patrykc 29.05.06, 00:01 Hej. Zastanawiam sie, czy macie jakis szczegolny objaw nerwicy, albo depresji, ktory was najbardziej denerwuje, albo najbardziej wam przeszkadza, upośledza funkcjonowanie, albo uniemozliwia kontakty z innymi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewax100 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 12:42 Moim najgorszym objawem jest ciagła płaczliwość.Jak przyjmowałam leki to było jako tako a jak odstawiłam bo tyłam to znów ciagle płaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 12:44 moim zdaniem zawroty i bóle głowy,kichanie oraz uczucie grypy po odstawieniu leków antydepresyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 12:45 aha i mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 12:45 aha i osłabienie nie dające żyć Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 13:00 aha i /tu wstaw dowolnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszekw Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 16.08.06, 20:56 dla mnie podczas depresji najtrudniejsze sa kontakty z drugim czlowiekeim.nagle staje sie malomowna, spuszczam glowe w dol i nie potrafie sie znalezc w sytuacji rozmowy z drugim czlowiekiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
bialeoko Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 13:09 brak kontroli (emocje, zwł. nagły atak spawacza) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 29.05.06, 15:14 ataki lęku (paniki) Odpowiedz Link Zgłoś
insignificant Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 10:43 bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 12:30 mi nabardziej chyba przezkadza obniżony nastruj, drażliwość, nasilające się lęki, przez , które albo popłakje , albo chodze zła, zarza mi krzyczeć np: na rodziców i brata, ale nie tylko na nich. To chyba anajbardziej mnie deneruje,przeszkadza mi. Chociaż zdarza się , że mi też przeszkadza zmeczenie i problemy z otwieraniem sie zwłaszcza ak kogoś nigdy wcześnie nie widziałam na oczy, albo nie miałąm okazji tego kogoś poznać chociaż trochę np.: przez internet. Tak też było np.: na początku ak zaczęłam eździć na terapie. Trudno mi było się otworzyć przed moą terapeutką i wydae mi się , że teraz est uż z tym lepie niż na początku. Na początku chyba wógle nie byłam przyzwyczaona do tego, ze to a powinam ak nawięce mówwić, albo wógle wógle zaczynać rozmowe z kimś, a ta osoba słucha,albo moa terapeutka zada mi na początek akieś pytaniei tak się się zacznie sesa. Chociaż zdarza sie też tak , że moa terapeutka nic nie powie i wtedy nie wiem czy mam coś powiedzieć czy nie. może z czasem się tego przwyczae , ponieważ z tego co widze w moim przypadku ta terapia może jeszcze trochę potrwać, ale mam tylko nadzieje , że moja terapeutka wie co robi. nawet jeżeli bedzie chciała jeszcze ze mną się spotykać po wakacjach. To na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 13:07 irytacja, cynizm Odpowiedz Link Zgłoś
merci2112 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 13:34 brak sił, czasem nawet trudno jest wypowiedzieć słowo. I przeświadczenie, jakbym oddychała tylko jednym płucem. A płacz sprawia ból, jest za dużym wysiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 13:58 mnie najbardzie denerwuje niepokój i ciągła z nim walka. Cięzka jest też płaczliwość. A najgorsze jest to, że bez prochów nie mogę spać. Po prostu wcale, ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
enickman Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 15:49 napady lęku niemożnośc dospania reszty nocy - kulenie się z zimna i jednoczesne pocenie się z gorąca Odpowiedz Link Zgłoś
on_depresja22 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 30.05.06, 20:54 kiedyś jakieś odgłosy w brzuchu, które przypominały pierdzenie... dziś kompletna apatia i niemożność zmuszenia się do czegokolwiek :(( Odpowiedz Link Zgłoś
magdacan Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 31.05.06, 08:35 Brak snu w nocy, sennosc w dzien, irytacja, zlosc Odpowiedz Link Zgłoś
emila25 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 31.05.06, 13:25 zgaga,refluks,burczenie w jelitach,ucisk w gardle do tego panika i lęk Odpowiedz Link Zgłoś
eka78 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 31.05.06, 16:43 zazdrośc, lęk, smutek, pesymizm, zlośc, nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 02.06.06, 11:13 Moimi najgorszymi objawami są:nadwaga,płaczliwość,osłabienie,brak tchu,niechęć do wszystkiego,lęki przed przyszłością,smutek,pesymizm,zgaga-refluks,bóle mięśniowo-stawowe/na to biorę m.in. leki/.Gdy przerwałam leki po 4 miesiacach brania z powodu nadwagi/10kg/to płaczliwośc wróciła , wystapiło nadcisnienie /190/110/i ból głowy z tyłu na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 02.06.06, 11:17 I jeszcze do tego raz zimno-dreszcze to znów napady gorąca,budzenie sie w nocy.Jest trochę tego.Czy Wy też tak macie?Po lekach było lepiej ale co z tego jak tyję pomimo tego ze niewiele jem. Odpowiedz Link Zgłoś
biedak20 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 02.06.06, 20:36 przez ponad miesiąc nie mogłem siedzieć - jakieś zapalenie, miałem zastrzyki, wizyty u neurologa.. dopiero sulpiryd pomógł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: refluks a nerwica? 08.08.06, 20:01 Przeczytałam wszystkie posty i w oczy rzucił mi się zwłaszcza jeden niepożądany objaw - zgaga-refluks. Mnie również on dotyka, ale jak dotąd nie wiązałam go z nerwicą czy depresją. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić związek zgagi - refluksu z nerwicą/depresją?(pytam poważnie)Poza tym mam jeszcze jedną prośbę, może ktoś zna odpowiedź. Czy przy nerwicy/depresji występują obfite poty całego ciała - nie tylko rąk, stóp, pod pachami. Czy ktoś też tak ma/miał i jak sobie z tym poradził/radzi? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: refluks a nerwica? 08.08.06, 20:22 tak refluks moze być przy depie lub nerwicy, ale ja poprostu zmeniełam diete. znaczy bardzo dużo kombinowałam, aż wyczaiłam jak mam jeść. i napewno nie chleb!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: refluks a nerwica? 08.08.06, 23:06 ollaboga77 napisała: > tak refluks moze być przy depie lub nerwicy, ale ja poprostu zmeniełam diete. > znaczy bardzo dużo kombinowałam, aż wyczaiłam jak mam jeść. i napewno nie > chleb!!!! Byłabyś uprzejma napisać coś więcej na temat swojej diety? Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: refluks a nerwica? 17.08.06, 11:13 Dieta to jeden z podstawowych elementów zdrowia.... jest ich jeszcze kilka ale chyba je znacie? Organizm jest dość delikatnym tworem, no i też jedzenie ma być tak dobrane by organizm na żywieniu się wzmacniał, a nie osłabiać. Jestem wogole za tym by jeść mało, ale 2-3razy dziennie. Jaka dieta? Ano taka: - zero tłuszczu zwierzęcego, - małe ilosci cukry rafinowanego - zero chleba i mącznych .... znaczy w małych ilosciach i nie popadajmy w paranoję. A to co można to: - świeże warzywa - nabiał - oleje (by zawierały kwasy omega 3 i 6 czyli tłoczone na zimno oleje, patrz firma Oleofarm) ja kupuje lniany (dieta dr Budwig), olej arachidowy, oliwa z oliwek, olej z orzechów włoskich i dodaje je do surówek - ryby - wogóle surówki, soki warzywne itd. - woda.... z cytryną. Jestem pewna, że refluks załagodzi taka dieta. Zresztą ja na takim żywieniu czuje się dobrze, a kiedyś jedząc chleb wieczna zgaga, niestrawnosc itd.... obrzydlistwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maijkell Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 08.08.06, 21:42 poczucie beznadziei, brak sił na cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec i co będziemy się licytować czy stwierdzimy, że 09.08.06, 10:48 wszystko jest względne? Jak chcesz poczytać o objawach depy to przeczytaj dokładnie ulotkę od jakiegokolwiek psychotropa. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 09.08.06, 11:01 Jedz rzeczy o odczynie zasadowym i sprobuj Sobie tak dobierac jedzenie zebys nie jadla rzeczy o odczynie kwasnym, albo jadla ich w mniejszych ilosciach. Poszukaj w internecie pod "zywnosc o odczynie zasadowym". Powinnas znalesc liste produktow o takim odczynie. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
22pp Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 09.08.06, 14:59 Dusznosci, ściskanie w klacie,kołatanie serca, lęk, zimne poty w chwili napadu. Zmieniłam luxeta ta spamilan i wydaje mi się że żle się po nim czuje, tak jak by on własnie wywoływał ataki, sama nie wiem już co robić, sporadycznie biorę xanax kiedy już mnie strasznie dusi. Odpowiedz Link Zgłoś
greta_30 Re: najbardziej ucazliwy objaw waszej choroby 09.08.06, 15:08 gniew, kiedy Świat za mną nie zdąża irytacja, kiedy mi się przeciwstawia brak samokrytycyzmu - to w manii obiżone poczucie wartości brak nadziei bezsens - w depresji Odpowiedz Link Zgłoś