lunatica 15.04.04, 15:03 z takim imieniem? oczywiście nie w polsce, ale gdzieś za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 15.04.04, 16:06 Baza behindthename nie znajduje tego imienia. Pisalas wczesniej, ze zostalo nadane w niderlnadzkim obszarze jezykowym, wiec moze chodzi o Saskia?? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 15.04.04, 17:43 Jak widac jednak mieszkaja w Holandii inne Ciski: ciska.archill.net/ Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 15.04.04, 18:02 nie, nadano je w anglii, ale przeszukując sieć natknęłam się jedynie na holenderskie wzmianki o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 16.04.04, 12:36 Poszperalam na stronach niderlnadzkich i znalzalam znaczenie, imie to oznacza osobe pochodzaca z Francji, oraz okreslane jest jako pochodzace od imienia Franciscus. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 16.04.04, 12:38 I jeszcze polecam strone www.voornamenboek.nl/C.htm#meisjes z opisem pochodzenia imion. Podaja, ze imiona Ciska, Cisca, Sisca pochodza od imienia Francesco. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica wielkie dzięki :-) 16.04.04, 13:30 zauważyłaś, że w wielu przypadkach wyszukiwarka pokazywała strony z psimi imonami, i tam to imię było w takim razie dla nas to taka CISZKA (od FranCISZKA )... ciekawa jestem jak to się wymawia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: wielkie dzięki :-) 16.04.04, 14:25 Nie zwrocilam uwagi, bo wklepywalam w google nie samo imie tylko ze slowami "pochodzenie" itp. w jezyku niderlandzkim. Moim zdaniem po niderlandzku bezdie sie wymawialo "Siska" Ania Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: C I S K A czy ktoś z was spotkał się 16.04.04, 21:13 Witaj ! jak juz moje poprzedniczki napisaly ,z tym imieniem spotkac sie mozna w Holandii.I jest wymawiane Siska.Pa oLa Odpowiedz Link Zgłoś