Dodaj do ulubionych

czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 01:48
jestem ciekawy Waszych opinii na ten temat. Jest to temat bardzo szeroki.
Moze komus podsuniemy dobry pomysl, jak sprawic by nasze miasto bylo nam
bardziej przyjazne.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariano Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 09:03
      Jak ktoś napisze, że hipermarketu to zwymiotuję.
      • Gość: Bambi Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:55
        Czekaj ... masz chusteczki ;P
    • Gość: żyj i daj innym Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 16.01.05, 09:30
      Cóż brakuje baru/klubu toples i ze strptisem. A że miasto powino być
      tolerancyjne to i klubu dla gejów, a nich mają.
      • mb30 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 17.01.05, 09:18
        ...wszystkie wymienione miejcsa już są. Jesli jestes zainteresowany, to jakoś
        znajdziesz ;)
        • Gość: żyj i daj innym Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 00:33
          To może kolega mnie oświeci gdzie też takie przybytki, zwłaszcza pierwszy z
          wymienionych mnie interesuje;-) są w Siedlcach, bo jakoś wątpie, że są?
          Bo własnie czy to sie komuś podoba czy nie miedzy innymi takie "przybytki"
          tworzą klimat miasta.
    • Gość: kolo Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:41
      mi najbardziej brakuje skoczni narciarskiej
      • siedlczanin11 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 16.01.05, 18:41
        Wiele bym musiał napisać - powiedzieć...
        Ale...później powiem...
        • j.b102 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 16.01.05, 22:16
          No tak lepiej potem napisać i przywłaszczyć sobie czyjś pomysł. Np w kampanii
          wyborczej. Skocznia jak najbardziej za.
    • Gość: kloss Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 01:17
      mi najbardziej brakuje ciekawych miejsc, w Siedlcach sa same knajpy, a przydalo
      by sie cos wiecej
    • Gość: stranger Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:15
      no niestety, to miasto nie ma duszy, na to nic nie pomoże...
      • Gość: Bambi Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:21
        > to miasto nie ma duszy,

Tiaaaa Warszawa to ma duszę ..... :P
        • muchawka Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 18.01.05, 17:38
          > no niestety, to miasto nie ma duszy, na to nic nie pomoże...

Chyba sam nie masz duszy? Każde miasto, miasteczko, ba wioska ma duszę.
          Pytanie, czy jesteś tę duszę wyczaić.

A knajpek to praktycznie nie ma, kawiarni nie ma, porannego bistra z dobra kawą
          i kanapką nie ma, kina (jeszcze)nie ma, księgarni muzycznej nie ma.
          Są wspaniali ludzie, są niezłe wystawy, dobry chór, znakomite środowisko
          jazzowe, dobra cukiernia, niezłe trunki z Kolejowej itp. itd.

• muchawka Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 18.01.05, 19:36
            >Gość: mariano 16.01.2005 09:03 + odpowiedz
            >Jak ktoś napisze, że hipermarketu to zwymiotuję.

Owszem brakuje, ale w CENTRUM HANDLOWYM.
          • Gość: stranger Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:59
            No wlasnie mam problem z tym wyczajaniem duszy Siedlec. nie zrozum mnie zle,
            naprawde chcialabym zeby to miasto kwitlo kulturalnie, zeby chcialo sie tu zyc
            i rozwijac, ale kurcze, dobija mnie mentalnosc wiekszosci siedlczan.
            Piszesz o wystawach, o jazzie, ludzie, kto w Siedlcach na to chodzi?
            Nawet bistro z dobra kawą i świeżą prasą tu nie wypali.
            • muchawka Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 18.01.05, 20:06
              Hej stranger, przepraszam za męską formę.

> kto w Siedlcach na to chodzi?
              M. in. ja i moi przyjaciele. Chyba nie bywasz na tych spotkaniach, bo byś się
              zdziwiła, ile jest tam ludzi w różnym zresztą wieku.

Bistro np. PESCANTINA z dobrą kawą i prasą na pewno wypali, jeszcze chwilka ...

Mentalność? Taka sama jak w setkach podobnych miast. Ważna jest mentalność
              Twoich znajomych i przyjaciół, bo z nimi przebywasz najczęściej.
            • emektb Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 19.01.05, 15:49
              Gość portalu: stranger napisał(a):

> No wlasnie mam problem z tym wyczajaniem duszy Siedlec. nie zrozum mnie zle,
              > naprawde chcialabym zeby to miasto kwitlo kulturalnie, zeby chcialo sie tu
              zyc
              > i rozwijac, ale kurcze, dobija mnie mentalnosc wiekszosci siedlczan.
              > Piszesz o wystawach, o jazzie, ludzie, kto w Siedlcach na to chodzi?
              > Nawet bistro z dobra kawą i świeżą prasą tu nie wypali.

Ty stranger to na pewno z Siedlec nie jesteś?
              • Gość: stranger Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:56
                troche jestem, troche nie jestem, oj dlugo by pisac:)
          • filmmix Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 18.01.05, 23:34
            "kina (jeszcze)nie ma"

hahahahahahaha, multipleks NA PEWNO będzie Z DUSZĄ, na pewno :)))
            tylko nie zdziw się jak na nowego Almodovara, Von Triera i innych będzie trzeba
            do Warszawy jechać, a w Siedlcach będzie popcorn i filmy o podobnym mdławym
            smaku...
            • pawelek.mar Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 19.01.05, 11:04
              filmmix napisała:

> tylko nie zdziw się jak na nowego (...) Von Triera i innych będzie trzeba
              >
              > do Warszawy jechać,

Co wiesz na temat Pięciu nieczystych zagrań? Od jakiegoś czasu obija mi się po
              uszach, ale niewiele konkretów.
              • filmmix Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 19.01.05, 15:44
                "Co wiesz na temat Pięciu nieczystych zagrań? Od jakiegoś czasu obija mi się po
                uszach, ale niewiele konkretów".

ten film dokumentalny widziałam w Cieszynie; wspaniały przykład perwersyjności
                Von Triera i dowód na to, jakim jest złośliwcem. Skłania swego mistrza, by
                nakręcił nową wersję swego filmu krótkometrażowego w różnych, niezbyt
                przyjemnych okolicznościach ("nie znoszę kreskówek" - "dlatego kolejna wersja
                filmu musi być animowana"). Poza tym z filmu można dowiedzieć się że Von Trier
                lubi pić wódkę, ale...tylko przed południem :)))

www.gutekfilm.pl/piec-nieczystych-zagran/
                • pawelek.mar Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 09:30
                  filmmix napisała:

Poza tym z filmu można dowiedzieć się że Von Trier
                  > lubi pić wódkę, ale...tylko przed południem :)))

zawsze wiedziałem, że to swój chłop :-)))
    • Gość: antka Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:28
      księgarnia z dobrymi książkami mi się marzy, ale o tym już gdzieś kiedyś na
      Forum pisałam
      ps prasa oraz kawa i herbata też mogłyby w niej być...
      • emektb Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 19.01.05, 15:55
        Gość portalu: antka napisał(a):

> księgarnia z dobrymi książkami mi się marzy, ale o tym już gdzieś kiedyś na
        > Forum pisałam
        > ps prasa oraz kawa i herbata też mogłyby w niej być...

Ludzie kiedy wy zrozumiecie, że wszystkim rządzą uniwersalne prawa rynku? Jeśli
        takowej księgarni/bistro/dobrego kina/centrum handlowego/aquaparku/i co tam
        jeszcze chcecie nie ma to znaczy, że nie ma na nie wystarczającego
        POPYTU!!!!!!!!!!!!!!!!! A jeśli nadal będziecie się upierali, że jest to
        bierzcie sprawy w swoje ręce i miejcie nadzieję, że te wasze przekonania były
        trafne.

pozdrawiam was kurcze serdecznie
        • Gość: franz Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:23
          no nie wiem czy nie ma POPYTU... jakos nie bylo okazji sprawdzic. N apewno w
          Siedlcach nie ma dobrego miejsca (knajpy,pubu,lokalu - jak kto woli) z muzyka na
          żywo,gdzie można by było wypić piwo, posłuchać tej muzyki, zobaczyć zespoły
          lokalne i te z kontraktem, gdzie mógłby przyjechać każdy od dj-a po Vadera.
          Wierze że gdyby cos takiego powstalo, czy to lokal o ktorym ja pisze czy
          ksiegarnia - cokolwiek na poziomie w dobrym guście i w centrum miasta(jesli za
          takowe obierzemy ulice Pilsudkiego, Sienkiewicza, Pulaskiego) to na pewno
          sprawdzilo by sie. Tyle ze u nas wszystko jest na pół gwizdka, oprócz kościołów...
          • hejj1 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 19.01.05, 21:08
            emektb ma rację. Gdyby ludzie zjmujący się marketingiem "zwęszyli" popyt w
            Siedlcach np. na Mack Donalda, to by już dawno w Siedlcach był. Trzeba sobie
            wreszcie powiedzieć prawdę. Nikt nie przyjdzie do Siedlec z żadną działalnością
            jeśli nie poczuje kasy. Możemy mieć wiele życzeń i pomysłów lecz niestety,
            życzenia rzadko się spełniają jeżeli nie idą za tym pieniądze.
          • Gość: stranger Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:13
            > Tyle ze u nas wszystko jest na pół gwizdka

o, z tym to sie zgadzam. ze w zasadzie jest wszystko, ale... kiepskiej jakosci.
            no bo niby knajpy sa, ale bez klimatu, ksiegarnie sa, ale wez znajdz tam jakas
            ksiazke, sklepy odziezowe, owszem, ale ludzie z dobrym gustem wola ubierac sie
            w miescie stolecznym. nawet, sorry, ale wychwalana tutaj cukiernia swoimi
            produktami mnie nie zachwyca.
            wniosek? zrobcie cokolwiek, ale od poczatku do konca.
            aha, i brakuje mi w Siedlcach gazety z bezplatnymi ogloszeniami, bo na szukanie
            po slupach to ja naprawde nie mam sily.
            • pawelek.mar Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 10:01
              Gość portalu: stranger napisał(a):

, sklepy odziezowe, owszem, ale ludzie z dobrym gustem wola ubierac sie
              > w miescie stolecznym.

hmmm, ludzie z dobrym gustem...bardzo ciekawe zjawisko atmosferyczne, bardzo...
        • Gość: antka Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:37
          serdecznie Ci, kurcze, dziękuję :)p
          pozdrawiam również ;)p
        • emenemki Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 09:54
          emektb napisał:

> Ludzie kiedy wy zrozumiecie, że wszystkim rządzą uniwersalne prawa rynku?
          Ja akurat rozumiem. Ale głos ludu wyrażony na forum może być sygnałem do
          podjęcia starań.
          Ja chcę lodowiska!
          Pamiętacie jakie tłumy tam waliły jak jeszcze to stare, chiba sztuczne,
          działało? A ile dzieciaków jeździ (jeździło - bo już w tych okolicach nie
          mieszkam) po zalewie jak bywały zimy? A ile jeszcze jeździ po sadzawce w parku.
          Myślę, że w tym przypadku popyt jest, tyle że to podobno cholernie droga
          inwestycja...
          • Gość: mariano Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:04
            No niestety - ale wiem, że władza coraz częsciej o tym mówi - może wiec?? :)
            • no_login Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 10:06
              > władza coraz częsciej o tym mówi
              Władza jak mówi że nie zrobi-to nie zrobi,
              jak mówi że zrobi,to mówi.
            • emektb Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 23:37
              Gość portalu: mariano napisał(a):

> No niestety - ale wiem, że władza coraz częsciej o tym mówi - może wiec?? :)

Ale chodzi o "więc" czy "wiec", bo to istotne jest.
    • skolsong Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 14:02
      oj jednej rzeczy mi bardzo brakuje!!!! Wy do tej pory pisaliscie bardziej
      ogolnikowo a ja konkretnie: AUTOBUSÓW NOCNYCH lub chociaz tych jezdzacych do
      polnocy - ich brak jest skandalem! ktoś popiera?
      • pogus Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 14:31
        o tak! autobusy nocne absolutnie potrzebne
        • Gość: n_l Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:45
          a co powiecie na pomnik,np.prezydenta ?
          • Gość: Bambi Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:52
            Obalając pomniki nie obalajcie cokołów ... zawsze sie mogą przydać ;)
            • emektb Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 20.01.05, 23:36
              Gość portalu: Bambi napisał(a):

> Obalając pomniki nie obalajcie cokołów ... zawsze sie mogą przydać ;)

O i święta racja. Taki pomnik braterstwa broni na ten przykład - byłby jak
              znalazł teraz.
    • Gość: kret Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 02:55
      brakuje mi praktycznie wszystkiego! nawet jesli cos jest to i tak jest do
      przyslowiowej d****. Jedno co dobre to woda w kranie, najlepszej jakosci.
      • Gość: chlopak Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.ds1-amb.adsl.cybercity.dk 24.01.05, 19:36
        A mnie sie marzy Metro, chociaz ze 4 linie :)
        • gentelmen36 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 29.01.05, 01:02
          Brakuje mi normalności, takie proste-normalności. W działalności władz
          samorządowych, w naszej mentalności. Aby ludzie dla siebie byli życzliwi a nie
          tak jak teraz-złośliwość, zawiść, zazdrość, brak tolerancji, pdsrywanie jeden
          drugiego. JAKIEŻ TO MAŁE, JAK MALI Są LUDZIE W TYM MIEŚCIE (nie wszyscy).
          Czyżby jakieś kompleksy?
          • Gość: n_l Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:37
            > złośliwość, zawiść, zazdrość, brak tolerancji, pdsrywanie jeden
            > drugiego. JAKIEŻ TO MAŁE, JAK MALI Są LUDZIE W TYM MIEŚCIE
            Nie tylko w Siedlcach tak jest.
            Niestety tak jest wszędzie :-(
    • misinka81 Re: czego najbardziej brakuje Ci w Siedlcach? 01.09.05, 17:56
      brakuje mi:
      1. klubu studenckiego z prawdziwego zdarzenia i w ogóle innego podejścia do
      studenta, w końcu mając tylu studentów w mieście, powinno się działać także w
      ich kierunku (knajpy, koncerty, kina- ulgowe bilety)
      2. autobusów nocnych, tak przynajmniej do północy
      3. ludzi, którzy ubierają się inaczej niż w dresy lub biodrówki
      4. większego obycia intelektualnego mieszkańców
      5. miejsca na koncerty i imprezy plenerowe z prawdziwego zdarzenia
      tyle na razie mi się przypomiało...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka