Dodaj do ulubionych

Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!!

IP: 192.193.245.* 11.08.06, 12:57
Witam

Wrocilem z Rawdy 3 dni temu.

Pytajcie o wszystko.

Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: norbi Re: Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!! IP: 62.233.197.* 11.08.06, 13:15
      jakie są ceny w resturacjach... jakie miejsca polecasz z dobrym jedzieniem? Jak
      z dojazdem do oklicznych miejscowośc i ewentualnym powrotem późnym wieczorem
      (autobusy, taxi - jakie ceny).
      • Gość: lukash8 Re: Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!! IP: 192.193.245.* 12.08.06, 14:14
        -ceny w restauracjach nie przekraczaja kosztow 12 leva (czyli 24 zł)za bardzo
        porzadny obiad wraz z piwkiem i salatka "Szopska" (najlepsza salatka jaka
        jadlem)
        co do miejsc to polecam przejsc sie po wszystkich knajpkach bo ceny sa podobne
        (moze poza restauracja w hotelu Elvira ktora jest zdecydowanie najtansza w
        calej Rawdzie) bo warto wszystkiego poprobowac. Wedlug mnie w Bulgarii maja
        rewelacyjne frytki (glupio brzmi ale taka jest prawda)

-dojazdy to :
        Nesseber-autobus co 40 min-koszt 80 stotinek (okolo 1,60 pln)
        Sloneczny Brzeg-autobus bezposredni (niezbyt czesto jezdzi z Rawdy)koszt to
        1,40 leva (2,80 pln) albo przesiadka w Nesseberze i tam koszt autobusu okolo 60
        stotinek (1,20 pln)
        Pomorie-autobus co 40 min-koszt to 1,20 leva (2,40pln)

podalem miejscowosci do ktorych warto jechac i w ktorych bylem.
        bylem jeszcze w Burgass ale tam nie ma po co jechac-jest daleko i nie ma co
        ogladac-nie polecam tam sie kierowac.

-co do powrotow to do 24.00 jezdza autobusy do Rawdy a pozniej zostaje tylko
        taxi-koszty sa bardzo rozne bo trzeba sie targowac-ze Slonecznego Brzegu okolo
        3 w nocy udalo nam sie wrocic za 40 leva-(czyli po 20 pln na glowe)-nie
        tragicznie ale troszke mozna po kieszeni odczuc ;)

pozdr

• Gość: Marlena Re: Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:48
      Witaj,
      w poniedziałek wyjezdzam z synkiem do Rawdy - hotel Elwira. Czy mozesz napisac
      mi cos o tym hotelu ?? I ile EUR powinnam miec ze sobą ?? Czy tam bez problemów
      mozna wymienic EUR na lewy ?? Jak z cenami ? Ile dziennie się traci (tak mniej
      wiecej) ????
      Jesli dasz rade odpisac mi na maila bede bardzo wdzięczna: marlena.wp@wp.pl
      Aha, i jak z pogoda ?? Czy bywaja tam pochmurne dni ?? Jak temp. ??
      I jaka plaza jest w Rawdzie ? Czy z hotelu Elwira jest daleko do plazy, bo w
      ogercie mialam napisane 100 m.

Pozdrawiam

Marlena
    • Gość: Piotr Re: Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!! IP: 83.145.84.* 14.08.06, 18:12
      1// Czy duża jest trudność aby upolować kwatery o wysokim standarcie, max.
      150m. od plaży, widok na morze,oczywiście osobny węzeł sanitarny dla 2+ dziecko
      4 lata?
      2// Czy dużo jest Polaków?
      3// Jedziemy ok. 20/08 na 13 dni. Czego możemy oczekiwać przeznaczając na
      kwatery 20-23 EUR / dzień?
      4// A może jesteś w stanie polecić jakiś kontakt?
      • Gość: lukash8 Re: Wrocilem z Rawdy-apartamenty-pytajcie!! IP: 192.193.245.* 16.08.06, 08:21
        Co do "polowania na kwatery" to troche ciezko mi powiedziec bo ja bylem z Tramp-
        Travel-czyli kwatery juz mielismy.
        Ale powiem szczerze ze za okolo 12 lewa od osoby spokojnie mozna bylo wynajac
        pokoik o dosc dobrym standardzie-oczywiscie z lazienka.
        Slyszalem jednak ze za 14 lewa mozna bylo wynajac pokoj w hotelu z basenem i
        klimatyzacja wiec nie powinno byc klopotu.
        Polecam po przyjezdzie udac sie do hotelu "Elvira" (nie da sie tam nie trafic)
        i porozmawiac z rezydentem- mysle ze pomoze w znalezieniu czegos odpowiedniego.

Polakow jest dosc duzo-okolo 40 % turystow

Co do 20-23 EUR to mysle ze spokojnie sie w tej kwocie zmiescicie zeby wynajac
        cos w swoim guscie-ceny na prawde sa dosc niskie.

Nie jestem w stanie polecic nikogo bo tam gdzie mieszkalem (apartamenty) nie
        bylo pokoi o wysokim standardzie.

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka