dzimmu 16.05.06, 20:49 Witam Czy mimo brania lekow nastepowqaly u Was nawroty depresji? jakie byly objawy? dzieki Dzimmu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maliana Re: Nawroty 16.05.06, 20:58 u mnie nie ma nawrotow bo nie wystepuja remisje... Mam permanentną depreche od wielu lat i juz nie wiem, czy to jest dystymia (na dystymie nie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: Nawroty 16.05.06, 21:02 Dziekuje...z tymi silami najtrudniej..ale jeszcze chodzę...:D Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Nawroty 17.05.06, 10:36 Tak dlugo jak nie pozbedziesz sie przyczyn depresji to bedzie wracala. Mysle ze warto sie zastanowic co robisz zle, znalesc przyczyne. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Nawroty 17.05.06, 12:13 mskaiq napisał: > Tak dlugo jak nie pozbedziesz sie przyczyn depresji to bedzie wracala. Mysle ze > > warto sie zastanowic co robisz zle, znalesc przyczyne. > Serdeczne pozdrowienia. A co mają zrobić ci, którzy mają depresję endogenną? Zlikwidować przyczynę, czyli siebie? Co radzisz, wszechwiedzący terapeuto? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Nawroty 17.05.06, 12:16 choroba nieznana Mskaiq to choroba ktorej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Nawroty 17.05.06, 12:35 lucyna_n napisała: > choroba nieznana Mskaiq to choroba ktorej nie ma. Myślisz, że nie miał endogennej? Przecież on miał wszystkie choroby świata, łącznie z AIDS i Ebolą? Że nie wspomnę o depresji poporodowej, która nieodmiennie przyprawia mnie o sataniczny rechot (tzn. nie depresja jako taka, tylko to, że Mask na nią cierpiał). Oj, Lucyna, chyba nie doceniasz naszego naczelnego terapeuty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miks88 Re: Nawroty 17.05.06, 13:26 Ja rok byłem juz praktycznie byłem zdrowy. Powoli juz odrzucałem leki, nagle pol roku temu niewiadomo czemu znowu zaczałem miec lęki i to w najpotężniejszej postaci:( Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Nawroty 17.05.06, 14:04 Nigdy nie jestesmy przyczyna depresji nawet w przypadku depresji endogennej. Zawsze istnieje przyczyna, trzeba zlikwidowac przyczyny a nie siebie. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Nawroty 17.05.06, 14:22 mskaiq napisał: > Nigdy nie jestesmy przyczyna depresji nawet w przypadku depresji endogennej. > Zawsze istnieje przyczyna, trzeba zlikwidowac przyczyny a nie siebie. > Serdeczne pozdrowienia. Mskaiq, jeśli nie wiesz, co to jest depresja endogenna, to przynajmniej się nie wypowiadaj na temat, o którym nie masz pojęcia. Depresja endogenna nie ma przyczyn zewnętrznych. A tekst o likwidowaniu siebie był ironią, jakbyś nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś