uri_ja Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 15:20 ??? nie, mysle, ze nie, chociaż??? w razie czego sa przecież badania, które są obiektywne(pod warunkiem, że ktoś sie podda badaniu oczywiście).a ten link to co? zaraz zobaczę co tam w tym Twoim forum siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 15:24 ten link to nic takiego,nie ma nic wspólnego z tematem,będzie się pojawiał pod każdą moja wypowiedzią jako reklama mojego forum. jak te badania wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 15:54 robi sie psychotest, w zależności od metody oceny od 200 do 400 pytań...czas ograniczony, odpowiedzi proste tak, nie. oceniasz czy zdanie jest fałszywe czy prawdziwe w Twoim przypadku. potem na siatke nanosi się odpowiedzi i juz wiesz na co chorujesz (albo nie). test jest obiektywny, chociaż w razie wątpliwości rozstrzygnięcie wyniku należy do lekarza, który moze dopytać. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 16:12 kurcze, a mój psychotest miał aż 567 pytan! ledwo przez niego przebrnęłam z moją zdolnością do koncentracji.. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 16:18 nevada_blue,a przy teście nie można udawać? czy testy mówią prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 16:37 wiesz, na tym teście odpowiadaz odruchowo na pytania - bez głebszego zastanawiania sie nad nimi - to zmniejsza prawdopodobieństwo krętactwa.. poza tym po jakimś czasie test jest powtarzany i odpowiedzi porównywane.. dziwne, że tak od razu dostałaś diagnozę.. ja po kilku wizytach u lekarki jeszcze swojej diagnozy nie posiadam, a jedynie przyblizenie.. lekarka uważa, ze jeszcze za wcześnie wyrokować.. Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 16:15 uri_ja dzięki za odpowiedź:-) ja poszłam od razu do psychiatry i po 15 minutach wyszłam z receptą.diagnoza była postawiona bardzo pewnie.nikt mi nie robił żadnych testów.a gdybym udawała...bardzo łatwo można oszukać psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 16:26 a po co chcesz udawac, czy chcesz dostac rente? zreszta psychiatrzy diagnozuja nie tylko na podstawie co mowisz ale takze jak mowisz i sie zachowujesz. a od lekow antydepresyjntch to osoba zdrowa to najwyzej sie pozyga, w niczym jej nie pomoga, wlasciwosci odurzajacych te leki nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 18:14 oOoo,ja nie chcę udawać,tylko teoretycznie myślę,czy to jest możliwe,np. ktoś udaje ,bo chce zwolnienie z pracy albo w ten sposób uciec od obowiązków. ten temat ściągnęłam z forum na stronie www.psychologia.edu.pl jestem ciekawa Waszego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
vernis Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 17:44 ten test mozna oszukac, sama to zrobilam jak sie staralam o prace. A jesli tak to pewnie i w druga strone mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Czy można udawać depresję? 23.05.04, 17:50 eee, no wiadomo, że dla chcącego nic trudnego.. tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
greta_30 tak - nienawidzę tych ...onych ściemniaczy 24.05.04, 07:36 którzy przez symulację problemu zajmują miejsca w szpitalach i na terapiach. To skurwysyństwo! Tyle ludzi popełnia samobójstwa, bo nie dostali się do szpitala albo na terapię, a jakieś chuje-muje siedzą tam w świetle prawa i po koneksjach i jeszcze się kurwa wymądrzają (bo ja zdrowi są, to lepsi, co nie?). Sama znam jedną taką: groziło jej zwolnienie z roboty - poszła do psychiatry i od dwóch lat nie pracuje i ma w chuj kasy na którą płacę podatki, bo jej się pracować, kurwie, nie chce. Jest teraz na kosztownej terapi na Sobieskiego 112 (tam gdzie mnie pogonili, bo sie nie leczę) i dobrze się miewa. WSTYD! greta - oburzona (i dlaczego lekarze wogóle się na to zgadzają? Hę?) Odpowiedz Link Zgłoś
s_a Re: tak - nienawidzę tych ...onych ściemniaczy 24.05.04, 20:55 Rozumiem twoje oburzenie. Byłem w szpitalu w K. i tam na oko 50% pacjentów to osoby udające różne choroby m.in. depresję. Co gorsza one się do tego otwarcie przyznawały. Aż nie chce mi się o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
greta_30 wczoraj jeżdziłam ze skierowaniem... 25.05.04, 08:38 do szpitala. Rozpoznanie: grożna faza mieszana. Wskazania: natychmiastowa hospicjalizacja. Nie dostałąm się nigdzie, a jeżdziłam przeszło 8godzin. To dzięki tym ściemniaczom i kombinatorom jestem teraz pozostawiona sama sobie. Mam kupę leków i kasę na wódkę. Mogę se łyknąc i antydepresanta (popić flaszką) zagryść neuroleptykiem (popić flaszką)... ile żyć skończyło się za wcześnie, bo miejsca dla NAPRAWDĘ CHORYCH W NICH NIE MA? greta - oburzona do granic rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
szara_godzina Re: Czy można udawać depresję? 25.05.04, 11:58 kretynizm dio piątej potęgi, symulować jakiekolwiek zaburzenia psychiczne :/ z moją "małą" nerwicą (leczenie postępuje dzięki ci panie ;)) wolałabym żeby nigdy jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś