Gość: blon IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 13:34 Czy ktoś słyszał o szkole Zielony Listek z Warszawy? Są na rynku około roku, jednak nie słyszałam żadnej opinii na ich temat. Obawiam się, że może to być jakaś firma-krzak. Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jagna Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.03.04, 09:05 Mnie nie chcieli wydać zaświadczenia o ukończeniu kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blon Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 11:00 możesz podać jakieś szczegóły? (albo swój nr gg). PLIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blon Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 16:56 Rozumiem, że prawie nikt nie ma opinii na temat tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 10:52 Instruktor,który tam ze mną jeżdził- p.Malejczyk-kazał mi tonem nie znoszącym sprzeciwu po wyjeżdżeniu u niego na kursie tylko 10 godz.jazd -wykupić 15 godz.jazd doszkalających bo inaczej nie wyjeździ ze mną kolejnych 10 godz.na kursie a co za tym idzie nie otrzymam zaświadczenia o ukończeniu kursu. Od razu zwialam z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blon Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 11:54 Zastanawiam się, czy miał do tego prawo. Teraz oferują 30 godzin jazd w cenie 800 zł za kurs i reklamują się, jako jedna z najlepszych szkół w wawie... Czy jest jakaś normalna i niezbyt droga szkoła w wawie, którą mogłabyś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAA Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 25.03.04, 12:38 Ja osobiści e uczę się w IMOLI - i w porównaniu do tego co tu czytam na forum o innych szkołach wydaje sie być całkiem normalna-nigdy nie miałam żadnych problemów z instruktorem, zaświadczenie o ukończeniu kursu wydali mi wcześniej zanim wyjeździłam 20 h żebym wczesniej zapisała się na teorię-jedyny minus ze na jazdy trzeba dojężdzać na Bankowy, ale z tego co obserwuję jężdząc tamtędy ludzie z zielonego listk astez się tam spotykają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielaik Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.chello.pl 01.04.04, 00:38 "Nr 1 w Warszawie",a nie wiedzą,że zaświadczenie mozna wydać po ukończeniu ostatniej godziny/20-tej/.To podstawa,do interwencji władz zwierzchnich. A tak na poważnie,coś mi tu pachnie wojną konkurencyjnych firm będących w dużym konflikcie,a z jakiego powodu,to wiedzą zainteresowani i jeszcze trochę ludzi "ze środowiska". Gdzie dwóch się bije,tam trzeci/reszta/korzysta. Trzeba być bardzo cienkim,albo pazernym,żeby wywoływać jakieś wewnętrzne konflikty w okresie trwającej hossy,ale co "Nr 1",to "Nr 1". Odpowiedz Link Zgłoś
daimona ja z IMOLI nie byłam zadowolona - AUTO BIM polecam 19.01.05, 23:44 dopiero tam nauczyli mnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo OK. 20.01.05, 09:19 IMHO Zielony jest OK-jak we wszystkich szkołach najważniejsze jest do jakiego instruktora trafisz na jazdy.Ja jeździłam z Arturem i jest genialny-najlepszy instruktor na świecie,jedyny który mnie nauczył wszystkiego w błyskawicznym tempie i w dodatku szalenie cierpliwy,z poczuciem humoru i wyrozumiały.No i sympatyczny-jeżdżąc 2h trudno wytrzymac z jakimś burakiem obok,a jeżdżenie z Arturem to naprawdę przyjemność-zero stresu i naprawdę człowiek sie uczy i przynajmniej wie za co płaci-za poziom,a nie papier. Ponadto-jako jedyny nie nawmawiał mnie na siłę na kolejne jazdy,nie wyciągał kasy bez potrzeby i w dodatku jako jedyny instruktor odwiódł mnie od pomysłu zdawania nie w Warszawie-uświadomił mi,że prawko to jedno,a umiejętność jeżdżenia to drugie. Ja z niego jestem bardzo zadowolona i życzę każdemu takiego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 11:14 jak na razie po pierwszych zajęciach wrażenia ok. ale jestem jeszcze przed jazdami, więc nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie polecam Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: 62.233.164.* 30.03.04, 18:25 manewry bez pachołków-absurd polecam LINIE Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? 13.01.05, 13:06 Jeżeli ktoś pisze że zaświatczenie można odebrać po 20-tej godzinie to niech zajrzy do Rosporządzenia Ministra Infrastruktury Dz.U.z24 grudnia 2003r. Poz.2334.to do ciebie nielaik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: 212.160.172.* 13.01.05, 13:56 Pisze się zaświadczenie. A tak w ogóle to potwierdzam,że zielony jest do bani. Kończyłam tam kurs, jazdy doszkalające brałam gdzie indziej i zdałam Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? 13.01.05, 18:19 zaświadczenie zaświatczenie nie ważnie nie łap za słówka jak sie nie umie jeździć to najlepiej za szkołe zwalić bądz na instruktora nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: 212.160.172.* 14.01.05, 10:22 Nie wiem co się zwala ZA szkołę, ale ufam że Ty wiesz i dlatego jesteś dobrym kierowcą, w przeciwieństwie do mnie oczywiście. A poza tym, skoro uderzasz w taki ton, to w ramach riposty powiem: jak się nie zna zasad ortografii ojczystego języka, to nie należy wypowiadać się publicznie na forum. Błędy ortograficzne, to nie jest łapanie za słówka, gdyż w tym znaczeniu "słówka" to przejęzyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? 14.01.05, 20:52 o matko święta załamuje sie jak czytam co tacy ludzie jak ty piszą nie musze znać szkoły po prostu nie pisze sie że coś jest do dupy jak komuś innemu może odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? 14.01.05, 20:54 a po 3 każdemu zdaży sie zrobić jakiś błąd ort więc nie wypomina sie cudzych błędów bo to wstyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.w3cache.pl / *.pl 07.04.04, 00:00 Moi Drodzy .. tak na prawdę to wszystko zależy od instruktora na którego się trafi ...a to czy będzie on pracował w zielonym czy różowym listku, nie ma najmniejszego znaczenia. Ja mam instruktora którego chyba sam Pan Bóg mi zesłał (na ciężkie czasy)... pogodny i baaaaaaaaaaaaaardzo cierpliwy człowiek (pomijam to że jestem melepetą i to strachliwym ...ale nie za kierownicą). I wiecie co ... TO INSTRUKTOR ZIELONEGO LISTKA. Nie mam osobiście najmniejszych zarzutów również co do samej firmy. PS. Pozdrawiam Cię Robert ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWKA Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 14:28 oni sa do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaN. Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.chello.pl 22.04.04, 16:23 Nie wydaje mi sie ze jest to nieznana firma sama wlasnie skonczylam tam kurs i jest duzo insrtuktorow idacych na bardzo dogodne kompromisy i ogolnie jest ok ( plusem jest to ze teorie mozna zaczac prawie w kazdej chwili) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: "Zielony Listek" z wawy - O.K IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.04, 21:26 Uważam że to najlepsza szkoła z jaką sie zetknołem w czasie swojej nauki na prawko!!! A było ich trzy, najpierw Auto Express na Górczewskiej ( do bani plac manewrowy) Imola (kretynów banda i... tyle). W Zielonm Listeku uczą efektywniej placu, fajni instruktorzy no i chyba najkorzystniejsza cena na rynku szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.chello.pl 22.04.04, 23:08 Ja osobiście jestem zaskoczony niektórymi wypowiedziami. Skończyłem osobiście kurs w ZIELONYM LISTKU , tak się złożyło , że uczyło mnie dwóch instruktorów nie miałem z nimi żadnych problemów , wszystko sprawnie , konkretnie i profesjonalnie. Punktualni i przedewszystkim opanowani ( nie łapią za kierownicę ). Zdecydowanie polecam i pozdrawiam gościa " nie polecam " który jeżdził bez pachołków , nie napisał że zdawał na kategorię T . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.ncr.com 19.01.05, 16:05 Wlasnie robie tam kurs, jestem po teorii i juz na polmetku lekcji praktycznych, jestem ogolnie zadowolona. Instruktorzy to przeciez sprawa indywidualna- jestem pewna,ze w kazdej szkole trafia sie jakies wyjatki niegodne polecenia. NAjcieplej wspominam Pana Jacka, ktory uczyl mnie teorii i pozdrawiam Go serdecznie! Przyszly Shumacher Polskich Drog Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? 19.01.05, 16:58 a kto cie uczy jeżdzić????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.ncr.com 19.01.05, 17:22 na zmiane Pan Michal i Pan Robert- lekcje u dwoch roznych instruktorow maja te zalete, ze mozesz na ten sam manewr poznac troche inne metody (bo jednak ciut inaczej nauczaja)-polecam. nikt mi ich nie polecal, dostalam numery telefonow w biurze szkoly i na "chybil trafil" zadzwonilam- z dobrym skutkiem pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:22 Robiłam kurs w Zielonym Listku, niestety. Miałam tego pecha, że miałam kilku instruktorów chyba pięciu. Wyjazd z pl. Bankowego na Bemowo na plac manewrowy prawie 30 min w jedną stronę. Czyli 1 godzina plac i z powrotem na pl. Bankowy. Dwa razy jeździłam po mieście inna trasą. Po 30 godzinnym kursie nie umiałam jeździć ale biorę poprawkę na to, że jestem mniej zdolna. Na placu manewrowym wszyscy instruktorzy mieli nawyk chodzenia na zakupy do pobliskiego hipermarketu lub konsumowali to co wcześniej zakupili. Musiałam dokupic 30 dodatkowych godzin oczywiście w innej firmie aby zacząć od początku się uczyć. Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia* Re: "Zielony Listek" z wawy - co to za szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:58 Polecam Szkołe Auto-Zerań na Odlewniczej. Dobra szkoła i instruktorzy, cierpliwi i bardzo fajni:) Mają plac manewrowy na miejscu i nie trzeba nigdzie jeździć. Polecam p.Jarka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś