Dodaj do ulubionych

Piwo i inne alkohole godne polecenia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:17
Obserwuj wątek
    • Gość: Dori Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:58
      Piwa są niedobre, Kamenitza, Zagorka, ale niesmaczne, nie ma to jak nasz
      Kasztelan :-)
      Ale naprawdę tanie, już od 55 stotinek.
      Natomiast winka, to już inna sprawa. Pycha, i tanie, Sofia, od 2,20 Lewa,
      pyszne.
      • Gość: Bael Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 212.75.114.* 29.09.06, 14:09
        Piwo niedobre~???????!!! Ja uważam że znakomite! ale to już kwestia gustu!
        Właśnie te piwa min. Zagorka uważam za najlepsze.
        • Gość: Ewelina Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.uwoj.wroc.pl 02.10.06, 13:45
          Popieram w całej rozciągłości! Zagorka jest super!!
      • magdzio Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 29.09.06, 21:54
        Ja Sofię kupowałam już nawet na 1,80 lewa - żeby u nas tak kosztowała... :)
        • Gość: Nika Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.wro.vectranet.pl 01.10.06, 21:50
          Z win najbardziej smakowała mi Varna (mocny smak, czerwone, półsłodkie).
          Szkoda, że u nas nie można kupić takiego winka i w takiej cenie;)
          • Gość: aga Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 217.153.204.* 04.12.06, 15:46
            Jak to nie ma u nas Varny?!Jest we wszystkich sklepach!
    • Gość: fasola Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 82.160.76.* 02.10.06, 17:44
      pwio mi bardziej Kamenitza smakowało. Zagorka tez niezła, ale troche za mocno
      śmierdziała ;)
      • anubis78 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 02.10.06, 20:39
        Kamenitza i Zagorka rewelacyjne, a od siebie dodam ze rewelacyjna jest też
        Tequila, która w sklepie kosztuje ok 6.5 lewa, tylko koniecznie z Silver Club
        Savoy. Zreszta wszystkie alkohole tego producenta, czyli wódki, whisky, rum i
        gin sa bardzo dobre i tanie. Wiem bo próbowałem :))
        • mx1975 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 03.10.06, 00:21
          Mi smakowało piwo Burgaskie, Zagorka, zas co do reszty alkoholi polecam jak
          wyzej Silver Club- wszystkie wódki, czyste i smakowe, no i oczywiscie wino
          Sofia po fantastycznej cenie cos koło 1.70lv!
          • des4 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 03.10.06, 12:51
            Sofii nie polecam, to najgorszy sikacz. Dobre wina zaczynają się od 4-5 lv w
            górę. Np. cabernet ze Starej Zagory, albo muscat z okolic Sumen - trzeba
            zwracać uwage na to z jakiej winnicy dane wino pochodzi....

Bułgarskie piwa...niezle, ale nasze lepsze....

Rakija, śliwowica...to trzeba lubić, ja osobiście za tym nie przepadam....
    • zwykly_kierowca Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 04.10.06, 13:39
      Kamenitza bardzo dobre, szkoda, ze u nas go nie ma.
    • Gość: tez_piwosz :) Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 193.24.199.* 04.10.06, 14:50
      Zagorka jest rewelacyjna, Burgasko moze byc, natomiast Kamenitza mi nie smakowala...
      Z win polecam Tcherga (dostepne tez w Polsce) - byla przez moment fajna seria
      specjalna z 2004 r. - naprawde rewelacja !
      A z innych alkoholi to koniak Pliska - w niezlym hotelu 50ml kosztowalo 0,9 lv !
      A smak naprawde wyborny...
      Udanej konsumpcji zycze ;)
    • pippin Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 06.10.06, 08:57
      Ha, jaki fajny temat.
      Bułgaria to raj dla pijaków. Bardzo łatwo się tam załapać na alkoholizm jeśli
      patrzeć tylko na ceny a i wybór jest doskonały.
      Wspomniane wyżej piwa bardzo fajne i lekkie. Polecam Zagorkę, Szumieńsko,
      potem ew. Kamienitze, Burgasko i Ariane. Ale kolejność to kwestia smaku.
      Są na tyle przyjemne, że pół litra po upale nawet w organiźmie niewiasty nie
      poczyni spustoszenia.
      Pliska jest bardzo dobra (w Polsce po 30 zł) ale za dużo się nie wypije.
      Specjalnością jest rakija - polecam zestaw sałatka szopska i wolno sączona
      rakija na początek obiadu (przed właściwym jedzonkiem). W restauracji zwykle
      około 1 lw sama rakijka (malieńkaja). Jest tej wódki ileś tam odmian, w
      zależności od tego, z czego ją robią.

Zupełnie osobny rozdział stanowią wina. Nie sofia i tcherga, bo to straszna
      popelina oraz nowoczesna w miarę przyzwoita popelina. Jak kto lubi wino, to
      znajdzie w bułgarii naprawdę trunki na poziomie. Tylko trzeba kupować od 5 lw w
      górę (co nie jest sumą szokującą).

Najlepszy z najtańszych to mawrud z Winzawod Asenowgrad. Niecałe 5 lw. Po opiciu
      wszystkim co się da, przywiozłem tylko to ten szczep, w różnych kategoriach
      wiekowych i cenowych. A to dlatego, że nie da się go dostać w Polsce.
      Na wypicie czeka jeszcze "special rezerw" ;-)

Więcej o winie po angielsku.
      • Gość: Pio Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.net81-66-140.noos.fr 16.10.06, 23:43
        z piw najlepsza chyba Astika i niektore rodzaje piwa Ledenika
        z win polecam Mavrud (np. z Asenovgrad)
        a do tego "wilcza salatka" czyli same wedliny (!) albo inne "meze"
        pozdrawiam!
    • Gość: ble6 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 217.96.23.* 18.10.06, 22:18
      czemu nikt nie pisze o wódkach? polecam Flirt 1l juz od 8,9lw cyzli ok
      15,16zl :) {rzeczywiscie bardoz latwo w tym kraju wpasc w nalog ;]}
      odradzam natomiast Mente (niewiem jak sie to dokladnie pisze) miala byc dobra a
      smakowala jak plyn do mycia naczyn Ludwik (kolor, smak i zapach;])
      pozdr
    • Gość: Bael Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: 212.75.114.* 25.10.06, 13:48
      Kurcze jak ten czas leci! :) Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat piw, wódek ,
      win itp., że przypomniał mi się mój urlop, 40 stopni upału i zimna Zagorka nad
      brzegiem morza lub w jakiejś fajnej knajpce. Ahhh jakie to było piękne!!! Aż
      się wzruszyłem. Sorki za offtopa
      • Gość: mc_pele Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:22
        Fakt,ceny pwa,wódki i tequilli rzeczywiście powalają na kolana, ja jednak
        najlepiej z Bułgarii wspominam wszelkie drinki
        • 9452d Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 26.11.06, 21:18
          A jednak zasmakowałem w Zagorce szczególnie na plaży,z koleii Mastiki
          nienawidzę,Polecam wszystkim Bułgarskie rumy.
          • Gość: sotie Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.06, 15:45
            Zagorka!
            baaardzo mile wspominam :)
            • agora9452 Re: Piwo i inne alkohole godne polecenia 08.04.07, 20:56

Jak w Bułgarii tylko mastika i Zagorka wszystkim polecam

j

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka