Gość: AntyPolityk IP: *.chello.pl 28.10.09, 15:44 Ja mam lepszą radę. Jeżeli chcesz kupić taniej - wstrzymaj się. Za rok będzie przynajmniej 20% taniej. To nie jest bagatelna kwota, na mieszkaniu oznacza to nawet 100tyśPLN oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upust IP: *.dublin.corp.yahoo.com 28.10.09, 16:23 "przy sredniej cenie mieszkania 350tys zł" - odrazu widać że artykuł sponsorowany przez deweloperów, średnia cena mieszkania to 250tys zł , nie wciskajcie ludziom kitu, chyba tylko chory umysłowo wywali na mieszkanie 350tys zł , takie mieszkanie nie jest warte nawet 200tys zł , takie zaklinanie rzeczywistosci przez deweloperow i wmawianie ludziom ze cena 7000zł/m2 to normala cena za metr, gdzie tak naprawde normalna uczciwa cena mieszkania to 3-4tys zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upust IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.09, 16:25 mapi -> mawi -> Marek Wielgo ? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upu 28.10.09, 17:02 Może to skrót od Marek pi...oli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upust IP: *.czuby.org 28.10.09, 17:14 W Lublinie średnia cena nie przekroczy 200 tys. zł - to po pierwszw. Po drugie skąd niby "Analitycy z Home Broker wzięli pod lupę kilkaset transakcji zawartych w III kwartale." mają dostęp do materiałów które mają notariusze. Nie wiem, ale z ksiąg wieczystych także nie takie proste pobrać takie dane - ale może się mylę, ten artykuł nie jest sponsorowany przez developerów zaklinaczy - jak zwykle w tej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawczyni Re: Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:25 Maja dostep do cen transakcyjnych-posrednicza w transakcjach, znaja ceny z umow przedwstepnych(notarialnych), ktore pozniej staja sie cenami sprzedazy. Wspolpracuja tez z rzeczoznawcami majatkowymi, ktorzy maja dane z aktow notarialnych ze starostwa i urzedu miasta a takze od samych notariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upust 28.10.09, 19:13 A jak nie dostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z doświadczenia Negocjuj cenę mieszkania, dostaniesz duży upust IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 20:59 Możesz uzyskać więcej, ale pomiń POŚREDNIKA. Miałem sprzedać mieszkanko za około 200 tyś. Po prasowym ogłoszeniu zgłosiło się kilkunastu pośredników mających "właśnie na moje mieszkanie klienta". Po podpisaniu 3 umów zorientowałem się, że nie mają tego klienta i pozostałym podziękowałem. W internecie pojawiły się anonse zachwalające moje mieszkanie. Kosztowało od 210 do 225 tys. Po dwóch mesiącach poprosiłem sąsiadkę aby zadzwoniła do pośrednika i zorientowała się co się dzieje. Pośrednik spotkał się dwa bloki dalej i podsunął umowę 220 tyś. + 3% prowizki vat = 228 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś