Dodaj do ulubionych

Suzi GS 500 vs B12 który większy?

15.02.05, 22:37
Bo oba mają rozstaw osi coś koło 1400 mm. Podobne kąty i wyprzedzenie.
Siedzialem ostatnio na bandziorze i jedyną przewagę odczułem w związku z
niżej położonymi podnóżkami. Rzecz jasna przemilczam silniki...
Koledzy oświećcie mnie proszę.
Obserwuj wątek
    • pirus55 Re: Suzi GS 500 vs B12 który większy? 16.02.05, 10:03
      Chyba jakas pomyłka, bo nie ma co porównywać wielkości Bandita1200 do GS500.
      MariuszW
      3miasto
    • b12 Re: Suzi GS 500 vs B12 który większy? 16.02.05, 10:53
      cyngiel69 napisał:

> Bo oba mają rozstaw osi coś koło 1400 mm. Podobne kąty i wyprzedzenie.
      > Siedzialem ostatnio na bandziorze i jedyną przewagę odczułem w związku z
      > niżej położonymi podnóżkami.

Dla mnie osobiście największą różnicą między nimi jest różnica szerokości. To
      jest to, co mnie w Bandziorze kręci najbardziej. Lubię masywne maszyny, a Giees
      wygląda przy tym drugim trochę jak rower
      • cyngiel69 Re: Suzi GS 500 vs B12 który większy? 17.02.05, 10:05
        Cześć,
        zgadzam się w całej rozciągłości co do szerokośći :-). Oczywiście ona
        niezaprzeczalnie wpływa na optykę całego motoru. Fajnie by mi było grzać
        piszczele tym dużym, fajnym silnikiem. Może za jakieś 3-4 lata? Kto wie.
        Przyznajcie jednak, że to właśnie parametry wspomniane przeze mnie wcześniej są
        decydujące, choć odległości główki ramy do osi wahacza nie porównywałem. Jestem
        duży 196/105 i kiedyś spocznę na czymś w stylu XJR1300/B12/suzi VX 800 ale
        zaręczam Wam: GS wcale nie katuje mego ciała. Po 5 godz. jazdy tylko zadek mnie
        trochę bolał, ale na junaku też tak było.
        Z przyjemnością komunikuję, że ostatnie wersje GS 500/f mają znacząco szersze
        zbiorniki (i pojemniejsze - 20 l) oraz panele wokół siodła. Ja mojej suzi
        dołożyłem jeszcze gmole (prod. Fehling), co w sposób oczywisty zwiększyło jej
        tu i ówdzie masę mięśniową... he he.

Pozdrówa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka