Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat????

29.12.06, 09:08
ja własnie tyle już biore i boję się ze to za długo, ciagle coś
muszę ,praca , kredyty ,apatia, brak stabilizacji w życiu osobistym. Kiedyś
odstawiłam na 2 tyg. ale czułam się dziwnie. Poradzcie!
Obserwuj wątek
    • szyderca_i_glupawiec Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 10:13
      miałaś zmiany leków?
      pomagają na coś?
    • aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 11:44
      może spróbuj odstawić na dłużej niż 2 tygodnie. dziwne samopoczucie mogło być przejściowym skutkiem odstawiennym.
      ja niestety coraz bardziej obawiam się, że będę dożywotnio skazana na antydepresanty.
    • euforyjka Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 13:43
      skoro Ci na nich dobrze to bierz i nie odstawiaj. pozdrawiam
    • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 14:47
      ja tez biore juz 10 lat i chyba nigdy nie przestane
      martwie sie raczej o wątrobe czy to wytrzyma
      oprucz bioxetinu 8 lat biore lorafen z przerwami
      wiec wlasnie dlatego martwie sie o watrobe
      czy ktos tez sie oto martwi
      radze ci brac dalej ,ja sobie tak radze a u psychiatry nie bylem juz z 8 lat
      leki przeprisuje mi lekarz pierwszego kontaktu
      • anksis Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 14:55
        a moze nie powinien robic teo lekarz pierwszego kontaktu przez tyle tat...
        • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 18:26
          akurat ten lekarz przepisuje mi te leki tylko ze 4 lata
          duzo jezdilem po polsce i zawsze chodzilem prywatnie
          nigdy zadnych obiekcji
          jak sie im zaplaci to nie protestują konowaly
          bo musze przyznac ze nie spotkalem jeszcze dobrego psychiatry
          a naprawde bywalem u roznych
          nawet ich nie interesowalo co mi jest
          mowilem nazwe leku i cyk po wszystkim od 40 do 70 zl do raczki i po wszystkim
    • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:16
      banda "legalnych" ćpunów,żeby 10 lat nic ze soba nie zrobić...
      • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:18
        co ty pieprzysz?! są takie depresje gdzie całe życie bierze się leki np. chad
        czy endogenna-poczytaj zanim napiszesz
      • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:20
        tak znowu nasz zyd ..y sie odezwal
        schowaj sie z tymi radami
        ciekawe czy jest tu jakis admin ktury moglby takiego wypie..c
        • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:23
          to ciebie się powinno wy... i sam sobie wypełnij za chamskie odzywki

> ciekawe czy jest tu jakis admin ktury

tak jakbyś nie wiedział,że jest admin i jeszcze "ktury",z analfabetami nie
          dyskutuje
          • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:26
            wow ale agresja-spokojnie panowie:)
            • euforyjka [...] 29.12.06, 19:27
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:29
                rasistka-to też się leczy/ja lubię każdego nieważne jaki jest
          • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:30
            aaron.szmelcman napisała:

> to ciebie się powinno wy... i sam sobie wypełnij za chamskie odzywki
            >
            >
            > > ciekawe czy jest tu jakis admin ktury
            >
            >
            > tak jakbyś nie wiedział,że jest admin i jeszcze "ktury",z analfabetami nie
            > dyskutuje

wiesz kolego ze mimo tego ze jestem chory to gdybym cie spotkal na ulicy
            roz..bym ci mozg
            jestem strasznie agresywny do takich wlasnie osob jak ty
            napawaja mnie obrzydzeniem do swiata takich cwaniaczkow co to wszystko wiedza
            • irga7 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 29.12.06, 19:44
              Może by tak na jakiś czas odstawić?
              • ania33771 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 08:47
                zeby odstawić musiałabym spokojnie posiedzieć w domu , nie pracować , nie mam
                na to środków niestety , jestem w tej chwili sama. Myślałam ze jest ktoś kto ma
                podobne doswiadczenia tzn. bierze długo antydepr. i jakie są tego skutki. Dla
                mnie najwiekszym problemem są klopoty z koncentracją w pracy i wydaje mi sie ze
                to jest skutek brania leków.
                • cassis Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 13:21
                  Ja leczę depresję od 10 lat z przerwami {co oznacza branie leków}. I nie sądzę
                  by miało się coś w najbliższym czasie zmienić. Ale też nie rozpaczam z tego
                  powodu - czuję się świetnie, funkcjonuję normalnie, pracuję, wychowuję dziecko
                  i po prostu żyję. Za nic na świecie nie dopuszczę do takiego stanu w jakim
                  byłam przed rozpoczęciem leczenia. Na szczęście wystarczają mi minimaln dawki
                  leków. Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, moja watroba ma się świetnie
                  (robię regularnie próby wątrobowe). Nie ma co się martwić na zapas. To nie
                  jedyna choroba i nie najgorsza, przy której leki być może trzeba brać
                  dożywotnio.
                  • abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 15:15
                    Na depresję leczę się już prawie 10 lat i przez cały ten czas w mniejszych, czy
                    większych dawkach brałam jakieś prochy. Od października biorę minimalną dawkę
                    Sulpirydu. Mam problemy z krwią i hematolog twierdzi, że przyczyną mogą być
                    antydepresanty. Pewności jednak nie ma, bo ze wzgledu na chorobę kręgosłupa
                    często biorę leki przeciwzapalne i sterydy, więc nie wiadomo, co jest głównym
                    powodem moich kłopotów z krwią. Na leki pewnie będę skazana do końca życia, bo
                    mam depresję endogenną wynikającą z uszkodzeń organicznych. Bardzo pilnuję się,
                    żeby nie przyjmować więcej leków niż to konieczne. Jestem pod stałą kontrolą
                    psychiatry i dużo pracuję nad sobą, żeby nie dopuszczać do zaostrzenia choroby.
                    Psychoterapia bardzo mi pomogła i polecam ją każdemu kto chce aktywnie walczyć
                    z chorobą. Nie polecam postawy malkontenta i narzekacza, bo to nie daje nic
                    dobrego. Przyjmowanie leków bez kontroli jak to robią niektórzy też jest bez
                    sensu, a nie podejmowanie leczenia w ogóle jest nieodpowiedzialne.
                    • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 15:26
                      Abasia masz depresję endogenną przez zniszczenia mózgu-co się stało że mózg się
                      osłabił?Miałaś jakiś wypadek/uderzenie czy poprostu sam Ci się tak zaczął uszkadzać?
                      • euforyjka biedna abaśka :( 30.12.06, 15:57
                        naprawdę bardzo Ci współczuję i życzę rychłego powrotu do zdrowia! :)
                        • abasia471 Re: biedna abaśka :( 30.12.06, 16:21
                          Euforyjka, za życzenia dziękuję, ale nie spoufalaj się, bo nie mam ochoty być z
                          tobą po imieniu.
                          Suchyy, jak już pisałam moje kłopoty zaczęły się po wypadku. Uraz głowy ze zbyt
                          późno zdiagnozowanym krwiakiem, spowodował on zmiany w płacie skroniowo-
                          czołowym. Pocieszam się jednak, że niektórzy ludzie żyją z połową mózgu i to
                          niekoniecznie z powodu wypadku. Ogólnie rzecz biorąc daję radę. Mózg to w końcu
                          tylko organ, liczy się umysł, a ten mi nie szwankuje.
      • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:15
        Ty chyba nie wiesz co mówisz,pewnie myślisz, że to dla poprawienia sobie
        samopoczucia. Człowieku !! nie brałam nic przez całe zycie tj 45 lat ale dłużej
        bez tabletek juz nie mogę funkcjonować. Ale co tu mówić ślepemu o kolorach ...
        • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:31
          Te poprzednie słowa były skierowane do aaron.szmelcman
          • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:44
            a co Ty się przejmujesz jakimś szmelcmanem
            mnie trochę szarpnęlo jak przeczytałam że ktoś od 10 lat łyka co mu lekarz ogólny daje.
            • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:48
              wiesz Lucyna.niektórzy muszą brać takie leki większość życia-mowa tu o chorych
              na chad,depresję endogenną czy schizofrenię
              • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:51
                mhm, ale wiesz, takich leków nie powinien wypisywać lekarz pierwszego kontaktu.
                • suchyxxx2 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 17:58
                  aaa źle zrozumiałem
                  • molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:04
                    moze kumpel jak wroci z tamtad
                    da mi pare wszywek , bedzie wyjezdzal -poprosze

--
                    mitomania wcale nie oznacza ze cos sie kiedys nie spelni
                    AD 2007
              • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:32
                suchyxxx2 napisał:

> wiesz Lucyna.niektórzy muszą brać takie leki większość życia-mowa tu o chorych
                > na chad,depresję endogenną czy schizofrenię

jakiś ty wyedukowany
            • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:24
              nie przejmuje sie szmelcmanem tylko mnie dziwi, że jakiś neptyk zabiera głos
              • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:37
                Ciebie tutaj jeszcze coś dziwi? widać od niedawna przebywasz.
                • molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:43
                  denerwuja mnie ludzie majacy dwie prawe rece
                  to gorzej nizby mieli obciete..........
                  • molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:45
                    2. Nie przyszlo ci do glowy ze mam ochote komus dokopac wlasnie dlatego ze zrobili z niego neptyka /umyslowego rowniez
                • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 18:49
                  Masz racje od niedawna tu przebywam, miałam nadzieję, że znajde zrozumienie u
                  podobnych do mnie
                  • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:24
                    to jest duże forum, nie wszyscy są do Ciebie podobni ale ktoś z pewnością się znajdzie, tylko trzeba
                    trochę cierpliwości.
                    • molee Re: cierpliwie na jednym miejscu we forum przebywa 30.12.06, 19:30
                      stac sie glupim w oczach swiata dla osiagniecia wiekszej madrosci
                      i dla imienia panskiego zelzywosci znosic
                  • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:30
                    uj213 napisała:

> Masz racje od niedawna tu przebywam, miałam nadzieję, że znajde zrozumienie u
                    > podobnych do mnie

spróbuj lepiej w zoo
                    • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:35
                      lepiej nie tam mogłabym zobaczyć ciebie!
                      • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:37
                        ja tam nie chodzę,żal mi tych biednych zwierzątek w klatkach
                        • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:39
                          a widzisz jednak masz jakies ludzkie uczucia
                          • abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 01:45
                            Coś mi się zdaje, że szmelcman to kolejne wcielenie dupka jokera. Ten sam
                            zjadliwy ton i chęć dokuczenia innym. Szkoda, że nie wymyślono leku na takich
                            ludzi, bo pierwsza głosowałabym za przymusowym leczeniem.
                            • aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 01:48
                              abasia471 napisała:

> Coś mi się zdaje, że szmelcman to kolejne wcielenie dupka jokera. Ten sam
                              > zjadliwy ton i chęć dokuczenia innym. Szkoda, że nie wymyślono leku na takich
                              > ludzi, bo pierwsza głosowałabym za przymusowym leczeniem.

też mi się tak zdaje, ale nie chciałam pierwsza tego pisać, bo by wyszło, że wszędzie widzę jokkera :)
                              ale, jak widzę, nie tylko ja go widzę ;)
                              • abasia471 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 31.12.06, 02:13
                                Pocieszę cię, że nie tylko my mamy alergię na niego. Nie znoszę ludzi, którym
                                humor poprawia dręczenie innych, dlatego bedę gnębiła tego dupka na każdym
                                kroku. Mnie jego chamskie popisy nie są w stanie dotknąć, ale kogoś w większym
                                dołku mogą na prawdę zaboleć.
              • aaron.szmelcman Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:34
                uj213 napisała:

> nie przejmuje sie szmelcmanem tylko mnie dziwi, że jakiś neptyk zabiera głos

jesteś wymarzonym klientem dla firm farmaceutycznych
                • uj213 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 30.12.06, 19:37
                  Wątpię, raczej posprzeczałabym sie z kimś takim jak ty, który przynajmniej mnie
                  nieszkodliwie wkurza
            • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 12:46
              lucyna_n napisała:

> a co Ty się przejmujesz jakimś szmelcmanem
              > mnie trochę szarpnęlo jak przeczytałam że ktoś od 10 lat łyka co mu lekarz
              ogól
              > ny daje.

kochana tez sie ku.. nie spoufalaj mowilem do h..a ze bywalem u roznych
              psychiatrow i wiem ze to konowaly kiedy trafilem na dobrego prxepisal mi do bre
              leki po kturych poczulem sie dobrze ale niestety mieszkam w malym maiesteczku i
              do tego psychiatry musialbym dojezdzac po 200 km
              myslisz ze stac mnie bylo wtedy na takie pie..ne jezdzenie po 200 km raz na
              miesiac
              wiec wal sie na ryj kochana i nie oburzaj swojego muzdzku
              ku.. myslalem kiedys o terapi grupowej ale jak widze takich ..ych swirow
              jak ty czy jeszce jedna osoba tu to mnie h.. strzela
              wiec pa
              • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 15:47
                widzę że wesoły dzisiaj masz dzionek, ja też Ci życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku:)
                niech Ci tam jakiegoś psychię NFZ przydzieli tego roku żebyś nie musiał jak ta memeja u ogólnego o
                prochy żebrać (nieskuteczne zresztą w Twoim przypadku).
              • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 15:48
                a na grupową śmiało idź, z pewnośćią się tam nie spotkamy, ja się panicznie boję wariatów:)
                • aurelia_aurita Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 01.01.07, 16:50
                  a ja Wariatów ani trochę się nie boję! :)
                  (boję się za to Normalnych)
                • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:04
                  lucyna_n napisała:

> a na grupową śmiało idź, z pewnośćią się tam nie spotkamy, ja się panicznie
                  bo
                  > ję wariatów:)

napewno jest pewne ze sie obudzilas kochana?
                  na grupowa to mam ochote orgie ,a jak pomysle ze mam mowic o moich problemach
                  przy takich ludziach jak ty to mnie odrzuca
                  a wariatem jestem strasznym ,przyznaje sie
                  ale ciebie to powinno h,,u,,j,, obchodzic hheheheh
                  (to taki smiech wariata wiesz!)
                  buahahahahahaha
                  (jeszce raz)
                  • lucyna_n Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:08
                    przyznaję że z twojego pisania utkwiły mi głównie wielokropki, pewnie dlatego wciąż się mijamy w kwestii
                    zrozumienia wpisów.
                    swoją drogą kiepski z ciebie wariat;P
                    • gerry10 Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 03.01.07, 00:42
                      pewnie i masz racje,kiepski ze mnie wariat choc staram sie bardzo
                  • molee Re: Czy ktoś z was bierze antydepresanty 10lat?? 02.01.07, 21:11
                    teraz juz wiem

jak sie nalezy smiac
    • bluelagoon ja biore 6 lat 04.01.07, 19:54
      ja leki biore 6 lat, w tym 2 i pol roku antypsychotyczne (mialam psychoze)
      ale niedlugo chyba mi lekarka odstawi, nie moge sie doczekac, bo teraz nie moge
      pic alkoholu a lubie przyznaje..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka