Gość: Misio IP: *.u.itsa.pl 27.06.08, 10:07 No cóż... Sprzedażowy artykuł sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: editchenn Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: 194.145.229.* 27.06.08, 10:08 mBank schodzi na psy.... taka jest prawda.... od wiosny wysylali mi iles roznych dokumentow... wszystkie ginely i musialy byc wysylane 2, a nawet 3 raz. Jako jedni z niewielu nie przyjmuja rezygnacji z karty przez tel ani internet. Choc wysyla sie do nich dokumenty kurierem na wlasny koszt, zeby to wszystko przyspieszyc, oni rejestruja wniosek po tygodniu od otrzymania!!! Doradcy z placowek nie odpowiadaja ani na maile ani telefony. Bylam ich klientka przez kilka lat, teraz rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.kpwig.gov.pl 27.06.08, 11:05 moim zdaniem mBank jest rewelacyjny, problemów nie uświadczyłem nigdy, jestem klientem prawie od ich początku. Raz jak bankomat nie wydał mi kasy (awaria, zdarza się), to po telefonicznej reklamacji uwzględnili ją w godzinę!!! Karta kredytowa jest super - płacę za granicą, rozlicza po bardzo uczciwym kursie i bez żadnej dodatkowej prowizji. Ekartę z kolei akceptują mi wszystkie sklepy internetowe w USA, a próbowałem w kilkunastu. Przy moich sposobach korzystania z rachunku jest on praktycznie darmowy... a co do artykułu - ale żenada, co za debila (łagodne określenie) metoda weryfikacji internetowości. Na miejscu autora wstydziłbym się to podpisać Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 27.06.08, 11:34 aby byc super zadowolonym z mBanku trzeba korzystać z usług online a nie z pośrednictwa ludzi. System jest super ale ludzie zawodzą. Efekt skali pomaga w problemach. Ja jestem zadowolony i z pomocy człowieka korzystam tylko wtedy kiedy muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 16:10 Ja również jestem z mBanku bardzo zadowolony. Oprócz eKonta mam do dyspozycji konta eMax. Darmowe karty płatnicze i przelewy. Fundusze inwestycyjne pod ręką. Wspomnę jeszcze, że użytkownik ma jeszcze możliwość wyboru OFE, IKE, inwestowania na giełdzie, ubezpieczenia samochodu, mieszkania czy podróżnego. Wszystko on-line za pomocą kilku kliknięć. Wszystko w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 28.06.08, 10:01 a auto ubezpieczenie OC/AC jest naprawdę tanie i płacąc miesięczne raty nie odczuwa się go - zestaw usług online jest imponujący i chyba nikt nie może konkurować. Dla porównania pko ze swoim inteligo chyba przez zakup jest duże a nie przez zdobycie nowoczesnych świadomych Klientów. i-ko pozycjonuje, kupuje linki sponsorowane a kto za to płaci?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 28.06.08, 11:20 Ale porównaj interfejs użytkownika w mBanku i w Inteligo. To w mBanku - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Matuszewski Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 00:17 > a co do artykułu - ale żenada, co za debila (łagodne określenie) > metoda weryfikacji internetowości. A w którym miejscu w raporcie jest napisane, że dotyczy on "internetowości" polskich banków? Bardzo proszę zapoznać się z samym raportem - czekam na merytoryczne komentarze :) PS. Bardzo proszę bez epitetów - nie sprowadzajmy dyskusji na podwórko. > Na miejscu autora wstydziłbym się to podpisać Niczego się nie wstydzę, proszę bardzo: Łukasz Matuszewski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LowMan Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:13 Rzeczywiście bardzo dobry raport. Jeżeli "internetowość" jest liczona jako m.in. liczba linków sponsorowanych. Śmiechu warte. Dla mnie ważniejsze ile spraw mogę załatwić nie udając się do oddziału. Może zróbcie takie zestawienie. I tak, czy muszę iśc do banku aby: założyć konto, ustanowić przelew stały, wykonać przelew dowolny, uzyskać kredyt gotówkowy, itp. itd. To będzie ranking "internetowości", a nie to co przedstawiliście !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Matuszewski Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 00:22 Raport dotyczy widoczności banków w wyszukiwarkach a nie "internetowości". Bardzo proszę zapoznać się z raportem i wtedy go komentować :) Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:16 To dość proste, można zrobić konkurs: kto ostatnio odświeżał swój serwis w sieci - wyniki powinny być identyczne. A ranking na podstawie wyników z gugla powinien nosić nazwę: rank skuteczności działów marketingu z uwzględnieniem wyszukiwarki gugle. A może trzeba sprawdzić też wyniki przy innych algorytmach? A już sure określanie "internetowości" na podstawie gugla jest jak określanie "informatyzacji" na podstawie ilości produktów MS w firmie. Dupa i nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.torun.mm.pl 27.06.08, 10:38 Bełkot idioty, ale napisany świadomie i bez żenady, za dobre pieniądze. Co ma guglarstwo wspólnego z funkcjonalnościa banku, kosztami prowadzenia rachunku, prowizjami, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Matuszewski Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 00:34 > Co ma guglarstwo wspólnego z funkcjonalnościa banku, > kosztami prowadzenia rachunku, prowizjami, itp? Bardzo niewiele, ale raport tego nie dotyczy. Badaliśmy widoczność polskich banków w wyszukiwarce Google. Zapraszam do zapoznania się z raportem w pełnej wersji :) > Bełkot idioty, ale napisany świadomie i bez żenady, > za dobre pieniądze. Za treść artykułu-streszczenia nie odpowiadam, nie jest mojego autorstwa. Ale wierzę, że napisany został w dobrych intencjach i bez dodatkowych "motywatorów". Sam raport zawiera opis metodologii badania. Ranking jest oparty w dużej mierze o wyniki Google - nie podejrzewałbym tej wyszukiwarki o stronniczość. Bardzo proszę o zachowanie poziomu dyskusji i nie obrażanie nikogo. Pozdrawiam, Łukasz Matuszewski Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 27.06.08, 10:51 Ciekawe czy taki artykuł jest drogi? I czy trzeba zapłacić i DI i Gazecie czy wystarczy DI, a gazeta tą reklamę "przedrukuje" gratis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultant313 Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 16:40 > Ciekawe czy taki artykuł jest drogi? Parę lat temu to było 7 000 PLN za 50 tyś przeczytań. Teraz, jako, że zasięg internetu zwiększył się znacząco, pewnie o wiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: 89.124.38.* 27.06.08, 11:04 Witam.Najpierw o mBanku. Zgadzam się całkowicie z Edittchen,że mBank schodzi,bądz zszedł na psy całkowicie.Bank internetowy to taki w którym prawie wszystko badz wszystko można załatwić przez internet, a nie taki który się w internecie reklamuje.W mBanku przez internet to można wysłać przelew i tyle...Ostatnio proponowali mi debet w koncie i karte kredytową,pan wszystko fajnie załatwił i....na koniec zaprosił mnie do siebie w celu podpisania umowy.Bez komentarza... Tak wygląda bank,który uważa się za lidera w dziedzinie bankowości internetowej-znów chodzi chyba o liczbę reklam w internecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu, Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 11:12 Misiu, a jak mieli podpisać z Tobą umowę? Druga wersja to kurier. Nie słyszałeś o przejmowaniu cudzego IP? Pomyśl, że ktoś z twojego misiowego IP połączy się z super_any_bankiem i on (bank) n i e sprawdzi jego tożsamości - będziesz płacił cudze kredyty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: 89.124.38.* 27.06.08, 11:44 A przepraszam,nawet niech przejmie,to ma wszystkie dane?moje i mojej rodziny?Przede wszystkim hasła które sam ustalałem i które mam w głowie?wydaje mi się że nie,więc nie pis zbzdur i nie pisz,że każda taka próba to moiże być oszyustwo,bo ludzie którzy tak naprawdę na tym ię znają to nie ukradną moich tysiecy,lecz większe pieniądze......A może ty pracujesz w tym banku?No to musiecie się nauczyć postrzegać klienta tak jak waszego pracodawcę,bo jak odejdzie to pieniążków niebedzie,a nie jak oszusta...Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.atman.pl 27.06.08, 14:59 > załatwić przez internet, a nie taki który się w internecie reklamuje.W mBanku > przez internet to można wysłać przelew i tyle... Moze najpierw przeczytaj zawartość menu interfejsu uzytkownika a potem wypisuj takie bzdury. Jak potrafisz tylko zrobić przelew to twój problem a nie banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: 89.124.38.* 27.06.08, 15:33 Rozbawiłeś mnie olobolo,spróbuj tam załatwić limit kredytowy w koncie,spróbuj karty kredyt,spróbuj kredyt odnawialny... jak skończysz to odpisz jak ci poszło i się nie denerwuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.bremultibank.com.pl 27.06.08, 11:39 czy ktoś kiedyś słyszał o czyms takim jak bluerank? co to za firma "krzak"? skąd się wzięła i na jakiej podstawie daje sobie miano super specjalisty w tej dziedzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 13:02 hehe, odezwal sie internetowy 'BRE' lol... prawda w oczy kole? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uka Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:38 nie znacie bluerank? oni mają siedzibe 2 przecznice od Waszej na Pietrynie:) firma jest bardzo dobra i rzetelna. polecam w polepszeniu pozycji w wyszukiwarkach:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNETa Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 23:50 jak sie nie wie to sie googla panie zainteresowany :) a jak sie pracuje w 'banku internetowym' to chyba tym bardziej co? ;)) www.google.pl/search?hl=pl&q=bluerank&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaos1024k najbardziej kretynski ranking IP: *.compi.net.pl 27.06.08, 12:21 jest to najbardziej kretyński ranking o jakim czytałem ostatnio. To ze chlopcy z bluerank na to wpadli specjalnie mnie nie dziwi, ale dlaczego gazeta daje to na swojej jedynce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 12:37 zenujace sa te art. sponsorowane. jesli tak maja wygladac wolne media i rzetelna informacja to ja dziekuje, postoje. PRowy belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Mitko Po linku do banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 14:48 Raport nie odnosi się (co błędnie sugeruje tytuł artykułu Pana Mugeńskiego) do internetowości banków. Jest to zestawienie podsumowujące ich działania SEO i SEM prowadzone w okresie X - XII 2007. Ranking pokazuje, które marki w tym czasie były najlepiej widoczne w wynikach wyszukiwania wybranych wyszukiwarek (zarówno w linkach sponsorowanych, jak i w wynikach naturalnych). Raport przygotowała agencja Bluerank, która specjalizuje się w SEO / SEM i wyłącznie to było przez nią oceniane. Na tej podstawie powstał ranking. Polecam lekturę właściwego dokumentu dostępnego tutaj www.bluerank.pl/bluepapers/bluepaper_062008.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xann Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:42 Jakie pozycjonowanie ??? Przecież żaden Bank się nie pozycjonuje , Ranking chyba SEM bo nie SEO , każdy bank na dzien dzisiejszy pod wymienione hasła można przebic w dwa miesiące czasu , pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 21:48 skoro można to czemu tego nie robisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
e-gnostyk Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 27.06.08, 16:23 Pierdoły. Co ma pozycjonowanie do "internetowości". Woleli dać kasę na pozycjonowanie stron a nie na ułatwienie życia klientom na codzień. Wniosek dbają bardziej o przyszłego klienta niż o tego co go już mają. Ja już dawno powiedziałem "żeganaj" temu bankowi.. a to po przygodzie z rzekomą "internetowością" PKO gdy odblokować hasło internetowe mogłem w jednym oddziale banku 130 kilometrów od mojego zamieszkania na stałe. Śmiechu warte. Artykuł jak byk - sponsorowany. Miłego dnia wszystkim i tak życzę .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 17:31 jeeeezuuuu zawsze gdy pojawia sie jakis ranking niewazne bankow tenisowek tabletek antykoncepcynych czy czegokolwiek innego ktos wyskakuje z tekstem ze artykul sponsorowany ;-D FENOMENT INTERNETU po prostu ;-)) proponuje redakcji nastepnym razem publikowac wszelkie rankingi na przyklad bez pierwszej trojki ;) albo moze tylko pierwsze literki nazwy firm czy cos w tym stylu ;-) i bedzie spokoj i sprawiedliwosc zapanuje na swiecie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
toma.sh Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 30.06.08, 21:54 wreszcie jakiś sensowny komentarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
puma-2008 Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 27.06.08, 17:10 To nie jest artykuł sponsorowany, czytałem go kilka dni tego gdzie indziej. Sam artykuł jest niezmiernie głupi, nijak nie przystaje do tytułu. Co do mBank...straciłem o nim szacunek jak mi nie odpowiedzieli na pytanie zadane przez ich formularz a ich forum jest żałosne...gdy się rejestrowałem to za pierwszym razem nie dostałem maila z aktywacją a za drugi to po kilku godzinach. Bank jest dobry pod warunkiem że nic nie chcesz od nich poza tym co oferują przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Już wiem co Bluerank sprzedaje! ;-))) 27.06.08, 18:18 Otóż za "umiarkowaną cenę" mogą poprawić wizerunek tego, czy innego banku w sieci. Uczynić go "bardziej rozpoznawalnym", albo wcisnąć inne bzdety. Ja też mogę zrobić badanie z którego wyjdzie, że Microsoft za słabo się kojarzy z oprogramowaniem biurowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Lech Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO i PPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 01:04 Raport bardziej wskazuje na problem zupełnej ignorancji tradycyjnych brandów bankowych w obszarze internetu, wyszukiwarek itp... Raport przebijając się do gazeta.pl zmusza te firmy w pewnym sensie do refleksji i z tego punktu widzenia robi dobrą robotę. Artykuł jest jednak zupełnie nie udany i pokazuje jak słabo temat jest znany także dziennikarzowi piszącemu ten artykuł. Podobne spostrzeżenia co bluerank mam wobec firm energetycznych, o czym dosadnie przekonałem się podczas ostatniego wykładu dla firm z tego sektora - www.sprawnymarketing.pl/artykuly/prezentacja-seo-branding/ Search Engine Marketing jest cały czas niszową formą promocji, myślę że każda forma nagłaśniania tej tematyki sprzyja rozwojowi i edukacji rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:48 Tak, tylko fachowcy od SEM zapominają, że niektóre brandy są tak silne że naprawdę nie potrzebują SEM, a przynajmniej nie w formie zaproponowanej w tym raporcie. W mojej opinii inaczej jest ze sklepem o którym nikt nie wie, inaczej z marką która jest ogólnie znana, a tym bardziej produktami finansowymi, które są specyficzne. jeżeli chodzi o decyzyjność i formę sprzedaży. Więc nie przesadzałbym z tym problemem jak go nazywasz. Ludzie raczej szukają opinii o produkcie bankowym niż samego produktu i do tego wykorzystują wyszukiwarki lub porównywarki. Banki są o tyle w dobrej sytuacji, ze tutaj ciężko coś wymyślić nowego. Wszystkie mają kredyty, karty itp. Raczej wątpię, żeby osoba poszukująca kredytu wpisywała w wyszukiwarkę "kredyt". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.toya.net.pl 28.06.08, 16:27 zatem kto wg Ciebie wpisuje w wyszukiwarke haslo "kredyt"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:03 W mojej opinii osoby poszukujące porównania produktów. Ciekawie też wyglądają te wyniki badań: www.marketingcharts.com/direct/newspaper-ads-help-drive-consumers-to-the-web-4931/ Można zadać pytanie czy tak samo działo reklama telewizyjna, na którą banki nie żałują pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNETa Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 23:37 A wizerunek marki? Prawie polowa uzytkownikow uwaza, ze bank widoczny w wynikach wyszukiwania jest bardziej wiarygodny niz ten, ktorego nie widac. Wysokie pozycje nie sa bez znaczenia dla internautow. (interaktywnie.com/blog/158-branza-finansowa-w- wyszukiwarkach.html) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 11:56 A na jakiej próbie został przeprowadzony ten raport? W jaki sposób zostało przeprowadzone badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Matuszewski Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.toya.net.pl 29.06.08, 23:35 @Janek #Jeśli pytasz o ankietę, była ona jedynie badaniem pilotażowym i miała za zadanie pomóc nam w przeprowadzeniu badania właściwego i interpretacji wyników. Nie możemy mówić o reprezentatywności dla ogółu polskich internautów. Próba liczyła 69 respondentów. Jako narzędzie zbierania danych posłużyła nam ankieta internetowa przez przeglądarkę (polecam: www.ebadania.pl). Dobór był celowy - rozesłaliśmy ankietę po znajomych starając się aby próba objęła zarówno doświadczonych jak i początkujących internautów w różnym wieku. #Jeśli mowa o analizie SEO serwisów i backlinków - chyba próbą będą tu wybrane banki - a więc dobraliśmy je po wielkości obrotów i subiektywnej ocenie rozpoznawalności marki. #Natomiast w przypadku badania linków sponsorowanych próba liczyła ponad 700 reklam zabranych w różnych dniach o różnych godzinach. *** Dokładniejszy opis metodologii znajduje się w samym raporcie (w poprzednim komentarzu link do raportu). Proszę wszystkich komentujących o wcześniejsze zapoznanie się z raportem przed wyrażaniem opinii - mam wrażenie, że większość komentujących zapoznała się tylko z artykułem na temat raportu. W takim wypadku krytykę proszę kierować w stronę artykułu a nie samego raportu czy firmy bluerank. Jak można jechać na coś, czego się nie czytało? To IMHO trochę niepoważne. $$$ I to nie jest raport sponsorowany - ale nie mam zamiaru tego nikomu udowadniać - kto ma rozeznanie w branży wie doskonale, że nie zniżylibyśmy się do tak niskiego poziomu. Wynik PKO BP na samych bardzo zaskoczył. ^Pozdrawiam serdecznie, Łukasz Matuszewski (autor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Igoracja tradycyjnych brandów w obszarze SEO IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 21:45 idąc twoim tokiem rozumowania - niektóre brandy są tak silne że w ogóle nie potrzebują reklamy, bo co nowego można wymyślić w kredytach:P po co więc takie PKOBP czy ING się reklamuje w TV skoro ma silny brand i "nic nowego" już nie wymyśli? Przejrzyj na oczy, Internet jest jedynym z najprężniej rozwijających się mediów reklamowych, a rynek wyszukiwarek zajmuje w nim sporą część. Z szacunków IAB Polska wynika, że w ubiegłym roku wydatki na SEM wyniosły 60 mln zł, (22% wszystkich wydatków na reklamę online). Prognozy ekspertów zakładają, że w tym roku wydatki na SEM wzrosną o 83% i sięgną 110 mln, a w 2008 rynek SEM w Polsce powinien być wart 190 mln zł. btw. zdziwiłbyś się ile osób dziennie wpisuje w wyszukiwarkę słowo 'kredyt'. To że ty tak nie wpisujesz nie oznacza że inni tak nie robią. To że ty uważasz że banki się w ten sposób nie reklamują, wcale nie oznacza że tego nie robią :) i jak bardzo skuteczna może być taka reklama :P Odpowiedz Link Zgłoś
neta-fora Pełna wersja raportu 29.06.08, 21:40 www.bluerank.pl/bluepapers/bluepaper_062008.pdf Szczegóły, metodologia, etc. - odpowiedzi na pytania z komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
neta-fora A tu ranking witryn bankowych 01.07.08, 10:54 Fajne uzupełnienie raportu nt. SEO / SEM banków. interaktywnie.com/newsy/1074-najlepsze-witryny-bankowe-wg-marketingmore.html Odpowiedz Link Zgłoś
robertnowak Re: Internetowy "przewrót" wśród polskich banków? 02.10.18, 19:13 czy może mi ktoś polecić jakiś bank ,który jest tego godny ? _______________________________________ marketinglink.pl/display-jeszcze-nie-umarl-tymi-formatami-reklamowymi-portale-walcza-o-uwage-konsumentow/ display Odpowiedz Link Zgłoś