
      a kiedy ostatnio piłaś?
      • lilivith Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:26
        ostatni raz to bylo 17.04, a leki zaczelam brac 19.04, (jak na te 3 tygodnie to
        poprawa jest zalosnie mala)no suszy mnie kurcze. na ulotce jest napisane ze nie
        nalezy pic alkoholu. zawcze mialam z tym sformulowaniem problem bo czy to
        znaczy ze sie nie zaleca czy ze nie wolno? jest takze malenki problem ze ja
        zawsze pije odrobine za duzo, nie tak zeby bgelkotac i sie slinic tudziez
        zsuwac sie pod stol ale zawsze na tyle duzo aby sie czuc parszywie nastepnego
        dnia. moze powinnam kefir pic, w kefirze jest ulamek procenta alkoholu:)
        • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:28
          moze masz juz problem z alkoholizmem? Moze nalezałoby sie z tego leczyc?
          Depresja przy alkoholizmie bywa wtórna, alkoholizm jest chorobą podstawową.
          • lilivith Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:38
            chyba nie mam problemu z alkoholizmem, jakbym sie miala sama zdiagnozowac to
            bym powiedziala ze zarowno depresja jaki nieumiarkowanie w piciu wynikaja z
            mojej, jak to lekarz zgrabnie okreslil, neurotycznej konstrukcji psychicznej.
            aqczkolwiek musze prezyznac ze mam chyba tendencje do wpadania w nalogi ale to
            teraz bardziej dotyczy ludzi
        • eizo1 Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:30
          nie mależ to nie nałeży a nie nie można więc pij jak chcesz

3,5 tyg hmmmmmm
          • eizo1 Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:35
            > nie mależ to nie nałeży
            qrwa co sie ze mną dzieje?
            takich byków to nawet ja nigdy nie robiłem
            • lilivith Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:43
              "nie mależ to nie nałeży a nie nie można" logicznie zgadza sie ale mam
              sklonnosc do nadinterpretacji, a to "3.5 tygodnia hmmmmmmmmm..." to co mialo
              znaczyc? marzy mi sie alkohol takze bo moze by mi to upiorne napiecie w
              szczekach przeszlo, boli to jak cholera
              • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:49
                cholera, mam to samo...napiecie w szczekach, boli zwlaszcza jak klade sie spac,
                czuje jakby mi sie tam gromadziłą ogromna energia... troche pomaga na to
                nitrazepam, no, ale tego nie mozna lykac bezkarnie. A a propos alkoholizmu,
                moja lekarz psychiatra, do ktorej chodzilam pare lat wstecz tez twierdzila, ze
                moje upodobanie do alkoholu wynika z mojej depresji, nie mniej jednak przeszlam
                terapie alkoholikową, bo uznałam że jednak jestem uzalezniona (po wypiciu
                pierwszego nie moge sie zatrzymac--na tym polega uzaleznienie). Od trzech lat
                nie spozywam w ogole, ale u mnie alkoholizm zwiazku z depresja nie maił
                • eizo1 Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:59
                  pisali tu o szczękościsku jeśli dobże pamiętam
                  zaczekaj to zaraz ktoś coś napisze

co do reszty to lekaż wie lepiej ale do tego
                  tżeba z dystansem
                • lilivith Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 23:03
                  a ja jeszcze mojej terapeutce od 1.5 roku nie wspomnialam o alkoholu i
                  hurtowych ilosciach jakie moge wypic (a mala i drobna jestem)
                  po wypiciu
                  > pierwszego nie moge sie zatrzymac--na tym polega uzaleznienie) hmmmm ja mam
                  podobnie, jeszcze po 2 to mi sie wydaje ze moge przestac ale po 3 to mem tylko
                  1 pragnienie aby pic wiecej i wiecej. tak samo z papierosami nie pale przez
                  dlugie okresy czasu a potem idzie mi paczka w kilka godzin i moge sobie przed
                  zapaleniem powtarzac ze nie nie bede palic, po pierwszym jakby mi mozg sie
                  przestawial i siegam po nastepne
                  • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 23:12
                    zajrzyj tu: www.alkoholizm.akcjasos.pl tu są testy i inne takie o
                    alkoholizmie..wg tych testow prawie kazdy mógłby byc alkoholikiem, wiec trzeba
                    je traktowac z przymruzeniem oka, nie mniej jednak moze warto zastanowic sie
                    nad problemem...ja uznałam, ze jestem alko i mam z bani, przynajmniej wiem, ze
                    gdybym teraz usiadła do piwa, to bez 8-12 by sie nie obyło...czuję to w
                    trzewiach, no ale to indywidualna sprawa kazdego.. ja sie psychiatrze
                    przyznałam, bo uznałam, że leczyc sie chce naprawde, ale ona to
                    zbagatelizowała, az mnie zdziwilo, bo alkohol to przeciez depresant... Wtedy
                    tego nie wiedziałam, a potem byłam na nią zła...
                    • lilivith Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 23:28
                      a ja nie powiedzialam bo jakos zapomnialam, tyle bylo innych spraw do
                      omowienia, sprawdze ten test jutro, teraz juz ide spac zanim mi szczeka
                      odpadnie, juz wole zgrzytac zebami w nocy! dobranoc
                      • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 23:51
                        dobranoc..ja tez sie bede ewakuowac...
                  • maliana Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 23:13
                    a ja jaram caly czas jak smok..z rzeczy na "p" mam chwilowo tylko to ...:P
              • eizo1 Re: zoloft + alkohol 11.05.06, 22:54
                poprostu jesteś uzależniona psychicznie
                jesteś ćpunem
                to wersja hard

do diagnozy przez forum należy podejść z dystansem
                ja czasem pije i żyje
                • suchyxxx Re: zoloft + alkohol 12.05.06, 11:31
                  wiesz niby nic nie powinno się stać w 99% przypadków;p ale zawsze jest ta
                  minimalna szansa że nagle urwie ci się film i trzeba jechać do szpitala na
                  odtrucie;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka