jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 26.04.09, 07:46 A jak taka wycieczka jest zorganizowana? Czy bezpiecznie jest zabrać ze sobą dziecko (8 lat)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario-lka-live Re: Quady - ktoś był? warto? IP: 88.231.66.* 26.04.09, 10:59 Na taka wycieczke zabierani jestescie busem z hotelu, jedziecie jakies 10 km w gory, na miejscu instruktor pokazuje Wam jak sie prowadzi te wechikuly, cala ta przejazdzka trwa ok 3 godzin z przerwa na napoje i slynne gozleme (placuszki z serem), za ktore placicie sami, jezdzi sie po gorskich drogach, po blocie, po wodzie, jest super, wspaniale widoki- gory Taurus po skonczonej przejazdzce odwozeni jestescie busami do hotelu, na quadzie mozesz byc sama wtedy placisz 35 euro, lub tez w dwie osoby - 50 euro, ta druga osobom moze byc dziecko, Pozdrawiam i zapraszam na moja strone : www.wujek-i-mariolka.com, Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 26.04.09, 11:20 Dokładnie taka wycieczke opisała przedmówczyni ... Ja dodam , ze bezpieczeństwo zależy TYLKO od CIEBIE bo to TY prowadzisz Quada i jak wjedziesz do rowu to bezpieczeństwo będzie zerowe - dziecko musi sie trzymac aby nie spaśc .. prędkości góra 30 -40 km .. Uwaga tylko taka - nie wiem czy małe dzieci można zabierać na quady - ????? a nie lepszy jeep-safari w takim ukladzie ... woda sie leja i jest ogólna zabawa ??? dla dziecka ... samemu to oczywiście quady !!! pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 26.04.09, 22:23 Na jeep safari wybierzemy się na pewno całą rodzina, mąż napalił się na quady i zastanawiam się nad dzieckiem, które byłoby chętne, ale nie wiem czy wystarczająco bezpieczne, takie małe już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 26.04.09, 22:18 Czy cena za drugą osobę na quadzie jest taka sama w przypadku dorosłego i dziecka? Czy w cenę jest wliczone ubezpieczenie i lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 26.04.09, 23:29 Lunch wchodzi w cene a czy ubezpieczenie - chyba tak ale ??? Quady sa jednoosobowe i kosztuja jak było powiedziane 35 Euro i podwójne 50 chyba niezależnie czy dziecko czy nie .. Zabawa jest swietna szczególnie na pojedynczym quadzie , a co do dziecka -sa w Polsce chyba możliwości wypozyczenia quada więc może warto spróbować jak dziecko bedzie sie zachowywało ? moje miało 20 lat to bez problemu hahaha pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 10:00 Nie wiem jak w tym roku w zeszłym nie było quadów po smierci dziecka na takiej wyprawie. Bylismy z Itaką w Incekum i rezydentka mówiła, że wycofali quady. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 13:52 A jak doszło do tej tragedii? Swoją drogą, to już mi się odechciało fundowania dziecku takiej atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 20:50 W zeszłym roku był watek o tym, ktoś opisywał, że na ich turnusie to się wydarzyło i rezydentka nie potrafiła nic pomóc w przewiezieniu zwłok itd. Jak przylecieliśmy to na miejscu powiedziano nam, że tej atrakcji nie ma z powodu zeszłorocznego wypadku ale nikt nie drążył dokładnie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexx Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 13:45 no ja mam ten sam problem jadę z 8 - latkiem i bardzo się napalił na quady dodam, ze w Polsce jeździł i dobrze mu to wychodzi tylko mam obawy jak będzie tam w górach w turcji Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 23:02 No jak będziecie tak jechali na tym Quadzie jak na zdjęciu to czy ja wiem czy te wasze dzieci będą takie bezpieczne ... no .... może pzdr deoand fotoforum.gazeta.pl/3,0,1646499,2,51.html Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 27.04.09, 23:04 Z takim kierowcą można by sobie poszaleć na quadzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 28.04.09, 00:07 Ogólnie jednak to sie jeżdzi na qudzie raczej spokojnie fotoforum.gazeta.pl/3,0,1770442,2,1.html ale trzeba pamietac , że quady dziela sie na wyscigowe - pojedyncze na których mozna poszaleć troche fotoforum.gazeta.pl/3,0,1770443,2,2.html i quady ciężarowe podwójne na których za bardzo nie poszalejesz fotoforum.gazeta.pl/3,0,1770444,2,3.html Pamietac nalezy o koniecznosci posiadania okularów przeciwsłonecznych bo kurz jest niesamowity .. pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Quady - ktoś był? warto? IP: *.icpnet.pl 28.04.09, 07:23 aparat do plecaka i na postojach foto story ? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 28.04.09, 08:37 No właśnie, słuszna uwaga, znajomy twierdził, że warto ochronić chustką cała twarz przed kurzem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Quady - ktoś był? warto? IP: *.icpnet.pl 28.04.09, 08:40 może więcej na temat samej wyprawy ile trwa włąsciwie ta wyprawa ile osób itp. rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 28.04.09, 09:54 Czwarty post od góry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest tam wszystko na temat tej wycieczki - więcej sie nie da !!! pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Quady - ktoś był? warto? IP: *.icpnet.pl 28.04.09, 11:05 no fakt jakoś to przeoczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Quady - ktoś był? warto? IP: *.icpnet.pl 28.04.09, 11:07 jeszcze jedno pytanie wyprawa na Quady godziny poranne czy raczej popołudniowe Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Quady - ktoś był? warto? 28.04.09, 11:31 Jak ja byłem dwa lata temu w okolicach Alanyi to była wycieczka na quadach w godzinach rannych i druga na ktorej ja byłem chyba ok godziny 14 albo 16 - juz dokładnie nie pamietam ale popołudniu !! Specjalnie pokazuję widok tych Quadów - dla autorki pytania .. tak za bardzo to nie masz konroli nad dzieckiem które siedzi z tyłu a właściwie to w ogóle nie masz . Posadzenia dziecka z przodu chyba nie wchodzi w grę bo kto ma ten quad prowadzic 8 -latek czy dorosły ??? No ale wg uznania ... wszelkie dane łacznie z widokiem aitentycznym quadów autorka posiada a wybór należy do niej .. ale na końcu to naprawde przyjemnosc zerwać quada do boju od 0-do 40 km w pełnym słońcu i w tumanach kurzu cały w tym urok .. niestety z reguły ten drugi pilot grupy jedzie na końcu i za bardzo nie poszalejesz ..ale zawsze jednak - gaz do dechy czyli do końca rączki !!!! pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Quady - ktoś był? warto? 28.04.09, 13:52 Jako takie wyobrażenie o quadach mam, bo już nie raz jeździliśmy, dzieci samodzielnie też, ale oczywiście one jeździły na mniejszych po wytyczonym torze. Nigdy jednak nie jeździliśmy po trudniejszym terenie i tak długo, stąd moje wątpliwości. Aktualnie jestem raczej na - nie. Fajne fotki :) Odpowiedz Link Zgłoś