Gość: piwosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:17 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dori Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:58 Piwa są niedobre, Kamenitza, Zagorka, ale niesmaczne, nie ma to jak nasz Kasztelan :-) Ale naprawdę tanie, już od 55 stotinek. Natomiast winka, to już inna sprawa. Pycha, i tanie, Sofia, od 2,20 Lewa, pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bael Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 212.75.114.* 29.09.06, 14:09 Piwo niedobre~???????!!! Ja uważam że znakomite! ale to już kwestia gustu! Właśnie te piwa min. Zagorka uważam za najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.uwoj.wroc.pl 02.10.06, 13:45 Popieram w całej rozciągłości! Zagorka jest super!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdzio Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 29.09.06, 21:54 Ja Sofię kupowałam już nawet na 1,80 lewa - żeby u nas tak kosztowała... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.wro.vectranet.pl 01.10.06, 21:50 Z win najbardziej smakowała mi Varna (mocny smak, czerwone, półsłodkie). Szkoda, że u nas nie można kupić takiego winka i w takiej cenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 217.153.204.* 04.12.06, 15:46 Jak to nie ma u nas Varny?!Jest we wszystkich sklepach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasola Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 82.160.76.* 02.10.06, 17:44 pwio mi bardziej Kamenitza smakowało. Zagorka tez niezła, ale troche za mocno śmierdziała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anubis78 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 02.10.06, 20:39 Kamenitza i Zagorka rewelacyjne, a od siebie dodam ze rewelacyjna jest też Tequila, która w sklepie kosztuje ok 6.5 lewa, tylko koniecznie z Silver Club Savoy. Zreszta wszystkie alkohole tego producenta, czyli wódki, whisky, rum i gin sa bardzo dobre i tanie. Wiem bo próbowałem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mx1975 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 03.10.06, 00:21 Mi smakowało piwo Burgaskie, Zagorka, zas co do reszty alkoholi polecam jak wyzej Silver Club- wszystkie wódki, czyste i smakowe, no i oczywiscie wino Sofia po fantastycznej cenie cos koło 1.70lv! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 03.10.06, 12:51 Sofii nie polecam, to najgorszy sikacz. Dobre wina zaczynają się od 4-5 lv w górę. Np. cabernet ze Starej Zagory, albo muscat z okolic Sumen - trzeba zwracać uwage na to z jakiej winnicy dane wino pochodzi.... Bułgarskie piwa...niezle, ale nasze lepsze.... Rakija, śliwowica...to trzeba lubić, ja osobiście za tym nie przepadam.... Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 04.10.06, 13:39 Kamenitza bardzo dobre, szkoda, ze u nas go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez_piwosz :) Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 193.24.199.* 04.10.06, 14:50 Zagorka jest rewelacyjna, Burgasko moze byc, natomiast Kamenitza mi nie smakowala... Z win polecam Tcherga (dostepne tez w Polsce) - byla przez moment fajna seria specjalna z 2004 r. - naprawde rewelacja ! A z innych alkoholi to koniak Pliska - w niezlym hotelu 50ml kosztowalo 0,9 lv ! A smak naprawde wyborny... Udanej konsumpcji zycze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 06.10.06, 08:57 Ha, jaki fajny temat. Bułgaria to raj dla pijaków. Bardzo łatwo się tam załapać na alkoholizm jeśli patrzeć tylko na ceny a i wybór jest doskonały. Wspomniane wyżej piwa bardzo fajne i lekkie. Polecam Zagorkę, Szumieńsko, potem ew. Kamienitze, Burgasko i Ariane. Ale kolejność to kwestia smaku. Są na tyle przyjemne, że pół litra po upale nawet w organiźmie niewiasty nie poczyni spustoszenia. Pliska jest bardzo dobra (w Polsce po 30 zł) ale za dużo się nie wypije. Specjalnością jest rakija - polecam zestaw sałatka szopska i wolno sączona rakija na początek obiadu (przed właściwym jedzonkiem). W restauracji zwykle około 1 lw sama rakijka (malieńkaja). Jest tej wódki ileś tam odmian, w zależności od tego, z czego ją robią. Zupełnie osobny rozdział stanowią wina. Nie sofia i tcherga, bo to straszna popelina oraz nowoczesna w miarę przyzwoita popelina. Jak kto lubi wino, to znajdzie w bułgarii naprawdę trunki na poziomie. Tylko trzeba kupować od 5 lw w górę (co nie jest sumą szokującą). Najlepszy z najtańszych to mawrud z Winzawod Asenowgrad. Niecałe 5 lw. Po opiciu wszystkim co się da, przywiozłem tylko to ten szczep, w różnych kategoriach wiekowych i cenowych. A to dlatego, że nie da się go dostać w Polsce. Na wypicie czeka jeszcze "special rezerw" ;-) Więcej o winie po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.net81-66-140.noos.fr 16.10.06, 23:43 z piw najlepsza chyba Astika i niektore rodzaje piwa Ledenika z win polecam Mavrud (np. z Asenovgrad) a do tego "wilcza salatka" czyli same wedliny (!) albo inne "meze" pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble6 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 217.96.23.* 18.10.06, 22:18 czemu nikt nie pisze o wódkach? polecam Flirt 1l juz od 8,9lw cyzli ok 15,16zl :) {rzeczywiscie bardoz latwo w tym kraju wpasc w nalog ;]} odradzam natomiast Mente (niewiem jak sie to dokladnie pisze) miala byc dobra a smakowala jak plyn do mycia naczyn Ludwik (kolor, smak i zapach;]) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bael Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 212.75.114.* 25.10.06, 13:48 Kurcze jak ten czas leci! :) Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat piw, wódek , win itp., że przypomniał mi się mój urlop, 40 stopni upału i zimna Zagorka nad brzegiem morza lub w jakiejś fajnej knajpce. Ahhh jakie to było piękne!!! Aż się wzruszyłem. Sorki za offtopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc_pele Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:22 Fakt,ceny pwa,wódki i tequilli rzeczywiście powalają na kolana, ja jednak najlepiej z Bułgarii wspominam wszelkie drinki Odpowiedz Link Zgłoś
9452d Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 26.11.06, 21:18 A jednak zasmakowałem w Zagorce szczególnie na plaży,z koleii Mastiki nienawidzę,Polecam wszystkim Bułgarskie rumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sotie Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.06, 15:45 Zagorka! baaardzo mile wspominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agora9452 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 08.04.07, 20:56 Jak w Bułgarii tylko mastika i Zagorka wszystkim polecam j Odpowiedz Link Zgłoś