black_jotka Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 12.03.17, 19:46 Kiedy Hitler doszedł do władzy, Thomas Mann i jego brat Heinrich z żonami wyjechali do Szwajcarii, a tuż przed wybuchem wojny, do USA. Tam, głównie Thomas Mann spotykał się z czytelnikami. Zdarzyło mu się wielokrotnie odpowiadać na pytanie, jak to możliwe, że naród niemiecki, który dał światu tylu filozofów, artystów i uczonych, oddał władzę nad sobą prymitywnemu krzykaczowi? Mann odpowiadał na to: - Mogło się to zdarzyć wszędzie. To nie jest niemiecka specjalność. Do przechwycenia władzy wystarczy jeden szaleniec, dziesięciu bandytów i sto tysięcy durniów. Co można powiedzieć o kraju, gdzie durniów liczy się w milionach...? _________ Odpowiedz Link
black_jotka Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 12.03.17, 21:06 ~ww do ~akcja wisla: Popieramy banderowców tylko po to żeby zrobic na złość ruskim -to niezbyt mądra droga Odpowiedz Link
black_jotka Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 12.03.17, 22:07 Ukraina: oczyszczono sprofanowane polskie pomniki Zrobili to...Polacy. Odpowiedz Link
mala200333 Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 04:06 Kiedy byłam dzieckiem, w telewizji emitowano animowany czeski serial „Sąsiedzi". Jego bohaterami byli Pat i Mat – panowie, którzy niestrudzenie stawiali czoło licznym domowym usterkom. Najczęściej tym, które sami wywoływali. Ilekroć bowiem coś w ich otoczeniu się psuło lub w ich odczuciu wymagało ulepszenia, sięgali po nieodpowiednie narzędzia. Byli przy tym niezwykle niedokładni i niechlujni. I nigdy nie korzystali z pomocy fachowców. W konsekwencji – naprawiając jedno, psuli drugie. Zawsze jednak z rozmachem i zwykle na amen. Co istotne, niezależnie od własnej intencji i rzeczywistego rezultatu podejmowanych starań, byli z owoców swej ciężkiej pracy niebywale wprost zadowoleni. Rządzący zapomnieli Wydaje się, że wspomniany serial, który w pamięci wielu osób, w tym i mojej, zapisał się jako pocieszny obrazek dwóch nieudaczników, może być odnośnikiem do aktualnej sytuacji tzw. racjonalnego ustawodawcy w Polsce. Nie chcąc przypisać mu złych intencji, zauważam, że z nielicznymi wyjątkami, większość podejmowanych przez niego inicjatyw obarczona jest wadami, które nie dość, że nie prowadzą do rozwiązania określonego problemu, to często pogłębiają go. Gdyby tego nie było dość – generują kolejne. Prawo zdaje się w oczach ustawodawcy, zmaterializowanego w twarzach polityków parlamentarnej większości, narzędziem osiągania krótkowzrocznych celów, a w efekcie przyspieszonym rozkładem instytucji państwa, sprzeniewierzeniem się wartościom demokratycznego państwa prawnego, upadkiem autorytetów i zbeletryzowaniem pojęć, które w dojrzałych systemach mają fundamentalne znaczenie. Czymże bowiem jest dziś demokratyczne państwo prawne? Ledwie kilkanaście miesięcy temu był to system, w którym władza mogła działać wyłącznie na podstawie i w granicach prawa, a zatem przede wszystkim na podstawie konstytucji. Jeśli owe granice przekraczała, rolą niezależnego od władzy wykonawczej Trybunału Konstytucyjnego było badanie zgodności ustaw z konstytucją. Dzisiaj ustawa zasadnicza zasadniczo znaczenia nie ma, ponieważ jej regulacje bywają – w rzekomym majestacie prawa – zastępowane aktami niższej rangi. Pamięci rządzących umyka przy tym, że tak często przywoływany przez nich suweren opowiedział się w 1997 r. za przyjęciem tejże konstytucji w drodze ogólnokrajowego referendum. Dzisiejszy suweren utożsamiany jest jednak z głosami wyłącznie tych osób, dzięki którym rządząca partia dzierży parlamentarną większość. To, że mowa o ledwie 18 proc. elektoratu dla tejże definicji znaczenia nie ma. Ani zabawni, ani wiarygodni Dzisiaj, gdy na szklanym ekranie widzę przekonanych o słuszności swoich racji polityków, którzy perlistą mową i gładkimi słowami uzasadniają zbiorowy gwałt na instytucjach państwa, którzy posługując się celową manipulacją, traktują legislację jako narzędzie służące do stworzenia wyłomów w systemie prawa, którzy nie okazują szacunku podstawowym wartościom i depczą autorytety, np. podważając prawidłowość wyboru pierwszego prezesa Sądu Najwyższego, myślę sobie, że niebywale blisko im do Pata i Mata. Ci jednakże, przy wszystkich swych wadach mieli jedną – z mojej aktualnej perspektywy niebywale istotną – zaletę, przesądzającą o tym, że wspominam ich z pobłażliwą sympatią: byli wiarygodni. Politycy zaś, którzy wynosząc na sztandary prawo i dążenie do sprawiedliwości, pierwsze traktują instrumentalnie, drugiemu zaś sprzeniewierzają się, cechy tej są pozbawieni. Autorka jest adwokatem, redaktorem naczelnym „Pokoju adwokackiego" (www.pokojadwokacki.pl), członkiem NRA Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:05 Dariusz Rosati: Kaczyński rzucił na szalę los kraju. To niewybaczalne Dariusz Rosati był gościem programu "Onet Rano" Jarosław Kuźniar pytał swojego gościa o wypowiedź ministra Waszczykowskiego, który zapowiedział możliwą negatywną politykę Polski wobec Europy. - Takie postępowanie to kompletny nonsens. Polska niczego w ten sposób nie załatwi. Budowanie sojuszy to jedyna droga działania w Unii - mówił Dariusz Rosati. - PiS jeszcze pół roku temu nie wykluczał poparcia dla Tuska. Ostatecznie górę wzięły emocje Jarosława Kaczyńskiego, który, żeby zemścić się na Donaldzie Tusku, rzucił na szalę los kraju. To jest niewybaczalne - mówił dalej Dariusz Rosati. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:07 ~Naja : A gdzie Wy - przytomni ludzie - się podziewacie? Dlaczego nie Wy kierujecie polityką? Dlaczego nie walczycie o nasz kraj? To Wy oddaliście Polskę tym .... żenującym pajacom! To przez Was muszę się teraz wstydzić, że jestem Polką! Przestańcie się wypowiadać, bo nie ma o czym! Zacznijcie działać, żeby przegnać tych... (niecenzuralne) od władzy! Zanim wszystko zniszczą! Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:09 Z netu...Idiotą się jest, to nie moda. Największym komunistą w Polsce jest Kaczyński. Państwowe firmy, centralizacja, jedyna słuszna partia, jedyny słuszny pierwszy sekretarz, autarkia, izolacja od rynków, eliminowanie samorządów i organizacji pozarządowych, nie przestrzeganie prawa pozostającego na papierze, dyspozycyjna prokuratura, sądy kapturowe etc. Proponuję wypisać się z sekty. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:23 Oszustwem, manipulacją i nadużyciem jest sugerowanie, że chcemy wyprowadzać Polskę z UE - powiedział w poniedziałek prezes PiS Jarosław Kaczyński. - Z panią Le Pen mamy tyle wspólnego mniej więcej, co z panem Putinem - zaznaczył. Jarosław Kaczyński komentował ofertę złożoną przez kandydatkę skrajnej prawicy w wyborach prezydenckich we Francji Marine Le Pen. Jak napisał dziennik "Rzeczpospolita", francuska polityk podczas spotkania z dziennikarzami zapowiedziała, że jeśli wygra wybory, podejmie współpracę z Kaczyńskim w celu demontażu UE. Propozycja ma też dotyczyć Węgier. - Jeżeli takie oświadczenie rzeczywiście padło, to pani Le Pen (...) jest po prostu w błędzie, być może na podstawie stereotypów, które są dzisiaj rozpowszechniane na Zachodzie, ocenia naszą partię - zaznaczył Kaczyński. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:34 W polityce można realizować nawet najbardziej szalone pomysły, oby były dobrze przygotowane. Wariant atomowy, czyli odsunięcie Donalda Tuska, mogło się nawet udać. Trzeba jednak było zacząć działać wiele miesięcy wcześniej. Swoim chaotycznym działaniem w ostatnim tygodniu rząd nie dość, że nie osiągnął celu, to jeszcze wzbudził irytację Zachodu, ochłodził stosunki z Grupą Wyszehradzką i umocnił najgorsze stereotypy o naszym kraju. O tym, co się wydarzyło w Brukseli, będzie się dużo i długo pisać. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:42 Z netu...Kurdupel wqrwiony bo przyjaciel Orban pokazał mu faka. A omalże z dzióbków sobie spijali... Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:43 Niedobrze jest... Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:46 Z netu...nie żartował. Ale, żeby aż tak ... Mówił, że będzie rządził Polską tak jak wójt Obajtek Pcimiem rządzi , ale żeby z całej Europy Pcim robić ?!?!?! Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 15:51 Kaczyński przelicytuje? Polacy powiedzieli, co myślą o wyjściu z Unii Aż 78 proc. Polaków powiedziało stanowcze „nie” pomysłowi wyjścia Polski z Unii Europejskiej – podaje „Rzeczpospolita”. Według sondażu przeprowadzonego przez IBRiS obecne działania polskiego rządu utrwalają społeczny euroentuzjazm. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 16:56 Pawłowicz nie spodobała się sobie w "Uchu prezesa" i znów atakuje Górskiego. "Wulgarne wyobrażenie o mnie" Robert Górski w „Uchu prezesa” nie oszczędza rządzącej partii. Raz po raz wytyka absurdalne przywary pracownikom biura prezesa, a także każdemu, kto się w nim pojawi. Wielu internautów docenia jego humor i trafne komentowanie politycznej rzeczywistości. Zabawny potencjał zauważył nawet Jarosław Kaczyński, ale Krystynie Pawłowicz jednak się nie spodobał. Po raz kolejny postanowiła w krytycznych słowach rozprawić się z serialem, tym bardziej, że tym razem także ona była przedmiotem żartów. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 16:59 Krystyna Pawłowicz pojawiła się w wątku wizyty Angeli Merkel. Jej postać została przerysowana, tak jak inne, w prześmiewczym, właściwym dla Górskiego stylu. Pawłowicz z "Ucha prezesa" wpada do gabinetu jak burza, bije się, jest kłótliwa, nieustępliwa i nienawidzi Niemców. Do tego ma potarganą fryzurę i jest ubrudzona sałatką. I podczas gdy można by było to wziąć w nawias konwencji, posłanka znów postanowiła nie odpuścić, a na jej reakcję nie trzeba było długo czekać. W ostrych słowach skomentowała ostatni odcinek sitcomu Górskiego. Pan Robert Górski opisał swe wulgarne wyobrażenie o mnie, skromnym pośle, emerycie, kobiecie w 8 odcinku swego „Ucha”. Wyobrażenie ukształtowane hejtami i bluzgami lewactwa. Jako odbiorca zapewne jedynie lewackich mediów, nie wie, że w rzeczywistości jestem bardzo ładna, bardzo miła dla miłych, życzliwa, łagodna i uśmiechnięta. Owszem, lubię sałatki, a pan Górski zapewne tłustą golonkę i zwyczajną z rożna plus ogórek kiszony. I ma do tego prawo, aby nie mlaskał. Mam ekspresję i żywiołowość potrzebne w polityce, lepsze od jego, bo oryginalne i własne. Panu Robertowi Górskiemu, jako prawdziwemu dżentelmenowi, najwyraźniej zastępczo osobiście ulżyło też po bardzo śmiesznym „rzucie” moją skromną, niewieścią osobą na „glebę”. Po wywiadzie dla GW, mógł wreszcie mi prawie realnie przyłożyć. Tylko aktorki szkoda. Pan Górski może ośmieszać nas swą agresywną niesympatią, ale to tacy jak my, w tym tacy jak ja, niebojący się Niemców, Europy, Ruskich, Wyborczej, lewactwa i opozycji chronimy dziś Polskę. A na marginesie, są Niemcy, których bardzo lubię i szanuję i mam wśród nich przyjaciół – napisała na Facebooku (zachowano oryginalną pisownię). Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 17:02 Senga 2h temu Panie Górski - jakże się Pan myli, P. Pawłowicz została pokazana zbyt łagodnie. My, zwykli zjadacze chleba, skazani na oglądanie jej w TV, mamy jej dużo gorszy obraz w naszych skromnych mózgach.. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 17:09 Ksiądz Stanisław Walczak skrytykował polskie władze. Ostro. W rozmowie z nami polski duchowny podkreśla, że tu nie o PiS, a o sam Kościół chodzi. Oto wpis Stanisława Walczaka, księdza, misjonarza, który sprawił, że jedni wychwalają go jako "niezależnego" kapłana, a inni odsądzają od czci - i wiary... Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 17:11 Michał Gostkiewicz: Ktoś napisał na FB: ''dobrze że ksiądz może jeszcze publikować''. Z podkreślonym ''jeszcze''. I obawą, żeby księdzu ust nie zamknięto. Ks. Stanisław Walczak: - Nie ma obaw, proszę pana. Jestem posłusznym kapłanem i nie sądzę, żeby mój udział w dyskusji był jakimkolwiek zagrożeniem dla Kościoła. A co do zamykania ust - według prawa kościelnego nie należę do żadnej diecezji w Polsce. To jak to z księdzem jest? - Jestem misjonarzem. Po powrocie z Zambii na moją prośbę biskup katowicki i biskup niemieckiego Paderborn uzgodnili, że to ten niemiecki biskup mnie przyjmie. Wszystkie moje przysięgi kapłańskie i lojalność odnoszą się zatem do księdza biskupa Paderborn. Ale urodziłem się na Śląsku i uważam się za jego mieszkańca. Jak przeczytałem księdza wpis, to odebrałem go tak, jakby się w księdzu od dłuższego czasu zbierała złość... - I ma pan rację. Zbierała się, aż wreszcie wybuchłem. Widzi pan, 43 lata jestem w drodze jako kapłan Kościoła Katolickiego. Poznałem Europę, Afrykę, głosiłem kazania w katolickich parafiach w Ameryce czy w Katalonii. Zbierałem doświadczenia. I dla mnie Kościół jest wartością ponadnarodową, ponadpartyjną, ponadpolityczną. Jest wartością - pomijając już nawet sprawy wiary - ogólnoludzką. Nie wolno go sobie przywłaszczać. I jakiekolwiek pomniejszanie tej wartości poprzez przywłaszczanie sobie Kościoła jest dla mnie nie do pomyślenia. Jest zaprzeczeniem przesłania Jezusa Chrystusa. Domyślam się, że na tę opinię księdza wpływ miało to, że w czasie wyjazdów na misje zobaczył ksiądz, w jak różny sposób można wierzyć w tego samego Pana Boga? - Tak. Ja służyłem np. czarnoskórym arcybiskupom. W naszej archidiecezji pracowali kapłani z 20 krajów. Jakoś musieliśmy się dogadać. Zawsze się udawało. I nagle przyjeżdżam do Europy i słyszę, że jeden Kościół narodowy jest dobry, inny gorszy, jedni biskupi się pogubili, inni nie. Rozumie pan? Troszeczkę mi to nie gra. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 17:21 Lis.” Magdalena Środa: Ludzie wierzą, że „Tusk to bandyta”, bo tak mówi TVP Data publikacji: 13.03.2017, 15:00Ostatnia aktualizacja: 13.03.2017, 16:45 - Gdyby prawdziwa była Polska PiS, a nie tak, którą budowaliśmy 25 lat, to wyjechałabym już z kraju. Polska będzie krajem coraz bardziej kuriozalnym, zabory tak się zaczęły - ostrzega prof. Magdalena Środa w programie „Tomasz Lis.”. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:47 Jacek Saryusz-Wolski stracił miejsce w dwóch komisjach Parlamentu Europejskiego. "PO łamie regulamin PE" Europoseł Jacek Saryusz-Wolski nie będzie już członkiem komisji spraw zagranicznych i komisji spraw konstytucyjnych Parlamentu Europejskiego. Na tych miejscach zastąpią go Julia Pitera oraz Michał Boni. Zdaniem polityka to efekt "vendetty PO", zresztą - niesłusznej. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:49 Zapowiedź polskiej blokady w UE to polityczny amok. Kreml powinien przygotować odznaczenia dla Jarosława Kaczyńskiego i jego ludzi – pisze w komentarzu pt. "Poczytalni?" dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ). Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:51 Zdaniem komentatora frankfurckiej gazety wypowiedź premier Beaty Szydło, że ostatni szczyt Unii Europejskiej w Brukseli nie był porażką, ale zwycięstwem Polski "brzmi jak z innej rzeczywistości". "Jeśli zwycięstwa polskiego rządu polegają na tym, że w jakiejś ważnej kwestii staje się samemu przeciwko 27 innym państwom członkowskim, to jak w takim razie wyglądać mają porażki?" - pyta retorycznie komentator dodając, że wynik głosowania w Radzie Europejskiej nad reelekcją Donalda Tuska "nawet w przybliżeniu nie wyraża ogromu szkód, które powstały dla Polski". Zdaniem komentatora "szanse, by pozytywnie wpływać na decyzje w Unii Europejskiej na swoją korzyść, po tej farsie dramatycznie spadły". Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:53 Dziennik zwraca uwagę, że nawet w wypowiedziach najbliższego sojusznika Warszawy, premiera Viktora Orbana, pobrzmiewają "wątpliwości na temat poczytalności polskich przywódców". "Nawet jeśli pominiemy kwestię, czy wybór Tuska jest dla Unii Europejskiej dobry, czy nie, niepokojące jest to, jak bardzo rząd jednego z wielkich państw członkowskich pomylił się co do stosunku sił i jak dumny jest przy tym ze swojej niezdolności do tworzenia aliansów" - pisze FAZ. Zdaniem autora komentarza Reinharda Vesera działania Warszawy nie tylko szkodzą samej Polsce, ale i całej wspólnocie. "Nawet jeśli dobrze się stało, że pozostałe państwa członkowskie nie ugięły się pod próbą partyjno-politycznego szantażu ze strony Jarosława Kaczyńskiego, nie oznacza to zwycięstwa dla Unii Europejskiej, ponieważ Warszawa najwidoczniej zdecydowana jest do maksymalnego powiększenia szkód dla siebie i dla wszystkich". Autor ocenia, że "zapowiedź polskiego ministra spraw zagranicznych politycznej blokady w Unii Europejskiej ma w sobie coś z politycznego amoku". Jeśli Warszawa rzeczywiście zrealizuje to, co zapowiada, "to w tym sądnym roku może zostać otwarty kolejny front, który pogrzebie wspólnotę". W ten sposób "działający rzekomo w narodowym interesie polski rząd wykona to, na co liczy reżym, który stanowi właśnie największe zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski. Kreml powinien przygotować odznaczenia dla Jarosława Kaczyńskiego i jego ludzi" - podsumowuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:57 No ... Pierwsze zero przysięga się na Boga, że nic nie wiedziało o wezwaniu Tuska na przesłuchanie. Drugie zero się wypiera, że kiedykolwiek rozmawiało z Le Penn, choć na zdjęciu drugie zero ściska jej dłoń. Trzecie zero wrzeszczy, żeby Polska opuściła Unię, czwarte zero w każdym drzewie widziało drukarza i nakazał je wyrżnąć. Piąte zero chce mieć stolicę wielką jak Londyn i Moskwa do kupy, szóste zero na rozkaz laską wali, by głosu wyborców nie słyszeć. Siódme zero nazywane przez pis ludek prezydentem zerową znajomością Konstytucji się szczyci i następne pis zera na stolce zaprzysięga. Ósme zero do wojska się dobrało i na wzór Korei Północnej armię polska dozbraja. Co rusz ma eskadrę nowych śmigłowców, która gdzieś się zapodzieje, więc szuka następnych z pomocą dronów. Dziewiąte zero sędziów reformuje, żeby na rozkaz pierwszego zera wroga pis zmiany zamykać. Dziesiąte zero jak wytresowany pies na dwóch łapach skacze i dla odróżnienia od innych zer, przypięło sobie broszkę..... itd itd itd Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 19:58 Sympatia kobiet nie wyniosła Hitlera do władzy. Nawet w relacjach "towarzyskich" był bardzo tajemniczy. Śmierć jego kuzynki Geli nie była nigdy wyjaśniona a relacje z Ewą Braun utrzymywał w tajemnicy przed narodem. Jest coś w typach dyktatorów, co fascynuje kobiety. Tak samo mieli Mussolini. Kadafi, Kim Ir Sen, Mao, i paru innych. Władzę zawdzięczał Hitler poparciu zbiedniałych robotników, których poziom umysłowy pozwalał na to, aby obiecywać im złote góry a w końcu ubrać w mundury i pogonić na Stalingrad. Nie wiem, czy dziś można mówić o robotnikach, ale upośledzenie umysłowe zwolenników PiS jest walorem nieocenionym. P.S. Polecam, Monika Milewska, Bogowie u władzy Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:02 Z Netu...Ba! Według dyplomatołka Waszczykowskiego nie tylko wynik został sfałszowany ale też sfałszowano rodzaj rozgrywki. Zmieniona rozgrywka okazała się być wielkim zaskoczeniem dla drużyny Szydło, choć tę konkurencję Szydło z Waszczem trenują od dawna. Tak wielkim zaskoczeniem, że Waszczu skumał to dopiero po 4 dniach, choć Kaczyński od ręki odtrąbił sukces i zwycięstwo Brochy. Na temat zmiany rozgrywki Waszczu wypłakiwał się w radiu: "Jesteśmy zaskakiwani wieloma sytuacjami, ta rozgrywka, która miała miejsce w czwartek, to - używając takiego języka sportowego - było jak zaproszenie do gry w finezyjną piłkę nożną, a na boisku okazało się, że mieliśmy przeciwko sobie drużynę rugby. W związku z tym musimy się przygotować też na tego typu rozgrywki." Walenie wielkim jajem dyplomatołek Waszczu ma opanowane do perfekcji, można by go namawiać, żeby zaczął ćwiczyć badmintona, bo przy lotce można sobie spokojnie i kulturalnie porozmawiać. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:16 Szykuje się jeszcze jedna wpadka kaczego kolektywu. Rzecz tyczy obiecanych przez Komorowskiego a przyjętego do akceptującej wiadomości przez KC PiS dwóch procentów PKB na zbrojenie. Otóż szalony Antoni tak usprawnił zakupy, pozawieszał przetargi i spieprzył wszystko co mógł, że wykonanie tego planu jest już niemożliwe. Klęskę pieczętują wydatki rządu na kupowanie poparcia ciemnego luda. Gdyby nawet doprowadzić do jakiegoś rezultatu jakiś przetarg, to kasa już zmarnowana na "Obronę Terytorialną" (czyt. bojówki do zwalczania protestów). Efektem szaleństwa (a może metody), jest niedotrzymanie zobowiązania wobec NATO a Trump jest bardzo uczulony na punkcie kosztów ochrony sojuszników. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ~~~~~~~~~~~~~~~~Polska Polska!!!!!!!!!!!!c 13.03.17, 20:25 Krakauer : od dawna to mówię, że dla ruskich Macierewicz i Kaczyński robią więcej niż zielone ludziki. No i podważa to Smoleńsk - dla Putina lepszy jest PIS niż opozycja, z którą jeszcze liczyli się w EU. Odpowiedz Link