kohl1 25.05.04, 16:39 Od września, po tym jak przeszłam operację, mam z krótkimi przerwami grzybice pochwy, nie wiem gdzie mma już isć, moze możecie mi pomoóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: grzybica i co dalej??? 25.05.04, 16:55 wpisz w wyszukiwarkę grzybica, ten temat jest tu poruszany niemal codziennie... Tutaj jest kilka wątków o leczeniu grzyba metodami naturalnymi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12027081&a=12027081 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12574893&a=12574893 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=12773973 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaw Re: grzybica i co dalej??? 27.05.04, 10:21 po pierwdze idz do lekarza, po drugie moze przydałoby sie zropic posiew z antybiogramem aby zobaczyc co jest przyczyną zapalenia, i dopiero leczenie. dziewczyny pisały o ponoc skutecznych sposobach leczenia rozgotowana cebulą, moim zdaniem musisz na podstawie badań dowiedziec sie co powoduje te stany zapalne:grzyby bakterie itp moze będzie potrzebny antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: grzybica i co dalej??? 27.05.04, 10:37 Antybiotyków na grzybicę nie polecam!!!!!!! Czy po operacji brałaś jakiś antybiotyk? Jeśli tak, to przyczynił się on do powstawnia u Ciebie grzybicy. Propunuję Ci wizytę u lekarza, bo wszystkie dostępne, tzn. skuteczne środki do leczenia grzybicy sa na receptę. Najlepiej jest leczyć grzybicę środkami doustnymi (np. Orungal) i dopochwowymi (np. Nystatyna) równocześnie. Poza tym należy też zadbać (po leczeniu) o rozwój naturalnej flory bakteryjnej. Powinnaś podmywać się rumiankiem bądź Tantum Rosa, wskazane są irygacje kefirem (bądź maślanką), jeść mniej słodyczy. Dobre efekty daje (już po skończonym leczenieu) używanie Lactovaginalu. Możesz też smarować się Clotrimazolem (bez recepty, świetna maść), ale sama maść nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś