dador1 28.10.04, 15:27 Witam, jadłam kiedyś u znajomych dobrą zupe gulaszowa i tak sobie pomysłam, że może bym zrobiła, tylko jak? Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mwookash Przepis był w dodatku węgierskim IP: *.man.polbox.pl 28.10.04, 15:29 do Gazety. Jest w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Zupa gulaszowa- jak zrobić? IP: *.kabel.telenet.be 28.10.04, 17:09 Usmazyc mieso wolowe posolone i przyprawione pokrojone w kostke na brazowo i wrzucic do garnka Na tej samej patelni juz troszke przypalonej usmazyc cebule i wrzucic do garnka Garnek zalac niewielka iloscia wody , dodac czosnek , listek laurowy i dusic na malym ogniu jak gulasz Trzeba dac rowniez duzo papryk mielonej slodkiej oraz swiezej papryki najlepiej zielonej ale jak ktos woli to moze byc czerwona dusic i podlewac woda , probowac co tam jeszcze potrzeba do smaku (soli , pieprzu itp) Kiedy mieso zmieknie dolac wody i zagotowac w tym samym garnku kartofle Kiedy kartofle beda juz dobre (uwazaj aby sie nie rozgotowaly) dodaj troszke smietany ale nie kwasnej ! Dopraw jeszcze raz czosnkiem Mozna zagescic maka ale ja tego nie robie Zupa jest najlepsza na drugi dzien i gestnieje sama od kartofli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośia Re: Zupa gulaszowa- jak zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:37 wolowina bez kosci pokroic w kostke i podsmazyc przelozyc do garka zalac woda gotwac dodac lisc laurowy wegete pieprz i magi do smaku jak mieso bedzie prawie miekkie dodac pokrojona w kostke pore i papryke konserwowa dolac troche wody z papryki troche koncentratu pomidorowego na koniec czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
weronika20041 Re: Zupa gulaszowa- jak zrobić? 29.10.04, 20:46 wolowina w kostke, podsmazyc, dusic z przyprawami i cebulka i papryka slodka. potem ziemniaki jak w przepisie wyzej, papryka-ja daje swieza- i daje pomidory bez skorki(swieze lub z puszki). na koniec troszke ostrej papryki w proszku. pyszota! Odpowiedz Link Zgłoś