lidka449 18.10.12, 21:56 pianista,kompozytor - nasz narodowy skarb nawet dla tych co nie są wielkimi znawcami muzyki poważnej ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka449 Re: Fryderyk Chopin ...no i ta.. 18.10.12, 22:11 Fryderyk Chopin, Fantazja A-dur na tematy polskie Op.13 Odpowiedz Link
mala200333 Re: Fryderyk Chopin ...no i ta.. 18.10.12, 22:24 The Pianist - Best Scene HD Uwielbiam te scene... Odpowiedz Link
lidka449 Re: Fryderyk Chopin ...no i ta.. 18.10.12, 22:51 tak niezapomniana,wzruszająca ... Mała spodobało mi się Twoje Forum naprawdę od dziś będzie u mnie w ulubionych pozdrawiam jeszcze raz i idę spać (tu już rozsądek się odzywa) Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Fryderyk Chopin ...no i ta.. 19.10.12, 09:03 Jakie jeszcze upokorzenie i jaki cios spadnie na rodziny ofiar ze Smoleńska?! Makabryczne zdjęcia ciał, które Rosjanie opublikowali w Internecie, wstrząsnęły wszystkimi, którzy w Smoleńsku stracili swoich bliskich. I mimo, że to widok straszliwy, oglądają te zdjęcia, bo chcą prawdy, której nie poznali mimo że od tragedii upłynęły już ponad dwa lata. Chcą wiedzieć, w jaki sposób doszło do katastrofy i w jak nieludzki sposób Rosjanie obchodzili się z ciałami bliskich im osób. Wp.pl. Odpowiedz Link
kristopherh Re: Fryderyk Chopin ... 19.10.12, 02:23 Cudowna muzyka wielkiego kompozytora...wsluchajmy sie... Odpowiedz Link
lidka449 Re: Fryderyk Chopin ... 23.10.12, 21:57 tak zastanawia mnie jaka siła tkwi w tej muzyce,że ukochali ja tak bardzo pianiści z Japonii,Chin ? Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Fryderyk Chopin ... 24.10.12, 22:05 Jego muzyka jest taka romantycznopolska, taka do sluchania. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Fryderyk Chopin ... 28.10.12, 17:22 Bardzo sobie cenię klasykę, nie tylko Chopina, ale oczywiście jego muzyka, należy do tych, która mi się nigdy nie nudzi (czego nie mogę powiedzieć o większości, nawet dobrych utworów pop), z pewnymi tylko już strasznie osłuchanymi wyjątkami jak Marsz Załobny, polonez As-dur, nokturn es-dur, których ja już nie mogę słuchać. Szczególnie sobie cenię jego duże formy - sonaty (co prawda w jednej z nich jest ów marsz, no ale w zestawieniu z niezwykle bogatą resztą - mogę go zaakceptować), ballady, scherza. Azjaci go bardzo cenią - bo generalnie to ludzie bardzo wrażliwi i uduchowieni, znacznie bardziej niż my. Odpowiedz Link
seremine Re: Fryderyk Chopin ... 29.10.12, 11:09 Och jak fajnie, ze jest ktoś kto lubi muzykę poważna. Odpowiedz Link
dunant Re: Fryderyk Chopin ... 13.12.12, 00:39 Miło jest posłuchać go wieczorową pora.. Odpowiedz Link
black_jotka Re: Fryderyk Chopin ... 12.06.22, 20:07 W tych wojennych czasach posluchajmy... Odpowiedz Link