1234b 05.12.06, 12:41 Moze bysmy wpisywali tutaj jakies afirmacje? Ja proponuje: 1-lubie przebywac wsrod ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sajder86 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 05.12.06, 16:01 lubie byc w centrum uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
mumiak17 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 05.12.06, 16:46 Lubię przebywać wśrd ludzi, ale mam w dupie to, co o mnie myślą i wisi mi czy jestem czy nie jestem w centrum uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
1234b Re: Afirmacje-fobia spoleczna 06.12.06, 07:51 Ludzie patrza sie na mnie bo jestem ladny(a) Odpowiedz Link Zgłoś
catcher_dream Re: Afirmacje-fobia spoleczna 06.12.06, 19:48 Bez urazy, ale afirmacje w kwestiach fobii nie są dobrym pomysłem. To nie ta półka. Owszem, są one dobrą metodą na pewne długofalowe, nazwijmy to, "treści naszego życia", jednak przy konkretnych fobiach takie "pozytywne klepanie" jest mało skuteczne, a czasem nawet wręcz szkodliwe. Nie mniej jednak, myślmy pozytywnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
1234b Re: Afirmacje-fobia spoleczna 07.12.06, 07:42 catcher_dream napisał: > Bez urazy, ale afirmacje w kwestiach fobii nie są dobrym pomysłem. To nie ta > półka. Owszem, są one dobrą metodą na pewne długofalowe, nazwijmy to, "treści > naszego życia", jednak przy konkretnych fobiach takie "pozytywne klepanie" jest > mało skuteczne, a czasem nawet wręcz szkodliwe. > > Nie mniej jednak, myślmy pozytywnie! :) moim zadaniem takie afirmacje moga byc pomocne w leczeniu samemu fobii a chce je stosowac przy tzw.autohipnozie robionej samemu w domu Odpowiedz Link Zgłoś
catcher_dream Re: Afirmacje-fobia spoleczna 07.12.06, 20:26 Pewnie, życzę Ci z całych sił abyś odniósł sukces :) Jednak proszę, jeśli masz możliwość, przeczytaj książkę Thoma Rutledge - Oswoić Strach. To psychiatra z ogromnym doświadczeniem. Opisuje tam wiele problemów fobii. Zahacza min. o afirmacje. Tłumaczy zalety i wady... Odpowiedz Link Zgłoś
mumiak17 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 06.12.06, 20:10 1234b napisał: > Ludzie patrza sie na mnie bo jestem ladny(a) Ludzie patrzą na mnie bo mają taką ochotę, a mnie zupełnie nie obchodzi czemu to robią i w ogóle mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
luka.s1 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 14.12.06, 12:58 W afirmacjach nie stosujemy "nie" (nie obchodzi, nie przeszkadza) Odpowiedz Link Zgłoś
mumiak17 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 14.12.06, 23:04 Słuszna uwaga, nie powinno być "nie" w afirmacjach. Tylko nie wiem czy zauważyłeś moje firmacje nie są prawdziwymi afirmacjami ale lekką kpiną z cześci dotychczas zapropnowanych, których treść moim zdaniem nie elininuje fobii a wręcz utrwala jedną z jej przyczyn, mianowicie uzależnianie naszego samopoczucia od innych osób, od ich uwagi, aprobaty, podziwu, sympatii. Afirmację mają mówić jaki jestem, a nie jacy ludzie są dla mnie. -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
luka.s1 Re: Afirmacje-fobia spoleczna 15.12.06, 08:47 Fajnie napisałeś, zgadzam się z Tobą całkowicie :) Odpowiedz Link Zgłoś