Dodaj do ulubionych

Oferta pracy CitiHandlowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:49
Cześć
Jeśli zobaczyliście ofertę pracy do Banku Handlowego do Zespołu Kredytów
Hipotecznych to gorąco odradzam. Być może dają konkretną kasę, ale to Bank,
który nie dość, że ma potłuczone procedury, na których nie da się pracować i
systemy, które tylko utrudniają pracę, to jeszcze sama praca jest niepewna...
BHW SA ma dział kredytów hipotecznych w Łodzi, ale jakiś szaleniec umyślił
sobie przenieść biznes do Warszawy i wielu ludzi idzie na bruk... Mongoły z
Citibanku doszły do przekonania, że skoro hipoteki walą się w USA, to i w
Polsce należy ograniczyć ekspansję na rynku hipotek. Pomimo, że stworzyli
korzystne cenowo, ale restrykcyjne proceduralnie produkty, które zapewniają im
niezły portfel, to powoli wycofują się z rynku. Hipoteki w Citi - to może
niezły pomysł na pacę, ale krótkoterminowy i ryzykowny. Przemyśl to pięć razy,
albo stracisz. W ostanich dniach BHW SA zdecydowało o nieprzedłużeniu umów o
pracę wszystkim osobom, które były zatrudnione na próbną umowę o pracę - tak
więc polecam złożenie CV osobom, które chcą sobie znaleźć zatrudnienie na
jakieś 3 miesiące ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:52
      a tez pracowałem w Citku i wiem cos o donosach. Wytrzymalem tam 5 miesiecy i
      śmiało moge powiedzieć, ze była to najgorsza praca jaką miałem. Atmosfera
      beznadziejna, ostry zapieprz i kasa nie za ciekawa. Ale w sumie to jestem im
      wdzięczny. Tak mnie wkurzyli, ze zaczalem szukac nowej pracy i dostałem fajną
      fuszkę na lepszym stanowisku, ciekawszą i z lepsza kasa :)

WSZYSTKIM ODRADZAM CITI !!!!!!
    • jan-w Re: Oferta pracy CitiHandlowy 21.02.08, 20:53
      Domyślam się że jesteś jednym z tych, których prośbę o pracę odrzucono?
      • Gość: misiek2 Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:20
        jestem osobą która pracuje tu kilka lat i chyba zminie pracodawcę.
        Wielu moich znajomych znalazło się bez pracy. Citi poinformował ich 10 dni przed
        koncem ich umów próbnych, że nie przedłuża im umowy, bo zmienia się strategia
        banku i są juz niepotrzebni. Po co ich w takim razie zatrudniano? Eeee, szkoda
        gadac:(
        • jan-w Re: Oferta pracy CitiHandlowy 22.02.08, 09:09
          Żeby uściślić: Umowa na okres próbny, zawierana jest na okres nie dłuższy, niż 3
          miesiące. Po tym czasie, można zawrzeć stałą umowę o pracę, lub nie, zależnie od
          chęci OBU stron. Oczywiście nie obowiązuje tu zasada miesięcznego (a tym
          bardziej 3-miesięcznego ;-) ) wypowiedzenia.
          Zarzut jest więc całkowicie bezpodstawny.
          • Gość: misiek11 Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 07:16
            zarzut jest jedynie taki, ze citi sciagnął smietankę doradców z całej Polski
            oraz kilkunastu analityków do centrali, tylko po to by po 3 miesiącach wszystkim
            podziękować. Przecież każda z tych osób ma rodzinę, kredyty oraz plany. Człowiek
            zmienia pracę by sobie poprawić standard, ustala z pracodawcą pewne zasady a tu
            d..pa, bank zmienił wizję i wszystkich po prostu wywala.
    • Gość: hipek Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 07:23
      ... do 15 marca nas nie zwolnią bo śmietanka z góry pojechala do Meksyku na
      balangę , bo nie wiedzą co zrbić z tym meksykiem hipotecznym w Polsce, to się
      ludziska pobawią, zwiedzą, odreagują, zapomną nasze mo..y a potem z czystym
      sumiem nas zdegradują albo wypie...olą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Lepiej będzie jak sami znikniemy a w innych bankach zrobimy im taką konkurencje
      aż milo !!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam wszystkich HIPKÓW I HIPKI, glowa do góry :-)
      $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
      • Gość: spec ds hipo Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 08:03
        w 100% zgadzam sie z tym, iz zostala do citi sciagnieta smietanka doradcow a
        teraz koniec z ich praca.
        czekam na decyzje pracodawcy.
        zwonienie grupowe? zwolnienie zamienne czy cos podobneo...

nikomu nie polece tu pracy. zeby mi pozniej bylo wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • jan-w Re: Oferta pracy CitiHandlowy 26.02.08, 08:05
        Naprawdę sądzisz że pisząc pod trzema nickami, sprawiasz wrażenie wielu
        popierających swoje zdanie osób? Podpisałeś umowę na okres próbny, pracodawca
        uznał że nie odpowiada mu współpraca z tobą, a ty robisz zadymę? Chyba nie
        przeniosłeś rodziny do innego miasta i nie kupiłeś w nim na kredyt mieszkania,
        mając zawartą tylko trzymiesięczną, próbną umowę o pracę? Jeżeli tak zrobiłeś,
        nie dziwię się bankowi, że tak lekkomyślnej osoby, nie chciał zatrudnić na stałe.
        • Gość: Jack Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: 83.238.211.* 26.02.08, 12:06
          Witam, a jaka kasa jest w takim Citi? Skoro to praca na 5mies. może
          przemyśle
          • Gość: aaa Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: 192.193.245.* 26.02.08, 12:57
            podobno w sprzedazy prowizje obnizyli o połowę ;). No ale z 1500
            podstawy to pewnie dostaniesz :)
        • Gość: aaaa Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: 192.193.245.* 26.02.08, 13:02
          Janku, kredyt hipotezny zaciaga sie na troche dłużej niż 3 m-ce....
          A zmieniając pracę można go juz spłacać od kilku lat, jednak jeszcze
          kilka lat do przodu zostaje.
          Czytałeś poniedziałkowy Dziennik? Jest tam artykuł na temat
          prawdopodobnych zwolnień grupowych w Citi... no i zaczyna sie to
          dziać...po prostu.
          • jan-w Re: Oferta pracy CitiHandlowy 26.02.08, 13:20
            Informujesz mnie ze kredyt jest na dłużej niż 3 miesiące? Przeczytaj powtórnie
            mój post. Przecież właśnie tego argumentu użyłem, tłumacząc założycielowi wątku
            piszącemu pod wieloma nickami, że był bardzo lekkomyślny, zaciągając kredyt na
            mieszkanie w INNYM mieście, mając w nim tylko umowę na okres 3 miesięcy.
            Przeczytaj także jego posty, a zrozumiesz o co chodzi.
            • Gość: aaa Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: 192.193.245.* 27.02.08, 13:32
              No ale sugerujesz, że po wzięciu kredytu na 30 lat przez owe 30 lat
              nie powinien zmieniać pracy? Dziwne podejscie. Mógł go przecież
              wciąć kilka lat temu a teraz zmienić pracę (z tego co pisze moim
              zdaniem tak wynika), no i niestety się naciął, bo pracodawca nie
              przedłużył mu umowy.
              Jestem bankowcem i sprawa Citi jest w naszym środowisku już lekko
              nagłosniona. Niestety to co pisze autor jest prawdą, czyli citi
              zatrudnilo w ostatnich miesiącach wiele osób z całej Polski i nikomu
              z nich nie przedłużyli umów :(. A pracującym tam od dłuższego czasu
              albo wypowiadają umowy lub proponują pracę w innych działach nie
              związanych z hipoteką.
              A artykuł z Dziennika tylko to potwierdza - tną koszty po wielkich
              stratach z powodu kredytów hipotecznych w USA i odbija się to
              również na pracownikach w Polsce.
              Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
              • Gość: Janusz Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:47
                Jasiek co ty masz kase z Citi, że go tak bronisz, a zapomniałem z
                kont ten sentyment do Citi, teraz już sobie przypomniałem.
                Pracowałem w NY to wiem czyj to bank :)
                Poczytaj sobie.

wtorek, 26 lutego 2008
                autor: Magdalena Janczewska
                źródło: Dziennik
                Takiego odszkodowania domaga się od Citibanku Mariusz Surma, prezes
                firmy sprzedającej usługi banku. Zarzuca mu zniszczenie jego firmy i
                przejęcie najlepszych pracowników. Aż 4 mln zł to świadczenie
                wyrównawcze, należne agentowi po rozwiązaniu umowy.
                „Roszczenia przedsiębiorcy uznały za zasadne zarówno Sąd Apelacyjny,
                jak i Najwyższy. […] Pierwsza rozprawa w marcu.” – podaje „Dziennik”.
                Na podstawie umowy na sprzedaż usług Citibanku na wyłączność, firma
                MS Direct Sales pozyskała dla banku ponad 40 tys. klientów w trzech
                województwach między 1999 i 2001 r. Citibank stał się dzięki temu
                praktycznie monopolistą na rynku kart kredytowych.
                „Współpraca przebiegała bez zgrzytów do 2001 r., kiedy doszło do
                konsolidacji Citibanku z Bankiem Handlowym. We wrześniu 2001 władze
                banku postanowiły zerwać z MS Direct Sales umowę, choć miała
                obowiązywać do końca maja 2002 r. "To było bezpodstawne i w końcu
                się z tego wycofano, ale wtedy zaczęła się wojna podjazdowa i
                podkupywanie naszych najlepszych agentów" - relacjonuje Surma.”
                Bank zapewniał agentów, że nie stracą pracy, bo zostaną zatrudnieni
                przez Citibank od czerwca 2002 r. Jednak pierwsi agenci zostali
                przejęci przez bank jeszcze w okresie trwania umowy, a od czerwca
                działo się to już na skalę masową.
                „Zdaniem dr Ewy Rott-Pietrzyk, eksperta od prawa agencyjnego z
                Uniwersytetu Śląskiego, przejmowanie pracowników innego podmiotu
                gospodarczego, z którymi zawarto umowę agencyjną, to klasyczny
                przejaw nielojalnego zachowania. A taki obowiązek nakłada na obie
                strony kodeks cywilny. "W takim wypadku firma powinna walczyć w
                sądzie o odszkodowanie" - mówi Rott-Pietrzyk.
                To nie wszystkie zarzuty, jakie przedstawiono Citibankowi
                Handlowemu. Nie wywiązał się on także z zobowiązań finansowych w
                stosunku do spółki. Według kodeksu cywilnego po rozwiązaniu umowy
                agentowi przysługuje świadczenie wyrównawcze. "Wyrównanie nie może
                przekroczyć wysokości średniego wynagrodzenia za jeden rok" -
                tłumaczy dr Rott-Pietrzyk. Według obliczeń biegłych sądowych należna
                kwota z tego tytułu to ponad 4 mln zł.
                Bank nie wypłacił dolnośląskiej firmie również prawie 1 mln zł
                wynikających z klauzuli konkurencyjności, czyli zobowiązania spółki
                do pracy tylko i wyłącznie dla niego. To wszystko zaowocowało
                bankructwem firmy.”
                Citibank Handlowy nie komentuje sprawy.
                Więcej w „Dzienniku”
              • jan-w Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 27.02.08, 14:04
                Jeżeli rozpacza że ma kredyt, a nie przedłużono mu umowy którą miał zawartą na 3
                miesiące, to znaczy że na niej głównie opierał swoje plany spłaty kredytu. Dla
                fachowca, znającego swoją wartośc, nieprzedłużenie okresu próbnego to nie jest
                żadne nieszczęście. Przed zakończeniem, liczy się z tym że umowa może nie
                zaostać przedłużona i ma w rezerwie kilka innych, niegorszych. To samo dotyczy
                informacji o rodzinie itp, które zamieścił. Mając niepewną krótkoterminową
                umowę, ściągnął z łodzi do Warszawy całą rodzinę? Szaleniec. Z jego postów
                wynika, że jest człowiekiem o niezbyt stabilnej sytacji, który po podpisaniu
                umowy,pomyślał że złapał Pana Boga za nogi i przeorganizował całe życie pod
                kątem tejże pracy. Kiedy umowy nie przedłużono, czuje się oszukany przez
                pracodawcę więc pisze wiele listów pod różnymi nickami, zęby go obsmarować i na
                dodatek, sprawić wrażenie, ze robi to wielu "skrzywdzonych" tak jak on. Ciekawe
                czy we własnej firmie, po przekonaniu się w okresie próbnym, że pracownik jest
                lekkomyślny i nie nadaje się do poważnej pracy, przedłużył z nim umowę o pracę
                na czas nieokreąlony? ;-)
                • Gość: aga75 Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy IP: *.jmdi.pl 28.02.08, 05:26
                  Chyba do końca nie rozumiesz wypowiedzi swoich poprzedników, choć
                  masz prawo do własnego zdania. Pracuję w Citi od 1999 i z
                  perspektywy czasu mogę niestety tylko potwierdzić, że na polskim
                  rynku "niestandardowe produkty" jakoś nie wychodzą Citkowi.
                  Wszystkie inne banki - duże czy małe - wyrabiają konkretny porfel na
                  hipotece. A plajta z hipoteką - to jest już drugi niewypał kredytów
                  hipotecznych w historii Citi na rynku polskim (pierwszy był w latach
                  2000-2001).
                  Zwolnienia lub nie przedłużenie umów nowym pracownikom nie dotknęło
                  tylko jednej osoby. W październiku/listopadzie 2007 rozkręcali
                  biznes na szeroką skalę, a teraz go zwijają.
                  Strategiczne i długofalowe decyzje zmieniane są co kilka miesięcy,
                  bez patrzenia na konsekwencje personalne... Nie będę się wgłębiać w
                  kwestie, że takie postępowanie nie przystoi firmie, która uważa się
                  za SUPER PRACODAWCĘ.
                  Patrząc na rynek kredytów hipotecznych w Polsce, nie zauważyłam aby
                  którykolwiek inny bank zwijał się z tym interesem. Wprost
                  przeciwnie, banki specjalizujące się w kredytch, chcąc przejść na
                  wyższy poziom, wchodzą właśnie w hipotekę.
                  Masz rację że specjaliści są rozchwytywani i z pewnością znajdą
                  pracę osoby, które chcą lub muszą odejść. Ale problem leży w tym, że
                  tak z dnia na dzień nie zamyka się interesu, tylko dlatego że w
                  spółce matce są problemy (wynikające zupełnie z innego źródła i
                  mające wieloletnią historię).
                  Problem potencjalnego zwolnienia wisi też nad ludźmi, którzy pracują
                  tam od co najmniej 1,5 roku. Góra podejmuje decyzje, a ludzi nie
                  informuje o bardzo ważnych zmianach dla kilkudziesięciu czy kilkuset
                  osób, aby nie potwierdzać informacji o zwolnieniach grupowych, które
                  już ukazały się w prasie, a które na intranecie citkowym prezes BH
                  odwołuje i zarzeka się, że nic takiego nie będzie miało miejsca.
                  Zakłamanie bije z każdego kąta w tej FIREMCE - i piszę tak nie
                  dlatego, że powyższe w jakikolwiek sposób mnie dotknęło. Trochę
                  interesowałam się etyką w biznesie, a mięchem propagandowym - jaki
                  to CITI JEST COOL - katują nas na każdym spotkaniu (jaki to Citi
                  jest wspaniały - propracowniczy, ostatnio super proekologiczny). A
                  wewnątrz dopuszcza się zagrań początkujących firemek - pocwaniakować
                  tu, popróbować szybko się dorobić gdzie indziej. A polski rynek
                  usług finansowych to już nie ta gąbka co w 1999, że można było
                  każdemu wcisnąć wysokooprocentowany kredyt czy super kartę gold z
                  oprocentowaniem, które dotnie jeszcze twoje dzieci...
                  Jeśli chciałbyś dodać, że jak mi tak bardzo źle, to czemu nie zwijam
                  żagli i nie przechodzę do tych wszytkich innych wspaniałych banków.
                  Z góry podziękuję za troskę i dobrą radę. Właśnie mam zamiar to
                  zrobić. Ale tam też czeka mnie 3 m-czny okres próbny - i mam rodzinę
                  na utrzymaniu i kredyt hipoteczny. Ale jestem bogatsza o
                  doświadczenie, które wynoszę po wielu latach z Citi - sprawdzam
                  opinię o firmie u wieloletnich pracowników - czy przypadkiem mój
                  przyszły potencjalny pracodawca nie ma ciągotek do zwolnień
                  grupowych i krótkoterminowego rozkręcania długofalowo rozwijających
                  się biznesów.
                  • jan-w Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 28.02.08, 09:19
                    Różne banki (i nie tylko) mają różny profil działalności i nastawione są na
                    różne grupy klientów. Citibank, to nie to samo co PKO BP i bardzo dobrze. Zmiany
                    w strategii działalności, są objawem normalnym w nowoczesnym, niezaskorupiałym
                    banku. Musi to za sobą pociągać oczywiście zmiany w zatrudnieniu. Odpływ
                    pracowników mniej potrzebnych, na rzecz bardziej odpowiednich do nowej
                    strategii. Na kryzysie hipotecznym w USA, straciły nie tylko Citi I ML. One
                    pierwsze ogłosiły wyniki. Inne banki (także europejskie) problem ten dotknął
                    podobnie. Każde chciał zarobić na tym lukratywnym interesie. Problemy ze
                    stratami zarówno Citi, jak też ML, zostały już jak wiadomo rozwiązane, więc
                    robienie paniki jest całkowicie bezpodstawne. To że pracownicy którzy mieli
                    pecha pracować w ograniczanym sektorze są rozgoryczeni, to normalne. W każdej
                    firmie.
                    Powodzenia w szybkim znalezieniu nowej, dobrej pracy :-)
                    • Gość: observer Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:34
                      jan-w napisał:

> Zmiany
                      > w strategii działalności, są objawem normalnym w nowoczesnym, niezaskorupiałym
                      > banku.

Wszystko ok. Ale wydaje mi się, że zmiany w strategii podejmowane w ciągu kilku miesięcy (popadanie ze skrajności w skrajność - najpierw rozkręcamy biznes, a za chwilę w pośpiechu go zwijamy) to dziecinada!! głupota!! i krótkowzroczność!!

Nie jestem pracownikiem banku, ani nigdy nie byłam. Ale na zdrowy rozum, kredyty hipoteczne to dla banku długotrwały (przeciętnie 30 letni) stały dochód. Do tego z minimalnym ryzykiem, bo jeżeli klient nie płaci, to bank przejmuje nieruchomość. Czyli bank jako taki zawsze wychodzi na plus - albo ma kasę z płaconych regularnie rat albo nieruchomość.
                      Więc wycofywanie się z tego rynku, to zdecydowany krok w tył!!
                      • bbastek13 Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 01.03.08, 23:18
                        Gość portalu: observer napisał(a):

> Czyli bank jako taki zawsze wychodzi na plus - albo ma kasę z
                        > płaconych
                        > regularnie rat albo nieruchomość.
                        > Więc wycofywanie się z tego rynku, to zdecydowany krok w tył!!

a kto powiedział że citi wychodzi z pozyczek hipotecznych ?? po
                        prostu nie przedluzyli umwy z kilkoma osobami, a tu juz takie
                        dziwne wnioski niektorzy wyciągaja. W ofercie jest zarówno kredyt
                        na nieruchomosci zabezpieczony hipoteką jak i pozyczka gotowkowa na
                        dowolny cel zabezpieczona na nieruchomosci :
                        www.online.citibank.pl/page.do?content=kredyty
                        Ktos sie nie sprawdzil w pracy i wylewa teraz swoje zale na forum
                        • Gość: observer Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 10:43
                          bbastek13 napisał:
                          > Ktos sie nie sprawdzil w pracy i wylewa teraz swoje zale na forum

Chyba ktoś tu wyciąga dziwne wnioski. W moim wpisie napisałam wyraźnie, że nie pracuję i nigdy nie pracowałam w banku!!!

A jeśli chodzi o ścisłość, to nieprzedłużenie umowy nie dotyczy tylko kilku osób!!!

Poza tym widzę tu jakieś próby manipulacji na forum, bo wczoraj po mojej wypowiedzi pojawiły się przynajmniej jeszcze dwa wpisy, a dzisiaj fatamorgana. Nie ma ich, za to jest wpis bbastek13!!!
                          • grosio105 Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 02.03.08, 11:04
                            zgadzam się z tobą o manipulacji pewnie to sprawka Jana-W, moich też
                            nie ma
                          • bbastek13 Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 02.03.08, 11:07
                            Gość portalu: observer napisał(a):

> Chyba ktoś tu wyciąga dziwne wnioski. W moim wpisie napisałam
                            wyraźnie, że nie
                            > pracuję i nigdy nie pracowałam w banku!!!
                            >
                            > A jeśli chodzi o ścisłość, to nieprzedłużenie umowy nie dotyczy
                            tylko kilku osó
                            > b!!!
                            >
                            > Poza tym widzę tu jakieś próby manipulacji na forum, bo wczoraj po
                            mojej wypowi
                            > edzi pojawiły się przynajmniej jeszcze dwa wpisy, a dzisiaj
                            fatamorgana. Nie ma
                            > ich, za to jest wpis bbastek13!!!

o żalach pisałem apropo autora pierwszego postu w tym temacie; Tobie
                            odpowiedziałem w zakresie "wychodzenia z rynku"; co do
                            nieprzedłużania umów - z tego co wiem citi ściągnęło kilkunastu
                            specjalistów od hipotek z GE, dlatego nie przedłużają umów z
                            niedoświadczonymi/niedouczonymi pracownikami, nie mają czasu na ich
                            szkolenie bo i tak o kilka lat za późno weszli wten rynek.
                            Przemilczę temat "manipulacji" i znikających wpisów...
                    • Gość: Ahmed theTerrorist Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy IP: *.skomur.pl 05.03.08, 22:01
                      jan-w
                      Masz zielone pojęcie o Citi:
                      "Różne banki (i nie tylko) mają różny profil działalności i nastawione są na różne grupy klientów. Citibank, to nie to samo co PKO BP i bardzo dobrze."
                      Niedobrze tylko, że co raz zmienia plany
                      "Zmiany w strategii działalności, są objawem normalnym w nowoczesnym, niezaskorupiałym banku."
                      nie ma bardzie zaskorupiałego banku niż Citi
                      "Musi to za sobą pociągać oczywiście zmiany w zatrudnieniu."
                      w imię czego? nagłych zachcianek menażerii?
                      "Odpływ pracowników mniej potrzebnych, na rzecz bardziej odpowiednich do nowej strategii."
                      delikatnie to powiedziane - odpływ: a czemu nie bezpośrednio: zwolnienia???
                      "Na kryzysie hipotecznym w USA, straciły nie tylko Citi I ML. One
                      pierwsze ogłosiły wyniki."
                      ale w Polsce Citi nie angażował się w listy zastawne jak w USA, tylko ma całkiem fajny portfel kredytów... to nie ta sama para kaloszy i głupawy argument
                      "To że pracownicy którzy mieli pecha pracować w ograniczanym sektorze są rozgoryczeni, to normalne. W każdej firmie."
                      to jedyna prawda, którą wypowiedział jan-w
                      "Powodzenia w szybkim znalezieniu nowej, dobrej pracy :-)"
                      i tobie tego życzę
                      pzdr
                      Ahmed the Dead Terrorist
                      • jan-w Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy 05.03.08, 22:12
                        Gość portalu: Ahmed theTerrorist napisał(a):
                        > Masz zielone pojęcie o Citi:
                        W sensie pozytywne? To prawda.

> nie ma bardzie zaskorupiałego banku niż Citi
                        To twoja subiektywna, zapewne emocjonalna ocena. Fakty świadczą o czym innym.
                        Nawet te które sam podajesz.

> "Musi to za sobą pociągać oczywiście zmiany w zatrudnieniu."
                        > w imię czego? nagłych zachcianek menażerii?
                        Jak w każdym innym przedsiębiorstwie. Firma ma przynosić zysk akcjonariuszomom.
                        Zadowolenie klientów, to jedna z podstawowych metod osiągania tego celu.

> ale w Polsce Citi nie angażował się w listy zastawne jak w USA,
                        > tylko ma całkie m fajny portfel kredytów... to nie ta sama para
                        > kaloszy i głupawy argument
                        W Polsce nie przynosi strat. Mowa była o kryzysie globalnym. Przy okazji: w
                        kredyty hipoteczne w USA, za pośrednictwem rozmaitych instrumentów były
                        zaangażowane instytucje finansowe z całego świata i wszystkie go odczuły.

• Gość: observer Re: Oferta próbnej pracy w CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:54
                          jan-w napisał:

> Zadowolenie klientów, to jedna z podstawowych metod osiągania tego celu.

Zadowolenie klientów jak najbardziej. Tylko że tak się głupio składa, że zgodnie z różnymi politykami jakości i międzynarodowymi standardami (janie-w chyba wiesz o czym piszę??!), do grona klientów zaliczają się także pracownicy. Według tych standardów (np. ISO 9001:200) pracownicy to KLIENCI WEWNĘTRZNI! No i jak w takim wypadku wypada CITI?? Chyba strasznie blado, skoro nie potrafi zadbać o własnych klientów!!!! Chociażby byli to "tylko" klienci wewnętrzni.

Dobry pracodawca potrafi tak się rozstać z pracownikami (o ile zachodzi taka konieczność), że nikt nie czuje się poszkodowany i oszukany! U dobrego pracodawcy nie panuje głucha cisza i niedoinformowanie albo nawet dezinformacja! Dobry pracodawca nie ściąga pracowników od konkurencji, żeby im (WSZYSTKIM!! ściągniętym) za trzy miesiące podziękować za współpracę! Dobry pracodawca nie zmienia nagle strategii o 180 stopni bo w innym państwie umoczył kupę kaski na złym inwestowaniu!
                          Szkoda tylko, że CITI tak dbający o "zadowolenie klientów" tak naprawdę nie jest dobrym pracodawcą!
        • Gość: ktos Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.icpnet.pl 03.03.08, 17:14
          Janek, twoje dewagacja są bardzo ciekawa i irytujące zarazem. taka
          twoja rola, dla was nic sie nie stalo, gdzie sumienie?
          • Gość: xXx Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 19:47
            Witam wszystkich,
            mam drobne pytanie apropo pracy w tym banku. Musze dojąć decyzje co do poniedziałku czy jestem zainterosowany ich ofertą pracy. Chodzi o sprzedaż kredytów. Praca na telefonie 3/4 etatu skromna podstawa wysokie prowizje... Miałem okazje już zetknąć się z różnymi firmami oferującymi kokosy a kończyło się na naruszeniach prawa pracownika i wielu innyc nieprzyjemnościach dodatkowo bardzo agresywna polityka do klietna. W związku z tym czy może ktoś się orjentuje jak wygląda tam praca na słuchawce? Słyszałem negatywne opinnie o tym banku. Do tego ich współpraca z agencją DSA powoduje u mnie torsje..

Będe wdzięczny za jakie kolwiek informacje przed 10 marca :)
            Pozdrawiam!
            • Gość: xXx Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 19:48
              Chciał bym nadmienić jeszcze, że chodzi o placówke w Warszawie przy ulicy goleszowskiej.
              • jan-w Scalenie wątków 08.03.08, 09:04
                Proszę nie podbijać kolejnych wątków na ten sam temat.

Re: Rozmowa kwalifikacyjna w citi financial
                Gość: kasia 08.03.08, 00:27 Odpowiedz

mam pytanie ?
                Czy ktos wie czy po drugiej rozmowie kwalifikacyjnej zatrudniają w
                tej firmie?
                byłam na dwoch rozmowach i nie wiem czy mam czekać czy nie?
                Re: Rozmowa kwalifikacyjna w citi financialIP: (2526).adsl.inetia.pl
                Gość: ja 20.02.08, 22:13 Odpowiedz

zastanówcie się dobrze czy tego chcecie, znam tę firmę aż za
                dobrze...możecie zapomnieć o rodzinie,dzieciach, znajomych, czasie
                wolnym i zyciu towarzystkim. Ta firma to raczej pkt sprzedażowy a
                nie bank, to obóz pracy-jeśli zrobisz premię to zarobisz więcej a
                jak nie to masz prze....bane, bedziesz tyle wart ile twój wynik w
                tym m-cu, a najgorsi są dyrektorzy-niewiele robią, totalnie
                niekompetentni i nieudolni jako przełożeni...
                Re: Rozmowa kwalifikacyjna w citi financial
                Gość: K.S 16.01.08, 23:16 Odpowiedz

A czy moglabys mi podpowiedziec jak wygladala 1-sza rozmowa kwalifikacyjna
                tzn.1-szy etap(jakie pytania, czy byl test angielskiego...)Zostalam zaproszona
                do pierwszego etapu i nie mam pojecia jak bedzie wygladal:(Z gory dziekuje za
                odpowiedz.Pozdrawiam
                Rozmowa kwalifikacyjna w citi financial
                Gość: shava 13.12.07, 20:58 Odpowiedz

Witam, mam pytanie przeszłam do drugiego etapu rozmowy kwalifikacyjnej i czy
                moze mi ktos powiedziec jak orientacyjnie wyglada taka druga rozmowa?o co pytaja
                i do czego powinnam sie przygotowac?staram sie na stanowisko doradcy kredytowego.
                • Gość: xXx Re: Scalenie wątków IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 17:14
                  Cieszę się niezmiernie jan-w, że niesiesz tak chętnie pomoc. Tylko jeżeli dobrze sie doczytałem to chodziło o wysokie stanowiska pracy w tym banku i o kredyty na nieruchomości!
                  A mi chodzi o niższe stanowiska które nie ma nic wspólnego z porzyczkami na nieruchomości. Tylko miałem na myśli kredyty na karte!
                  Prosze sprecyzuj swoją wypowiedź czy tak jest w tym banku na każdym satanowisku i nie obużaj się bezpodstawnie i czy dokładnie chodzi o tą placówke!!

I nie reaguj jak wk...ny szef, z góry dziękuje
    • Gość: Markus911 Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.centertel.pl 10.03.08, 13:31
      A co ciekawego powiecie osobie kandydującej na to stanowisko:
      Specjalista Preweryfikator
      Departament Umów Hipotecznych

Warto?
      • Gość: perełka6589 Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 23:38
        przeglądasz papiery, i dzwonisz do klientów oraz firm- wszystko.
        ale jeślibyś chciał coś więcej, to aplikuj gdzieś indziej-naprawdę
        warto:)
        • Gość: Markus911 Re: Oferta pracy CitiHandlowy IP: *.centertel.pl 11.03.08, 13:41
          Czyli nie ma to nic wspólnego z podjęciem decyzji, czy klient
          dostanie kredyt?
          A jak wyglądaja zarobki na tym stanowisku.

A gdzieś indziej, gdzie warto to znaczy gdzie :))))))))

Dzięki za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka