Dodaj do ulubionych

grzybica i co dalej???

25.05.04, 16:39
Od września, po tym jak przeszłam operację, mam z krótkimi przerwami grzybice
pochwy, nie wiem gdzie mma już isć, moze możecie mi pomoóc?
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: grzybica i co dalej??? 25.05.04, 16:55
      wpisz w wyszukiwarkę grzybica, ten temat jest tu poruszany niemal codziennie...
      Tutaj jest kilka wątków o leczeniu grzyba metodami naturalnymi

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12027081&a=12027081
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12574893&a=12574893
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12773973
      16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • apoplaw Re: grzybica i co dalej??? 27.05.04, 10:21
        po pierwdze idz do lekarza, po drugie moze przydałoby sie zropic posiew z
        antybiogramem aby zobaczyc co jest przyczyną zapalenia, i dopiero leczenie.
        dziewczyny pisały o ponoc skutecznych sposobach leczenia rozgotowana cebulą,
        moim zdaniem musisz na podstawie badań dowiedziec sie co powoduje te stany
        zapalne:grzyby bakterie itp moze będzie potrzebny antybiotyk
        • neti87 Re: grzybica i co dalej??? 27.05.04, 10:37
          Antybiotyków na grzybicę nie polecam!!!!!!!
          Czy po operacji brałaś jakiś antybiotyk? Jeśli tak, to przyczynił się on do
          powstawnia u Ciebie grzybicy. Propunuję Ci wizytę u lekarza, bo wszystkie
          dostępne, tzn. skuteczne środki do leczenia grzybicy sa na receptę.
          Najlepiej jest leczyć grzybicę środkami doustnymi (np. Orungal) i dopochwowymi
          (np. Nystatyna) równocześnie. Poza tym należy też zadbać (po leczeniu) o rozwój
          naturalnej flory bakteryjnej. Powinnaś podmywać się rumiankiem bądź Tantum
          Rosa, wskazane są irygacje kefirem (bądź maślanką), jeść mniej słodyczy. Dobre
          efekty daje (już po skończonym leczenieu) używanie Lactovaginalu. Możesz też
          smarować się Clotrimazolem (bez recepty, świetna maść), ale sama maść nie
          wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka