ania33771 29.12.06, 09:08 ja własnie tyle już biore i boję się ze to za długo, ciagle coś muszę ,praca , kredyty ,apatia, brak stabilizacji w życiu osobistym. Kiedyś odstawiłam na 2 tyg. ale czułam się dziwnie. Poradzcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyderca_i_glupawiec Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 10:13 miałaś zmiany leków? pomagają na coś? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 11:44 może spróbuj odstawić na dłużej niż 2 tygodnie. dziwne samopoczucie mogło być przejściowym skutkiem odstawiennym. ja niestety coraz bardziej obawiam się, że będę dożywotnio skazana na antydepresanty. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 13:43 skoro Ci na nich dobrze to bierz i nie odstawiaj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 14:47 ja tez biore juz 10 lat i chyba nigdy nie przestane martwie sie raczej o wątrobe czy to wytrzyma oprucz bioxetinu 8 lat biore lorafen z przerwami wiec wlasnie dlatego martwie sie o watrobe czy ktos tez sie oto martwi radze ci brac dalej ,ja sobie tak radze a u psychiatry nie bylem juz z 8 lat leki przeprisuje mi lekarz pierwszego kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś
anksis Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 14:55 a moze nie powinien robic teo lekarz pierwszego kontaktu przez tyle tat... Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 18:26 akurat ten lekarz przepisuje mi te leki tylko ze 4 lata duzo jezdilem po polsce i zawsze chodzilem prywatnie nigdy zadnych obiekcji jak sie im zaplaci to nie protestują konowaly bo musze przyznac ze nie spotkalem jeszcze dobrego psychiatry a naprawde bywalem u roznych nawet ich nie interesowalo co mi jest mowilem nazwe leku i cyk po wszystkim od 40 do 70 zl do raczki i po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:16 banda "legalnych" ćpunów,żeby 10 lat nic ze soba nie zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:18 co ty pieprzysz?! są takie depresje gdzie całe życie bierze się leki np. chad czy endogenna-poczytaj zanim napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:20 tak znowu nasz zyd ..y sie odezwal schowaj sie z tymi radami ciekawe czy jest tu jakis admin ktury moglby takiego wypie..c Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:23 to ciebie się powinno wy... i sam sobie wypełnij za chamskie odzywki > ciekawe czy jest tu jakis admin ktury tak jakbyś nie wiedział,że jest admin i jeszcze "ktury",z analfabetami nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:26 wow ale agresja-spokojnie panowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka [...] 29.12.06, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:29 rasistka-to też się leczy/ja lubię każdego nieważne jaki jest Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:30 aaron.szmelcman napisała: > to ciebie się powinno wy... i sam sobie wypełnij za chamskie odzywki > > > > ciekawe czy jest tu jakis admin ktury > > > tak jakbyś nie wiedział,że jest admin i jeszcze "ktury",z analfabetami nie > dyskutuje wiesz kolego ze mimo tego ze jestem chory to gdybym cie spotkal na ulicy roz..bym ci mozg jestem strasznie agresywny do takich wlasnie osob jak ty napawaja mnie obrzydzeniem do swiata takich cwaniaczkow co to wszystko wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:44 Może by tak na jakiś czas odstawić? Odpowiedz Link Zgłoś
ania33771 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 08:47 zeby odstawić musiałabym spokojnie posiedzieć w domu , nie pracować , nie mam na to środków niestety , jestem w tej chwili sama. Myślałam ze jest ktoś kto ma podobne doswiadczenia tzn. bierze długo antydepr. i jakie są tego skutki. Dla mnie najwiekszym problemem są klopoty z koncentracją w pracy i wydaje mi sie ze to jest skutek brania leków. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 13:21 Ja leczę depresję od 10 lat z przerwami {co oznacza branie leków}. I nie sądzę by miało się coś w najbliższym czasie zmienić. Ale też nie rozpaczam z tego powodu - czuję się świetnie, funkcjonuję normalnie, pracuję, wychowuję dziecko i po prostu żyję. Za nic na świecie nie dopuszczę do takiego stanu w jakim byłam przed rozpoczęciem leczenia. Na szczęście wystarczają mi minimaln dawki leków. Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, moja watroba ma się świetnie (robię regularnie próby wątrobowe). Nie ma co się martwić na zapas. To nie jedyna choroba i nie najgorsza, przy której leki być może trzeba brać dożywotnio. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 15:15 Na depresję leczę się już prawie 10 lat i przez cały ten czas w mniejszych, czy większych dawkach brałam jakieś prochy. Od października biorę minimalną dawkę Sulpirydu. Mam problemy z krwią i hematolog twierdzi, że przyczyną mogą być antydepresanty. Pewności jednak nie ma, bo ze wzgledu na chorobę kręgosłupa często biorę leki przeciwzapalne i sterydy, więc nie wiadomo, co jest głównym powodem moich kłopotów z krwią. Na leki pewnie będę skazana do końca życia, bo mam depresję endogenną wynikającą z uszkodzeń organicznych. Bardzo pilnuję się, żeby nie przyjmować więcej leków niż to konieczne. Jestem pod stałą kontrolą psychiatry i dużo pracuję nad sobą, żeby nie dopuszczać do zaostrzenia choroby. Psychoterapia bardzo mi pomogła i polecam ją każdemu kto chce aktywnie walczyć z chorobą. Nie polecam postawy malkontenta i narzekacza, bo to nie daje nic dobrego. Przyjmowanie leków bez kontroli jak to robią niektórzy też jest bez sensu, a nie podejmowanie leczenia w ogóle jest nieodpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 15:26 Abasia masz depresję endogenną przez zniszczenia mózgu-co się stało że mózg się osłabił?Miałaś jakiś wypadek/uderzenie czy poprostu sam Ci się tak zaczął uszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka biedna abaśka :( 30.12.06, 15:57 naprawdę bardzo Ci współczuję i życzę rychłego powrotu do zdrowia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: biedna abaśka :( 30.12.06, 16:21 Euforyjka, za życzenia dziękuję, ale nie spoufalaj się, bo nie mam ochoty być z tobą po imieniu. Suchyy, jak już pisałam moje kłopoty zaczęły się po wypadku. Uraz głowy ze zbyt późno zdiagnozowanym krwiakiem, spowodował on zmiany w płacie skroniowo- czołowym. Pocieszam się jednak, że niektórzy ludzie żyją z połową mózgu i to niekoniecznie z powodu wypadku. Ogólnie rzecz biorąc daję radę. Mózg to w końcu tylko organ, liczy się umysł, a ten mi nie szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:15 Ty chyba nie wiesz co mówisz,pewnie myślisz, że to dla poprawienia sobie samopoczucia. Człowieku !! nie brałam nic przez całe zycie tj 45 lat ale dłużej bez tabletek juz nie mogę funkcjonować. Ale co tu mówić ślepemu o kolorach ... Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:31 Te poprzednie słowa były skierowane do aaron.szmelcman Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:44 a co Ty się przejmujesz jakimś szmelcmanem mnie trochę szarpnęlo jak przeczytałam że ktoś od 10 lat łyka co mu lekarz ogólny daje. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:48 wiesz Lucyna.niektórzy muszą brać takie leki większość życia-mowa tu o chorych na chad,depresję endogenną czy schizofrenię Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:51 mhm, ale wiesz, takich leków nie powinien wypisywać lekarz pierwszego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:58 aaa źle zrozumiałem Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:04 moze kumpel jak wroci z tamtad da mi pare wszywek , bedzie wyjezdzal -poprosze -- mitomania wcale nie oznacza ze cos sie kiedys nie spelni AD 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:32 suchyxxx2 napisał: > wiesz Lucyna.niektórzy muszą brać takie leki większość życia-mowa tu o chorych > na chad,depresję endogenną czy schizofrenię jakiś ty wyedukowany Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:24 nie przejmuje sie szmelcmanem tylko mnie dziwi, że jakiś neptyk zabiera głos Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:37 Ciebie tutaj jeszcze coś dziwi? widać od niedawna przebywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:43 denerwuja mnie ludzie majacy dwie prawe rece to gorzej nizby mieli obciete.......... Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:45 2. Nie przyszlo ci do glowy ze mam ochote komus dokopac wlasnie dlatego ze zrobili z niego neptyka /umyslowego rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:49 Masz racje od niedawna tu przebywam, miałam nadzieję, że znajde zrozumienie u podobnych do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:24 to jest duże forum, nie wszyscy są do Ciebie podobni ale ktoś z pewnością się znajdzie, tylko trzeba trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: cierpliwie na jednym miejscu we forum przebywa 30.12.06, 19:30 stac sie glupim w oczach swiata dla osiagniecia wiekszej madrosci i dla imienia panskiego zelzywosci znosic Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:30 uj213 napisała: > Masz racje od niedawna tu przebywam, miałam nadzieję, że znajde zrozumienie u > podobnych do mnie spróbuj lepiej w zoo Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:35 lepiej nie tam mogłabym zobaczyć ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:37 ja tam nie chodzę,żal mi tych biednych zwierzątek w klatkach Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:39 a widzisz jednak masz jakies ludzkie uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 01:45 Coś mi się zdaje, że szmelcman to kolejne wcielenie dupka jokera. Ten sam zjadliwy ton i chęć dokuczenia innym. Szkoda, że nie wymyślono leku na takich ludzi, bo pierwsza głosowałabym za przymusowym leczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 01:48 abasia471 napisała: > Coś mi się zdaje, że szmelcman to kolejne wcielenie dupka jokera. Ten sam > zjadliwy ton i chęć dokuczenia innym. Szkoda, że nie wymyślono leku na takich > ludzi, bo pierwsza głosowałabym za przymusowym leczeniem. też mi się tak zdaje, ale nie chciałam pierwsza tego pisać, bo by wyszło, że wszędzie widzę jokkera :) ale, jak widzę, nie tylko ja go widzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 02:13 Pocieszę cię, że nie tylko my mamy alergię na niego. Nie znoszę ludzi, którym humor poprawia dręczenie innych, dlatego bedę gnębiła tego dupka na każdym kroku. Mnie jego chamskie popisy nie są w stanie dotknąć, ale kogoś w większym dołku mogą na prawdę zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:34 uj213 napisała: > nie przejmuje sie szmelcmanem tylko mnie dziwi, że jakiś neptyk zabiera głos jesteś wymarzonym klientem dla firm farmaceutycznych Odpowiedz Link Zgłoś
uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:37 Wątpię, raczej posprzeczałabym sie z kimś takim jak ty, który przynajmniej mnie nieszkodliwie wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 12:46 lucyna_n napisała: > a co Ty się przejmujesz jakimś szmelcmanem > mnie trochę szarpnęlo jak przeczytałam że ktoś od 10 lat łyka co mu lekarz ogól > ny daje. kochana tez sie ku.. nie spoufalaj mowilem do h..a ze bywalem u roznych psychiatrow i wiem ze to konowaly kiedy trafilem na dobrego prxepisal mi do bre leki po kturych poczulem sie dobrze ale niestety mieszkam w malym maiesteczku i do tego psychiatry musialbym dojezdzac po 200 km myslisz ze stac mnie bylo wtedy na takie pie..ne jezdzenie po 200 km raz na miesiac wiec wal sie na ryj kochana i nie oburzaj swojego muzdzku ku.. myslalem kiedys o terapi grupowej ale jak widze takich ..ych swirow jak ty czy jeszce jedna osoba tu to mnie h.. strzela wiec pa Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 15:47 widzę że wesoły dzisiaj masz dzionek, ja też Ci życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku:) niech Ci tam jakiegoś psychię NFZ przydzieli tego roku żebyś nie musiał jak ta memeja u ogólnego o prochy żebrać (nieskuteczne zresztą w Twoim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 15:48 a na grupową śmiało idź, z pewnośćią się tam nie spotkamy, ja się panicznie boję wariatów:) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 16:50 a ja Wariatów ani trochę się nie boję! :) (boję się za to Normalnych) Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:04 lucyna_n napisała: > a na grupową śmiało idź, z pewnośćią się tam nie spotkamy, ja się panicznie bo > ję wariatów:) napewno jest pewne ze sie obudzilas kochana? na grupowa to mam ochote orgie ,a jak pomysle ze mam mowic o moich problemach przy takich ludziach jak ty to mnie odrzuca a wariatem jestem strasznym ,przyznaje sie ale ciebie to powinno h,,u,,j,, obchodzic hheheheh (to taki smiech wariata wiesz!) buahahahahahaha (jeszce raz) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:08 przyznaję że z twojego pisania utkwiły mi głównie wielokropki, pewnie dlatego wciąż się mijamy w kwestii zrozumienia wpisów. swoją drogą kiepski z ciebie wariat;P Odpowiedz Link Zgłoś
gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 03.01.07, 00:42 pewnie i masz racje,kiepski ze mnie wariat choc staram sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:11 teraz juz wiem jak sie nalezy smiac Odpowiedz Link Zgłoś
bluelagoon ja biore 6 lat 04.01.07, 19:54 ja leki biore 6 lat, w tym 2 i pol roku antypsychotyczne (mialam psychoze) ale niedlugo chyba mi lekarka odstawi, nie moge sie doczekac, bo teraz nie moge pic alkoholu a lubie przyznaje.. Odpowiedz Link Zgłoś