matika10 01.06.09, 21:23 U mojej czteroletniej córki zdiagnozowano padaczkę...Powinnam być silna a wraca moja depresja:( Co robić??? Mam coraz mniej sił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertrada Re: Padaczka 01.06.09, 23:02 Jak to co robić. Córka do neurologa, Ty do psychiatry i dacie radę. Z padaczką można żyć, zwłaszcza że jest to choroba, którą zazwyczaj można szybko zaleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemwiedzma Diagnoza? 02.06.09, 09:19 Przede wszystkim idź jeszcze do innego lekarza aby potwierdził diagnozę!!! U tak małych dzieci łatwo o pomyłkę. A trucie lekami bez potrzeby - szkoda dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Diagnoza? 02.06.09, 09:27 Tak właśnie zamierzam zrobić. Tym bardziej, że córka ma nietypowe objawy, nigdy nie podejrzewałabym, że to może być padaczka. Zwykłe zawroty głowy, bez drgawek i utraty przytomności...No a ulotka leków to już mnie dobiła:( Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Diagnoza? 02.06.09, 12:04 Wraca depresja bo pojawil sie niepokoj o Corke, masz wiele zlych mysli a to wlasnie one przynosza depresje. Nawet jesli Twoja Corka ma padaczke, ale najpierw to sprawdz to jest tysiace dzieci i doroslych ktore zyja normalne zycie z ta choroba. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Diagnoza? 02.06.09, 12:18 Matiko, trzymam kciuki żeby ta diagnoza była na wyrost , zwlaszcza że nawet jeżeli jest to jakaś postać padaczki to ataki są częściowe i bardzo łagodne. Bardzo dużo ludzi ma takie wlaśnei częściowe ataki i najczęściej nawet nei wie że to jest padaczka i normalnie żyje. Bie zamartwiaj się na zapas, powtórz badania i ze spokojem, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Diagnoza? 03.06.09, 07:40 Dzięki za słowa otuchy. Po rezonansie okazało się, że mała ma jakąś torbiel, bez znaczenia klinicznego, jak określiła pani doktor. Ale jak coś w głowie może być bez znaczenia...Ja już świruje. Boję się o nią strasznie!!! Szukam dobrego neurologa dziecięcego w Poznaniu. Może ktoś mi kogoś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Diagnoza? 03.06.09, 09:21 Nie świruj, jakby wszystkim głowy rezonansem przebadali toby się okazało że każdy coś ma. U małych dzieci to często coś tam z tym zarastającym ciemiączkiem jest i się to pojawia na rezonansach jako torbiel, synkowi moich znajomych też coś takiego wybadano i nic się nie dzieje. Do lekarza to raczej na szpitalną idź niż na krysiewicza. Prywatnych nie znam . Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Diagnoza? 04.06.09, 07:01 Samowolnie zwiększyłam sobie dawkę Asentry. Nie wiem czy tak można ale muszę przez to przebrnąć. Gdyby nie leki już bym była nie do życia, one chociaż trochę mnie podnoszą.Każą zrobić obiad, zająć się maludą, bo najchętniej przeleżałabym życie... Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Diagnoza? 04.06.09, 07:05 Mała jest strasznie obciążona genetycznie chorobą.. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Diagnoza? 04.06.09, 10:04 co to znaczy obciążona genetycznie chorobą? przestan sobei to wbijać do głowy bo jej tym nie pomożesz a sobie tylko szkodzisz. Proszę ladnie się ubrać, uczesać, zrobić makijaż i nie pokazywać dziecku smutnej gęby, przecież ona będzie się bała jak będzie widziala że matka taka zestrachana i zalamana to sobei do tego dorobi jakąś teorię. a potem się okaże że ci lekarze tylko cię nastraszyli a dziecku nic nie jest, i co? a nawet jak jest, bylaś kiedyś na oddziale dziecięcym? tam jest zakaz smutnej gęby choćby dzieci były nie wiem jak chore, a zwlaszcza jak są bardzo chore. Jak widzialam matki zaryczane ubrane w czerń, bo takiego mają doła , bo dziecko ma operację na wyrostek, to najchętniej kopniakami wyslałabym do domu żeby się doprowadziły do porządku. Proszę się nie mazgaić na zapas, dziecka nie dołować. Cytując klasyczkę tego forum trzymać gacie i nie pękać. Rozkleisz się jak mala wyjedzie do babci czy na jakieś wakacje, a teraz trzymaj fason. Odpowiedz Link Zgłoś
matika10 Re: Dobrze gadasz Lucyna... n/t 04.06.09, 10:35 Dobra dziewczyny...biorę małą i jedziemy na lody:) Uśmiechnięta, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Dobrze gadasz Lucyna... n/t 04.06.09, 10:37 czym się, będzie dobrze. smacznych lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Padaczka 04.06.09, 10:52 A o padaczkę popytaj też tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16674 Odpowiedz Link Zgłoś