ulpe 12.05.07, 23:34 Czy ktoś się nim leczy? Kiedy można oczekiwać poprawy? A kiedy całkowitego wyzdrowienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielegalne_przesluchanie Re: sulpiryd 13.05.07, 08:02 niektore leki mnja dziwne dzialanie, na przyklad kataleptyczie dzialajaca flufenazyna, jest jednym z trzech neuroleptykow leczacych wschizofrenii katatonicznej, ktorej centralnym objawem jest katalepsja. u sulpirydu taki dziwny wplyw widac przy dawkach mniejszych niz 100 mg, ale jest przemijajacy niektorzy lekarze wtedy zwiekrzaja dake, ktora winduje sie do 600 mg, a nawet 1200, wtedy zaobserwowano wdplyw uspokajajacy i dzialanie na objawy wytworcze uwazam,ze jedyny sensowny wplyw sulpirydu, to dzialanie antyautystyczne objawiajace sie przy dawce mniejszej niz 100 mg kiedy wplyw terapeutyczny przemija, nalezy czekac na dzialanie dlugofalowe sulpirydu [ nie zwiekrzac dawki, ale raczej zmniejszyc,ponizej 50 mg], wynika to moze z rodzaju receptorow dopaminowych i mechanizmu dzialania tego leku Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: sulpiryd 13.05.07, 08:08 musze zwrocic uwage, ze po sprowadzeniu tego leku do Polski w 1982 r, zachwycony fajną poprawą po łyknięciu 50 mg tabletek, zwiękrzałem dawkę leku aż do 600 mg, ale poprawa nie była juz taka jak na początku. Był czas ,że żarłem 1200 mg na dobę , na własne zyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: sulpiryd 13.05.07, 12:57 ja też na początku brania tego leku odczuwałam wielką poprawę - normalnie poczułam, że nie mam się w ogóle o co martwić, ale po jakiś dwoćh tygodniach przestałam to czuć. Teraz mam zwiększoną dawkę do 200 mg i też nie czuje się jak na początku brania- czyli prawie bosko. Dlatego tracę czasami nadzieję, że on mi w ogóle pomaga. Najgorsze jest to, że mam co noc koszmary i jak się budzę rano to jestem niewyspana. To juz trwa jakies dwa miesiące. Czy nie za długo? Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: sulpiryd 13.05.07, 14:27 lepij juz nie będzie, ten lek nie wa wiekszych mozliwości Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: sulpiryd 13.05.07, 14:28 poprawa na początku mogła byc indukowana zmianą leku Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: sulpiryd 21.05.07, 12:26 mozna kupic amisulpiryd albo prosulpryd prosulprydu niestety nie dostaniesz w Polsce, chociaz dziala silniej pobudzajaco, stosowany w stanach przemeczenia u ludzi zdrowych Odpowiedz Link Zgłoś