Dodaj do ulubionych

Efectin a wydolnosc fizyczna

05.05.08, 12:54
Biore go od kilku miesiecy. tak sie sklada ze jestem trenerem tenisa.
zauwazylem ostatnio ze bardzo szybko sie mecze. zadziwiajaco szybko. Czy to
moze miec zwiazek? Zupelnie gasne po 15-2- min wytezonego wysilku. Czy ktos z
was cos wie?
Obserwuj wątek
    • iso1 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:06
      Hmm... a to ciekawe
      Ja brałem go przez 15 miesięcy i miałem wrażenie że on czasami działał na mnie
      jak doping :) Kondycja mi się zwiększyła aż inni się dziwili. Grałem w piłkę na
      trawie. Może na każdego inaczej działa ? Albo to co innego ?
    • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:09
      jakbym miala silę na 15 -20 minut wytężonego wysiłku nie bralabym
      żadnych prochów
      • suchyxxx2 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:18
        jakbym miala silę na 15 -20 minut wytężonego wysiłku nie bralabym
        żadnych prochów

dobrze powiedziane:)też bym wtedy nie brał;)
        • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:21
          drodzy specjalisci, sa jeszcze min zaburzenia snu. wtedy nawet zaczac dnia sie
          nie da. ale wy wiecie wszystko oczywiscie....
          • iso1 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:31
            Oooo kolego ! To jeszcze nic. Ja po efectinie cierpiałem na bezsenność. Sen
            przychodził o 5 rano. Masakra ! Dopiero po pół roku doszedłem do normy. Senność
            w dzień to też standard. Niestety skutki uboczne to jest minus tych leków. Ale i
            tak warto je łykać
            • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:34
              ja spie po nim dobrze. Co wazniejsze - nastroj mam lepszy. staram sie ustalic
              jakie sa te uboczne dzialania. bo malo nie umarlem wczoraj grajac z osoba 25 lat
              starszą.
          • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 13:35
            a na te zaburzenia snu Ci pomógł chociaż?
            • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 05.05.08, 22:51
              Na spanie pomogl. z bezsennoscia walcze od lat. Jak mam ciezki nasteopny dzien
              to zeby sie wyspac musze sie czyms wspomoc. juz tak zostanie chyba,. ale nastroj
              poprawił zdecydowanie...
              • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 08:50
                no to chociaż tyle że ma ta terapia pozytywne skutki, ale jak
                rozumiem na spanie bierzesz dodatkowo leki nasenne, może to one są
                winne?
                Tak sobie też myślę że może to nawet nie tyle leki co sama depresja
                powoduje taki brak sił, ale dla pewności ja bym zrobiła morfologię,
                zanim uznałabym to za skutek uboczny, zwłaszcza jeżeli dopiero
                ostatnio to obserwujesz, bo takie pogorszenie to raczej występuje na
                początku brania leków, nie po kilku miesiącach.
                • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 11:23
                  wczesniej tez bralem sporadycznie i w malych dawkach i nie odczuwalem osłabienia
                  i to takiego. moze to dobry pomysł z badaniem krwi.
                  ogolnie po 3 miesiacach brania leku obseruje sennosc w ciagu dnia i osłabienie.
                  moze wiosna, nie wiem...
                  • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 11:35
                    3 miesiące bierzesz regularnie usypiacze czy efektin bo się pogubiłam?
                    • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 11:39
                      efectin, chyba nawet 4 msce. usypiacz czyli imovane biore 1/4 tabletki jak sie
                      wczesnie wybudzam, sporadycznie. jak mam ciezki nast dzien i presje dzialania i
                      wyspania, biore tabl xanaxu - raz na ok 2 tyg. wiec tak to wyglada
                      • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 11:48
                        już myślalam że regularnie chrupiesz usypiacze, co jest dość katastrofalne na
                        dluższą metę , zwlaszcza xanax potrafi mocno i dość szybko uzależnić. Co prawda
                        dużo zależy od indywidulanych predyspozycji ale lepiej z tym specyfikiem bardzo
                        uważać.
                        Wczesne wybudzanie i płytki sen to typowy objaw depresji, myślę że jeżeli już
                        czujesz poprawę to z czasem ten sen powinien się unormować, ale przy bezsenności
                        przewleklej same leki nie wystarczą.
                        Nie wiem czy lekarz ktory Cię leczy powiedzial Ci coś o tzw higienie snu, jeżeli
                        nie to konieczne poszukaj w necie , może choć trochę Ci pomogą w tym zasypianiu
                        przed stresującym dniem, polecam też nauczenie się metody relaksacji np starą
                        wyprobowaną metodą treningu autogennego schultza, wiem, brzmi sekciarsko, ale
                        nie ma nic wspólnego z żadnymi czarami-marami, jest bardzo prosta i bez żadnych
                        dziwactw, można kupić książki i kasety w księgarniach medycznych (przynajmniej
                        można było).
                        • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 12:41
                          z bezsennoscia mam problemy od wielu lat i organizm wybił sie z normalnego rytmu
                          juz na dobre. wiem o tym wszystko i zgadzam sie z teoria ze bezsennosc dlugo
                          nieleczona zaczyna zyc swoim wlasnym zyciem. U mnie tak jest. Dobrze ze doszlo
                          do takiego stanu ze nie spie tylko wtedy kiedy musze rano byc wyspany i mam
                          ciazki dzien. Lekarz powiedzial ze to na tle lękowym, stad xanax a jeszcze
                          skuteczniejszy jest signopam, nie wiem czemu.

Efectin zaczalem brac, bo mialem straszne stresy i spalem fatalnie.

I podkreslam ze te wszelkie traningi nie dzialaja, bo ja sie WYBUDZAm, nie mam
                          problemu z zasypianiem. Wiec trudno sterowac nieswiadomoscia. mam dosc
                          experymentow na sobie.
                          wole raz na jakis czas chemię i po sprawie.

• lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 13:00
                            ja Ci też sterowania nieświadomością nie proponowałam tylko metode relaksowania
                            i regenerowania napiętych nerwow, nic poza tym.
                            Wybudzanie jest typowe w depresji, wyleczysz depresję, jest szansa że powinno
                            samo ustąpic.
                            • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 13:43
                              za długo to trwa. Ale czuje sie ogoolnie lepiej po efectinie i poki co zamierzam
                              jeszcze troche na nim pojechac. Jak dlugo sam nie wiem...
                              Moj lekarz wyjechał, zreszta mowił ze jak bede sie dobrze czuł to moge brac
                              długo. Ale nie powiem ze lubie łykac miesiacami pastylki...
                              • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 13:59
                                efektin łykaj na zdrowie choćby i kilka lat, uważaj tylko z xanaxem i
                                innymi uspokajającymi i nasennymi
                                nie wiem, chyba jakoś nei dość jasno się dzisiaj wyrażam, albo co.
                                • demole Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 06.05.08, 14:03
                                  "mecze sie nadzwyczaj szybko"

akurat interesuje mnie ten temat
                                  szybko zmieniająca się moda
                                  billboardy inne co pare tygodni
                                  sex ciągnięty w przeciwną stronę
                                  asmodeusz zły duch który zabił 7 mężów sary ,kazdego w noc poslubną
                                  odwrócona osmoza
                                  • demole ...[ ja sobie to zapisze zeby nie zapomniec ] 06.05.08, 14:18
                                    własnie wtedy trzeba sposobem
                                    sposobem ,bo jestem osłabiony,
                                    i nie ma odwróconego ciągu

zeby komus zdrowemu,nie przyszło ,
                                    do głowy dodawac sobie tym pary
                            • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 07.05.08, 11:48
                              wracajac do bezsennosci na chwile...
                              problemem dla mnie nie jest samo budzenie sie i plytki sen ale uczucie PO, czyli
                              stan koszmarnego otepienia i niedospania. Mam nadzieje ze bedzie z czasem lepiej
                              choc to trwa bardzo dlugo juz. Efectin ma jakas wade poza (chyba) sennoscia w
                              ciagu dnia, CENA...:(
                              ale odpowiednikow polskich unikam, przejechalem sie kilka razy. Chyba ze ktos
                              mnie przekona ze warto, ze nie ma roznicy...
                              • iso1 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 07.05.08, 15:05
                                Jest jego tańczy odpowiednik. Dużo tańczy. Nazywa się ALVENTA. Bodaj ze
                                Słowenii. Ja go biorę (wcześniej Efectin) i jest ok. Polecam.
                                Jedynym problemem jest fakt że w wielu aptekach go nie ma w bieżącej sprzedaży i
                                albo trzeba szukać albo zamówić i apteka ściągnie z hurtowni (do 24 godzin)
                                • lucyna_n Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 07.05.08, 15:22
                                  tańszy
                                  • kama0111 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 08.05.08, 11:36
                                    Ja trochę nie na temat ale właśnie wyszłam z deprechy i przestałam
                                    brać efectin er 75, zostały mi dwa nowiutkie opakowania, może ktoś
                                    byłby chętny je odkupić, jestem samotną matką także szkoda mi je tak
                                    po prostu wyrzucić do kosza, mieszkam w W-wie, mail: kama011@onet.eu
                                    • demole Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 08.05.08, 15:56
                                      w dalszym ciągu uważam że depresja to taki dziwny stan w którym jesteś zdolny
                                      tylko do wdechu,
                                      wydech jest niemozliwy,
                                      kiedy leczenie jest nieopłacalne dla rodziny,
                                      woląodrócone piny w kartach kredytowych,

wtedy wydech jest niemolzliwy,
                                      równiez leki neuroleptyczne sprowadzajac do abulii czyli likwidacji silnej woli,
                                      uniemozliwiaja wydech

zostaje ssać,
                                      ssać nicość,
                                      ssać nicośc,bo nikt ci juz niczego nie da
                                      ssać nicośc to biała dziura
                                      biała dziura też wsysa

i to być może jest tren asmodeusz albu cóś dwrótnegó,
                                      ni wiadomu
    • grzegorz961 Re: Efectin a wydolnosc fizyczna 09.05.08, 11:23
      Chyba sie wyjasnilo. Zatrulem sie lekko czyms i stad to oslabienie. KOlega ma
      "nieodpowiedzialna" lodowke:))

mam nadzieje ze to jest wyjasnienie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka