yigor Re: Dmitrij Nagiev... 28.09.03, 01:20 O ile boski moze byc ktos, kreowany na wzor szatana... Odpowiedz Link
jr1000 Re: Dmitrij Nagiev... 28.09.03, 14:20 Oj, bez przesady z tym szatanem. Nagijew w wydaniu telewizyjnym (innego nie znam) to uosobienie najgorszego i najprymitywniejszego badziewia. Raz oglądałam te jego скандально известные "Okna" (pół programu, bo więcej nie wydołałam), to juz nawet nie poziom bruku, tylko poziom hmmm... sedesu? A jeśli chodzi o jego tzw. urodę, to gość jest najzwyczajniej w świecie OBLEŚNY. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 28.09.03, 22:26 Kreczi Cie jego program "okna", czy moze widzialasz go w czym innym? Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 28.09.03, 22:31 OKNA odbieram z ogromnym przymrużeniem oka,z takim jak on je prowadzi.Myślę,że facet ma niesamowity talent komediowy (patrz "Ostorożno modiern").Dobrze wykształcony,inteligentny,zdystansowany do tego co robi..Jest coś co mnie w nim pociąga.Może to jakaś tkwiąca w nim prowokacja.Trudno mi to określić jednoznacznie.Fajny jest i tyle Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 00:38 >" Dobrze wykształcony,inteligentny,zdystansowany do tego co robi.." Makarewicz ma piosenke o facecie, ktorego okresla tak: "on umiel tolko to wo czto weril, a kak ze inacze?!" Dla mnie to, co podalasz jako zalete, jest straszna wada. Mozna zrozumiec najemnikow od najgorszej roboty, ale "Dobrze wykształcony,inteligentny" najemnik - to jest dopiero duchowy kaleka. Poza tym mialem wrazenie, ze upodlenie tych wszystkich wykonawcow sprawia mu przyjemnosc. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 09:07 No dobrze.A co Ty o nim wiesz?Bo jak narazie oceniasz go tylko z perspektywy OKIEN.A nie jest to jedyna rzecz,którą on się zajmuje. Nie uważasz,że byłby kosmicznym hipokrytą gdyby ze śmiertelną powagą traktował tych wszystkich stukniętych ludzi,którzy są na tyle głupi,że za pieniądze piorą publicznie swoje brudy?Myślę,że taka jest konwencja tego programu i tyle.Producent wymaga.Bo np. w "Czasach pieniądza" facet jest już zupełnie inny.Niebo a ziemia. No i jeść też musi... Odpowiedz Link
jr1000 Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 09:43 Słuchajcie, myślałam, że to oczywiste, że w programie Okna występują wynajęci aktorzy. Nie uwierzę za Chiny, że jest inaczej. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 10:47 Program "okna" jest robiony nie z aktorami, a z naturszczykami. Wszystko tam jest na podstawie scenariuszy, a wykonawcy maja kilka prob i chyba kilka godzin na przygotowanie. Byl program o tym, jak to sie robi. Jest kolejka chetnych na wystapenie w tym badziewiu. O Nagijewie wiem tylko, ze jest aktorem, ale te wywiady, co z nim widzialem, nie wylolali we mnie sympatii do niego. Niewatpliwie jest czlowiekiem uzdolnionym, ale co po talencie, jesli wlasciciel potraktowal go tylko jako towar? Odpowiedz Link
mala-muu Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 11:15 Mnie ten facet ani ziębi, ani grzeje, podobała mi się jego gra w serialu "Kamienskaya", ale nie widzę w nim nic specjalnego. Chociaż urodę ma fucktycznie egzotyczną. A program OKNA powala, jeszcze nie widziałam takich głupot. Nie mam NTV, więc nie oglądam, ale to, co widziałam u znajomych, zwaliło mnie z nóg. Lepiej niż Jerry Springer Show! Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 13:16 Fakt.Lepsze to niż Jerry Springer.Myślę,że u nas takie wariacje nie przeszłyby.U nas może być tylko pani Drzyzga z kamienną twarzą udająca przejęcie podczas rozmowy o gównie.Nagiev przynajmniej nie kryje się,że coś go wkurza,bawi albo brzydzi.Nie liże dupy gościom.Podoba mie się,że jest stronniczy i nie zawsze obiektywny.A reżyserowanie widać,bo gdy się ludziska biją to tak,żeby krzywdy nie zrobić i żeby ochrona zdążyła doskoczyć. Lubię sobie czasem te okna pooglądać chociażby z przyczyny różnorodności w wymowie osób wypowiadających.Niezły trening dla osłuchania się.Dużo nowych słów,slangu,no i szkoda,że piiiiiiiiiiii na przekleństwach ) Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 13:18 Ha!A w ogóle to fajne to forum.Jedyne chyba gdzie ludzie nie czepiają się pojedynczych słowek i fraz,a odpowiadają na całość mojego toku rozumowania. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 19:38 Popieram.Dima jest zajebisty.Wystarczy porownac z naszymi show slawami typu Szczygieł czy Jagielski.Poprawnosc i nuda. A Dima jest git.I te jego macanki lalek na widowni. Kiedys tam pojade i pozwole mu sie dotkanąć. W koncu jest krolem. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 23:42 To będzie nas dwie,moja droga.Ja mam zamiar naciągnąć go na "dlinnuju szubu".A może by tak pracę doktorską jednak o nim napisać?) Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 00:11 Oj, dziewczyny... Musialybyscie zabrac ze soba dziadka, jako swojego kochanka, babcie, jako zazdrosna rywalke, jej sasiada, jako jej zazdrosnego kochanka oraz jego pieska jako zazdrosnego kochanka nazeczonej sasiada i to nie mam pewnosci, czy to wystarczy dla waszego idola. Latwiej byloby zrobic wlasne downshow na wzor okien. Pozdrawiam Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 11:56 A może pojechałbyś z nami.Np.jako nasze adoptowane dziecko,maltretowany sąsiad,albo zgwałcona bufetowa.A potem okazałoby się,że jesteś naszym ojcem,który zmarł przy porodzie.A co!!!Niech wiedzą,że na "zapadie" też coś się dzieje. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 12:08 Nie wiem czy zauważyliście pewną prawidłowość.Generalnie OKNA i Jerry Springer mają identyczną konwencję.Tam ludzie przychodzą i bez krępacji wywalają na wierzch swoje bebechy.Mówią o rzeczach nierzadko żenujących,kontrowersyjnych czasem błachych,głupich i śmiesznych.Publiczność reaguje bardzo zazwyczaj bardzo żywo a w swoich wnioskach i wypowiedziach nie szczędzi szczerych słow.W naszej telewizji sytuacja jest diametralnie różna.Ludzie przychodzą,ale w zasadzie nie wiadomo po co.Oni nie mówią.Siedzą jak na tureckim kazaniu i za język trzeba ich ciągnąć.Opowiedzi też nie są za ciekawe : tak,nie,nie wiem,yyyy...,eeeee....,może,powiedzmy,chyba. Jestem przekonana,że u nas to się raczej zmieni.A gdyby tak się stało byłoby to dla mnie dziwactwo wszechczasów.Może to dziwne ale w wydaniu amerykańskim lub rosyjskim postrzegam to z dużym pobłażaniem,rozbawieniem,nierzadko z politowaniem.Ale generalnie nie mam nic przeciw.Chociaż w polskiej TV tego bym nie strawiła. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 13:17 Nie lubie "okna" i nie znam Springiera. Ale co do porownania polskiej TV i rosyjskiej, to mam wrazenie, ze w polsce na 10 politycznych dyskusji jest 1 obyczajowa, a na rosyjskim TV na 1 polityczna przynajmniej 2 obyczajowe. Co wieczor sa rozmowy z rezyserem, aktorem, pisarzem lub piosenkarzem, choc czasem tez o polityce. A w polskije TV co wieczor koniecznie z politykiem. Ta ilosc rzutuje na jakosc. Chociaz czasem odnosze wrazenie, ze show typu "okna" tez sa elementem polityki, swego rodzaju praniem mozgu od resztek zasad moralnych. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 13:31 W tym coś jest.Co kraj to obyczaj.Co kraj to wartości.Co kraj to mentalność,itp. Z tą polityką w OKNACH to może trochę przesadzasz.Ja myślę,że to jeden z objawów zachłyśnięcia się wolnością słowa w tym kraju (hm,chociaż w sumie w pewnym sensie to też podpada pod politykę).Może masz rację.Zresztą Rosjanie mają pewną skłonność do przesady i monumentalizmu we wszystkim.Pewnie dlatego łatwiej mi to zrozumieć i jakoś specjalnie mnie to nie poraża. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 14:51 > Rosjanie mają pewną skłonność do przesady i monumentalizmu we wszystkim. Kiedys spotkalem zdanie, ktore bylo przypisane Dostojewskiemu i bylo cos w rodzaju:"Mysl rosyjska to jest mysl zachodnia doprowadzona do absurdu"(lub do "skrajnosci", chociaz watpie, zeby dla rosjan pojecie "skrajnosc" mialo sens) Moze to show jest najlepszym przykladem tego, jak gleboko sie zakorzenilo pojecie "bezpredel". Z drugiej strony wlasnie ta nieokielznana rzadza poznania horyzontu zblizka jest ta cecha, ktora wywoluje sympatie do kultury i mentalnosci rosyjskiej. Tak mi sie wydaje. pozdrawiam Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 15:45 Ja żałuję,że nie wszyscy to rozumieją.Mam na myśli szczególnie wielu Polaków,którym rosyjska mentalność mało mówi.Spotkałam się z wieloma ciężkimi przypadkami,które nie pojmują,że ten rosyjski "bezpariadok i biezabrazije" mają swój urok.Osobliwy,nie przeczę,ale zawsze..) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 09:13 Zabawne, że Dima Charat'jan nieco się ostatnio obraził na publiczność, kiedy w Jałcie na festiwalu filmowym pomylono go innym Dimą (miał na sobie ciemne okulary). Nagiev jest "robiony", tak samo, jak panienki z głupiutkiego programu "Dziewczęce łzy". Jeżeli już coś jest interesujace, to wolność obyczajowa w kraju, gdzie niegdyś pewna pani w czasie tzw. "tv-mostu" (jak ktoś pamięta takie programy robione przez Poznera na OStankinie za Gorbaczowa) wygłosiła do kamery słynne "a sieksa u nas niet". Wydaje mi się, że nasz "najweselszy barak" był jedynie lekkim kabarecikiem, zaś teraz prawdiwą komedią bywa zupełnie inny kraj... Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 19:49 Charatjan w mlodosci tez byl niezlym rozrabiaka, zrozumiale, ze teraz jest zazdrosny o taka slawe innego Dimy. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 29.09.03, 19:40 Tobie tez nie da sie odmowic konsekwentnosci i zdecydowania. Az strach pomyslec, jaka jestes w pelnej wersji, lub chociaz trial. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 18:26 Mi ta wizja, ze robimy wlasny problem i jedziemy do Dimy zrobic mu show pasi! )) Abstrahujac od wszystkiego to Dima to chlopak z jajami. Nie jest bezbarwny, dzieki czemu budzi emocje. Dla mnie jest potwierdzeniem zasady,ze na wschodzie sa fajne chlopaki, z ulanska- a wlasciwie slowianska fantazja ( dana jeszcze polakom) i jesli wyjdzie w zyciu tak, ze bede brala slub z cudzoziemcem to 99% bedzie to ktos zza Buga. A szube moze kupic- tego dobra nigdy nie za wiele. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 18:33 Ale wiesz laluniu,że Dima "budiet moj" )?? Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 18:49 Moja droga, takim chlopem trza sie dzielic, nie badz takim samolubem. Pozatym najpierw trza go wyrwac. Pomysl lepiej jak sprawic by jego rece wogele bladzily, potem sie zrobi selekcje cial. Bierz go sobie, mi chodzi o adveture. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 18:46 Sluchajcie np.tak: Jade ja, Demka, i Yigor. Problem jest taki, ze mamy jednego ojca i teraz sie dopiero o tym dowiedzielismy a przedtem bylismy wszyscy kochankami, albo: obie jestesmy w ciazy z Yigorem a on nas zaplodnil hipnotyzujac nas na odleglosc i na dodatek obie jestesmy dziewice (zdalyby sie papiery od ginekologa), albo (sex sie niezle sprzedaje) mieszkamy z Yigorem od roku i on nas karmi tylko np. swoja sperma/moczem/kałem/smarkami- my za to dbamy o jego diete. Bo mam wrazenie ze wariant typu mieszkamy w trojke a jedno z nas jest bite przez pozostalych (s/m),albo ktos kogos zdradzil, tudziez rodzenstwo, ktore sie spotyka z ta sama biseksualna osoba (ja i Yigor rodzenstwo, Demka-bisex, lub na odwrot)- jest banalny. A moze astralne wiezi?Jedno z nas ma migrene reszte boli leb, jedno nacina sobie skore, pozostali zaczynaja w tym miejscu krwawic? Ale to technicznie trudne do zrobienia. Wasze propozycje? Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 19:47 Mam nadzieje, ze Twoje fantazji sprawily Tobie duzo przyjemnosci. Natomiast na Dime to wszystko moze sie okazac za malo. Jak chcesz go naprawde zadziwic, to... ...przekonaj go ze jestes dziewica i dopiero po szlubie dopuscisz do siebie ukochanego, a cala twoja rodzina szczesliwie zyje od lat i nikt nikogo nigdy nie zdradzil. To dopiero bedzie dla niego cos nadzwyczajnego z zachodu. Co do ciazy, to coz... skupiam sie... ... mozesz postarac sie o test ciazowy. buziaki ps. szkoda, ze tak to wymyslilasz, ja tam wole tradycyjne metody. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 30.09.03, 23:50 Ja to widze jeszcze tak,że Yigor jest naszym niewolnikiem,osiąga na satysfakcję gdy czytamy mu na głos podręcznik do gramatyki opisowej wspólczesnego języka rosyjskiego,a na ptaku zrobiłyśmy mu tatuaż :"boże caria hrani". A tym Dimą droga Fanto to jakoś się podzielimy.Ty pewnie połasisz się na tą łysą klatkę piersiową.Ja mogę wziąć ten chudy tyłek. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 02.10.03, 18:51 Ej a skad Ty wiesz Demka, ze Yigor ma lysa klate i chudy tylek?Moze to wlochata malpa? Cos razem mixujecie? A swoja droga lysa klata mi pasi-nie ma to jak boys-bendowe klimaty. To jak tam z Tobo jest Yigor? Masz sweter czy nie masz swetra? Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 02.10.03, 19:52 Spoko, Fanta. Swetry trzymam w szafie, choc przydaloby sie troche wiecej po takiej pogodzie na klacie, a szzegolnie na макушке. Skoro zaczynamy pisac o sobie, to napisz, skad ta Fanta? poczuwasz sie do dziedzictwa po Fantomasie? zazywasz ten napoj zamiast reszty plynow? jestes tak niewiarygodnie wymazona? jestes dziewczyna niejakiego Fanta? Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 03.10.03, 11:09 Drogi Yigorze,a może ona jest po prostu FANTAstyczna??!! Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 03.10.03, 11:11 Darling,ja tu pisałam o tyłeczku Dimy !!! Ale gdyby Yigor okazał się choć trochę podobny,to kto wie... Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 04.10.03, 22:49 Demka, mialas racje, co do specyficznosci TEGO forum. Na innym od dupyMaryny rozmowa by sie zaczynala, tutaj po tyleczkuDimy juz jakos i sie-nie-chce- gadac... Mimo to pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 06.10.03, 15:39 Zawsze możemy podebatować jeszcze o Twoim tyłeczku) Udało mi się ostatnio ściągnąć kilka odcinków "Ostorożno modiern" z Dimą.Zabawna komedyjka.Facet niesamowicie gra kobiety.Przebranie,gesty,trzepotanie rzęsami.Ubawiłam się po pachy.A forum i tak mi się podoba,bo są tu ludzie,którzy rozumieją rosyjskiego ducha.A to już 99% sukcesu w temacie tak trudnym jak Rosja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
seman2 Re: Dmitrij Nagiev... 09.11.03, 19:49 demka napisała: > Zawsze możemy podebatować jeszcze o Twoim tyłeczku) > Udało mi się ostatnio ściągnąć kilka odcinków "Ostorożno modiern" z > Dimą.Zabawna komedyjka.Facet niesamowicie gra > kobiety.Przebranie,gesty,trzepotanie rzęsami.Ubawiłam się po pachy.A forum i > tak mi się podoba,bo są tu ludzie,którzy rozumieją rosyjskiego ducha.A to już > 99% sukcesu w temacie tak trudnym jak Rosja. > Pozdrawiam DOKŁADNIE a ja mam takie pytnie na jakim kanale i o jakiej porze leic ten cały Dima,bo chyba kiedys oglądałem z pół oscinka ale nie jestem pewien.Czy to było RTR Płaneta? Odpowiedz Link
hajota Re: Dmitrij Nagiev... 09.11.03, 21:22 seman2 napisał: > > a ja mam takie pytnie na jakim kanale i o jakiej porze leic ten cały Dima,bo > chyba kiedys oglądałem z pół oscinka ale nie jestem pewien.Czy to było RTR > Płaneta? Na NTV-Mir w dni powszednie o 19.00 (polskiego czasu). Następnego dnia przed południem powtarzają. A moja koleżanka niezbyt czująca te klimaty parę razy obejrzała program Nagijewa i doszła do wniosku, że w tej Rosji to sodoma-gomora, całkowity zanik więzi rodzinnych i wszelkich wartości, wiadomo. Próbowałam jej co nieco wyjaśniać, ale chyba z niewielkim skutkiem Odpowiedz Link
demka Re: Dmitrij Nagiev... 09.11.03, 22:16 Byłabym chora gdybym brała na serio wszystkie tematy poruszane w programie Dimy.Tak jak już wcześniej wspominałam dystans i przymrużenie oka są tu chyba najważniejsze.Poza tym na codzień mam dość nikły kontakt z językiem i posłuchanie różnorodnych wypowiedzi w programie trochę mi to rekompensuje,bo jest to język odmienny od tego,którym posługują się np. w dzienniku.Fajnie jest posłuchać różnych warstw społecznych,róznej wymowy,innego akcentu.A czasem bywa tam i tak głupio że aż śmiesznie.No i sam Dima.Ech...dlia mienia nienagliadnyj Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 10.11.03, 20:05 Ja powiem jeszcze w ramach potwierdzenia teori o genialnosi Dimy jeszcze jedna rzecz. Czasami potrzebuje jakichs ciekawych materialow na zajecia, (bo jestem pedagogiem m.in) i okna zrobily wsrod moich ucznow furore- wybralam kilka niezlych odcinkow- mozna np. wybrac takie gdzie mamy do czynienia z dialektami- i puscilam ucznom- i to bylo to! Wystarczylo ulozyc pytania na zrozumienie odcinka+ polaczyc z konstrukcjami uzytymi przez gosci Dimy i lekcja byla best. Odpowiedz Link
yigor Re: Dmitrij Nagiev... 11.11.03, 00:32 Gratuluje, to naprawde dobry pomysl na zabawna nauke. Mam nadzieje, ze Twoje uczniowie sa pelnoletnie i pomysly Dimy nie zdeprawuja i ch morale. Buziaki dla kolezanki kolezanki. Pa Odpowiedz Link
departure Re: Dmitrij Nagiev... 11.11.03, 13:49 Dumayu, takaya "deprawacja" poydet tolko na polzu pokoleniyu wyrosszemu na Pokemonach. Pozdrowienia, J. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Dmitrij Nagiev... 11.11.03, 20:08 Ja ucze tylko starszych od siebie... Wiec Pakemony to nie zagrozenie- wiedza kto to jest, bo dzieci ogladaja. Deprawacja juz w moim wieku raczej niemozliwa- a i wyzej tez juz trudno. Za to pikanteria- jak najbardziej wskazana. Odpowiedz Link
gospodinrasputin Re: Dmitrij Nagiev... 28.11.03, 11:31 fanta-girl napisała: > Ja powiem jeszcze w ramach potwierdzenia teori o genialnosi Dimy jeszcze jedna > rzecz. Czasami potrzebuje jakichs ciekawych materialow na zajecia, (bo jestem > pedagogiem m.in) i okna zrobily wsrod moich ucznow furore- wybralam kilka > niezlych odcinkow- mozna np. wybrac takie gdzie mamy do czynienia z dialektami- > > i puscilam ucznom- i to bylo to! > Wystarczylo ulozyc pytania na zrozumienie odcinka+ polaczyc z konstrukcjami > uzytymi przez gosci Dimy i lekcja byla best. Chodzi o konstrukcje typu basen, w ktorym taplaly sie nagie lalki? Pogratulowac pomyslu. Odpowiedz Link