Dodaj do ulubionych

Następny dół

01.06.06, 12:22
Znowu dzisiaj płakałam, jestem zła, najchętniej bym wszystkim żucałai pozbyła
sie tego leku, który wczoraj przepisała mi pani alergolog u której wczoraj
byłąm w związku ze swoimi wątliwościami. Jak przeczytałam ulotke leku ,
który wczoraj przepisała mi pani alergolog to się przeraziłam i mimo, ż
miałam brać ten lek rano to do tej pory jeszcze go nie wzięłam. Mimo,że
jeszcze nie jest pewne czy jestem na coś uczulona czy, ale to najwcześniej
może byc wiadomo dopiero we czwartek ponieważ nie whyszły mi wczoraj tety
skórne, poniewaz biorę witamine B6 i nie mogę jej niestety odstawić i
musiałąm miec robione tety z krwi. Wczoraj miałąm bardzo dobr nastrój jak
wracałam z poznania , a teraz dopadł mnie dół. Poprostu boję się zaryzykować
i wziąść ten lek, ponieważ boję się działąnia niepożądanego tego leku. Mam
wrażenie, że nie radze sobie z tym wszystkim, chyba nie umiem się w tym
odnaleść. Czuję , że się pogubiłam już w tym wszystkim.
Obserwuj wątek
    • emila25 Re: Następny dół 01.06.06, 12:30
      Ja również mam doła, a najgorsze ze nie mam do kogo się wyżalić i wypłakać, Mąż
      ma spotkania WAŻNE, siostra ma chora coreczke to tez nie bedzie sie zamartwac
      mną, mama mysli tylko o swej wnuczce...
      • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 13:56
        Ja chyba zawsze mogę wyżalić się swojej koleżance, terapeutce, siostrom
        zakonnym do których jeżdże raz na od drugiej klay liceum i na forum forum,
        ponieważz moją rodzina to chyba bardzo różnie bywa.
    • tristezza Re: Następny dół 01.06.06, 12:31
      Edytko, w zwiazku z Twoja hipochondria nie powinnas czytac ulotek. informacje o
      dzialaniach niepozadanych kazdego potrafia zniechcecic do brania leku, ale
      Ciebie doprowadzaja do kryzysu. zaufaj swojej lekarce.
      napisze do Ciebie troche pozniej.
      • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 14:08
        ale nietety mam zwyczaj czytania ulotek od leków. Zwłaszcza tym , których
        wcześniej jeszcze nie brała Coś mi się wydaje , że czytanie ulotek leków
        potrafi mnie doprowadzić przynjajmniej do paniki, o ile nie gorzej. Nie wiem
        jak , ale udało mi się przełamac i wziąść wkońcu ten lek. Na razie nic
        niepokojącego na szczęście się nie dzieje. Przynajmniej nic takiego co się nie
        działo przed wzięciem tego leku, ale na szczęście wrazie czego moja mama jest w
        domu.
        Mam nadzieje, że ona wie co robi, a przede wszystkim , że w czwartek się wkońcu
        dowiem czy jestem na coś uczulona, a do tego czasu będe musiałą troche poczekać
        na rozwianie swoich wątpliwości i to najprawdopodobniej nie będzie dla mnie
        wcale taki łatwy czas. Najgorsza chyba jest ta nie pewność co do tego czy jest
        się na coś uczulonym i nie i na ewentualnie jest się uczulonym.
    • aicys Re: Następny dół 01.06.06, 14:28
      Witaj. Wydaje mi sie,że powinnaś się przełamać i zacząć brać lekarstwa.Jeżeli to
      ma Ci pomóc to warto spróbować.Nie bierz do głowy tak bardzo skutków
      ubocznych,bo one muszą być uwzględnione,ale nie muszą wystąpić!
      • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 15:06
        Witaj. Już się dzsiaij przełąmałąm. Na razie lekarka przpisałą mi jedn lek, z
        tego co weim stosowany w leczeniu kataru aergicznego. Na szczęście nic sie na
        razie nic się niepokojącego nie dzieje. Nie weim co będzie dalej, ponieważ nie
        wyszły mi testy skórne i musiałąm miec robione tety z krwi na, kórych wyniki
        musze poczekać do czawartku do godziny 14.00, ponieważ ztego co wiem wtedy mają
        one być i wtedy będe już najprawdopodobniej pewność. Szkoda tylko, że nie
        chciały mi wyjść testy skórne, ponieważ musze brać witaminę B6 i z tego była
        nawet podjęta próba zrobienai mi testów skórnych , ale było tak jak napisałąm i
        przez to poszło 170 zł, ponieważ za wiyte zapłaciłam 50 zł, z reszte z a testy,
        ale ma nadzieje , że warto było roche poczekać, żeby móc rozwiac swoje
        wątpliwości.
    • rzeznia_nr_5 Re: Następny dół 01.06.06, 18:16
      ważne,że zęby są zabląbowane,to zawsze jakiś plus i jedno zmartwienie z głowy
    • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 19:12
      Jeżeli chodzi o zęby to chyba jeszcze dużo zostało mi ich do leczenia, a ja już
      chyab powoli się wykańczam. ILe ja bym oddałą za rozmowe z kimś, ale taką ,
      żeby usłyszeć czyjś głos. Czuje, że ja dzisaj bardzo potrzebuje wsparcia, ale
      nie będe nikogo prosiłą o wsparcie, a przynajmniej nic na siłe.
    • aicys Re: Następny dół 01.06.06, 19:54
      siemka Edytko:) Ja moge Cie spróbować pocieszyć, bo tablety działaja hehe i już
      prawie nie myśle o tym zasrnym dole i wszystkich moich poschizowanych
      problemach. Pamiętaj trzeba się zawsze starać jakoś trzymać.Chociaż łatwo jest
      tak powiedzeć, ale gorzej w praktyce.Teraz tak pisze, a jutro pewnie znowu
      bedzie mega dół blee Pamiętaj nigdy nie jest tak zle,żeby mogło być najgorzej.
      3m sie
      • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 20:21
        Siema. Ja ma dołą m.: przez to co przeczytqałąm na ulotce leku , który mi
        wczoraj przepisała pani alergolog, u której wczoraj byłam , a jeszcze jest
        wiadmo co wyjdzie z testów , ponieważ nie wyszło mi nic z testó skórnych , ale
        to pani alergolg wiedziałą , że tak bedzie przed testami skórnymi i musiaąłm
        miec tak jak pisaąłmm już dzisaj robione testy z krwi na, których wyniki trzeba
        poczkać. Teraz zaczynam dochodzić do wnisku, że chyba nie potrzebanie
        zawracałąm głowe tej pani alergog.Chyba za bardzo skupiam się na swoim zdrowiu.
        Ja już dalej nei chce brać tego leku, a przsynajmniej do puki nie bedzie
        wiadomo jakie są wynki tych testów.
      • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 20:23
        I dołuje mnie m. in. to czekanie na wyniki tych testów. Wógle nie powinnam sie
        na to decydować i wpakowywać sie w następne leki.
    • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 20:25
      a przynajmniej w który już się wpakowałam.
    • edytunia86 Re: Następny dół 01.06.06, 21:15
      Chciaąłm nauczyc sie wyszywac krzyżykami i nic ztego nie wyszło na końcu to
      wszystko pociełąm i wyżuciłąm do kasza na śmieci i złapałąm kolejnego doła. Nie
      będe już więcje próbowała, poniewaz ani tak się tego nigdy nie naucze. Napewno
      to jest nie dla mnie. Wyszywanei może i tak , ale napewno nie krzyżykami.
      • aicys Re: Następny dół 01.06.06, 21:25
        to nie wyszywaj krzyżykami, spróbuj czymś innym. A jeżeli i to nie wyjdzie to
        zajmij sie tym co Ci wychodzi najlepiej i sprawia przyjemność :)
        • edytunia86 Re: Następny dół 02.06.06, 00:23
          i chyba tak zrobię.
          • aicys Re: Następny dół 02.06.06, 00:32
            3maj się kobieto i łepetynka do góry :):):) Pozdrowionka
            • edytunia86 Re: Następny dół 02.06.06, 00:39
              Ty też się trzymaj. Pozdrawiam

• edytunia86 Re: Następny dół 02.06.06, 11:21
      Dzisiaj zaczęłąm wyszywać jakimś prostym ściegiem i chybab to mi bardziej
      wychodzi.
    • mskaiq Re: Następny dół 03.06.06, 13:22
      Edytunku, lapiesz doly z kazdego powodu. Musisz nauczyc sie wybaczac Sobie
      kiedy Ci cos nie wyjdzie. Zamiast lapac dola dowiedz sie jak sie wyszywa
      krzyzykami. Jak sie zapytasz i dowiesz to zaczniesz to robic. Moze Mama albo
      Babcia Ci pomoga.
      Jesli chodzi o zdrowie to musisz nauczyc sie zaufania do lekarzy, nie mozesz
      podwazac tego co dostajesz od nich bo w taki sposb tracisz wiare i przychodzi
      strach ktory wywoluje dola. Kiedy wierzysz strach jest o wiele slabszy.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 14:30
        To , że łapie doły z różnych powodów. Moja mama próbowałą mnie nauczyc wyszywać
        krzyżykami i nic z tego niie wyszło. Doszłąm tylko do wniosku, że nie am do
        tego cierpliwości i wczoraj zaczęłąm wyszywać jakimiś prostymi ściegami i to mi
        już chyba bardziej wychodzi i na razei chyba na tym poprzestanę.
        jeżeli chodzi o lek, który przepisałą mi pani alergolog to mi mimo lęku biorę
        go. Dzisiaj znowu kicham jestem chyba bardziej zakatarzona. Nie wiem może to
        jeszcze za wcześnei , żeby była widoczna jakaś wyraźna poprawa. Zresztą ja
        jeszcze nie weim cxy na pewno jestem na coś uczulona , ponieważ tak jak pisałam
        nie wyszły mi testy skórne , ponieważ biorę witaminę B6 i nie mogę jej odstawić
        ze względu na moją chorobę genetyczną i musiałam mieć popbieraną krew na testy
        z krwi, któych wyniki mają być w czwartek o 14.00. Wóglle jestem ciekawa co
        wyjdzie z tych testówi co się w związku z tym dowiem w najbliższy czwartek.Mam
        tylko nadzieje , że tym razem nie spóźnię się znowu na terapie. Tak jak mi sie
        zdarzyło spóźnieć się na terapię 20 minut w zeszłą środe, ponieważ u alergologa
        musiałąm jescze c zekać w kolejce, ponieważ przede mną ktoś jeszcze pani
        alergolog miałą jeszcze jednego pacjenta i jak byłam już na miejscu , któś już
        chyba był u ni3ej w gabinecie i jak była podjęta próba zrobienia mi testó
        skórnych to w międzyczasie pani alergolog zdążyła przyjąć jeszcze przynajmniej
        jedną pacjentke . Wógle w zeszłą środe u alergooga i u mojje terapeutki było
        zamieszanie. Nie weim jak to ta pani , która robiła mi te testy skórne i
        bobrała mi krew na testy z krwi z robiła , ale chyab wyjątkowo nawet to ukłócie
        mnei tak bardzo nawet nie bolało i nawet nie narzekałam tak jak mi się zdarza
        narzekać u dentysty. Żeby tylko się nie okazało, żejestem uczulona np.: na
        sierść zwierząt, ponieważ sobie tego nie wyobrażam i nie wiem co wtedy stanie
        sie z moją świnką morską , psami i kotem, ponieważ ja juz się chyba zdążyłam
        bardzo przywiązać do swojej świnki morskiej i do jednego z tych psów i nie
        wyobrażam sobie tego, żeby trzeba było uśpić te zwierzęta , albo je komuś
        oddać. Ja chyba za bardzo lubię zwierzęta, żebym była do tego zdolna i za
        bardzo się do nich przywiązuję.
        • mskaiq Re: Następny dół 03.06.06, 14:38
          Poczekaj na wyniki, nie ukladaj Sobie scenariuszy ktore sa nieprawdziwe bo
          wywoluja strach ktory wywoluje dol. Masz Swoje zwierzeta od wielu lat i nie
          masz alergi bo gdyby byla to dawno mialabys bardzo wiele problemow kiedy
          zblizalabys sie do Swoich zwierzat.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 15:46
            Jeżeli chodzi o to, że Sob9ie układam scenariusze to tego chyba jeszcze na 100%
            nie wiadmo, ponieważnie wiadmo jkaie bedą wyniki tych testów. Od lat m a tylko
            psy i kota ,ppużla falitego iświnke morską mam od ponad roku, a rybki mammy też
            od ponad roku.
            Pozdrawiam
            • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 15:56
              Przepraszam za przejęzyczenia. Jeżeli chodzi o czekanie na wyniki testów to
              raczej już się nie poddam i będe na nie czekała , ponieważ jestem ciekwa jakie
              będą wyniki tych testów i jeżeli to będzie konieczne chciałabym już sie zacząć
              leczyć.
      • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 14:33
        Dodam , ż e ja chyba bardzo wrażliwa. Chyba nawet wrazliwa i słaba
        psychicznie i jak na razie czuje, że to wszystko mnie już chwilami przerasta,
        albo , że to wszystko zbyt szybko się dzieje. Pozdrawiam.
        • mskaiq Re: Następny dół 03.06.06, 15:38
          Tak dlugo jak nie dopuszczasz strachu do Siebie to nie jestes slaba Edytunku.
          Kiedy zaczynasz to robic wtedy przychodzi dol i czujesz sie slaba i zagubiona.
          Nie wolno stwarzac strachu, bardzo czesto robimy przez zakladanie ze wszystko
          musi pojsc zle, ze nasze zdrowie jest zagrozone.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 15:48
            Jeżeli o twój ostatni post w ty6m wątku to na razie wolę pozostawić go bez
            komentarza.
          • sneeper Re: beznadziejne stany 03.06.06, 15:50
            wlasnie ,zeby nie straszyc nadmiernie tych co juz sie boja,
            nie powodowacv strachu wsrod innych,ktorym ten strach nie jest bezwzglednie
            konieczny, -nie ciagac do psychologa ludzi nieszczesliwue zakochanych , itd
            • edytunia86 Re: beznadziejne stany 03.06.06, 16:09
              Jeżeli chodzi o mnie to ja nie jestem zakochanai chyba nidy nie będe.
              • sneeper Re: je tez nie 03.06.06, 16:30
                znalazlas wiec bratnia dusze we mnie :)
    • edytunia86 Re: Następny dół 03.06.06, 19:19
      To jest nas już dwoje.
    • edytunia86 Drażni mnie... 04.06.06, 14:48
      Drażnei mnie ocenianie, obgadywanie itd. osób, których ktoś nie zna przez
      osoby tych osób nie znają. Tsk jka np.: maja mama ciocia itd. zaczęły to to
      robić w przypadku pani alergolog, u której byłam we środe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka