Dodaj do ulubionych

Do tych co nie moga sie wyspać

26.03.09, 20:44
Od paru tygodni nie moge spać, nie wiem czemu.
Zaczeło kłuć mnie serce dość mocno i często, pojawia sie rowniez
kłucie w klatce piersiowej. Czy jedno z drugim ma cos wspolnego?
Dodam ze mam 23 lata, zeby nie bylo ze grozi mi zawał.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Do tych co nie moga sie wyspać 26.03.09, 20:53
      stressss
      • atramentc Re: Do tych co nie moga sie wyspać 26.03.09, 21:13
        aha
        • dididia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 08.04.09, 15:59
          z moim spanie katastrofa budzik już na dobre ląduje w szufladzie. Idę spać
          rychło koło 20:00 ale nie mogę zasnąć jak już zasnę to budzę sie już po godzinie
          i potem to już katorga rano z kolei budzę się wcześnie i momentalnie uciekam z
          łóżka. Lekarz przepisał mi teraz lek o nazwie senzap..
          • lucyna_n Re: Do tych co nie moga sie wyspać 08.04.09, 16:58
            po co się tak wcześnie kladziesz? o 20 dopiero się dzień zaczyna.
            • ichnia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 09.04.09, 07:17
              lucyna_n napisała:
              > po co się tak wcześnie kladziesz? o 20 dopiero się dzień zaczyna.

No fakt, a właściwie to zaczyna się o 22-ej ;))
              • dididia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 09.04.09, 15:22
                po co tak wcześnie, bo nie mam z kim siedzieć wieczorami do kogo ,,gęby"
                otworzyć i dla mnie to już koniec dnia. Nic mi się już nie chce i nic mnie wtedy
                nie interesuje. Tak jak kiedyś oglądałam tv do upadłego tak teraz zaledwie jeden
                film i wysiadam. Kładę się a wraz ze mną okropne myśli..
                • lucyna_n Re: Do tych co nie moga sie wyspać 09.04.09, 16:00
                  i dziwisz się że nei możesz zasnąć?
                  ja bym się dziwila że w tej sytuacji kladziesz się i normalnie śpisz.
                  • ichnia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 10.04.09, 09:53
                    lucyna_n napisała:
                    > i dziwisz się że nei możesz zasnąć?
                    > ja bym się dziwila że w tej sytuacji kladziesz się i normalnie śpisz.

Właśnie.
                    Ja po wielu latach borykania się z kłopotami ze spaniem poznałam siebie i swoje
                    reakcje na tyle, że nie stwarzam podobnych sytuacji. I od pewnego czasu
                    problemów z zasypianiem nie mam prawie żadnych. Oczywiście nie zasypiam w
                    sekundzie po przyłożeniu głowy do poduszki, ale trwa to moment w porównaniu z
                    kilkugodzinnym leżeniem przed zaśnięciem. Mimo, że właściwie cały czas chce mi
                    się spać, a apogeum często przypada gdzieś na 20-tą, nigdy nie kładę się wtedy
                    spać bo wiem, że to nic nie da. Ani się bardziej nie wyśpię, ani dłużej, bo będę
                    się budzić często w nocy (a to jeszcze gorsze nie móc znowu zasnąć po wybudzeniu
                    się). Czasami, bardzo bardzo rzadko, kładę się wcześnie, nawet przed 21. Ale
                    jest to moment, kiedy czuję i wiem, że mam taką potrzebę (jestem chora lub nie
                    jestem ale czuję się jak chora).
                    • dididia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 10.04.09, 13:35
                      Zatem waszą radą jest to bym kładła się spać później, mimo tego wszystkiego co
                      mnie ogarnia przed zaśnięciem?Spróbuję.......Dziękuję
                      • lucyna_n Re: Do tych co nie moga sie wyspać 10.04.09, 14:29
                        żeby to było takie proste...
                        • dididia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 10.04.09, 14:43
                          Wiem to będzie bardzo trudne bo właściwie dziś to już bym mogła się położyć i
                          mieć to wszystko w głębokim poważaniu...no ale nie dam rady
                          • mskaiq Re: Do tych co nie moga sie wyspać 11.04.09, 13:00
                            Bardzo trudno zasnac jesli mysli z ktorymi zasypiasz sa negatywne.
                            Wiem ze wiekszosc Twoich mysli jest negatywna, bo Twoje zycie nie ma
                            radosci.
                            Czy zaczelas cwiczyc fizycznie, czy stracilas Dididio troche wagi,
                            to rowniez pomogloby z zasypianiem.
                            Serdeczne pozdrowienia.
                            • dididia Re: Do tych co nie moga sie wyspać 13.04.09, 07:26
                              Hm nie zaczęłam ćwiczyć..........A i tak nie mogę zasnąć. Ponownie pojawiły się
                              nawet koszmary senne...Moje życie nic a nic się nie zmieniło...a myśli jak były
                              tak są........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka