Gość: Agniette IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.05.04, 19:37 Czy miał ktoś podobny problem, czerwone, czasem bolesne krosty na pośladkach, żadne balsamy i kremy nie zdaja egzaminu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kimmay Re: Krosty na pośladkach 04.05.04, 21:18 to sa zapalenia mieszkow wlosowych. byc moze duzo siedzisz, w ciuchach (bieliznie) ze sztucznych materialow, skora ciagle jest obcierana itp na poczatek zrob delikatny peeling, mozesz tez przemyc skore tonikiem (takim jak do twarzy, nejlepiej bezalkoholowym), polecam ziaja ogorkowy, potem posmaruj delikatnym kremikiem (moze byc taki na odparzenia dla niemowlat), fajnie sie sprawdza talk (nie zaden perfumowany tylko tez taki dla dzieci :))) Unikaj noszenia biezlizny ze sztucznych wlokien i pamietaj, ze jezeli nosisz stringi to wtedy licza sie tez spodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: Krosty na pośladkach IP: *.stepnica.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 23:02 Kimmay,wielkie dzięki,mam ten problem od kilku lat i nie mogę go zwalczyć,dzięki za porady!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniette Re: Krosty na pośladkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.04, 08:17 Dzieki serdeczne za porady. Mam nadzieje, ze zwalcze te brzydactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: Krosty na pośladkach IP: *.os.kn.pl 05.05.04, 09:28 Też miałam ten problem i pomogła mi maść ichtiolowa, którą można dostać w aptece bez recepty. Najlepiej posmarować krosty na noc, koniecznie przyłożyć kawałek bandaża i wszystko zalepić plastrem tak, aby nie zabrudzić bielizny, gdyż maść ma źle kojarzący się i intensywny, brązowy kolor... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roksana11 Re: Krosty na pośladkach 05.05.04, 09:22 A jaką bieliznę, z jakiego materiału najlepiej jest ubierać? Czy np. majteczki z bawełny? A oprócz bawełny jakie jeszcze, tak aby mieć zdrowe pośladki bez żadnych krosteczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Krosty na pośladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:09 A czy masz też łojotok i trądzik nawet niezbyt duży? Mój ginekolog mnie uświadomił, że tego typu problemy (właśnie krostki na tyłku!!!) pojawiają się u kobiet, których organizm produkuje za dużo testosteronu (wtedy np. łykanie Diane35 pozostaje i pomaga). No ale jeśli nie masz innych objawów które by sugerowały problemy z hormonami to zapewne rady poprzedniczek Ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Krosty na pośladkach IP: 195.94.222.* 05.05.04, 10:53 Ja tak miałam podczas brania leków sterydowych (choruję na astmę). Dermatolog przepisał mi preparaty robione w aptece i przeszło. Ale faktycznie, tak jak już ktos pisał, mogą to być zaburzenia hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honeytea Re: Krosty na pośladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 12:44 ja pozbylam sie ich tak: 1. tylko stringi albo takie 'spodenkowe' gatki. albo tanga. chodzi o to, zeby szwy majtek nie wypadaly na tej czesci pupy, na ktorej siedzisz. bawelniane. 2. regularny peeling - co 2-3 dni, albo szorstka gabka. 3. regularne smarowanie jakims nawilzajacym balsamikiem albo oliwka/kremem dla dzieci (polecam krem bambino). probowalam roznych balsamow i wszystkie stosowane regularnie dawaly podobny efekt. 4. przewiewne spodnie - naturalne materialy, w miare luzne. 5. jesli zdarzy sie krostka - na noc posmarowac np mascia cynkowa czy innym punktowym zelem na krostki. 6. starac sie siedziec najmniej jak to mozliwe :) to wszystko nie zadziala od razu, ale po jakims czasie bedzie poprawa. acha, i kiedy znikna trzeba nadal to wszystko profilaktycznie stosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blou Re: Krosty na pośladkach IP: *.ydp.com.pl 05.05.04, 15:35 jesli to nie zapalenie mieszka wlosowego, dlugo jadzaca sie, bardzo bolesna i dosc spora krostka (na to masc ichtiolowa) a male czerwone krostki wyskakujace regularnie - wystarczy piling i wcieranie masci z witamina A Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Krosty na pośladkach 06.05.04, 01:33 napisze dosc brutalnie: jak Ci sie dopiero robi bolacy pryszczol smaruj Davercin'em - antybiotyk z alkoholem, na recepte(w tym celu idz do dermatologa, nie krepuj sie, oni nie takie rzeczy ogladaja) jak już Davercin nie pomoze i Ci urośnie duza i bolaca krosta to jak juz pisali przyloz na noc ichtiol(najlepiej w zaprzyjaznionej aptece poproc o czysty ichtiol, nie zadna masc. 100% ichtiol jest czarny jak smola i śmierdzi:) ale dziala-wyciaga cala wyzieline ropna z "pryszcza". Masc ma kolorek brazowy i jest slabsza). Powiedzmy ze w tej dziedzinie jestem "kobieta po przejsciach":))))))))) Tabletki anty w moim przypadku faktyczne pomogly(cilest) ale zdalam sobie z tego sprawe dopiero teraz:) Pozdrawiam i w rzie bardziej "szczegolowych" pytan pisz na maila:) Odpowiedz Link Zgłoś