Gość: anew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 23:30 Nigelli,jeżeli znacie te przepisy to byłabym wdzięczna za podanie.Plaster miodu częściowo mam czyli 4łyżki miodu złocistego i1,5łyzeczki sody,ale nie wiem ile cukru,bo nie widziłam całości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Franx Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.spray.net.pl 01.04.08, 00:23 100 gr cukru, 4 lyzki "golden syrup", soda oczyszczona Cukier polaczyc z syropem (na gazie) Wylaczyc gaz i dodac poltorej lyzeczki sody oczyszczanej, wymieszac, wylac, wystudzic :) i pokruszyc :) Niestety nie mam przepisu na kocie łby ;(, przylaczam sie wiec do prośby o niego :) pzdr Frx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nica13 Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.kliknet.pl 02.04.08, 22:15 a gdzie wylać tę masę? na patelnię? do garnuszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:09 Chcę się zapytać czy złoty syrop można zastąpić miodem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 17:34 oglądając niggelę zauważyłam iż mówi tak miód a raz złocisty syrop, osobiście nie sprawia mi to najmniejszej różnicy ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: kocie łby i plaster miodu 01.04.08, 00:43 Tu jest 'hoky poky': tnij.com/Ei6f (ale jesli wpiszecie w przegladarke 'honeycomb recipe', to wyjdzie o wiele wiecej receptur w tym stylu, z roznymi syropami itd) Tu 'rocky road': tnij.com/myXq (I znowu - ta slodkosc ma milion piecset roznych inspirujacych wariacji w internecie, bardzo uniwersalny przepis). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:52 Bardzo dziękuję za podanie przepisu:)Zdążyłam jedynie zauważyć,że ten koci łeb to czekoladowa ciągniąca się masa przy ugryzieniu kęsa.O,ale opisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.lukman.pl 02.04.08, 08:38 cukru 100 g na 99%, a przepisu na kocie łby też szukam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniuś Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.chelm.mm.pl 02.04.08, 15:08 kocie łby: 300g gorzkiej czekolady, 125g masła, 3 łyżki "złocistego syropu"(nie wiem czy to chodzi o syrop klonowy czy o miód...)<-wszystko rozpuścić i odlać ok 125ml. do masy dodać 200g pokruszonych herbatników i 120g pianek. wyłożyć wszystko na blachę i polać odlaną masą czekoladową.włożyć do lodówki. a plaster miodu już dzisiaj zrobiłam i wyszedł pyszniutki, trochę przypomina w smaku te szczypki co się na odpustach kupuje;) pozdrowionka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: kocie łby i plaster miodu 02.04.08, 15:12 tez widzilam ten program Nigelli a złoty syrop to chyba klonowy Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: kocie łby i plaster miodu 02.04.08, 15:29 to Golden Syrup. www.lylesgoldensyrup.com/LylesGoldenSyrup/WhatsNew/default.htm Nie ma zwiazku ni z miodem, ni z syropem klonowym. poza tym, ze slodki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nica13 Re: kocie łby i plaster miodu IP: *.kliknet.pl 02.04.08, 22:06 chodzi o syrop klonowy Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re: kocie łby i plaster miodu 02.04.08, 22:28 nienienie, chodzi o golden syrup, jak już momas wyjaśniła wyżej golden syrup polskiej produkcji można kupić w Auchan (w innych sklepach nie widziałam, ale nie szukałam); w braku można go zastąpić miodem sztucznym albo prawdziwym - tak kiedys doradzała dziuunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: kocie łby i plaster miodu,jesteście super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:29 bardzo Wam serdecznie dziękuję:) ten plaster miodu to słyszałam,że złocisty miód.Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: kocie łby i plaster miodu,jesteście super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 20:47 A propos Golden Syrup. grzebiąc na internecie znalazła przepis na Golden Syrup Składniki: 1/3 cukru brązowego 2/3 cukru białego woda Wykonanie: 1# Mieszamy oba cukry i dolewamy tyle wody, aby się rozpuściły. 2# Gotujemy aby lekko odparować wodę. UWAGA! Nie mieszamy, jedynie lekko kręcimy rondelkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: kocie łby i plaster miodu,jesteście super IP: *.toya.net.pl 02.07.08, 14:36 Złoty syrop to jakiś przerobiony cukier, widziałam go ostatnio w kuchniach świata. Jest na nim napisane po prostu "golden syrup" Odpowiedz Link Zgłoś