matyldakowalska 02.11.03, 19:30 gubię się: psychitra przepisał mi tegretol - 1/2 łyżeczki przed snem syropu mówiąc, że przy tym pigułka działa. ginekolog mówi, że absolutnie ochrona jest niepewna. prosze niech mi ktos powie jak to jest?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona.grobel Re: tegretol a pigułka 06.11.03, 12:38 Generalnie karbamazepina (Tegretol jest jej preparatem) wpływa na skuteczność doustnych środków antykoncepcyjnych, to znaczy obniża ją. Bierze Pani wprawdzie małą dawkę karbamazepiny ale mimo wszystko, nie zagwarantowałabym, że to nie ma znaczenia. Proszę porozmawiać ze swoim psychiatrą, czy nie można zmienić leczenia, tym bardziej, że jest Pani o to niespokojna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matyldakowalska Re: tegretol a pigułka 07.11.03, 23:20 dziekuje za odpowiedz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ala_korzeniec Re: tegretol a pigułka 06.11.03, 14:21 brałam ten lek kiedyś... z tego co wiem i czytałam to koliduje z pigułką tj. osłabia ją ----------------------------- alice from little world alicjolandia.of.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś