Dodaj do ulubionych

Głupia flądra-ratunku!

IP: *.c149.petrotel.pl 21.12.04, 09:09
Czy ktoś zna się na patroszeniu flądry? bo ja kupiłam wczoraj flądrę bez
głowy (tuszkę)i nie wiem co z nią trzeba zrobić. Czy taka tuszka jest juz
gotowa do smażenia? A miało być tak fajnie - ryba morska ...
Obserwuj wątek
    • Gość: elask Re: Głupia flądra-ratunku! IP: 217.79.147.* 21.12.04, 09:28
      Jśli ryba jest bez głowy to już zazwyczaj nie ma wnętrzności, trzeba usunąć
      tylko skórę - najlepiej polać gorącą wodą. wtedy popęka i ladnie się ściąga.
    • jasika Re: Głupia flądra-ratunku! 21.12.04, 09:31
      Fląderkę patroszysz, tak samo jak inne ryby.Włóż nóż w otwór od strony odciętej
      głowy i przekrój ją wzgłuż tułowia .Wyjmij co w środku i po kłopocie.

• Gość: marylka Re: Głupia flądra-ratunku! IP: *.c149.petrotel.pl 21.12.04, 09:47
        Wsadzam nóz od strony uciętej głowy a tam nie da sie nic juz rozpruć,czyli co?
        mozna smażyc po zdjęciu skóry?
    • jasika Re: Głupia flądra-ratunku! 21.12.04, 10:07
      To oznacza,że jest już wypatroszona.Można smażyć.
      • Gość: marylka Re: Głupia flądra-ratunku! IP: *.c149.petrotel.pl 21.12.04, 10:16
        Dzięki za pomoc dziewczyny (a może chłopaki),pozdrawiam i ściągam skórę z
        martwej ryby, to straszne :=(
    • mysiulek08 Re: Głupia flądra-ratunku! 21.12.04, 20:21
      Jak juz masz bez glowy, znaczy sie wypatroszona, sciaganiem skory Ty za to
      sobie glowy nie zaprzataj:) Wlej oleju na duza patelnie tak by ryba mogla sie
      zanurzyc gleboko, na dobrze rozgrzany olej poloz fladre ciemna strona do dolu,
      po okolo 2 minutach delikatnie przeloz na druga strone i smaz kolejne 2 minuty.
      Jesli masz ryb wiecej te usmazone wkladaj do nagrzanego piekarnika. Podajesz z
      sola, pieprzem, czastkami cytryny, chrupiaca bagietka i bialym winem. Skory
      rzecz jasna sie nie je, ale miesko jest wysmienite
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka