Dodaj do ulubionych

Zupa czosnkowa

IP: *.compower.pl 24.10.04, 18:14
pychotka..mmmm
Obserwuj wątek
    • Gość: czarna renia Re: Zupa czosnkowa IP: *.lodz.mm.pl 31.10.04, 18:21
      znakomita odmiana od codzienności. Świetna, polecam wszystkim o wyostrzonym
      smaczku. Wielkie mniam
    • mimaria Re: Zupa czosnkowa 05.11.04, 10:39
      Proszę podaj przepis.
      • em_es Re: Zupa czosnkowa 05.11.04, 11:42
        Kliknij powyżej "Przeczytaj komentowany artykuł", tam znajdziesz przepis :)

MS
        • Gość: Ewa Re: Zupa czosnkowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.11.04, 12:14
          a czy ktoś zna inny przepis?
          chodzi mi o to żeby nie było w niej jajka!
          • giezik Re: Zupa czosnkowa 05.11.04, 12:18
            odkryta przez mua zonke - nie do pobicia
            Prowansalska zupa czosnkowa
            Czas przyrządzania (gg:mm): 00:45
            Ilość porcji: 4
            Składniki:
            2 główki czosnku
            1 łyżka tymianku
            szałwia
            • Gość: Ewa Re: Zupa czosnkowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.11.04, 12:42
              Giezik dzięki:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • giezik PAMIETAJ !!!!! 05.11.04, 12:46
                czosnek posiekać - NIE WYCISNĄĆ !!!!!!!!!!
                • sliwkaa no i ugotowalam ... 08.11.04, 18:00
                  wyszla nawet nawet ...ale wydaje mi sie, ze jajko mi sie scięło i powstała taka
                  biała kaszka. Zrobiłam zgodnie z przepisem tzn: "Jajka roztrzep widelcem,
                  połącz z małą ilością zupy i wlej do garnka, energicznie mieszając"....

i gdzie moj blad?? czy to moze tak ma byc (wątpię)..

macie jakąś podpowiedź?
                  • Gość: ola Re: no i ugotowalam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:36
                    hej, ja tez robilam tą zupe i tez mi wyszło takie ścięte jajko; zupa byla dobra
                    ale w ogóle w niej nie bylo czuc czosnku mimo ze dodałam więcej niz w
                    przepisie; ale smaczna byla; jeszcze dodalam do n iej koperku i grzanki
                    • sliwkaa Re: no i ugotowalam ... 09.11.04, 09:47
                      zgadza sie ..czosnku trzeba dodac zdecydowanie wiecej niz jest w przepisie :-)
                  • Gość: zibi46 Re: no i ugotowalam ... IP: *.aster.pl 20.03.05, 11:35
                    Zupa świetna, prosta i szybka do zrobienia. Weszła na stałe do mojej kuchni.
                    Ale... zupę , po ugotowaniu, miksuje i nie mam problemów z cząstkami czosnku i
                    ściętym jajakiem.
                  • Gość: gosc Re: no i ugotowalam ... IP: *.pool8248.interbusiness.it 20.03.05, 11:45
                    Znam te zupe i robie od lat. Blad z jajkiem polega na tym, ze nie wbija sie
                    jajka do garnka stojacego na gazie. Jajko wbija sie na talerz i zalewa goraca
                    zupa, po czym miesza sie. Wtedy nie scina sie tak szybko zeby
                    powstaly "kluski".
    • mama_szefusia Re: Zupa czosnkowa 09.11.04, 10:01
      Zrobiłam zupkę wczoraj, wyszła bardzo dobra ale następnym razem dodam
      zdecydowanie więcej czosnku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka