rawik-is-me 09.03.11, 16:46 Co lubie: ksiazki, ksiazki, ksiazki, filmy, Net Lubię takie drobne rzeczy, jak trzymanie za rękę i szczery uśmiech. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczorek_dwa Re: Co lubie 09.03.11, 19:04 Ksiazki i wieczory przy muzyce lub ogladanie filmow Odpowiedz Link
zamyslona_7 Re: Co lubie 09.03.11, 21:03 Ksiazki, tez psiaki i troche koty, no i kwiaty Odpowiedz Link
mala200333 Re: Co lubie 11.03.11, 21:34 kristopherh napisał: > ...i spokoj na swiecie! ..tez... Odpowiedz Link
seremine Re: Co lubie 20.07.22, 00:23 kristopherh napisał: > ...i spokoj na swiecie! A tego ostatnio brak, niestety….. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Co lubie 14.03.11, 01:16 kaczorek_dwa napisał: > Moich Przyjaciół ..tez i podrozowac i zwiedzac... Odpowiedz Link
zamyslona_7 Re: Co lubie 14.03.11, 02:49 mala200333 napisała: > kaczorek_dwa napisał: > > > Moich Przyjaciół > > ..tez i podrozowac i zwiedzac... > > Hm..tak! tak! Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Co lubie 30.01.17, 18:35 Dobra muzyke, dobre malarstwo, filmy, ksiazki....i wiele, wiele... Odpowiedz Link
seremine Re: Co lubie 24.03.20, 04:37 Przechodzi Mosze koło sklepu ze zwierzętami i widzi papugę na grzędzie z ceną $3000. Zaciekawiony, dlaczego taka droga wchodzi do środka i pyta się właściciela: - "A czego ona taka droga?" Właściciel odpowiada: - "To jest specjalna papuga. Ona się potrafi wszystkiego nauczyć." Mosze wietrząc geszeft, mówi: "3000 trochę drogo." Po długich targach kupił ja za $1500. Pierwszego roku uczył ją hebrajskiego. Drugiego roku uczył ja Talmudu. Następnie kupił jej taką malusieńką jarmułkę i w trzecim roku uczył ją się modlić. Na święto Paschy, posadził Mosze papugę na ramieniu i poszedł do synagogi. Rabe zrobił wielki aj waj, ale Mosze powiedział, że to nie jest zwierze, ale papuga - prawdziwy Żyd, która zna wszystko i potrafi się modlić. Wszyscy inni Żydzi się śmiali i zakładali z nim, że to niemożliwe. Założono się 1 : 1, że papuga nie będzie się modlić. W synagodze wszyscy sie modlą a papuga nic. "Módl się!" Nic. "Mowie ci módl się!" Cisza. "Do cholery, módl się!" Wyszli z synagogi. Mosze zapłacił przegraną i wraca wściekły do domu wrzeszcząc na papugę: "Trzy lata cię uczyłem ! Z goja zrobiłem z ciebie prawdziwego Żyda i tak się zachowałaś!!! Nauczyłem cię hebrajskiego, nauczyłem cię Talmudu, kupiłem ci jarmułkę, nauczyłem cię modlić się, a ty co? Aj, taka hańba!!!" Papuga na to: "Poczekaj na Yom Kipur, zobaczysz jakie będą zakłady." Odpowiedz Link
seremine Re: Co lubie 20.07.22, 00:25 jutta_t napisała: > Bez książek nie da się żyć... > Oj nie da się żyć! Odpowiedz Link
mala200333 Re: Co lubie 10.12.25, 20:27 rawik-is-me napisał: > Co lubie: > > ksiazki, ksiazki, ksiazki, filmy, Net > > Lubię takie drobne rzeczy, jak trzymanie za rękę i szczery uśmiech. > I kawa kawe kawe! Odpowiedz Link