alicja30 23.03.07, 12:40 czy ktoś tu bierze 2x dziennie po jednej tabletce seroxatu 20mg? czy jest jakaś maksymalna dawka dobowa? Nie mam już ulotki, ale wydaje mi się, ze dawkowanie było 1 tabletka dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeszp1 Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 13:00 Maksymalna dzienna dawka seroxatu to 50 mg Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 15:28 o, kto się pojawił:) Mam nadzieję że to tylko z ciekawości co słychać na starych śmieciach a nie z powodu pogorszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 15:32 Lucynko, nie każdy kto tu zagląda ma od razu pogorszenie :)) Ja np. wtedy omijam to forum i te zagadnienia szerokim łukiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 17:53 obyś miała rację. Mam nadzieję że u Ciebie nad kreską Cassis. Dobrze że zaglądasz, przynajmniej od czasu do czasu jakiś rozsądny głos się pojawia na tej "łodzi głupców" :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 15:19 zależy jakie schorzenie - wg. ulotki dla niektórych wskazaniem jest 20 mg a dla innych (np. fobia społeczna) 40 mg Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 15:51 maksymalna, wg ulotki, to 60 mg. 40 mg to dawka duża, ale nie maksymalna. jeśli Ci pomaga to wcinaj i nie pytaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 17:20 sprawa akurat nie dotyczy mnie tylko mojego ojca, który bierze ten lek od 4 lat i zawsze miał brać po jednej dziennie a na wczorajszej wizycie lekarz zapisał mu dwie. Nie zauważyłam u ojca żadnego pogorszenia jeśli chodzi o depresję - raczej nadal ma problemy z natręctwami i to przez cały czas brania seroxatu (po kilka razy sprawdza czy zamknął samochód, zgasił światło, myje ciagle ręce itp). Myślałam, ze dostanie drugi inny lek oprócz seroxatu a nie większą dawkę tego samego leku. Nie wiem, co mówił na wizycie, że lekarz tak zadecydował, ale według mnie teraz to już nie depresja jest jego problemem. Czy seroxat leczy również natręctwa? Jesli tak to chyba nie sprawdza się w przypadku mojego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: seroxat - maxymalna dawka 23.03.07, 17:27 a, to spokojnie. 40 mg dla faceta może być. (ja jestem małą dziewczynką, a też przez jakiś czas jadłam 40 mg i nie umarłam :-) seroxat leczy natręctwa i w tym celu stosuje się właśnie większe dawki. Odpowiedz Link Zgłoś