Dodaj do ulubionych

a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Gazety

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 05:25
Na mieście wciąż mówi się że będzie likwidacja. Już są wypowiedzenia.
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga 18.03.04, 14:09
      Podobno takie plotki rozpuszczają dealerzy ogłoszeń naszej konkurencji,
      starając się „złapać” jakiegoś naszego klienta. Powtarzam: nasz oddział nie
      będzie zlikwidowany, choć rzeczywiście w ramach zwolnień grupowych w
      całej „Agorze” zostaną zwolnione niektóre osoby (głównie z
      działów „technicznych: łamacze, korekta, obsługa techniczna). Jednak dla
      czytelników (i ogłoszeniodawców) absolutnie nic nie powinno się zmienić -
      oddział i dodatek pozostają.
      Roman Antonowicz
      • Gość: tessa Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: 80.51.199.* 18.03.04, 18:55
        A co z p.Grzegorzem Szydłowskim "greg" - czyżby odszedł na własną prośbę?
      • Gość: Rotfl Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: 80.51.194.* 18.03.04, 19:11
        Szanowny Przyjacielu!
        Dealerzy ogłoszeń konkurencji nie rozpuszczają takich plotek. Mówią o tym sami
        pracownicy "Gazety" - może gdyby baczniej zwracali uwagę na słowa i ich wagę
        tego postu by nie było. Greg jak greg, ale że zwolniliście Tadeusza Szyłłejkę
        to już zdumienie ogrania mniej lub bardziej wiernych waszych czytelników
        niewiarygodne (mam nadzieje że szyk przestawny nie uczynił powyższego zdania
        niezrozumiałym dla tych pracowników "Gazety" w Olsztynie, którzy będą gasić
        światło.) Czas pokaże czy liwkidacja oddziału zmieni coś dla czytelników (i
        ogłoszeniodawców) czy też nie. Ale nie warto się jej wypierać.Bacz
        Przyjacielu, że jeśli Ty dziś kłamiesz w żywe oczy jutro Tobie będą kłamać.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Świerk Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 25.03.04, 09:53
        Odetchnąłem..... Co by było bez Was? Panie redaktorze, ma Pan
        piękne "kresowe" nazwisko a to mówi samo za siebie. Wszyscy a przynajmniej
        większość naszych Wielkich Polskich ma korzenie zza Niemna.
    • Gość: Nomad Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:18
      szanowna redakcjo,
      jacy dealerzy ??? no juz nic lepszego wymyslec nie mozna bylo ??? wiadomo juz
      oficjalnie jakie oddzialy GW zostaja w Polsce ... niestety na mapie brak
      Olsztyna. mi specjalnie zal nie bedzie bo podchodze do waszych tekstow z duzym
      dystansem ;)i jesli mam ochote poczytac bzdury kupuje fakt. a ze klamiecie w
      tej sprawie utwierdza mnie w przekonaniu ze robicie ludziom wode z mozgu ->
      tylko po ...co skoro Pan kopnął was w d...., :(
      • redakcja Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga 19.03.04, 14:25
        Szanowni Nomad i Rotfl!
        Nie zarzucajcie innym kłamstwa w żywe oczy, bo i Wam moze być zarzucone. Chyba
        że odejście jednego dziennikarza jest dla Was równoznaczne z końcem gazety - co
        mogę zrozumieć, bo mam dla Tadeusza wiele podziwu.
        Jednak oddział i dodatek zostają. Z powodu zwolnień grupowych i oszczędności
        zapowiadanych w wielu komunikatach giełdowych Agory z olsztyńskiej redakcji
        odeszło dwóch dziennikarzy (Tadeusz i Grzegorz) oraz jeden z trzech fotografów
        (Krzysztof). I to wszystko. Reszta postara się nadrobić ich brak i robić gazetę
        jeszcze lepiej niż dotychczas.
        Roman Antonowicz
        PS. T., G. i K. - trzymajcie się i powodzenia.
        • Gość: El Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 21:54
          Nie sądzę, żeby Szyłłejkę mógł zastąpić jakikolwiek inny dziennikarz nie tylko
          olsztyńskiego dodatku Gazety, ale w ogóle jakikolwiek inny dziennikarz w tym
          mieście. Taka wiedzą, wrażliwością i kulturą nie popisał się niestety dotąd
          żaden z Was. Najwidoczniej macie jakieś swoje powody, by podcinać gałąź na
          której siedzicie. To Wasza sprawa i mało mnie obchodzi, ale żal mi, że nie będę
          już mogła czytać jego wyśmienitych tekstów. Zresztą może jeszcze gdzieś
          poczytam. Jeśli jakieś olsztyńskie media dbają o swój poziom, to korzystając z
          sytuacji Szyłłejkę zagarną dla siebie.
        • vinyl_pl Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga 22.03.04, 13:54
          no.Redakcja.
          Trzymajcie sie.
          Powodzenia.
          • redakcja Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga 23.03.04, 19:54
            Dzięki vinyl. Powodzenia przede wszystkim Tobie.
            ant
    • Gość: grol Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.ols.vectranet.pl 19.03.04, 00:02
      zegnam was. mnie tam juz nie ma
      • Gość: MICHAL TADEUSZ SZYLLEJKO IP: *.skane.se 19.03.04, 03:30
        Pozbyliscie sie najlepszego w Olsztynie dziennikarza?
        Jezeli tak to wstyd.
        • Gość: olo Re: TADEUSZ SZYLLEJKO IP: 213.195.139.* 22.03.04, 08:38
          ...jak to dlaczego, zwalnia się tych którzy najwięcej maja do powiedzenia a
          pozatym najwiecej pisza i pobieraja wierszówkę
        • Gość: janko [...] IP: *.one.pl 23.03.04, 18:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: janko Re: TADEUSZ SZYLLEJKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 17:56
          ponieważ redakcja mnie "wycieła" ponawiam pytanie - michałku czy twoja obrona
          wynika z podobnych "inklinacji"?????
    • Gość: Zszokowana Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.04, 21:09
      Przeczytalam dopiero dzis po powrocie do Olsztyna i malo mnie szlag nie trafil.
      Szkoda, ze Agora przeinwestowala i teraz tnie po odddzialach i ludziach. Moze
      zdarzyc sie w kazdej firmie. Ale dlaczego redakcja olsztynska udaje Greka i
      strzela sobie samoboja, twierdzac, ze zwolnien nie ma? To fatalnie podwaza
      wiarygodnosc. Przeciez Olsztyn jest maly i wiele informacji rozchodzi sie droga
      prywatna. Dziennikarskie etaty w GWM sa likwidowane! Zostanie kadlubek, bez
      zadnego znaczenia. Pytanie drugie. Skoro sie zwalnia ludzi, to dlaczego wlasnie
      Szyłłejkę, ktory jest po prostu instytucją! Na tle niedouczonej mlodzi
      dziennikarskiej, robiacej podstawowe błędy, Szyłłejko to jest klasa i gwiazda w
      jednym!!! Na jego precyzyjnych informacjach, zawsze mozna polegac. Z opiniami
      mozna było sie spierac, ale jednak to byla wyższa półka. Wielka szkoda i
      straszny blad. Obawiam sie, ze trynd idzie na bylejakosc.
      Zszokowana czytelniczka
      • redakcja Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga 22.03.04, 10:40
        Co do mojej oceny Tadeusza - patrz wyżej. Jednak gdzie napisałem, że nie było
        zwolnień? A co do „kadłubka” redakcyjnego: będzie nas co prawda mniej (z
        dziennikarzy odchodzi 2, do tego sporo osób z innych działów redakcji), ale
        nasze „znaczenie” nadal będzie zależeć od tego, co napiszemy.
        Roman Antonowicz
        • maszar Historia się powtarza... 22.03.04, 21:57
          Podobnie przed kilkoma laty rozpoczęła się likwidacja elbląskiego oddziału GW.
          Aktualnie w Gazecie Morskiej, która dociera z Trójmiasta Elbląg i jego problemy
          praktycznie nie istnieją. Obawiam się drodzy Olsztynianie, iż czeka Was
          dokładnie to samo...
          • ol4 Re: Historia się powtarza... 23.03.04, 10:00
            No jakos nie wyobrazam sobie w Olsztynie Gazety Morskiej:) Albo Stołecznej:)
            Chyba by nikt czegos takiego nie kupil juz.

A do panow ktorzy maja te rzekomo "oficjalne" informacje o likwidacji GWiM
            pytanie czy to nie sa aby publikacje w GO?:) To dopiero jest niemiecka
            gadzinowka. Tylko patrzec az wroci nazwa Allensteiner Beobachter
            • Gość: Rotfl Re: Historia się powtarza... IP: 80.51.193.* 23.03.04, 17:53
              Szanowni wypowiadający się na temat Gazety w Olsztynie - jej bytności lub też
              niebytności w tym mieście.
              Grupa mądrych ludzi wymyśliła onegdaj równanie funkcji falowej, którym to
              można - jak się okazuje - opisać nie tylko pozycję elektronu w atomie ale
              również pozycję (i sam fakt istnienia) Gazety w Olsztynie. Wynika z tejże
              funkcji, że Gazeta w Olsztynie jest lub jej nie ma do momentu empirycznego
              sprawdzenia jej istnienia lub tez nieistnienia w Olsztynie.
              Ta część mojej wypowiedzi to podsumowanie radosnej dyskusji powyżej.
              Fakty natomiast są takie: gazeta pozbyła się Tadeusza Szyłłejki, który jest
              bezdyskusyjnie najlepszym warsztatowo dziennikarzem o nieprzeciętnej wiedzy w
              tej części kraju. Gazeta pozbyła się - oprócz Tadeusza - bardzo wielu osób, w
              tym jeszcze jednego dziennikarza, jednego (dobrego) fotoreportera, korektorki,
              dwóch osób z księgowości i jednej z kadr, trzech łamaczy komputerowych
              zajmujących się składaniem gazety, kogoś z biura ogłoszeń. Tak radykalne
              odchudzanie składu osobowego oddziału i osobliwa kolejność zwalniania nie
              świadczy o chęci utrzymania oddziału. Ale też prawdę mówiąc to gazeta w
              Olsztynie jest od dawna taka sama jak Olsztyn. To pracownicy Gazety Wyborczej
              (nie olsztyńskiej) mówią o rychłym zamknięciu oddziału.
              Przyjacielu ANT, to jak jest z tym zamykaniem? Kto z Was mówi prawdę?
              • redakcja Re: Historia się powtarza... 23.03.04, 19:18
                To prawda, wspomniane wyżej osoby niestety już nie pracują. Dwaj dziennikarze i
                fotograf od 10 dni, łamacze i panie korektorki od niedzieli. Oddział jednak
                istnieje, a gazeta się jednak ukazuje, zauważyliście ją może w kiosku?
                Błagam, jeśli oddział będzie likwidowany, to z pewnością firma to ogłosi
                odpowiednio wcześniej, żeby nie podpaść ogłoszeniodawcom i inwestorom - w końcu
                jesteśmy spółką giełdową. Z tego co wiem, w przewidywalnej przyszłości takich
                planów nie ma. Co do dalszych planów, np. na rok 2010 r. - proszę się zwrócić
                do zarządu firmy Agora SA, bo ja o nich nie jestem informowany.
                Roman Antonowicz
                • Gość: olo hołowczyc IP: *.pil.olsztyn.sint.pl 23.03.04, 19:19
                  jak myślicie kto zostanie wybrany do parlamentu europejskiego?
                  ja stawiam na trzy osoby
                  Hołowczyc - uczciwy człowiek, moze udałoby mu się zrobić porządek z naszymi
                  drogami, choć możliwe ze jest to ponad jego siły
                  Lorenz - wojewoda, senator, zna biegle pare języków, wiele lat pracował za
                  granicą, ogólnie facet z doświadczeniem, walczący o nasz region
                  Florek - ma szanse zebrać głosy w podlaskim, zajmuje się biomasą, narazie nikt
                  go nie rozumie ale gdy biomasa wejdzie na stałe do Polski, on juz będzie
                  ekspertem. chyba ze wystartuje Iwiński, wówczas on zajmie jego miejsce.
                  czekam na opinie
                  • Gość: Świerk Re: hołowczyc IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 25.03.04, 10:00
                    Hołowczyc ? Czemu nie ! Jego rodzina przyjechała do Olsztyna zaraz po wojnie.
                    On cały czas jest tu , w Olsztynie, tu się urodził, uczył. Po prostu tu jest
                    Jego Ojczyzna. Jest pięknym mężczyzną, facetem z fantazją, ma otwartą głowę.
                    Czemu nie? Nie daj Bóg w Unii takiego Procyka-kacyka!
                • Gość: olo Re: Historia się powtarza... IP: *.pil.olsztyn.sint.pl 23.03.04, 19:23
                  och..!!!
                  niestety muszę przyznac ze obecnie wkładkę olsztyńska czyta się około 3 minut i
                  to bardzo powoli, to skłania mnie do osadu ze dalsz wgzystencja gazety jest
                  tylko przedłużaniem śmierci, szczególnie po tym jak tyle osób z niej zwolniono.

PS. chyba lepiej ją uśpić i skrócic cirpienia jej i czytelników
                  • Gość: lovin Re: Historia się powtarza... IP: *.net.pl 26.03.04, 17:20
                    Hej co sie dzieje?
                    Piszecie ze zwalniaja a ja czytam ogloszenie w wyborczej ze chetnie przyjma i
                    obiecuja stala prace? O co chodzi?
                    Moze jednak nie likwiduja oddzialu a tylko zmieniaja kadre?
                  • Gość: krytycznie Re: Historia się powtarza... IP: *.tele2.pl 02.04.04, 07:54
                    no tak 3 minuty nie wiecej, o krzywych schodach, dziurach i dolinach. Wychodzi
                    na to ze w Olsztynie stolicy Warmii i Mazur nic sie wiecej nie dzieje....
                • Gość: Rotfl Re: Historia się powtarza... IP: 80.51.192.* 28.03.04, 19:50
                  Panie Romanie!
                  Agora jest spółką giełdową, ale bądź uprzejmy nie mieszać faktu obecności
                  rzeczonej na giełgdzie z likwidacją oddziału w Olsztynie i ogłoszeniodawcami
                  przy pomocy skrótów logicznych i półprawd. Wszak tworzenie "olsztyńskich stron
                  Gazety Wyborczej" zamiast dodatku "Gazeta Warmii i Mazur" była właśnie takim
                  kosmetycznym zabiegiem umożliwiającym w przyszłości - bez uprzedzania inwestorów
                  i ogłoszeniodawców - pracę na delikatnej tkance "Gazety" tu i w innych regionach
                  kraju. Pracę - co zechciej przyznać, bądź uświadomić Sobie - zmierzającą do
                  zamiany oddziału na korespondentów wraz z mocno odchudzonym biurem ogłoszeń (w
                  razie konieczności). Poza tym badania czytelnictwa i rynku reklam, w których
                  Agora bierze udział, świadczą o tym, że istnienie olsztyńskiego oddziału
                  "Gazety" bądź jego liwkidacja nie wpłynie i póki co nie wpływa ani na rynek
                  reklam w regionie ani czytelnictwo (też w regionie ale nie tylko), bo w
                  przypadku olsztyńskich stron "Gazety" mocno ustępuje ono (czytelnictwo) choćby
                  tygodnikom lokalnym wykupionym przez Waszą konkurencję, czy - pożal się Boże -
                  "Olsztyniaka".
                  Co do dalszych planów, np. na rok 2010 r., jesteś o nich informowany przez
                  Zarząd Spółki Agora, choć pewnie nie bezpośrednio. Wystarczy skorzystać z
                  narzędzia danego Ci przez tenże Zarząd a zwany intranetem. Są tam plany spółki
                  sięgające grubo poza 2010.
                  I podtrzymuję, że pracownicy olsztyńskiego oddziału zapewniają o likwidacji.
                  Kapelusz z głowy Panie Romanie.
                  To taka dyskretna, pełna szacunku, forma pożegnania.
                  Rotfl
                  • Gość: Wawa Re: Historia się powtarza... IP: *.tele2.pl 31.03.04, 14:36
                    to chyba jedyny watek na forum ktory doczekal sie tylu odpowiedzi redakci czyli
                    niejakiego Romana A.
                    czy ma ktos dostep do tego intranetu nie moge tego tekstu o planach do 2010
                    roku Agory znalesc....moze ktos to wklei tu?
    • Gość: lolek Re: a jednak likwidacja olsztynskiego oddziału Ga IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.04, 02:07
      powodzenia zyczy redakcja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka