Dodaj do ulubionych

bez leków lepiej, niż z nimi

25.05.06, 20:26
Sukcesywnie rzucałem wszystko- po kolei antydepresanty, potem psychoterapię.
Okazuje się, że żyje mi się o wiele lepiej. Codziennie cieszę się życiem,
chłonę każdy nowy dzień i żałuję tych, podczas których brałem lekarstwa i
stałem w miejscu. Dziwne to wszystko trochę. Mnie nie pomogły w życiu leki. Ja
sobie pomogłem sam. Może też słońce i wiosna zrobiły swoje. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • kierowca.autobusu Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:28
      to rzeczywiście dziwne. dlaczego więc zacząłeś brać leki i chodzić na
      psychoterapię? za dobrze było?
      • 1lemon Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:36
        Pewnie miał za dobrze i żeby mu się polepszyło to musiało się narpierw
        pogorszyć żeby potem się znowu polepszyło i mógł powiedzieć że bez leków lepiej
        • kierowca.autobusu Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:39
          to tak jak z transformacją ustrojową. żeby było lepiej musi być najpierw gorzej.
      • dance_macabre Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:46
        Nie, było bardzo źle. Tak źle, że pozwoliłem sobą pokierować psychiatrze i
        stymulować się chemią. Nigdy nie zapomnę tamtych miesięcy. Mam nadzieję, że to
        nigdy nie wróci, że będę w stanie zapanować nad psyche i emocjami, nie wpędzać
        się w coś, z czego później trudno wyjść.
    • krecik86 Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:39
      gratuluję teraz czas na mnie heh
      • dance_macabre Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 20:50
        Trzymam kciuki :)
        • suchyxxx Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 21:54
          Dance a który dzień bez leków jesteś i czy jeste czysty kompletnie? Bo wiesz że
          do tygodnia czasu po odstawieniu leków może być dobrze ale potem pojawią się
          okropne objawy odstawienne które zmuszą Cię do brania leków ponownie? Dlatego
          napisz jak będziesz miał 7-10c dni niebrania leków to wtedy zobaczymy bo jestem
          pewien że będziesz cierpiał z powodu wypołukania leków z organizmu
          • suchyxxx Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 21:55
            piszę to żebyś się nie zraził i wiedział o tym że 7-10 dni po odstawieniu może
            być nieciekawie ale niemusi-zależne od osoby
            • suchyxxx Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 21:56
              tylko dla Twojej informacji napisałem o tym żebyś wiedział że może być źle
              • sam20 Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 22:16
                bez leków da rade, tylko trza głębiej oddychać :)

pieprze, nie czytam
                • luba9 Re: bez leków lepiej, niż z nimi 25.05.06, 22:21
                  dance z tytułem się zgadzam bez leków lepiej niż z nimi, ale reszta to mącenie
                  ludziom w głowach, pysznienie się na forum po co ja to brałem przecież mogłem
                  bez tych brzydkich psychotropów, wypierasz się depresji, jesteś zdrowy i co z
                  tego? depresja zniknęła i brzydkie psychotropy też? a cukrzycę też byś radził
                  opanować bez leków?
                  • dance_macabre Re: bez leków lepiej, niż z nimi 26.05.06, 11:45
                    Nie dokładaj treści, których nie ma w moim poście. To żadne pysznienie się tylko
                    moje własne przemyślenia. Forum jest chyba od tego, aby wyrażać na nim WLASNE
                    myśli i odczucia.
                    • luba9 twój post nie daje mi spokoju 26.05.06, 12:18
                      nie wiem co to jest dokładnie z twojej strony amnezja, próba wytłumaczenia
                      sobie faktu przechorowania depresji, pysznienie się (wszystko dozwolone na
                      publicznym forum, głosy pobudzjące do dyskusji tym bardziej)
                      Dlaczego bagatelizujesz depresję?
                      Dlaczego podkreślasz swoją samowystarczalność i naiwnie wpływ wiosny?
                      Czyżbyś potrzebował już poczuć znajomy klimacik? Sugeruję zajrzenie do wątku co
                      was zaskoczyło w depresji, gwarantuję że poczujesz ciarki na plecach. Chyba że
                      już wszystko zgrabnie wyparłeś albo wcale nie chorowałeś na depresję.
                      • dance_macabre Re: twój post nie daje mi spokoju 26.05.06, 17:52
                        Ja jej nie bagatelizuję. Wiem, że jest ze mną od zawsze, wiem że za jakiś czas
                        znowu przysiecze i sprowadzi mnie do parteru. Wiem, że potrafi niszczyć, ale
                        wiem też, że zanim poszedłem do psychiatry i łyknąłem pierwszy antydepresant
                        SAMODZIELNIE z nią walczyłem, nigdy nie powaliła mnie na kolana i nawet na
                        skraju życia i śmierci praktycznie nikt nie zauważał, jak mi ciężko i źle.
                        Po półrocznym doświadczeniu z lekami wiem, że tylko moja silna wola jest
                        prawdziwym i skutecznym orężem w walce z demonem.
                      • dance_macabre Re: twój post nie daje mi spokoju 26.05.06, 17:58
                        W tamtym wątku też coś Ci napisałem.
                        • luba9 uspokoiłeś mnie 26.05.06, 18:54
                          ok, każdy musi mieć swój sposób, już się nie czepiam, to jesteśmy zgodni
                          prawdziwa depresja to problem niebagatelny
                          • dance_macabre Re: uspokoiłeś mnie 26.05.06, 22:38
                            No to się cieszę, że sobie wszystko wytłumaczyliśmy, bo miałem wrażenie, że masz
                            mnie za jakiegoś chłoptasia, który złapał dołka, poleczył się trochę i imputuje
                            wszystkim, że życie jest piękne :)
              • sneeper Re: bez leków 25.05.06, 22:17
                strajk pasjentow -bunt w psychiatryku,nie bieremy lekow
                -"za to,dobrze sprawujacy sie wiezniowie w nagrode zostana przeniesieni do
                wiezien amerykanskich :)"
                • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:19
                  tak strajk i nie bierzecie leków a przecież zawsze i tak ich nie bierzecie bo
                  wypluwacie jak pielęgniarka odejdzie;p
                  • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:20
                    przynajmniej tak na filmach jest
                    • sneeper Re: bez leków 25.05.06, 22:44
                      Kepinski z Janem PII,"jechali w pociagu,zajadali sliwki,a pestki wypluwali",
                      a pacjenci musza lykac
                      • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:48
                        hahahaha:)

Po podjęciu decyzji o zakończeniu leczenia, citalopram należy stopniowo
                        odstawiać przez okres paru tygodni.

Widzicie co znalazłem w nowej ulotce citalu? Poprostu szok że w starych nic nie
                        podano takiego a lekarze dalej twierdzą że po tygodniu brania połówki można
                        odstawić potem całkowicie.No i co lekarze o tym sądzą? myślę że z każdym lekiem
                        ssri powinno się tak postępować przy odstawianiu a nie że "pobierze pan tydzień
                        połówkę a potem może pan całkoqwicie zjechać do 0 ale myślę że może pan
                        natychmiast odstawić całą tabletkę"
                        • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:51
                          tylko co to znaczy parę tygodni? Czyli od 4 do 8 tygodni zmniejszać dawkę aż
                          potem odstawić? Dopiero teraz mi to mówią?! Biorę ćwiartkę co 2 dni i postaram
                          się zjechać do ćwiartki raz na 3 dni więc zamiast wziąć jutro to wezmę pojutrze
                          bo zauważyłem że ćwiartka na 2 dni mi wystarcza czyli sprubuję brać raz na 3 dni
                          • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:53
                            chyba z tego wychodzę bo nigdy w mojej karierze testera leków nie mogłem
                            zjwechać poniżej połówki na dwa dni a teraz biorę ćwiartkę na dwa dni a w
                            zasadzie zjadę do ćwiartki na 3 dni i po jakimś czasie zacznie mi to wystarczać
                            i znowu zjadę albo odstawię.
                            • suchyxxx Re: bez leków 25.05.06, 22:54
                              cital się jednak szybko odstawia znaczy najlepiej z innych leków jakie
                              brałem-najgorzej było z seroxatem i efectinem-tam poprostu nie dało się
                              zmniejszyć dawki prawie bo już było tragicznie
          • dance_macabre Re: bez leków lepiej, niż z nimi 26.05.06, 11:43
            Jestem bez leków już ponad dwa tygodnie. Nie dzieje się nic takiego, co opisałeś.
            • suchyxxx Re: bez leków lepiej, niż z nimi 26.05.06, 12:19
              a jak schodziłeś? Normalnie zmniejszyłeś do połówki i potem całkowicie
              odszedłeś? Masz chłopie szczęście:)
              • sneeper Re: bez leków lepiej, niż z nimi 26.05.06, 12:46
                klinika na Kopernika jest dobra
                przynajmniej wiedza na czym swiat sie opiera
                ale odeszla od swoich tradycjii,i robia bledy,ci z drugiej strony (ulicy)tez
              • dance_macabre Re: bez leków lepiej, niż z nimi 26.05.06, 17:54
                Tak, najpierw przez tydzień do 10 dni mniejsza dawka, aż w końcu finał. Trzepało
                mnie potem dzień lub dwa, ale dość znośnie i na tym nieprzyjemności się skończyły.
    • dance_macabre jeszcze słówko do Lubej 26.05.06, 18:00
      Czy ja tu gdziekolwiek napisałem, że pożegnałem depresję? Bestia zasnęła
      wiosennym snem, a ja próbuję się cieszyć tym stanem.
      • sneeper Re: jeszcze słówko do 26.05.06, 18:42
        pojechalbym na wczasy lecznicze
        ale trzeba tam ly kac takie porabane leki...

• sneeper Re: jeszcze słówko do 26.05.06, 18:52
          zmienilem sobie grafike na opakowaniu mon_amie_try
          tamta dawniejsza to moze postmodernistyczna, albo socrealistyczna ?
      • luba9 Re: jeszcze słówko do Lubej 26.05.06, 18:57
        a niech śpi snem wiecznym, amen
        • sneeper Re: jeszcze słówko do Lubej 26.05.06, 19:08
          co ty chcialem kwiatki jej dac a tu na 20 zlotowym banknocie jest Chrobry
          zaniast Kopernika, nie Kopernik to chyba jest na setce...to falszerstwo jakies,
          na lamotrixie nalepili Cene i zostalo z nazwy MO....
          • sneeper Re: jeszcze słówko do banku 26.05.06, 19:11
            takie dobre lekarswo, a tak nazwe zeszpecili,
            • suchyxxx Re: jeszcze słówko do banku 27.05.06, 11:53
              to Ty co masz w końcu? Bo to lek na dwubiegunwkę a myślałem że masz
              schizofrenię.Nigdy mi nie powiesz? Nawet na priva? Obiecuję że daruję sobie moje
              głupie rady i nie będę się bawił w lekarza
              • sneeper Re: jeszcze słówko do banku 28.05.06, 15:48
                www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=12136#131297
    • negatywista Re: bez leków lepiej, niż z nimi 27.05.06, 15:16
      pogratulować
      leki to syf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka