Dodaj do ulubionych

objawy endometriozy

24.03.07, 17:42
czy ktoś z was słyszał o zaburzeniach neurologicznych przy endometriozie?
Obserwuj wątek
    • leila78 Re: objawy endometriozy 25.03.07, 09:32
      kiedyś był taki program z jakiś mądry profesorem. Mówił w nim, że komórki endo
      mogą podróżować po całym orgnizmie i w skrajnych przypadkach przeszczepiać się
      nawet w mózgu, więc to wydaje mi się wyjaśniałoby zaburzenia neurologiczne. Co
      to był za prof. to nie pamiętam, ale ta kobieta, która próbowała założyć
      stowarzyszenie pewnie będzie wiedzieć.
      • wl23 Re: objawy endometriozy 25.03.07, 09:55
        miałam robiony rezonans magnetyczny bo mam okropne bóle głowy. Wtedy jeszcze
        nie podejrzewano endometriozy.Badanie miało na celu znalezienie przyczyny bólu
        głowy.Ale rezonans nic nie wykazał.Czy to znaczy,że objawy neurologiczne nie są
        związane z endometriozą.
        • leila78 Re: objawy endometriozy 25.03.07, 09:59
          ja też mam okrutne bóle głowy - u mnie to migrena po prostu niemająca nic
          wspólnego z endo. A na Twoje pytanie to tylko lekarz może odpowiedzieć;) ale
          prawdopodobnie to nie ma związku.
          • ewa.sz3 Re: objawy endometriozy 30.03.07, 15:15
            ja też miałam okropne bóle głoy - migrenowe; zawsze ze dwa trzy dnie przed @ -
            i powiem Wam, że po laparo do tej chwili (czyli przez 1,5 roku) głowa bolała
            mnie ze dwa razy.
            pozdrawiam e.
            • monia515 Re: objawy endometriozy 29.05.07, 13:37
              Ja cierpie na migreny od lat, do tego mam IV stopień endo.
              Powiedzcie mi- czy Danazol lub któryś z leków na endo wywołuje bóle głowy i
              migreny? Muszę wystrzegac się wszystkiego, co może spowodować atak migreny,
              dlatego boję sie leków. Zresztą każdy, kto cierpi na migreny zna uczucie
              strachu przed kolejnym atakiem.
    • olka981 Re: objawy endometriozy 30.05.07, 01:11
      tak hormony wywoluja bole glowy ja biorac tabletki z dwoma hormonami mialam
      bole glowy prawie co drugi dzien wiec tylko z progesterone moge i jest okey nie
      boli i magnez jest dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka