becia878 12.05.07, 19:33 i od ilu chorujecie na depresję? js mam 19 lat i mam depresję od ponad dwóch lat pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annapiekoszewska Re: ile macie lat 12.05.07, 20:02 ja jestm 86 rocznik, czyli mam 21 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: ile macie lat 12.05.07, 20:24 ja mam 22 i na depresję choruję od 17 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
becia878 Re: ile macie lat 12.05.07, 22:06 jak u mnie powstała depresja? najpierw problemy wszkole, potemrozwód rodziców, który zresztą bardo przeżyłam, miałam też problemy z narkotykami Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: ile macie lat 12.05.07, 22:42 Niedawno skończone 21 lat a na nerwicę bo chyba tak to mogę nazwać choruję od 17 roku czyli już ze 4 lata będą Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: ile macie lat 12.05.07, 22:45 to jest złe pytanie, właściwe to - jak długo jeszcze będę żył i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: ile macie lat 28.05.07, 21:47 Cztery dyszki i ciut.W chorubsku papram się drugi rok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka-mimo-wszystko Re: ile macie lat 14.05.07, 21:34 Opamiętajcie się !!! A ja mam ... 46 lat. Podpieram się pod bokami i posłuchajcie, coś wam opowiem - może was to nie znudzi. W 1994 miałam z mężem wypadek sam., w którym utraciłam 56% zdrowia, w szpitalu leczyłam się 2 lata (gdyby nie moi rodzice to wtedy moja 2-letnia córka i 7-letni synek musieli by wylądować w Domu Dziecka, bo mąż: ogołocił wspólne konto, zostawił niezapłacone rachunki i ... zostawił mnie taką połamaną, schorowaną i poszedł z młodszą, zdrową w świat. A wcześniej od moich rodziców "pożyczył" niby na rozwinięcie "rodzinnego" interesu sporo kasy "na wieczne" oddanie. Ja wracam załamana psychicznie i wykończona fizycznie ze szpitala do ośrodka rehabilitacji, a tam dają mnie do pokoju z jakąś sparaliżowaną 80-letnią staruszką po wylewie, co jeszcze ma kłopoty z mówieniem. Dobiło mnie to. A co się okazało ? Ta przypadkowa kobieta okazała się być dla mnie najlepszą psychoterapeutką, jakby przysłaną przez dobrego anioła, tyle w niej było chęci do życia, życzliwości, dobych rad, pozytywnego nastawienia do ludzi, po prostu tryskała uśmiechem. Na codzień żyła z rodziną córki,a marzył Jej się Dom Spokojnej Starości, czekała na to wolne miejsce jak na zbawienie, była tam 2 m- ce i zmarła. Wspominam Ją i dziękuję Bogu za takich ludzi. Wam też powiem, nie bójcie się ludzi, szczególnie takich, co mają więcej lat od Was, a chcą Wam coś przekazać, nie patrzcie na swoje sprawy jako na te najgorsze. Szczęście każdy ma przed nosem - a jak ma - to trzeba brać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: chcialabys:-))))))) 14.05.07, 23:25 chciałabym, chciałam ;-) ja na tyle wyglądam, laski - solarówy młodsze o dychę wyglądają starzej! mam dobre geny młodości Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 tez chcialas byc solarka!;-)))) 15.05.07, 13:57 gdyby biust nie zaczal sie marszczyc wygladalabys jak i one;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: tez chcialas byc solarka!;-)))) 04.06.07, 21:35 Mazur, myslalam, ze sie przewidzialam! Powiedz, gdzie Ciebie jeszcze nie ma? :) Odpowiedz Link Zgłoś
j215 Re: tez chcialas byc solarka!;-)))) 04.06.07, 21:56 Mazur kolejna twoja fanka.Nie wklejaj czasem na forum swojej fotki bo będziesz miał też i fanów odbierających sobie nieudolnie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
aidka Re: ile macie lat 15.05.07, 10:29 Optymistko... b. podoba mi się to, co napisałaś o tej Ś.P. starszej Pani pozdr. a. Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka-mimo-wszystko Re: ile macie lat 15.05.07, 11:07 Aidko-takie wydarzenie mnie spotkało, dlatego staram się innym przekazać takie życiowe motto: nie zamykajmy się wewnątrz swoich depresji, tylko przyjmujmy do siebie zwierzenia innych, ale nie na zasadzie kpiących ironii (bo my i tak wiemy lepiej, oni są beznadziejni, etc.) tylko spójrzmy na innych łaskawszym okiem. Może naprawde warto ? Czasem taka chwila nerwów nastaje, to racja - ale trzeba wtedy: dziewczyna-wyryczeć się, nakrzyczeć, chłopak-chyba-nabluzgać na kogoś, strzelić piwko, pokopać piłkę (nie kumpla!!). A za pare chwil- jak minie ta złość - to na nasze poprzednie złe zdarzenia spojrzymy już innym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: ile macie lat 16.05.07, 12:16 optymistka-mimo-wszystko napisała: > tam dają mnie do pokoju z jakąś sparaliżowaną 80-letnią > staruszką po wylewie, co jeszcze ma kłopoty z mówieniem. Dobiło mnie to. A co > się okazało ? Ta przypadkowa kobieta okazała się być dla mnie najlepszą > psychoterapeutką, jakby przysłaną przez dobrego anioła, tyle w niej było chęci > do życia, życzliwości, dobych rad, pozytywnego nastawienia do ludzi, po prostu > tryskała uśmiechem. "Naukowcy amerykańscy odkryli, że z wiekiem ludzie nabierają bardziej pozytywnego podejścia do życia. Psychologowie z uniwersytetu w Kolorado zauważyli, że osoby powyżej 55 roku życia patrzą na świat znacznie bardziej optymistycznie, niż 20-latkowie, dla których "szklanka jest zawsze w połowie pusta". Mam trzydziestkę, ale jeśli przyjdzie mi przeżyć jeszcze pół wieku, to nawet ja będę mógł zostać optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: ile macie lat 15.05.07, 01:45 coraz bardziej siwieje i rozmyślam nad zapuszczeniem brody bolą mnie stawy i nerka.... Odpowiedz Link Zgłoś
allure_h Re: ile macie lat 15.05.07, 14:11 eizo1 napisał: > coraz bardziej siwieje i rozmyślam nad zapuszczeniem brody > bolą mnie stawy i nerka.... > > > uhhh mnie tez nera szarpie...i to jak... a lat 20 i pare :) Odpowiedz Link Zgłoś
allure_h Re: ile macie lat 15.05.07, 14:13 i mam teraz wrazenie ze depresje/leki mam od baaaaaaaardzo dawna tzn gdzies od podstawowki - teraz czuje jak to jest jej nie miec i jak siegam pamiecia wstecz to zawsze czulem sie gorzej niz teraz by nie powiedziec beznadziejnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia85 Re: ile macie lat 15.05.07, 19:10 prawie 22 lata,a depresję mam chyba od zawsze-tyle,że kiedyś była nierozpoznana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: ile macie lat 15.05.07, 19:15 ja 44, ale wkrótce będzie wiecej w naszych czasach ludzie żyją stanowczo za długo, z powodów medyczno- socjalnych odwracając te myśl na początku naszej ery wiek 33 lata to była póżna starość ludzi niszczyły choroby, wojny, bieda, niewielu ludzi dożyło takiego wieku jak ja teraz Odpowiedz Link Zgłoś
kontrreformacja Re: ile macie lat 15.05.07, 20:12 27. Nerwica od zawsze. Pierwsze szajby miałam w przedszkolu. Zastanawiam się, czy można w ogóle tego się pozbyć, bo nie wiem, jak to jest być normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: ile macie lat 15.05.07, 20:18 zaraz zaraz, człowiek który pracuje traci potencjał szajby na rzecz pracy istnienie szajby wskazuje na ukryte bezrobocie i nudę Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: ile macie lat 15.05.07, 20:19 mysle że u niektóych ludzi ,to skutek,że pracują przy degustacji słodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: ile macie lat 16.05.07, 05:31 leczenie bezzaswadne to sens życia na reszte życia w rzeczywistości ma 45 lat, obchodze jednak po raz 6- ty 44 rocznice ,bo mam sentyment do tej liczby a odliczam ją w tył,wykorzystując cofnięcie czasu pobytem w psychiatryku... szajbką też mam ochotę się zająć zniszczyć rozum,uwagę lekami/ narobić mu biologicznych badów a MBR / a szajbkę zostawić i patrzeć jak człowiek zamienia się w psa...dla nauki -- pragnienie zemsty ustaje w obliczu miłości Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: ile macie lat 16.05.07, 09:56 23 i połowę życia w czarnych barwach spędziłam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: ile macie lat 17.05.07, 21:02 ja mam 33 lata i choruję w zasadzie od przedszkola (nerwica), liceum (depresja) schiza (studia). Odpowiedz Link Zgłoś
ornelia Re: ile macie lat 19.05.07, 18:41 28, choruję od 16 roku życia (pierwsza próba samobójcza) Odpowiedz Link Zgłoś
yolanda33 Re: ile macie lat 25.05.07, 12:33 21, depresja od 8 lat, nerwica od zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
ocki2 Re: ile macie lat 05.06.07, 11:09 35 ale tak myślę, że nie dłużej jak do 40 będę się męczył. Odpowiedz Link Zgłoś