smieszka-on-line 29.03.16, 16:47 Warto zrobić wiosenne porządki, by dowiedzieć się, do czego mamy wciąż zbyt duży sentyment, żeby to wyrzucić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:48 Wiosna, a z nią - wiosenne porządki w sercu : wyrzucanie zasuszonych kwiatów bolesnych wspomnień, by łąka nowej nadziei mogła znów się zazielenić, dając miejsce kiełkującym marzeniom... Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:48 Poranny wiatr - śniadaniem, Obiadem popołudniowe słońce, A kolacją będzie księżyc w pełni. To mój jadłospis na wiosenne dni. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:48 Stałeś tam. Wiosenne słońce odbijało się od kropel ciepłego deszczu. Sprawcą mojego uśmiechu nie była wyłącznie tęcza, ale i nadzieja która spłynęła na nas razem z nią. I zakochałam się w Tobie po raz kolejny, nadal Cię kochając. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:49 Nie wszystkie wiosenne kwiaty rozkwitają. Ścięte mrozem - umierają. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:49 Z ust Twoich wiosenne płatki śniegu były mi rozkoszą. Odpowiedz Link
smieszka-on-line Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 16:50 Mijają dni, tygodnie, miesiące, lata, odkąd nie jesteście RAZEM- a Ty się nie zmieniasz. Dalej kochasz wiosenne burze, w czasie których przytulasz się do starego pluszaka. Kochasz złociste lato, które spędzasz na kwiecistych łąkach, na piknikach-właśnie z Nim. Kochasz deszczową jesień, podczas której skaczecie z kałuży w kałużę i obrzucacie się kolorowymi liścmi. A zima? Zimy nienawidzisz. Jedynym źródłem ciepła jest kaloryfer i noce z kubkiem gorącej czekolady. Już nie On, nie ten, który ogrzewał Cię swoją miłością. Odpowiedz Link
jutta_t Re: Wiosenne cytaty 02.02.25, 19:15 smieszka-on-line napisała: > Wiosna, a z nią - wiosenne porządki w sercu : wyrzucanie zasuszonych kwia > tów bolesnych wspomnień, by łąka nowej nadziei mogła znów się zazielenić, > dając miejsce kiełkującym marzeniom... O tak! Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Wiosenne cytaty 29.03.16, 19:07 Nigdy nie odwołuj się do lepszej natury człowieka - być może wcale jej nie ma. Zawsze podkreślaj, że masz na względzie jego interes. Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:53 A na więcej tego strzeż, abyś na urzędy Łakomych ludzi nigdy nie sadzał, bo kędy Sprawiedliwość przedajna, tam przeklęctwo wielkie, A u Boga niewinnych ważne prośby wszelkie. Jan Kochanowski (1530 - 1584) Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:54 A great statesman, like a good housekeeper, knows that cleaning has to be done every morning wielki polityk, tak jak dobry dozorca domu, wie, że czystkę trzeba robić codziennie. Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:54 Czy wielu zna nazwiska tych, którzy potępili Galileusza? Każdy pamięta jednak, w jakiej pracowali instytucji. Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:54 Królem jestem ludzi, nie sumienia. Stefan Batory (1533 - 1586) Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:55 Laur jest gorzkim liściem dla tego kto go szuka i dla tego kto go ma. Emmanuel Geibel Odpowiedz Link
black_jotka Re: Wiosenne cytaty 04.06.16, 17:55 Liberał to człowiek, który w czasie dyskusji nie może przyłączyć się do swego własnego poglądu. Robert Lee Frost (1874 - 1963) Odpowiedz Link