Dodaj do ulubionych

Ogladalem wczoraj "Holocaust"

26.01.05, 08:44
Lecial juz drugi odcinek na "Arte".
Po lekturze forum czlowiek sila rzeczy dochodzi do ciekawych wnioskow. Jesli
slyszy sie wynurzenia Heydricha na temat zagrozenia ze strony Zydow,
uzasadnienia masowych mordow przez jego namiestnika ("bandyci", "sabotazysci")
to przypomina to zywcem tych wszystkich syjonistycznych nazistopw, ktorzy od
miesiecy usiluja nam wmowic, ze z arabami nalezy zrobic to samo, co kiedys
zrobiono z nimi. Nie wprost - dokladnie tak samo jak Heydrich, ktory
poczatkowo wcale nie zamierzal wymordowac Zydow lecz wysiedlic ich do
rezerwatow....

Co mysleli, co czuli Niemcy prowadzacy Zydow na smierc? Wmowiono im, ze Zydzi
sa dla nich smiertelnym zagrozeniem, sa zupelnie inni, niezdolni do
koegzystencji z nimi. Dlatego musieli zginac.

Ilu z tych forumowych fredziow, jerzych, jarkow, dan, z daleka robiloby to
samo gdyby tylko mogli. Gdyby mogli mordowac (albo najpierw wywozic do
rezerwatow) arabow albo jakichs innych "hitlerowcow" czyli tych, o ktorych sa
swiecie przekonani, ze sa ich smiertelnymi wrogami?
Obserwuj wątek
    • negevmc Towarzystwo 26.01.05, 10:50
      Mnie co prawda w tym towarzystwie nie umiesciles ale
      ja takze stracilem ochote na to forum.
      Powodow chyba nie musze wyluszczac a nie sadze zeby prezentowane przeze mnie
      poglady byly nazistowskie.
      Ktos tu pytal na forum o powody antysemityzmu wg Zydow.
      Zauwazylem ciekawe zjawisko. Do niedawna uwazalem sie za
      syjoniste w bardzo ograniczonym zakresie. Po dwumiesiecznym pobycie na forum
      jestem walczacym syjonista choc moje poglady sie nie zmienily.
      Sam fakt, ze mieszkam w Izraelu, bronie go i kocham kaze mi dzisiaj widziec
      swiat inaczej niz przed dwoma miesiacami. Pewnie to wina mojej narodowosci
      innymi slowy sam sobie jestem winien.
      Nie polemizuje z Twoim wpisem wykorzystuje go tylko do wyrazenia swojego
      rozczarowania.
      Nie naleze do Waszego Swiata
      Nie swoja innoscia tylko Wasza jestem rozczarowany
      bo 25 lat zycia w Polsce pozostawilo we menie zupelnie inny jej obraz

Tak czy siak dziekuje temu forum za pouczajace doswiadczenie.

limonika.webpark.pl/izrael.htm
      wponline.0catch.com/nawrotantysemityzmu.htm
      • mirmilek a tu sie mylisz: 26.01.05, 14:10
        > Sam fakt, ze mieszkam w Izraelu, bronie go i kocham kaze mi dzisiaj widziec
        > swiat inaczej niz przed dwoma miesiacami. Pewnie to wina mojej narodowosci
        > innymi slowy sam sobie jestem winien.

to nie jest wina twojej narodowosci. sa zydzi, ktorzy nie sa syjonistami i sa
        syjonisci, ktorzy nie sa zydami.

sam jestes sobie winien, bo prezentujesz poglady, jakie sam sobie wybrales.

sugerowanie spotykasz sie tutaj z krytyka z powodu "swojej narodowosci" jest
        wybiegiem, do ktorego przyzwyczaili nas goscie z izraela. podciaganie
        wszystkiego pod rasizm... zmien swoje poglady, to zmieni sie tez i nastawienie,
        jakie ludzie maja do ciebie. to nie ma nic wspolnego z narodowoscia.
        • negevmc Re: a tu sie mylisz: 26.01.05, 15:07
          mirmilek napisał:

> > Sam fakt, ze mieszkam w Izraelu, bronie go i kocham kaze mi dzisiaj widzi
          > ec
          > > swiat inaczej niz przed dwoma miesiacami. Pewnie to wina mojej narodowosc
          > i
          > > innymi slowy sam sobie jestem winien.
          >
          > to nie jest wina twojej narodowosci. sa zydzi, ktorzy nie sa syjonistami i sa
          > syjonisci, ktorzy nie sa zydami.
          >
          > sam jestes sobie winien, bo prezentujesz poglady, jakie sam sobie wybrales.
          >
          > sugerowanie spotykasz sie tutaj z krytyka z powodu "swojej narodowosci" jest
          > wybiegiem, do ktorego przyzwyczaili nas goscie z izraela. podciaganie
          > wszystkiego pod rasizm... zmien swoje poglady, to zmieni sie tez i
          nastawienie,
          > jakie ludzie maja do ciebie. to nie ma nic wspolnego z narodowoscia.

Nie jest wybiegiem tylko przyznaniem, ze Zydzi tworza sobie sami antysemityzm.
          Nie staralem sie byc ironiczny w tym wpisie.

Slowa:
          * Sam fakt, ze mieszkam w Izraelu, bronie go i kocham kaze mi dzisiaj widziec
          swiat inaczej niz przed dwoma miesiacami. Pewnie to wina mojej narodowosci
          innymi slowy sam sobie jestem winien. *, jesli je inaczej zrozumiales maja
          oznaczac, ze :
          Wystarczy fakt iz mieszkam w Izraelu i bronie bronie go, nie bedac zadym
          zaslepionym extremista, majac, wydaje mi sie dosc szerokie horyzonty,
          bedac wychowany w duchu tolerancji i nie prezentujac tu pieniactwa, nie
          wyzywajac i nie wiem jeszcze czego, sam on wystarczyl abym po dwoch miesiacach
          uwazal, ze Polska roi sie od antysemitow. Poniewaz moj racjonalny
          (widocznie nie taki racjonalny ale racjonalistyczny) umysl nie pozwala
          mi tak sadzic musze przyjac, ze to ja sie zmienilem. Co wiecej, ze sie
          zmienilem pod wplywem tego forum. Juz wyrazniej nie umiem tego powiedziec.
          Przez 25 lat nie widzialem tego w Polsce - czyzbym byl slepy ?
          Przez nastepne 15 nie widzialem tego w Polsce z perspektywy Izraela.
          A tu masz ! 2 miesiace czy nawet 1.5 wystarczylo. To cholernie depresjonujace.

Co do zmiany pogladow - przegladnij moje ponad 200 postow. Trudno mi je tu
          opisywac. Nie. nie zmienie ich.

Co do syjonizmu: nie znasz znaczenia tego slowa widocznie. Pobrzmiewa w Tobie
          dawno odwolana rezolucja UN przyrownujaca syjonizm do rasizmu. Nic podobnego
          Poszukaj syjonizmu w np. wikipedii.
          To prawda nie bylem syjonista bo uwazalem, ze Zydzi moga mieszkac poza Izraelem
          Sam jak mowie przez 25 lat mieszkalem.
          To Ty sie mylisz mowiac:
          > to nie jest wina twojej narodowosci. sa zydzi, ktorzy nie sa syjonistami i sa
          > syjonisci, ktorzy nie sa zydami.
          wyraznie dajac do zrozumienia, ze syjonizm to cos zlego.
          Syjonizm to patriotyzm.
          Zydzi powinni tu przyjechac i bronic ojczyzny przed zlem. Przed wrogiem
          zewnetrznym i przed wewnetrznym - przed samymi Zydami. Przed panoszacym sie
          zalepieniem religijnym sasiadow i wlasnym, przed ksenofobia i brakiem tolerancji
          Powinni wziac odpowiedzialnosc za siebie w swoje rece.
          To, ze na swiecie Izrael postrzegany jest inaczej to tylko i wylacznie nasza
          wina. Wine za dzisiejszy wyglad zydostwa ponosi 2000 letni brak wlasnego
          panstwa.

To jest syjonizm i warto aby Polacy sami tak dotkliwie w historii doswiadczeni
          to zrozumieli.

Nie mam najmniejszego zamiaru zmieniac pogladow.
          • mirmilek Re: a tu sie mylisz: 26.01.05, 15:26
            no coz, mozliwosc anonimowego pobluzgania przyciaga na forum rozych degeneratow
            tak z polski jak i z izraela.

mysle, ze skoro ja po dluzszym pobycie na forum nie uwazam, na podstawie
            wypowiedzi goszczacych tutaj zydow, ze zydzi jako tacy to rasisci i mordercy, to
            mam prawo oczekiwac, ze ty mozesz dojsc do podobnego wniosku "tylko w druga
            strone".

oczywiscie, ze syjonizm to cos zlego. moze nie teoretycznie ale z pewnoscia
            praktycznie, bo w praktyce syjonizm oznacza stworzenie panstwa dla zydow na
            ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. teoretycznie chodzi o dobro zydow, a
            praktycznie mamy wypedzenia, okupacje, morderstwa, etc.

podobnie (nie utozsamiajac obu spraw) pomysl "przestrzeni zyciowej" dla niemcow
            nie jest sam w sobie zly. chodzi o dobro niemcow. problem w tym, ze "przestrzen
            zyciowa" byla juz zajeta.

dlatego tez zgadzam sie zupelnie z decyzja onz, uznajaca syjonizm za ideologie
            rasistowska. zalozenia sa piekne, ale ich realizacja jest niesprawiedliwoscia, a
            czesto zbrodnia.

(tak na marginesie to warto by sie zastanowic czy ideologie oparte na
            nacjonalizmach moga byc "dobre". w zalozeniach, owszem. w praktyce, rzadko)
            • mirmilek Re: a tu sie mylisz: 26.01.05, 16:16
              a! prosze, jesli mozesz, podaj mi przyklad syjonistow, ktorzy negatywnie
              oceniaja fakt powstania izraela, to zmienie zdanie o syjonizmie.
          • Gość: Gucio I syjonizm i nazizm to ...patrotyzm w/g zyda!!! IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 21:43
            > Bo syjonizm przeciez jest tylko zydowskim nazizmem!!!
            • negevmc Salmonella szaleje 26.01.05, 23:26
              Gość portalu: Gucio napisał(a):

> > Bo syjonizm przeciez jest tylko zydowskim nazizmem!!!

Najpierw ABE uznala, ze mowie z sensem. Ba ! totyle ostatnio mi zaproponowal
              krasc z nim konie za co postanowilem sobie nie nazywac go totyłkiem.
              Guciu milutki tylko Ty się ostałęś jako ten samotny Rycerz Prawdy.
              To prawda nie czytuje wielu Twoich postów ale te ktore pczeczytałem to tylko
              krzyki, bełkot i jakies bulgotanie spuszczanej wody. Miewasz częste biegunki
              biedaku ? Carbo medicinalis - stare sprawdzone lekarstwo dziala łagodnie nie
              przerywając snu.
      • krystian71 Re: Towarzystwo 26.01.05, 14:43
        Dlaczego zamiesciles ten link?
        > limonika.webpark.pl/izrael.htm
        Nazywa sie to Historia Pdrodzenia... , a to jakies wypisy z pierwszej czytanki.

.
        W początkowej fazie wojny Agencja Żydowska ogłosiła nabór do armii brytyjskiej.
        Ochotnicy maszerowali ulicami Tel – Awiwu nawołując do utworzenia Żydowskich
        Sił Zbrojnych. W obawie przed reakcją Arabów Brytyjczycy byli gotowi przyjmować
        Żydów do wojska tylko pojedynczo. Żądanie, by walczyli oni jako naród, tak jak
        Czesi, Polacy, czy Jugosłowianie było raz po raz odrzucane prawie do końca
        wojny. Żydzi stali się żołnierzami bez sztandaru, bezimiennymi
        sprzymierzeńcami. "'

"W dniu, w którym mufti dotarł do Libanu banda Arabów wykoleiła pociąg.
        Połączenie kolejowe między Lourd a Jerozolimą zostało sparaliżowane na trzy
        miesiące"

" W Berkhofie, górskiej rezydencji Hitlera, panował optymizm.
        Fuehrer wywiódł w pole zachodnie kraje demokratyczne unikając przy tym wojny.
        Po forsownym wysiłku Hitler lubił sobie pozwolić na kilka dni lub tygodni
        bezczynności przed podjęciem nowych działań. Kolejnym punktem programu było
        ponowienie ataku na Żydów. Tym razem padło na niemieckich Żydów polskiego
        pochodzenia"

"W ciągu kilku dni getto obróciło się w gruzy, ale walka wciąż trwała.
        Hitlerowcy do bunkrów gaz zmuszając bojowników do wyjścia na zewnątrz.
        Większość została rozstrzelana na miejscu. Kiedy nadeszła pomoc było już za
        późno." - o jaka pomoc chodzi w ostatnim zdaniu?

Drugi link , na temat, przeczytalem z duzym zainteresowaniem.
        Szczegolnie wielokrotne podkreslenie przez autora, ze kazdea najmniejsza proba
        krytyki Israela a nawet jego POLITYKI , bedzie utozsamiana z antysemityzmem
        Inaczej antysyjonizm=antysemityzm w kazdych okolicznosciach.

"Ale nie można być przeciwnikiem Izraela czy syjonizmu, czyli protestować
        przeciwko takiej lub innej polityce Izraela lub postawie syjonistycznej, nie
        będąc jednocześnie antysemitą. Izrael to państwo żydowskie. Syjonizm jest
        wiarą, że Żydzi powinni mieć swoje państwo. Zniesławianie Izraela jest
        zniesławianiem Żydów. Życzyć sobie, żeby to państwo nigdy nie istniało lub
        przestało istnieć, to chcieć zniszczenia wszystkich Żydów"

"czy za gest antysemicki uznać należy postawienie go( Szarona ) przed sądem za
        zbrodnie wojenne, do czego gotowy jest obecnie trybunał w Belgii, w odpowiedzi
        na pozwy wniesione przez rodziny ofiar zgodnie z prawem z 1993 roku?

Tak, ponieważ jest to gest antysemicki. "

Wczytaj sie w ta SUPER RETORYKE..

"Kiedy Daniel Bernard, francuski ambasador w Anglii, NAZWAL ostatnio na
        przyjęciu Izrael "gó..anym małym krajem", a następnie zaprzeczył, że jest
        antysemitą, istniała pokusa, by rozbudzić w nim wątpliwości, zwalniając go z
        oskarżenia nie o pomówienie, lecz WSPOLUDZIAL W MORDERSTWIE."

-no tu juz doprawdy negewmc , strach sie bac

• negevmc Re: Towarzystwo 26.01.05, 15:13
          Spojrz na moja dopowiedz mirmilkowi krystian.
          Na swiecie roi sie od szarlatanow, interent od linkow przedtawiajacych
          5 mln skrajnie rozniacych sie pogladow zydowskich na historie, przyszlosc i
          powinnosci zydowskie.
          Jaki naiwny byl Cycero mowiac ubi patria ibi bene.
          Moze powinien powiedzec tam ojczyzna gdzie boli.

(kurcze ale mnie dzisiaj wzielo - ale to tak na pozeganie, mam nadzieje)
          • krystian71 Re: Towarzystwo 26.01.05, 16:05
            juz sie mialem dopisywac pod mirmilkiem, gdy zobaczylem odpowiedz dla siebie.
            Chwile to trwalo, bo posty twoje od pewnego czasu czytam powolutku i starannie,
            zeby sobie w glowie nie przeklamac obrazu.
            Lacznie z linkami,dlatego nie zlosc sie ,ze je tak starannie przestudiowalem i
            skomentowalem.
            No moze oprocz tej historii odrodzenia, bo ona taka sztandarowa ,przyznaj
            sie,ze to podrecznik dla uczniow, my tez takie mielismy a jedynym ich celem
            bylo pokrzepienie serc.

Z tym polskim antysemityzmem to rzeczywiscie dziwna sprawa, mam swoje
            doswiadczenia i dziwnie pokrywaja sie z twoimi.
            Ja tez przez pierwszych 25 lat zycia , nie wiedzialem , ze takie zjawisko dalej
            istnieje, z wypowiedziami w tym duchu spotykalem sie calkowicie marginalnie.
            Nawet a tym bardziej w okolicach oslawionego roku 68 , gdzie jedynymi opiniami
            ktore do mnie docieraly byly wyrazy wspolczucia , solidarnosci,niecheci do
            Gomulki.Czy znasz dowcipy jakie wtedy kursowaly, takze na temat wojny israelsko-
            arabskiej , juz one swiadcza dobrze po czyjej stronie byla wtedy sympatia
            Polakow.
            Duzo zmienilo sie po upadku zelaznej kurtyny.Np.do mnie docieraly tylko
            niejasne slady i pogloski , ze Zydzi na zachodzie "robia nam gebe".
            Po otwarciu granic to sie zmienilo.Wydano Kosinskiego , jakis rabin Weiss
            zaczal nawiedzac Polske,Singer wypowiedzial wojne,strasznie duzo by
            pisac,wybacz,ze rzucam tylko hasla.
            Abstrahujac od tego , czy mamy prawo czuc sie pokrzywdzeni ,czy sa jakies
            rachunki krzywd,jedno moge stwierdzic z mojego podworka, rzeczywiscie
            antysemityzm w Polsce stal sie zauwazalnym zjawiskiem.
            Strasznie latwo podniosl glowe , a wiec swiadczy to o fakcie , ze ZAWSZE gdzies
            tam musial podskornie egzystowac , jakby czekal na swoj czas.Czy tylko w Polsce?
            Twoj H.Halkin pisze o nieruchomym zbiorniku z latwopalnym materialem"kulturowy
            rezerwuar tak ogromny, że nie można nigdy go opróżnić [ale] który gdzieś tu
            spoczywa, w najlepszym razie uśpiony i jest jak zbiornik nie wody, ale benzyny,
            czekający, by wybuchnąć płomieniem." .... Izrael jest tylko zapałką."
            (tak apropos jak rozumiec te zapalke?-jako wspoludzial Zydow , w wybuchu
            antysemityzmu?.Znowu te zapalki,ulubiona metafora Fredzia i Szarona)
            Hillel w jednym ma racje , zbyt wielu traktuje swoj antysyjonizm,(
            antyizraelizm) jako wygodne alibi,zaslone dymna dla swoich prawdziwych
            przekonan.
            Ale wg mnie to wina tych , od polit-poprawnosci , ktorzy chwytajac sie
            wszelkich metod probuja zdelegalizowac antysemityzm , twierdzac np. , ze nie
            przystoi on inteligentnym ludziom.
            Chyba kazdy woli , by uwazano go za chama a nie GLUPCA.
            Tylko,ze w ten sposob chowa sie glowe w piasek , pierw nie dostrzegajac samego
            zjawiska, pozniej go bagatelizujac na koniec odsadzajac jego wyznawcow od czci.
            A tu potrzebna postawa badacza ze "szkielkiem i chlodnym okiem"

PS .co ty z tym pozegnaniem, wygas niektore nicki
            , i powalcz jeszcze troche :)))Co to za walkowery!!!

• Gość: atp Re: Towarzystwo IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 15:12
        Najwyzszy czas zebys takze zaczal sie interesowac o polskim holokauscie, na
        wschodzie i w Niemczech, gdzie znajdowaly sie obozy koncentracyjne i w
        wiekszosci byli w nich mordowani Polacy. Ale to napewno cie nie interesuje,
        tak samo jak duzo twoich braci na tym forum.
        • negevmc Re: Towarzystwo 26.01.05, 15:16
          Gość portalu: atp napisał(a):

> Najwyzszy czas zebys takze zaczal sie interesowac o polskim holokauscie, na
          > wschodzie i w Niemczech, gdzie znajdowaly sie obozy koncentracyjne i w
          > wiekszosci byli w nich mordowani Polacy. Ale to napewno cie nie interesuje,
          > tak samo jak duzo twoich braci na tym forum.

Czytasz atp, zapewne umiesz czytac ale nic z tego nie rozumiesz.
          Nie mam sily tlumaczyc bo to nie tylko meczace ale takze wpedza mnie
          w cholerny stress. Tak atp czuje sie winny ale Ty tej winy nigdy nie zrozumiesz.
          (i znowu zadzieram nosa)
          • Gość: atp Re: Towarzystwo IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 15:46
            Moj dziadek zgina w katyniu, osobiscie obarczam za to rosyjskich Zydow z NKWD.
            Rodzice mojej matki zostali zamordowani w 1941 w Zloczowie k/ Lwowa,
            zamordowali ich miejscowi Zydzi, ktorzy przywdziali mundury armi czerwonej,
            chcac w ten sposob przysluzyc sie bolszewikom. Czego jeszcze chcesz ,
            milosci , akceptacji i zrozumienia?
            • negevmc Dziadkowie 26.01.05, 16:41

> Moj dziadek zgina w katyniu, osobiscie obarczam za to rosyjskich Zydow z
              NKWD.
              >
              > Rodzice mojej matki zostali zamordowani w 1941 w Zloczowie k/ Lwowa,
              > zamordowali ich miejscowi Zydzi, ktorzy przywdziali mundury armi
              czerwonej,
              > chcac w ten sposob przysluzyc sie bolszewikom. Czego jeszcze chcesz ,
              > milosci , akceptacji i zrozumienia?

Polowa mojej rodziny zostala wymordowana przez hitlerowcow. Dziadek
              - gdzies juz o tym na forum pisalem - uciekl z syberysjkiego obozu pracy i
              przysytal do Wasilewskiej. Ranny dwokrotnie na szlaku I dywizji.
              Kilka lat po wojnie zostal wydalony z wojska. Cale zycie oddal Polsce.
              Resztki rodziny rozjechaly sie po swiecie, o zostal ale nie bral czynnego
              udzialu w zadnej tam polityce. Dostalo mu sie od hitlerowcow, endekow, i Rosjan
              nie zywil urazy do nikogo. Moi rodzice wpoili we mnie zasady lojalnoscii
              tolerancji- nie zywili urazy do nikogo. Ja nie mam nic do Rosjan czy Niemcow
              a Polakach (jako narodzie) wyrazam sie zawsze z szacunkiem
              Arabow - tych , ktorzy sa moimi wrogami traktuje jak wrogow nikogo wiecej.
              Ani w zyciu osobistym ani w pogladach politycznych. Mieszkam wsrod Arabow
              i z calych sil staram sie o dobre stosunki z nimi.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25192&w=19871260
              Tak. Zadam akceptacji i zrozumienia ale nie wynikajacej z litosci tylko
              z logiki.
              Spojrz co namisal mirmilek
              > oczywiscie, ze syjonizm to cos zlego. moze nie teoretycznie ale z pewnoscia
              > praktycznie, bo w praktyce syjonizm oznacza stworzenie panstwa dla zydow na
              > ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. teoretycznie chodzi o dobro zydow, a
              > praktycznie mamy wypedzenia, okupacje, morderstwa, etc.
              Mozna by powiedziec, ze chrzescijanstwo to cos zlego bo moze nie w teorii ale
              w praktce mamy "Gott mit uns" Noc Sw Bartlomieja i inne. Czy to wg Ciebie
              jest logiczne ?

A Ty wydaje mi sie zbyt pochopnie przenosisz zydostwo NKWDowcow na izraelska
              racje bytu.
              • Gość: atp Re: Dziadkowie IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 18:37
                Jesli chodzi o przesladowania religijne to takich w Polsce nie bylo, nikt
                tutaj nikogo na stosach nie palil, wojen religijnych tez nie bylo, tak jak w
                europie zach. Polska jako jedyny kraj uratowala wszystkich Zydow z europy
                zach. , gdzie grozila im smierc. Coz w zamian Zydzi zrobili dla swojej nowej
                ojczyzny? Co robia dzis? Odpowiedz sam sobie na te pytania.
                • negevmc Re: Dziadkowie 26.01.05, 18:57

> Jesli chodzi o przesladowania religijne to takich w Polsce nie bylo, nikt
                  > tutaj nikogo na stosach nie palil, wojen religijnych tez nie bylo, tak jak
                  w
                  > europie zach. Polska jako jedyny kraj uratowala wszystkich Zydow z europy
                  > zach. , gdzie grozila im smierc. Coz w zamian Zydzi zrobili dla swojej
                  nowej
                  > ojczyzny? Co robia dzis? Odpowiedz sam sobie na te pytania.

No nie bylo, a co Zydzi zrobili mozemy podyskutowac to jednak
                  ma sie nijak do tego co napisalem. Tzn nie ma zwiazku. NIe jest glosem w
                  dyskusji.
                  Zarzucilem Ci zbyt pochopne wiazanie zydostwa NKWD z racja stanu Izraela.
                  Ty, ze masz wiele osobistych uraz, ja n to podalem przyklad zydowskiej rodziny
                  nie zywiacej zadnych choc doswiadczonej a ty na to, ze Zydzi sa niewdzieczni
                  To jest ten Twoj argument ? To jest logika rozmowy ?
                  Przypominasz mi w tym strangera. Ja go pytam o Iran a on, ze Slonce swieci,
                  odpowaiadam a on na to pytam po raz drugi a on, ze po sloncu na niebo Ksiezyc
                  wschodzi itp itd.

Dziekuje za rozmowe.
      • Gość: SP;LIT Re: Towarzystwo IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 19:08
        Problem w tym ze wy z ta ziemia historycznie nie macie nic wspolnego ,
        Dostaliscie ja w ramach rekompensaty za ofiary w II wojnie , byliscie od
        poczatku zasiedlenia i bedziecie tam zawsze , kolonistami ,... Niestety !

To ze wyznajecie Judaism , daje wam prawo nazywania sie Zydami , niestety ale
        nie daje wam przyrodzonego prawa do tej ziemi na rowni z rdzennymi mieszkancami
        Israelitami i Palestynczykami ,... Widzisz roznice ?

Dzieki za linki , romantyczne , niestey bez pokrycia w faktach historycznych ,
        ze swojej strony chcialbym dodac ze , terytorium dzisiejszego Israela i ziem
        okupowanych jest dostatecznie duze zeby pomiescic dwa narody , trzeba tylko
        chciec . Rola okupanta i to co robicie z Palestynczykami stawia was w oczach
        wiekszosci opinii publicznej , na rowni z nazistami , a to ze nie poszliscie
        dokladnie ich droga "final solution" moga zawdzieczac tylko dzisiejszym
        elektronicznym wynalazkom komunikacji ,...

Macie potencjal militarny , macie strukture panstwowa (hunta generalow u
        steru) , macie aparat propagandy ,...

Macie wszystko co potrzeba - Co wam brakuje to jedynie opinia publiczna po
        waszej stronie ,... Stad ta nagonka w mediach (rowniez na tym forum) na
        wszystko co ma cos wspolnego z Islamem . Dzieki Bogu niezbyt skuteczna !

uklony

=============================== =============================== ================

Jerozolima była stolicą Izraela już 3 tysiące lat temu. Była miastem króla
        Dawida, proroka Izajasza, Judyma Habeusza i Heroda. To tam Jezus, nazwany przez
        Rzymian Królem Żydowskim, został skazany na śmierć przez ukrzyżowanie. 2
        tysiące lat temu Rzymianie zniszczyli Jerozolimę i przemianowali kraj z Judei
        na Palestynę. Mimo to nie udało się im zerwać więzów łączących Żydów z tą
        ziemią. Wezwanie: „W następnym roku w Jerozolimie” przez wieki jednoczyło
        wszystkich tych wędrujących, rozproszonych i prześladowanych ludzi. Syjon to
        poetyckie określenie Jerozolimy. Nadzieja na powrót do Syjonu stanowiła
        tajemnicę ich przetrwania. Żydzi zawsze wracali do Jerozolimy. Można ich było
        spotkać pod Ścianą Płaczu. Dotykali tego świętego muru, pamiątki dawnej
        świetności miasta. Herzl nie musiał im mówić, że to państwo Żydów, Ziemia
        Obiecana. Każda strona Biblii o tym świadczyła.
        • negevmc Kolonisci 26.01.05, 19:29
          Gość portalu: SP;LIT napisał(a):

> Problem w tym ze wy z ta ziemia historycznie nie macie nic wspolnego ,
          > Dostaliscie ja w ramach rekompensaty za ofiary w II wojnie , byliscie od
          > poczatku zasiedlenia i bedziecie tam zawsze , kolonistami ,... Niestety !

Na poczatku zawsze ktos jest kolonista. Byli nimi Rzymianie w Italii i Anglicy
          w USA. Jesli chodzi o panstwo Palestynczcy tez go nie mieli.
          Ale split, wiesz dobrze, ze historyczne argumenty sa bardzo slabe w kazdym
          sporze terytorialnym (por polskie ziemie odzyskane). Powody dla ktorych
          zamiescilem romatyczne linki tez w ktoryms wpisie w tym watku wyjasnilem -
          bodajze Kristianowi.
          O tym co "robimy z Palestynczykami" wypowiadam sie ponizej rzuc okiem.

P.S.
          Zupelnie bez zwiazku. Jakis czas temu zazadales ode mnie podania przykladow
          wojen z imieniem Boga na ustach pamietasz ? Od kilku dni czeka tam odpowiedz.

• Gość: sp;lit Re: Kolonisci IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 20:22
            Nie sugerowalem ze macie sie stamtad wynosic , bo musialbym najpierw powiedziec
            gdzie , a nie wiem - Podalem natomiast praktyczna w porownaniu z dzisiejsza
            rzeczywistoscia alternatywe ,...

=============================== =============================== ===============
            ze swojej strony chcialbym dodac ze , terytorium dzisiejszego Israela i ziem
            okupowanych jest dostatecznie duze zeby pomiescic dwa narody , trzeba tylko
            chciec .

Na poczatku zawsze ktos jest kolonista. Byli nimi Rzymianie w Italii i Anglicy
            w USA. Jesli chodzi o panstwo Palestynczcy tez go nie mieli.
            Ale split, wiesz dobrze, ze historyczne argumenty sa bardzo slabe w kazdym
            sporze terytorialnym (por polskie ziemie odzyskane).
            • negevmc Dwa narody 27.01.05, 02:04
              Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> ze swojej strony chcialbym dodac ze , terytorium dzisiejszego Israela i ziem
              > okupowanych jest dostatecznie duze zeby pomiescic dwa narody , trzeba tylko
              > chciec .

Cale to moje gledzenie o syjonizmie nie trafilo do Ciebie. Prawdopodobnie nawet
              nie przeczytales tego. Coz to jest tylko forum.
              Otz wielu Izraelczykow chce.
              Im wiecej ich przyjedzie tym wiecej bedzie chcialo.

www.gush-shalom.org/english/int ro.html
              listserv.ac.il/~ada/the-bridge. html
              www.middleway.org/English/index .html

• drzordrz dosyc nedzna propaganda 26.01.05, 23:09
            negevmc napisał:

> Na poczatku zawsze ktos jest kolonista. Byli nimi Rzymianie w Italii i
            > Anglicy w USA.

Problem jednak w tym, ze to wszystko stalo sie nie w sredniowieczu a w drugiej
            polowie XX wieku, gdy kolonializm i wojny zaborcze dawno przestaly byc
            powszechnie uznawanym srodkiem prowadzenia polityki. W drugiej polowie XX wieku
            metody takie okreslane sa zgodnie z tym, czym sa - przestepstwem.

Czy wedlug ciebie dopuszczalne byloby palenie Palestynczykow na stosach bo "na
            poczatku" w Europie tez tak robiono z Zydami albo innowiercami?

> Jesli chodzi o panstwo Palestynczcy tez go nie mieli.

Moj ty Boze. A to dopiero pech! Nie odpatrzyli na czas od Europejczykow jak sie
            robi "panstwo" takie prawdziwe, z krolem, stolica, granicami i wlasna waluta....
            To, ze na tej ziemi zyli od dziesiatek pokolen nie odgrywa przeciez
            najmniejszej roli.

> Ale split, wiesz dobrze, ze historyczne argumenty sa bardzo slabe w kazdym
            > sporze terytorialnym (por polskie ziemie odzyskane).

Co "slabego" widzisz w tym "sporze", ktorego nie ma? Polacy stracili wiecej od
            Niemcow a Niemcy wiedza za co sracili. Tonie Polacy dobrowolnie oddali dwa razy
            tyle na wschodzie ziemi za "ziemie odzyskane". Ani Niemcy ani Polacy w
            olbrzymiej wiekszosci nie maja z tym najmniejszego problemu. Ty? Jaki?

• drzordrz do Splita - dobrze napisane nt 26.01.05, 22:58
    • kosel_maruwi Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 26.01.05, 12:43
      patriota napisał:

("bandyci", "sabotazysci")
      > to przypomina to zywcem tych wszystkich syjonistycznych nazistopw, ktorzy od
      > miesiecy usiluja nam wmowic, ze z arabami nalezy zrobic to samo, co kiedys
      > zrobiono z nimi. Nie wprost - dokladnie tak samo jak Heydrich, ktory
      > poczatkowo wcale nie zamierzal wymordowac Zydow lecz wysiedlic ich do
      > rezerwatow....
      >
      > Co mysleli, co czuli Niemcy prowadzacy Zydow na smierc? Wmowiono im, ze Zydzi
      > sa dla nich smiertelnym zagrozeniem, sa zupelnie inni, niezdolni do
      > koegzystencji z nimi. Dlatego musieli zginac.
      >
      > Ilu z tych forumowych fredziow, jerzych, jarkow, dan, z daleka robiloby to
      > samo gdyby tylko mogli. Gdyby mogli mordowac (albo najpierw wywozic do
      > rezerwatow) arabow albo jakichs innych "hitlerowcow" czyli tych, o ktorych sa
      > swiecie przekonani, ze sa ich smiertelnymi wrogami?

Zwracam Twoja uwage, ze nie wszyscy przez Ciebie wymienieni to "syjonistyczni
      nazisci".
      Czesc to zwykli, ograniczeni rasisci lub naiwni glupcy przy czym kedno drugiego
      nie wyklucza.
      Ani glupota ani rasizm nie sa cechami narodowymi.
      Nie sa i nigdy nie byly. (z uklonami dla ABE )
      • beata.laszkiewicz Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 26.01.05, 15:06
        kosel_maruwi napisał:
        > Ani glupota ani rasizm nie sa cechami narodowymi.
        > Nie sa i nigdy nie byly. (z uklonami dla ABE )

Są za to cechami kosla maruwi i ABE...
        • krystian71 eee tam 26.01.05, 16:19
      • patriota Do kosela murawi 27.01.05, 10:06
        kosel_maruwi napisał:

> Zwracam Twoja uwage, ze nie wszyscy przez Ciebie wymienieni to "syjonistyczni
        > nazisci".
        > Czesc to zwykli, ograniczeni rasisci lub naiwni glupcy przy czym kedno
        drugiego nie wyklucza.

Nazisci poczatkowo rowniez nie byli nazistami, takimi, jakimi znamy ich obecnie.
        "Nazista" czyli narodowy-socjalista bylo na poczatku tylko mniej lub bardziej
        pustym okresleniem.
        Stawali sie nimi "zwykli ograniczeni rasisci", "naiwni glupcy" a nawet zupelnie
        normalni, uczciwi ludzie chcacy zrobic cos dla swojej "ponizonej" i
        rozkladajacej sie (po I wojnie swiatowej) ojczyzny.

• kosel_maruwi Re: Do kosela murawi 27.01.05, 12:30
          patriota napisał:

> Nazisci poczatkowo rowniez nie byli nazistami, takimi, jakimi znamy ich
          obecnie
          > .
          > "Nazista" czyli narodowy-socjalista bylo na poczatku tylko mniej lub bardziej
          > pustym okresleniem.
          > Stawali sie nimi "zwykli ograniczeni rasisci", "naiwni glupcy" a nawet
          zupelnie
          >
          > normalni, uczciwi ludzie chcacy zrobic cos dla swojej "ponizonej" i
          > rozkladajacej sie (po I wojnie swiatowej) ojczyzny.
          >

Chodzilo mi tylko o to, ze wrzuciles do jednego worka jerzego, , dane, i z
          daleka. Pozostalych mozna pominac.
          O ile dana i z daleka maja w reprezenzowaniu takich a nie innych pogladow swoj
          interes o tyle Jerzy robi to z zarliwej bezmyslnosci.

• negevmc Re: Towarzystwo 26.01.05, 15:18
      beata.laszkiewicz napisała:

> Gdyby dać żydom wolną rękę to by z przyjemnością wymordowali wszystkich
      > Polaków. Czyż nietak?

Trace powoli zdolnosc odrozniania, nie tylko dobra od zla ale takze ironii
      od powanych dyskusji.
      • beata.laszkiewicz Re: Towarzystwo 26.01.05, 15:48
        :-)
        Czas na przerwe
      • krystian71 Re: Towarzystwo 26.01.05, 16:16
        jest jeszcze jedna kategoria-
        zwykli prowokatorzy
    • Gość: igor Wielu ludzi dyskutuje o islamie nie majac Koranu w IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.01.05, 15:21
      reku. To samo czynia oceniajac nazism bez przeczytania Mein Kampf. III Rzesza
      istniala tylko 12 lat, z tego 6 to przygotowanie Niemiec do winy a 6 to wojna.
      Ideologia narodowego socjalizmu nie miala czasu na 'rozwiniecie skrzydel'
      zgodnie z celami stawianymi mu i Niemcom przez Wodza. Nie bede tu opisywal
      planow Hitlera na dekady po opanowaniu Europy - sa ksziazki. Chce tu tylko dac
      paru niedoukom do zrozumienia, ze Zydzi byli po prostu na pierwszym miejscu na
      liscie celow etnicznych. Cel ten prawie zrealizowano. Drudzy to Slowianie,
      glownie Polacy. Hitler chcial zredukowac ich ilosc przynajmniej dwukrotnie,
      szkolnictwo ich mialo byc na poziomie pierwszych klas szkoly podstawowej aby
      umieli czytac nakazy posluszenstwa i szacunku do Herrenvolk, prymitywna
      matematyka, wbijanie posluszenstwa i nakazy czystosci. Krotko mowiac robocze
      bydlo w odrozmieniu od miesa do spalenia czyli Zydow.
      Nie wyszlo choc hitlerowcy zaczynali pewne dzialania wstepne jak likwidacja
      inteligencji w tym ksiezy. Polska poniosla zdecydowanie wyzsze straty wsrod
      wyksztalconej warstwy niz inne narody II WS co oczywiscie znacznie pomoglo
      komunistom na 'zniewolenie umyslow'.
      Pisze to bo porownanie Izraela do III Rzeszy jest ohydna interpretacja.
      Arabowie izraelscy maja znacznie wyzszy poziom zycia niz wiekszosc Arabow w
      krajach islamskich. Sa na uczelniach, w wojsku, w policji itd. Najwieksza kara
      za wspoldzialanie z terrorystami islamskimi jest wydalenie rodziny arabskiej z
      Izraela. Wystarczy przeczytac prase jordanska, ktora pisze o sprawach
      palestynskich (chocby Jordan Times)
      Wolalbym "czlowiek' abys zaczal uzywac rozumu jak przystalo na 'czlowieka' a
      nie prymitywnego antysemite. Prezentujesz bowiem poglad, z ktorym jako Polak i
      historyk nie moge sie zgodzic.
      • mirmilek Re: Wielu ludzi dyskutuje o islamie nie majac Kor 26.01.05, 15:38
        Zabawnie wygladaja twoje protesty w kwestii porownywania izraela z III rzesza,
        kiedy sam porownujesz koran z mein kampf :)))))))))))))))))))))))))))

zwroc uwage przy tym, ze kolega nie oskarza izraela o nowy holokaust, tylko
        porownuje wypowiedzi konkretnych ludzi. a podobnienstwo jest uderzajace. nazisci
        poszli dalej i gazowali zydow w obozach koncentracyjnych. nasi zydowscy koledzy
        sa na etapie rasistowskiej retoryki (z tym samym pomyslem wysiedlenia arabow,
        tak samo jak i zydow chciano wysiedlac zanim zaczeli ich zabijac).

na razie? i co dalej?

to jest wlasnie pytanie. wiadomo dokad doprowadzil rasizm III rzeszy. nie dajmy
        takim danom, z daleka, wtracalskim etc rozwinac skrzydel, bo nie wiadomo, co
        moze byc potem. niech czuja sie pilnowani przez swiat i pluja sobie na arabow do
        woli, ale niech wiedza tez, ze dalej im pojsc nie wolno.

(przypomina mi sie dana, ktora bronila nakazu obowiazkowego oznakowania czerwona
        farba arabskich robotnikow w knesecie. nie widziala w tym nic zlego, bronila tej
        decyzji. to jakbys mial watpliwosci, ze "dalej" nasi goscie z izraela sie nie
        posuna)
        • krystian71 prosze daj link 26.01.05, 16:22
          na te czerwona farbe .
          • mirmilek Re: prosze daj link 26.01.05, 17:39
            poszukam w archiwum. juz nawet czlonkowie knesetu sie wypowiadali, ze to zle, a
            dana dalej nadawala.
          • mirmilek prosze tutaj: 26.01.05, 17:43
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11421914&a=11421914
            poczytaj sobie odpowiedzi dany... niesamowite ale i troche straszne.
            • krystian71 Dzieki 26.01.05, 21:07
              No tak , teraz rozumiem , wtedy mnie jeszcze tu nie bylo,nie moglbym przegapic
              tak bulwersujacej sprawy!
              Dana sie jeszcze dlugo bedzie odbijac czkawka :)))
            • drzordrz czytam, czytam i nadziwic sie nie moge 26.01.05, 22:50
              "nie mam pojecia, dlaczego oznaczaja. pewnie maja powod"
              - no ktoz by znakowal bez powodu? :))))))

"uwazam, ze powinnismy np oblewac ich czerwona farba z samolotow, w
              czasie "pokojowych" demonstracji hamasnikowcow. taka, ktorej nie mozna zmyc
              przez tygodnie ze skory. latgwo byloby ich wtedy rozpoznac i aresztowac"
              - za udzial w demonstracji...

"mnie np nie przyszloby do glowy wogole myslec o tym, jesli cos takiego
              zdarzyloby sie w innym kraju. oznaczaja oznaczja, wiedza dlaczego, nie zmienie
              tego i nie widze w tym nic strasznego"
              - no... w Niemczech, okupowanej Polsce, ZSRR i w calej Europie oznaczali.
              To ciekawe dokladnie w 60 rocznice wyzwolenia Oswiecimia przekonac sie, ze sa
              Zydzi, ktorzy nie widza w tym "nic strasznego".

To wcale nie jest Zydowka tylko czlonkini Viking-Jugend i ona robi was w
              balona :)))))
            • Gość: aki smutne IP: *.protonet.pl 26.01.05, 22:53
              "pięczętowani" ?
        • Gość: igor Znowu nie bierzesz skali zjawiska pod uwage. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.01.05, 17:30
          Hitler bylby smiesznym kundelkiem gdyby mial Finlandie do dyspozycji. Zydzi w
          Izraelu moga krzyczec co chca bo demokracja ale tyle moga co w Gazie i West
          Bank. Niemcy byly poteznym krajem z rozwinieta gospodarka. Jedynie USA mialy
          wiekszy potencjal choc w produkcji militarnej byly tez kundelkiem az do wojny.
          III Rzesza w 1939 miala okolo 100 milionowe ludzi, do tego miliony
          popierajacych ja Niemcow na swiecie. Hitler mogl prowadzic swoja wlasna
          polityke, Izrael musi uzgadniac z USA. Bez Ameryki moglby juz zniknac i Zydzi w
          Izraelu ajk i w swiecie dobrze o tym wiedza.
          PS. Gdybym chcial porownywac cos zydowskiego to oczywiscie Tore.
          • mirmilek Re: Znowu nie bierzesz skali zjawiska pod uwage. 26.01.05, 17:47
            o tym wlasnie pisal "patriota" - co by dana, fredzio, jarek i reszta paczki
            zrobili, gdyby tylko mogli?

teraz zaleza od swiata (to napisalem ja), wiec nie moga sobie pozwolic na
            realizacje pomyslow, ktore, jak wskazuja ich posty, maja w glowkach.
      • Gość: sp;lit Re: Wielu ludzi dyskutuje o islamie nie majac Kor IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 19:34
        A najwieksze przestepstwo w Israel'u to przynaleznosc narodowa , konkretnie
        palestynska ,... W ubieglym roku hunta Sharona wysiedlila z Israel'a do Gazy
        nie-zydowskich czlonkow mieszanych rodzin (ok. 600 rodzin , w tym dzieci) ,
        ktorzy zyli tam od urodzenia .

Jeszcze jedna konsekwencja urodzenia sie Palestynczykiem w Israel'u , jest
        utrata wlasnosci ziemi nalezacej do rodziny od pokolen ,... W linku przyklad !

cbsnewyork.com/international/Jerusalem-Confiscatio-ai/resources_news_html
        uklony

=============================== =============================== ================

Najwieksza kara za wspoldzialanie z terrorystami islamskimi jest wydalenie
        rodziny arabskiej z Izraela.
    • negevmc Cos jeszcze, chociaz 26.01.05, 17:18
      "obnazanie" sie na forum samego mnie zenuje.

Wracajac do dzisiejszego Izraela i o walki o niepodleglosc.
      Odnosze wraznie, ze wielu ludzi nie pojmuje co to jest.
      Osiemnastoletnie dzieci na przejsciach granicznych decyduja kto moze a kto nie
      moze przejsc.
      Jesli sie pomyla, tego samego dnia byc moze zgina ludzie.
      Staraja sie wiec jak moga. Bylo dziesiatki przypadkow naduzycia danej im wladzy.
      Dzisiaj zastrzelili 5 letnia dziewczynke (tak przynajmaniej brzmi tymczasowa
      wersja bo sledztwo natychmiast zostalo wszczete).
      Czy ktos z Was oskarzajacych armie izraelska naprawde mysli, ze to pozbawieni
      sumienia barbazyncy ? Kazdy taki incydent jest doglebnie badany i ludzie sa
      karani.Nie widzialem tu na forum echa wielkich skanadli przedstawianych
      w izraelskiej TV a zwiaznych z morale cahalu i wymierzonymi karami.
      A przeciez to doskonaly temat na kilka niezlych wpisow-kopaniakow.
      Nikt chyba takze z Was rozsadnie myslacych nie wierzy, ze mozna prowadzic
      wojne bez takich wpadek. Ale ta wojna to nasze byc albo nie byc. Stanowczo
      twierdze, ze i tak Cahal jest wyjatkowo morlana ramia. Ale to jest armia! to sa
      zolnierze! To nie sa bohaterowie hollywodzkich filmow celnie strzelajacy tylko
      do bandytow.Ci mlodziency sraja wybaczcie mi te slowa ze strachu w gacie.
      Jesli okaza slabosc zgina - tak to jest. Tu sie idzie do wojska, do wojska, na
      wojne gdzie swiszcza kule mozecie to zrozumiec ?
      Moja corka idze do wojska w lecie.
      Teraz najwazniejsze:
      Zapytacie "wiec po co ?" zostawcie wojne, dogadajcie sie z Palestynczykami.
      Tak, to jest najlepsze rozwiazanie - nie znam czlowieka , ktory by sie z tym
      nie zgadzal.
      Kwestia tylko z kim dokladnie dojsc do porozumienia i jaka cene za nie zaplacic.
      I prosze mi nie wyjezdzac tu tym, ze ze cena ludzkiego zycia , chocby jednego
      jest wieksza od czegokolwiek innego bo kto jak to ale Izraelczycy znaja cene
      ludzkiego zycia.
      W ciagu ostatnich bezmala 50 lat. Nie bylo z kim rozmawiac. Izrael anektowal,
      Izrael zabijal , bestialsko sie pastwil na Arabach ale zobaczcie, ze dzisiaj
      nawet sami Arabowie nie kwestionuja granic sprzed 67 roku. Wiec Izrael ma
      jednak prawo do istnienia w ich oczach - co za postep w rokowaniach, bo do
      niedawana zadne z arabskich krajow nie uznawalo, ze takie zwierze wogole
      istnieje! Nagle im sie cos odmienilo ? Nagle zlitowali sie na biednymi Zydami ?
      Nie. Zrozumieli, ze nie ma innego wyjscia. Bo nie ma !
      Arafat nie mogl przyjac ofert Baraka bo bohaterowie narodowi, herosi i ojcowie
      narodu (tak go okreslaja oficjalnie w mediach i wcale sie temu nie dziwie ani
      mnie to nie smieszy) nie ukaladaja sie z wrogiem. Nie kalaja sie brudnym
      kupczeniem arabska wolnoscia. Wcale nie ironizuje!! Tak jest!
      Abu Mazen ma epokowa okazje, Szaron ktorego dlugo nie znosilem moze sam stac sie
      bohaterem narodowym. Lepszy zbieg okolicznosci w postaci smierci Arafata
      i szaronowego planu wycofania sie z Gazy trudno by sobie wymarzyc.
      W dodatku tak krytykowany (obiektywnie rzecz biorac slusznie) mur graniczny
      takze, on paradoksalnie zmusil Palestynczykow do rewizji swojej polityki.
      Na arenie miedzynarodowej zostali sami a Izrael jak istnial tak istnieje.
      Widzac wznoszony mur zrozumieli wreszcie, ze dluzej nie moga sie opierac.
      Musza zaczac rozmawiac.

Prosze nie zrozumcie mych slow jak jakiegos imperialytycznego rozpychangeo duma
      dupka.

Wszystko zaczyna sie i konczy na pytaniu czy Izrael ma prawo do istnienia w
      Palestynie. Jesli tak zrozumieice zapewne moje powyzsze slowa i wraz z
      poprzednimi wpisami w tym watku zrozumieice, ze nie chce sie usprawieliwiac.
      Wprost przeciwnie chce cala odpowiedzialnasc wziac na siebie ale zeby oceniana
      byla logicznymi sadami a nie upiorami przeszlosci.

Jesli odpowiedz jest "nie" jestescie moimi wrogami

Odpowiedz: tak.. ale zachwaniem praw czlowieka jest odpowiedzia "tak", bowiem
      Izrael robi wszystko by te prawa zachowac. Problemem jest 50 letni stan wojny a
      nie barbazynstwo syjonistow.

Wracajac do stosunku Polakow do calego tego balaganu. Wymienilem wczoraj ze
      strangerem kilka zdan przy okazji jego wpisu o planowanym ataku USA (za sprawa
      Izraela) na Iran. Zadalem proste pytanie. Co Izrael ma wg niego zrobic. Nie
      mial rozsadnej odpowiedzi. Wydusilem ja z niego w koncu.
      Poszukajcie jej jesli Was interesuje. Mnie przerazila. Nie, nie byl to strach o
      Izrael ale o Europe.
      Temat watku to cos o Peresie grozacym Iranowi.

Krystian !
      Daj mi jeden dobry powod, dla ktorego mialbym tu zostac,
      dlaczego nie mialbym juz mam: moj przewod pokarmowy bardzo cierpi
      po tych sesjach na forum.

• krystian71 Re: Cos jeszcze, chociaz 26.01.05, 17:38
        > Krystian !
        > Daj mi jeden dobry powod, dla ktorego mialbym tu zostac,
        > dlaczego nie mialbym juz mam: moj przewod pokarmowy bardzo cierpi
        > po tych sesjach na forum.
        >

jeden a dobry- egoistyczny.
        Dobrze sie z toba gada, bo jako jeden z nielicznych z tamtej strony piszesz na
        temat i odpowiadasz na zadane a nie wyimaginowane pytania.
        Nawet jak sie trudno z toba zgodzic.
        Aha, wg twojego kryterium nie moglbys mnie zaliczyc do wrogow
        Moja odpowiedz na twoje pytanie> Wszystko zaczyna sie i konczy na pytaniu czy
        Izrael ma prawo do istnienia w
        > Palestynie brzmi TAK.
        Rowniez z pobudek egoistycznych.
        Pozdrawiam
    • mirmilek i tu znowu sie mylisz 26.01.05, 17:38
      Spojrz co namisal mirmilek
      > oczywiscie, ze syjonizm to cos zlego. moze nie teoretycznie ale z pewnoscia
      > praktycznie, bo w praktyce syjonizm oznacza stworzenie panstwa dla zydow na
      > ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. teoretycznie chodzi o dobro zydow, a
      > praktycznie mamy wypedzenia, okupacje, morderstwa, etc.
      Mozna by powiedziec, ze chrzescijanstwo to cos zlego bo moze nie w teorii ale
      w praktce mamy "Gott mit uns" Noc Sw Bartlomieja i inne. Czy to wg Ciebie
      jest logiczne ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bo obok barbarzynstwo to tylko jeden ze sposobow praktykowania chrzescijanstwa.
      mozna byc chrzescijaninem i mozna odrzucac "noc swietego bartlomieja i inne".
      mozesz pojsc droga pokoju, milosierdzia, milosci blizniego. masz wybor.

czy syjonizm ma kilka roznych "sposobow praktykowania"? dlatego pytalem sie
      ciebie o syjonistow, ktorzy odwrocili sie od niesprawiedliwosci jaka bylo
      powstanie izraela na ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. czy mozliwe jest bycie
      syjonista i wybranie pokoju? czy syjonista ma wybor?

wlasnie dlatego cie prosilem o podanie przykladow syjonistow, ktorzy nie chca
      izraela. bo ja moge podac przyklady chrzescijan, ktorzy odcinaja sie od krucjat,
      got mit uns albo nocy sw bartlomieja. i dlatego nie mozesz twierdzic, ze
      chrzescijanstwo jest zle samo w sobie.

prosze, czekam na przyklady.
      • Gość: igor Allah stoi po stronie Izraela, skoro on istnieje. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.01.05, 17:47
        Jest to argument nie do odparcia, bo przeciez nie mozna wierzyc mapom szkolnym
        w palestynie, na ktorych Izraela nie ma. Pytalem sie znajomego palestynczyka w
        USA, jak to mozliwe. Skoro Izraela nie ma to nie moze byc agresji nie mowiac o
        Tel Awiwie. Mam tu mirmilka to na pewno to wyjasni. Tak naprawde to lubie to
        zagadke jak Zydzi moga w ogole miec panstwo na Bliskim Wschodzie. Allah Akbra
        jest tu jedyna odpowiedzia.
        • mirmilek Bog stoi po stronie diabla skoro on istnieje? 26.01.05, 17:49
          istnieja wiele rzeczy na swiecie, wiele...
          • mirmilek a tak na marginesie 26.01.05, 17:53
            to prosze mi nie wmawiac pogladow, ze izrael trzeba zlikwidowac. twierdzenie ze
            izrael nie powinien byl powstac nie jest rownowazne twierdzeniu, ze izrael
            nalezy zlikwidowac. izrael musi dojsc do porozumienia z arabami. podstawa sa
            granice z roku 67. tutaj sie koncza moje roszczenia terytorialne wobec izraela.
            • negevmc Re: a tak na marginesie 26.01.05, 18:23
              mirmilek napisał:

> to prosze mi nie wmawiac pogladow, ze izrael trzeba zlikwidowac. twierdzenie
              ze
              > izrael nie powinien byl powstac nie jest rownowazne twierdzeniu, ze izrael
              > nalezy zlikwidowac. izrael musi dojsc do porozumienia z arabami. podstawa sa
              > granice z roku 67. tutaj sie koncza moje roszczenia terytorialne wobec
              izraela.
              >
              >
              Wiec jak to jest z tym syjonizmem ? Istnienie Izraela = syjonizm sam to
              powiedziales syjoiniz jest z gruntu zly tez to powiedziales wiec ?
              Wiem ! Idziesz na kompromis! - o tym z kolei ja pisalem. Arafat nie znal tego
              slowa.

• krystian71 Re: a tak na marginesie 26.01.05, 20:59
                w ten sposob odpowiedziales mirmilkowi na pytanie , czy sa syjonisci nie
                popierajacy idei panstwa Israel?
                > Wiec jak to jest z tym syjonizmem ? Istnienie Izraela = syjonizm
                A ja sadzilem,ze to ruch narodowy, nacjonalizm tak jak wszystkie inne
                nacjonalizmy...
        • krystian71 Re: Allah stoi po stronie Izraela, skoro on istni 26.01.05, 17:55
          dlaczego podczepiasz swoj post w tym miejscu, co to ma wspolnego z pytaniem
          Mirmilka?
          W jego wypowiedzi zauwazyles zapewne tylko cytat Gott mit uns, i tak ci sie
          skojarzylo , jak kapralowi?
          A po stronie Izraela stoja tak naprawde Stany Zjednoczone.
        • Gość: Zakaew jest powod ze istnieje isr tak samo jak halokaust IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 26.01.05, 18:49
          Zydzo tez sa ludzmi i maja prawo zyc wszedzie...
          ale nikt nie ma prawo deportowac zabijac i okupowac ...
          tego jezcie do nich nie dotarlo mimo co ich spotkalo! wszystko konczy sie
          kiedys isr w takiej faszystowskie postac tez nie przetrwa....
          • negevmc Re: jest powod ze istnieje isr tak samo jak halok 26.01.05, 19:00
            Gość portalu: Zakaew napisał(a):

> Zydzo tez sa ludzmi i maja prawo zyc wszedzie...
            > ale nikt nie ma prawo deportowac zabijac i okupowac ...
            > tego jezcie do nich nie dotarlo mimo co ich spotkalo! wszystko konczy sie
            > kiedys isr w takiej faszystowskie postac tez nie przetrwa....

Zakaew rozmawialismy kiedys o tym. Przyznalismy sobie czesciowo racje.
            Uzgodnilismy stanowiska. Spojrz na moj nastepny wpis i przeczytaj poprzednie.

Pozdrawiam
            • Gość: Zakaew zgadza sie ale nie pamietam w jakim watku IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 26.01.05, 21:19
              wiesz starosc nie radosc... sklerosa nie boli... nie odpisales od razu wiec
              zapomnialem sprawdzic
      • negevmc A mowilem, ze nie macie pojecia co tu sie dzieje 26.01.05, 18:19
        mirmilek napisał:

> Spojrz co namisal mirmilek
        > > oczywiscie, ze syjonizm to cos zlego. moze nie teoretycznie ale z pewnosc
        > ia
        > > praktycznie, bo w praktyce syjonizm oznacza stworzenie panstwa dla zydow
        > na
        > > ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. teoretycznie chodzi o dobro zydow, a
        > > praktycznie mamy wypedzenia, okupacje, morderstwa, etc.
        > Mozna by powiedziec, ze chrzescijanstwo to cos zlego bo moze nie w teorii ale
        > w praktce mamy "Gott mit uns" Noc Sw Bartlomieja i inne. Czy to wg Ciebie
        > jest logiczne ?

Po pierwsze:
        Moja porownanie dotyczylo Twoich slow z tego wpisu (jak wyzej) a nie
        tego co pozniej napisales.

Po drugie:
        > czy syjonizm ma kilka roznych "sposobow praktykowania"? dlatego pytalem sie
        > ciebie o syjonistow, ktorzy odwrocili sie od niesprawiedliwosci jaka bylo
        > powstanie izraela na ziemi, gdzie mieszkali inni ludzie. czy mozliwe jest
        bycie syjonista i wybranie pokoju? czy syjonista ma wybor?
        >
        > wlasnie dlatego cie prosilem o podanie przykladow syjonistow, ktorzy nie chca
        > izraela. bo ja moge podac przyklady chrzescijan, ktorzy odcinaja sie od
        krucjat
        > got mit uns albo nocy sw bartlomieja. i dlatego nie mozesz twierdzic, ze
        > chrzescijanstwo jest zle samo w sobie.

Nie twierdze. Dalem tylko przyklad prostej logicznej pulapki.
        Poza tym latwo sie odcinac od czegos co bylo setki lat temu. Tu musisz zajac
        stanowisko albo syjon albo diaspora. Jesli syjon - jestes wolny
        (vide moj chyba pierwszy wpis w tym watku gdzie wyluszczam dlaczego)
        jesli diaspora - jestes i zostaniesz parchem (nie wmawiaj mi, ze nie)
        Jest jeszcze jedna mozliwosc, to prawda - Grenlandia ale nie
        w poludniowej jej czesci bo jest zamieszkala.

Po trzecie:
        Moj bezposrednio poprzedni wpis. Chyba wyraznie sprecyzowalem
        cele, przyczyny okolicznosci i watpliwosci.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19876769&a=19899286

Po czwarte:
        bardzo osobiste , takze zamieszczone gdzies w poprzednich wpisach watku
        Dyskutujesz ale nie czytasz.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25192&w=19871260
        po piate wreszcie: last but not least:

> prosze, czekam na przyklady.

www.gush-shalom.org/english/intro.html
        listserv.ac.il/~ada/the-bridge.html
        www.middleway.org/English/index.html

Proponuje abyscie najpierw wysluchali, potem rzucali kalumnie.
        Im wiecej ludzi przyjedzie do Izraela tym predzej zapanuje tu pokoj i to nie
        na zydowskich wylacznie prawach.
        Mowilem to juz wczesniej: poniewaz wlasne panstwo narzuca odpowiedzialnosc.

• Gość: atp Re: A mowilem, ze nie macie pojecia co tu sie dzi IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 19:07
          Ty jako czlowiek to moze jestes dobrym czlowiekiem, ale niestety bladzisz.
          Izrael nie ma racji bytu na dluga mete, dobre czasy moga sie szybko skonczyc,
          a te ziemie zostaly ukradzione i sa budowane na krwi i cierpieniu pierwotnej
          ludnosci.Jest takze straszna nienawisc do Zydow z panstw sasiednich. Nigdy nie
          wygracie z takimi ludzmi, mozecie ludzi likwidowac ale nigdy nie odbierzecie
          im duszy. Stoicie na przegranej pozycji, caly swiat jest zagrozony z powodu
          was i waszej polityki zagranicznej, wspieranej przez USA, widac to w Iraku.
          2 wojna was nic nie nauczyla, problemu nigdy nie rozwiaze sie sila, nawet
          jesli wygracie 10 wojen to te ostatnia przegracie.
          • negevmc Re: A mowilem, ze nie macie pojecia co tu sie dzi 26.01.05, 19:16

> Ty jako czlowiek to moze jestes dobrym czlowiekiem, ale niestety bladzisz.
            > Izrael nie ma racji bytu na dluga mete, dobre czasy moga sie szybko
            skonczyc,
            >
            > a te ziemie zostaly ukradzione i sa budowane na krwi i cierpieniu pierwotnej
            > ludnosci.Jest takze straszna nienawisc do Zydow z panstw sasiednich. Nigdy
            nie
            >
            > wygracie z takimi ludzmi, mozecie ludzi likwidowac ale nigdy nie odbierzecie
            > im duszy. Stoicie na przegranej pozycji, caly swiat jest zagrozony z powodu
            > was i waszej polityki zagranicznej, wspieranej przez USA, widac to w
            Iraku.
            > 2 wojna was nic nie nauczyla, problemu nigdy nie rozwiaze sie sila, nawet
            > jesli wygracie 10 wojen to te ostatnia przegracie.

Zatoczylismy wiec kolo. Jesli nie Izrael to co ?
            Zadalem to pytanie wczsniej i wyluszczylem powody, dla ktorych diaspora tez
            odpada.
            Wychodzi jednak na to, ze nie mamy racji bytu nigdzie i to paradoksalnie
            dlatego, ze jestesmy Zydami. Na to wychodzi wszyscy sie wstrymuja od
            powiedzenie tego wprost.

Ale odpowiadasz na istotny wpis. Widziales te linki? Nprawde nic sie nie da
            zrobic ?
            • Gość: atp Re: A mowilem, ze nie macie pojecia co tu sie dzi IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 19:37
              Macie racje tylko jesli sie z asymilujecie z danym narodem, bedziecie go
              wspierac a nie dzialac na jego szkode. Przeciez to takie proste, juz druga
              generacja pokoleniowa asymiluje sie w narodzie. Wy niestety jestescie inni,
              po za nielicznymi wyjatkami
    • aldo59 kolejny matołek na Forum - tym razem "patriota" 26.01.05, 20:57
      1. jeżeli wiedzę o świecie czerpiesz tylko z arte i innych francusko-arabsko-
      pedofilskich stacji, to wszystko wiesz na odwrót.
      2. porównywanie Zaglady z tym co się dzieje w Palestynie to przejaw głupoty do
      potęgi n-tej
      3. zrobileś błąd kończąc edukację na szkole zawodowej. Jeżeli nawet umiesz
      obsługiwać tokarkę to jeszcze nie daje ci prawa do publicznego wypowiadania się
      na tematy wymagające jakiejś wiedzy.
      4. daj się zbadać - prawdopodobnie występują u ciebie objawy zespołu
      paranoidalno-depresyjnego.
      5. dołącz do grona moich pacjentów - mam kontrakt z NFZ. Nic cię to nie będzie
      kosztowało więc odwagi!Czekam na ciebie. Wyleczę cię z wszystkich twoich
      kompleksów i zahamowań.
      Życie przed tobą - nie marnuj go!!!
      • krystian71 Re: kolejny matołek na Forum - tym razem "patriot 26.01.05, 21:05
        o trzy punkty za duzo
        Pierwsze dwa trzeba jeszcze udowodnic, zeby nie byc goloslownym
        • Gość: dana wyjatkowe i jednorazowe wystapienie IP: *.broadband.actcom.net.il 26.01.05, 22:16
          po tych kretynstwach wypisanych tutaj przez mirmilka i krystianka, atp i
          oczywiscie rozlupanca.... zamiescilam to juz dawno temu, teraaz jesze raz dla
          przypomnienia, saamowolnie zmieniajac tytul i podkreslajac ostatnie zdanie:

List otwarty do (swiata) antysemickich kretynow tego forum
          Ariel Ben Attar, Izraelita

Rozumiem ze my tu w Izraelu denerwujemy Ciebie. W istocie, wyglada na to ze
          jestes dosc rozdrazniony, nawet rozgniewany i oburzony. Zdaje sie ze co pare
          lat sprawiamy ci klopot od nowa. Dzisiaj to sa brutalne represje przeciw
          Palestynczykom. Wczoraj Liban. Wczesniej bylo zbombardowanie reaktora
          atomowego w Bagdadzie, wojna Yom Kippur i kampania na Synaju.
          Oczywiscie, drogi Swiecie, na dlugo przed powstaniem Izraela, my Zydzi
          denerwowalismy Ciebie.Rozgniewalismy Niemcow, ktorzy wybrali Hitlera, oraz
          Austriakow, ktorzy wiwatowali na jego powitanie w Wiedniu. Zdenerwowalismy
          takze mnostwo narodow slowianskich: Polakow, Slowakow, Ukraincow i Rosjan. A
          takze Litwinow, Wegrow i Rumunow. A historia swiata zdenerwowanego z naszego
          powodu siega bardzo, bardzo dawnych czasow.

Rozwscieczylismy kozakow Chmielnickiego, ktorzy zmasakrowali dziesiatki tysiecy
          sposrod nas w 1648-49. Rozgniewalismy Krzyzowcow, ktorzy dazac do wyzwolenia
          Ziemi Swietej byli tak wsciekli na nas, ze wyrzneli niezliczone nasze rzesze.
          Przez stulecia draznilismy Kosciol Katolicki, ktory dokladal wszelkich staran
          zeby znormalizowac nasze wzajemne stosunki przy pomocy Inkwizycji. Dopieklismy
          nawet arcy-wrogowi Kosciola, Marcinowi Lutrowi, ktory nawolujac do palenia
          synagog (z Zydami wewnatrz) demonstrowal godnego podziwu ducha ekumenizmu.

I wlasnie dlatego ze tak nas gnebilo ciagle draznienie Ciebie, drogi Swiecie,
          postanowilismy Cie opuscic - i zalozyc panstwo Zydowskie. Widocznym bylo ze
          zyjac w bliskim kontakcie z Toba, jako obcy rezydenci w roznych krajach z
          ktorych sie skladasz, my gniewamy Ciebie, draznimy Cie i przeszkadzamy Tobie.
          Coz zatem moglismy zrobic lepszego, niz odejsc i przez to nadal kochajac
          Ciebie pozwolic wreszcie Tobie pokochac nas?
          A wiec, zdecydowalismy wrocic do domu - do tej samej ziemi z ktorej 1900 lat
          wczesniej wygnali nas Rzymianie, ktorych widocznie takze zdenerwowalismy.

Jednakze, drogi Swiecie, wyglada na to ze trudno Cie zadowolic. Opusciwszy
          Ciebie i Twoje pogromy i inkwizycje i krucjaty i zaglady, chcac zyc sami w
          naszym wlasnym malym kraju, nie przestajemy Cie denerwowac.
          Dokucza Ci ze represjonujemy biednych Palestynczykow. Jestes gleboko zagniewany
          faktem, ze nie oddajemy ziemi zdobytych w 1967, co jest oczywista przeszkoda do
          pokoju na Bliskim Wschodzie. Moskwa jest zdenerwowana i Waszyngton
          takze. "Radykalni" Arabowie oraz lagodni Egipscy umiarkowani sa rozdraznieni
          rowniez.

No coz, drogi Swiecie, rozwaz reakcje zwyklego Zyda z Izraela.
          W 1920 i 1921 i 1929 ziemie zdobyte w 1967 nie staly na drodze pokojowi
          pomiedzy Arabami a Zydami. W rzeczy samej, nie bylo panstwa zydowskiego, ktore
          by denerwowalo kogokolwiek. Niemniej, ci sami poniewierani i uciskani
          Palestynczycy wyrzneli dziesiatki Zydow w Jerozolimie, Jaffie, Safedzie i
          Hebronie. 67 Zydow zaszlachtowano w Hebronie jednego dnia w 1929. Drogi
          Swiecie, czemu Arabowie-Palestynczycy zamordowali 67 Zydow jednego dnia w
          1929? Czyzby powodowalo nimi oburzenie z powodu izraelskiej agresji w 1967? I
          czemu 510 zydowskich mezczyzn, kobiet i dzieci zabito w arabskich rozruchach
          miedzy 1936 a 1939? Czy dlatego ze Arabowie zdenerwowali sie z powodu
          1967?
          I gdy Ty, Swiecie, zaproponowales w ONZ Plan Podzialu w 1947, ktory
          stworzylby "panstwo Palestynskie" obok malutkiego Izraela a Arabowie
          krzykneli "Nie!" i wyruszyli na wojne zabijajac 6000 Zydow - czy to
          rozgniewanie bylo wywolane agresja w 1967?

I do tego, drogi Swiecie, czemu nie slyszelismy Ciebie wyrazajacego swoj gniew
          wtedy? Biedni Palestynczycy, ktorzy dzis zabijaja Zydow dynamitem, ogniem i
          kamieniami sa czescia tego samego ludu, ktory - majac wszystkie ziemie ktorych
          zwrotu teraz sie domaga - usilowal zepchnac panstwo zydowskie do morza. Te same
          wykrzywione twarze. Ta sama nienawisc. Ten sam krzyk: "itbach-al-yahud" -
          Wymordowac Zydow!
          Wszystko to co widzimy i slyszymy dzis, bylo widziane i slyszane wowczas. Ci
          sami ludzie i to samo dazenie - zniszczyc Izrael. Czego nie osiagneli wczoraj,
          planuja zrobic jutro - lecz my nie powinnismy ich "represjonowac".

Drogi Swiecie, przygladales sie obojetnie Zagladzie oraz w 1948 gdy siedem
          panstw rozpoczelo wojne, ktora Liga Arabska dumnie porownala do najazdow
          Mongolskich. Przygladales sie bezczynnie w 1967 gdy Nasser, ekstatycznie
          popierany przez dzikie tlumy we wszystkich arabskich stolicach swiata, slubowal
          wrzucic Zydow do morza. I patrzyl bylbys nadal beznamietnie jutro gdyby
          Izraelowi grozilo zniszczenie. A poniewaz my wiemy ze palestynscy Arabowie
          tesknia codziennie do tego dnia - zrobimy wszystko co mozliwe zeby pozostac
          zywymi w naszym kraju.
          Jesli dokucza Ci to, drogi Swiecie - pomysl jak wiele razy w przeszlosci Ty
          dokuczales nam.

W KAZDYM RAZIE, KRETYNSCY ANTYSEMICI TEGO FORUM, JESLI WAM PRZESZKADZAMY, JEST
          TUTAJ PARU ZYDOW W ISRAELU, KTORZY MAJA TO CALKOWICIE W DUPIE.

Israel Ben Attar
          ---------------------------
          W 60 ROCZNICE OSWOBODZENIA OSWIECIMIA

PARE MIESIECY TEMU ISRAELSKIE MYSLIWCE PRZELECIALY NAD OSWIECIMEM.
          PRZEDEWSZYSTKIM , ZEBY UCZCIC ZAMORDOWANYCH TAM ZYDOW.
          A W DRUGIEJ LINII POKAZAC SWIATU I TAKIM TYPOM JAK WY TUTAJ, ZE LE OLAM LO OD.
          NIGDY WIECEJ.
          AM ISRAEL HAI VE KAYAM!!!!! AND DON'T YOU DARE TO FORGET IT!!!!
          • krystian71 Re: wyjatkowe i jednorazowe wystapienie 26.01.05, 22:27
            witaj Dana,nie na darmo mi w lewym uchu dzwonilo.
            Wlasnie wspominalismy z Mirmilkiem jak agitowalas za znakowanie kaskow
            arabskich robotnikow czerwona farbka.
            Czy ciagle jeszcze trzymasz pedzelek w pogotowiu?
            Ten list to takie ble,ble ,ble i chyba nie sadzisz , ze zaczne ci odpisywac
            czym zdenerwowaliscie arabow w 20 , a czym Polakow 17.09.39.
            Wy to macie pecha, wyobraz sobie , ze te mysliwce pikujace z wizgiem nad
            Oswiecimiem TEZ ZDENERWOWALY Polakow.
            Zywych i umarlych
            Pozdrawiam i zycze duzo sukcesow zawodowych
            Krystian
            • biedronka24 Lataly naprawde? Tym ludziom odbilo juz do szczetu 26.01.05, 22:42
              na tle narodowym.
              A dobor ´oswiadczenia´ z Polakami na pierwszym miejscu po Niemcach i
              Austryjakach w przewinieniach i z zapomnieniem doszczetnym np takiego wygnania z
              Hiszpanii to bardzo eleganckie jest.. Ha, ha. Polityczka....
              • krystian71 wlasnie!!! 26.01.05, 22:55
                To bylo kilka miesiecy temu i nawet byla w prasie burza z tego powodu.
                Jak zawsze u nas,-burza w szklance wody.
                Tylko , ze teraz zastanawiam sie z jakiej to bylo okazji i jakie swieto chcieli
                upamietnic, bo przeciez rocznica wyzwolenia Oswiecimia jest wlasnie w tych
                dniach dopiero.
                Czyzby w TEN sposob uswietniali WLASNE swieto narodowe?
                pozdrawiam
          • drzordrz wyjatkowo i jednorazowo tez mamy ciebie W DUPIE 26.01.05, 22:38
            Gość portalu: dana napisał(a):

> W KAZDYM RAZIE, KRETYNSCY ANTYSEMICI TEGO FORUM, JESLI WAM PRZESZKADZAMY,
            > JEST TUTAJ PARU ZYDOW W ISRAELU, KTORZY MAJA TO CALKOWICIE W DUPIE.

Widac to po twoim poscie jak bardzo.

> PARE MIESIECY TEMU ISRAELSKIE MYSLIWCE PRZELECIALY NAD OSWIECIMEM.

Bo my Polacy im na to pozwolilismy. Potem trzeba bylo spakowac czemodany i udac
            sie w droge powrotna do Azji. Teraz maja co wspominac. Fajnie! :)

> AM ISRAEL HAI VE KAYAM!!!!! AND DON'T YOU DARE TO FORGET IT!!!!

Pilas - nie jedz!
          • Gość: atp Dana, Araby i tak was wykoncza IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 23:00
            bedziesz ich prosil na kolanach o swoje zycie. Tutaj tez nie przyjedziesz, ty
            zydowska ku...
          • Gość: atp Dana, oni cie znow dopadna IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 23:08
            historia lubi sie powtarzac, tym razem przez ruszta im nie uciekniesz.
            • drzordrz Re: Dana, oni cie znow dopadna 26.01.05, 23:12

> historia lubi sie powtarzac, tym razem przez ruszta im nie uciekniesz.

Bardzo niesympatyczna i nafaszerowana najglupszym szowinizmem ta dana ale mimo
              to nie powinienes do niej tak pisac, zwlaszcza dzisiaj.

Syjonisci nazistami ale z ofiar holocaustu nie wypada kpic.
          • Gość: wiktoria PRECZ Z ANTYSEMITYZMEM NA TYM FORUM!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 01:50
          • Gość: sp;lit Re: wyjatkowe i jednorazowe wystapienie IP: *.ipt.aol.com 27.01.05, 03:38
            Ciucka wpadla na moment i mamy the same shit all over again - Klamstwo na
            klamstwie ,... Caly swiat winny , nie ona :)

He he ,... "zalozyc panstwo Zydowskie" , czyt. spacyfikowac i skolonizowac
            ziemie Palestynczykow ,...

He he ,... "A wiec, zdecydowalismy wrocic do domu - do tej samej ziemi z ktorej
            1900 lat wczesniej wygnali nas Rzymianie" - Historyczna ciekawostka , Rzymianie
            podbili i spacyfikowali kaukaskie stepy 1900 lat temu :)

To babsko nigdy sie nie zmieni ,...

uklony

postanowilismy Cie opuscic - i zalozyc panstwo Zydowskie. Widocznym bylo ze
            zyjac w bliskim kontakcie z Toba, jako obcy rezydenci w roznych krajach z
            ktorych sie skladasz, my gniewamy Ciebie, draznimy Cie i przeszkadzamy Tobie.
            Coz zatem moglismy zrobic lepszego, niz odejsc i przez to nadal kochajac
            Ciebie pozwolic wreszcie Tobie pokochac nas?
            A wiec, zdecydowalismy wrocic do domu - do tej samej ziemi z ktorej 1900 lat
            wczesniej wygnali nas Rzymianie, ktorych widocznie takze zdenerwowalismy.
        • drzordrz Re: kolejny matołek na Forum - tym razem "patriot 26.01.05, 22:31
          krystian71 napisała:

> Pierwsze dwa trzeba jeszcze udowodnic, zeby nie byc goloslownym

To bardzo proste.

1. Niemiecko-francuski program artystyczny "Arte" to "francusko-arabsko-
          pedofilska" stacja bo filmow, ktore tam leca aldo59 nie rozumie.
          Jak by tego bylo malo - jak pisze patriota - leci tam obecnie "Holocaust" a
          wiec film o zagladzie Zydow. To juz w zupelnosci wystarcza do zakwalifikowania
          tej stacji jako "francusko-arabsko-pedalska".

2. Zydzi nigdy nie beda mogli zamordowac tylu Arabow i w taki sposob jak
          zrobili to Niemcy dlatego gdyby patriota postawil znak rownosci miedzy
          wydarzeniami w Palestynie z zaglda Zydow to byloby to "przejawem głupoty do
          potęgi n-tej".
          Az szkoda, ze tego nie zrobil bo mozna byloby mu dokopac a tak tylko aldo59
          wyszedl na kretyna i skonczonego prostaka.

Aldo 59 wychodzi z reszta na kretyna i skonczonego prostaka niezaleznie od
          tego, w jakiej kwestii zabiera glos.

• krystian71 Re: kolejny matołek na Forum - tym razem "patriot 26.01.05, 22:39
            dzieki za wyczerpujace wyjasnienie i rozwiniecie tematu.
            Od dzis bojkotuje ARTE :)))
      • Gość: atp Re: kolejny matołek na Forum - tym razem "patriot IP: *.rev.stofanet.dk 26.01.05, 22:10
        Aldo59, trzeba zaczac badania psychiatryczne od siebie, bo to ty ignorujesz
        fakty. Twoja edukacja rowniez przemawia twoim jezykiem, osoby inteligentne nie
        wyrazaja sie w taki hamski sposob nie sprowokowane strona przeciwna. Jestes
        niewiarygodnie bezczelnym i wulgarnym typem, do ciebie to chyba tylko
        przemawia piesc, daj sobie wiec spokoj ze swoimi chorymi wywodami i zajmij sie
        tym co umiesz najlepiej: widly i gnoj.
        • Gość: kuk Negevnegevnegevmc IP: 207.7.204.* 26.01.05, 23:29
          negev, Czy moglbys przemyslec decyzje odciecia sie od tych stronic? Moge Cie
          zapewnic, ze w moim odczuciu zostanie tu wielka dziura, abyss, void.....
          Jesli juz czujesz sie tak zaszczuty, moge Cie zapewnic, ze w przypadku, gdybys
          musial uciekac, daj znac. Bede pierwszy, ktory Ci pomoze. I nawet nie bede
          prosil o zloto.(Ucieczki Ci nie zycze. Zrozum to tylko, ze moje intencje pomocy
          i brak uprzedzen sa szczere)

Negev, czy nie czujesz czasem, ze Wasz, jako Zydow los na tym swiecie jest
          wynikiem nie tylko akcji goim, ale rowniez Twoich braci w Mesjaszu. Zobacz, mial
          byc komunizm, wspanialy w zalozeniach, raj na ziemi dla tych co maja. i tych w
          potrzebie. Tylko ktos te szczytne idee skopal, zgnoil.
          Syjonizm, przepiekna idea, dac ludziom bez ziemi miejsce do zycie, zeby nie
          musieli wiecej uciekac. (Czego zycze Ci i wszystkim Zydow goraco, jak tylko
          mozna). Ale idealy syjonizmu tez ktos wymieszal ze smieciami.
          Czy nie sadzisz, ze warto by sie zastanowic, czy czesciowo nie jest to rowniez
          wina "bad seeds" wsrod Was? Niema takiego narodu, ktory sklada sie tylko z
          aniolow, albo z szatanow. To jest zawsze mieszanka jednych i drugich i sztuka
          trwania tych narodow, to kontrola, zeby w organach rzadzacych nimi zawze byla
          przewaga jednego aniolka nad szatanami. Inny uklad zawsze przynosi wielka
          ucieczke z gniazd donikad.

czy nie sadzisz, ze warto by wyjsc poza ploty syndromu getta i wmieszac sie
          miedzy ludzi, stac sie ich czescia z pominieciem usuwania ich ze swojej srogi i
          upatrzonych miejsc.

czytalem kiedy artykul napisany przez Zyda,ktory chcial zwrocic sie do rady
          miejskiej o pozwolenie na odciecie czesci miasta pewnego rodzaju symbolicznego
          plotu, ktory pozwolilby Zydom w czasie Sabatu robic zakupy, wyjsc na
          spacer...(Ty chyba lepiej bedziesz wiedzial, co to jest. Bylka tam rowniez nazwa
          hebrajska tego "plotu", cosik jak : IUR,IUN) ja do dzisiaj nie moge tego zrozumiec.

Zostan tu. Tymbardziej, ze Dana wrocila.

Hej Dana!!!! Shalom...mazel tov!!!!!

Shalom Negev!!!
          • bam_buko Re: Negevnegevnegevmc 27.01.05, 00:06
            Facet widac kumaty ,pisze ciekawie ale pomalu zaczyna narzekac i marudzic.
            Jak zaczyna sie dyskusje to nalezy oczekiwac roznych pytan,nawet tych ponizej
            pasa.Dwa miesiace na forum i juz rozczarowany,stal sie(przez forum) walczacym
            syjonista , hehe dopiero teraz poznal Polakow chociaz w Polsce sie urodzil i
            mieszkal przez 25 lat!!!!..................facio zaczynasz pierd..
            Chce pisac niech pisze, nie chce niech spada nikt po nim nie bedzie plakal....

ps w co drugim watku wyznaje milosc do Izraela wiec chyba niezle dostal od nich
            w d..
            • negevmc Pas 27.01.05, 00:51
              bam_buko napisał:

> Facet widac kumaty ,pisze ciekawie ale pomalu zaczyna narzekac i marudzic.
              > Jak zaczyna sie dyskusje to nalezy oczekiwac roznych pytan,nawet tych
              ponizej
              > pasa.

Mozesz dac przyklad na te ponizej pasa? Czy moze masz go bardzo wysoko pod
              zadartym w gore nosem ?
              • bam_buko Re: Pas -Bez Atu 27.01.05, 01:00
          • negevmc Re: Negevnegevnegevmc 27.01.05, 00:43
            Gość portalu: kuk napisał(a):

> negev, Czy moglbys przemyslec decyzje odciecia sie od tych stronic? Moge Cie
            > zapewnic, ze w moim odczuciu zostanie tu wielka dziura, abyss, void.....
            > Jesli juz czujesz sie tak zaszczuty, moge Cie zapewnic, ze w przypadku, gdybys
            > musial uciekac, daj znac.

Nie, kuk. Nie czuje sie zaszczuty. O zdowskich przyczynach antysemityzmu
            pisalem pare wpisow w gore. Przeczytaj, to nie jest kokieteria ani ironia.

Smutno mi jedynie bo pamietam Polske inna. Pmietam Polske, w ktorej nikogo nie
            interesowalo kto jest Zydem a kto nie. Chodzilem do dosc dobrego liceum.
            Czesto na wycieczkach w Karkonosze dyskutowalismy na tematy wiary. Mielismy po
            18 lat i nikt nie pytal sie kto chodzi do kosciola. Mialem 17 lat w 1980 bylem
            podniecony jak wszyscy. Demonstracje, nadzieje na zmiany i to wszystko w wiku
            najwiekszego mlodzienczego buntu. Potem nagle wszystko sie zmienilo. Mazowiecki
            zostal Zydem a bodajze Walesa w sejmie nawolywal do przyznania sie do korzeni
            w swojej - nie wiem jak to nazwac - naiwnosci twierdzac, ze "jestesmy krajem o
            wielkich tradycjach tolerancji" i Ci co sie przyznaja nie musza sie bac.
            Konsekwentnie odmawialem przyjecia tych zjawisk do wiadomosci.
            Nie wyjechalem z powodow antysemityzmu. Pojecie to jest dla mnie czysto
            ksiazkowe. Wiem, ze takowy byl ale go nigdy na oczy nie widzialem.
            Czy to kwestia wieku pierwszych meskich kryzysow czy po prostu dojzalosc - bo
            wciaz odmawiam uznania ze taka jest rzeczywistosc - ale powloi ze zdziwieniem
            otwieram oczy. Smutno mi bo jesli tu zostane stane sie anty-polakiem a jestem
            jednym z niewielu "ostancow denudacyjnych".
            W dodatku moje racjonalistyczno-ateistyczne poodejscie do swiata raz za razem
            doznaje uszczerbku. Jakze to ? Mieszkalem w kilku krajach Europy i poza nia.
            Osiedlilem sie jednak w Izraelu. Dlaczegoz to ? Ubi patria ibi bene czy to byl
            tylko zreczny slogan ? Nie kuk, to dlatego, ze jestem Zydem choc z judaizmem
            mam niewiele wspolnego. Tu poczulem sie w domu. Tu poczulem dreszcz gdy
            uslyszalem pierwszy raz nieznany mi wczesniej hymn. Nie wiem jak to wyjasnic.
            Ku.. mac leca mi lzy jak to pisze. Powiedz jak moge zostac na tym forum ?
            Wybacz, na reszte odpisze Ci kiedy indziej

> Zostan tu. Tymbardziej, ze Dana wrocila.
            Dana nie wrocila tylko stracila zimna krew.
            Ja zreszta tez,

Pozdrawiam.

P.S.
            Smutno mi Boże .. a Bóg : mnie toże.
            • Gość: kuk Re: Negevnegevnegevmc IP: 207.7.206.* 27.01.05, 00:57
              No to k...mac ladnie. Wpakowales mnie w dokladnie ten sam nastroj z takimi
              samymi skutkami.
              Odpowiec Ci pozniej.
            • mirmilek Re: Negevnegevnegevmc 27.01.05, 17:45
              > > Zostan tu. Tymbardziej, ze Dana wrocila.
              > Dana nie wrocila tylko stracila zimna krew.
              > Ja zreszta tez,
              >
              > Pozdrawiam.

nie bron chamstwa. rzekome zdenerwowanie nie usprawiedliwia zlego wychowania.
    • aldo59 dziękujcie Bogu za internet chłopaczki... 26.01.05, 23:28
      ...albowiem internet umożliwia wam gadanie bzdur, których nie chce słuchąc juz
      ani wasza rodzina, ani kumple (ktorych pewnie i tak nie macie) ani kledzy z
      pracy (o ile jeszcze was nie posłali na bruk).
      Wyrzucanie z siebie nawet najbardziej durnych wypowiedzi - w internecie uchodzi
      na sucho. Już widzę jak atp, krystian71 albo sp;lit zbierają się na odwagę że
      swoje opinie wyrazić patrząc prosto w oczy młodego Izraelczyka. Ha,ha, ha!!
      Narobilibyście w portki przed wypowiedzeniem jednego pogardliwego zdania o
      Żydach! Ale na Forum mozna pleść bezkarnie największe, najbardziej obelżywe
      androny. To dla was - przypuszczalnie niziutkich, sepleniących,astenicznych
      typów (a jak tam chłopcy u was z moczeniami nocnymi?)- sposób na
      dowartościowanie się, nieprawdaż? Musicie słuchać mamusi,żony, sąsiad popycha
      wam mijając na klatce, żadna dziewczyna nie chce iść z wami do łóżka - ale w
      internecie jesteście HEROSY! SUPERMENY! Van DAMMY! Naprawdę chłopcy? A może
      jednak wam się tylko tak wydaje? Spojrzyjcie dla pewności w lustro.Może z
      drugiej strony bedzie jakiś zdechlak?

Ja wiem jak wygląda rozerwana na strzępy wybuchem bomby 18-letnia, śliczna
      dziewczyna.Dlatego nigdy nie daruję szaleńcom, którzy zabijają niewinnych ludzi
      w autobusach czy na ulicach. A wy rzucacie obelgi na tych, którzy bronią się
      przed psychopatami! Bohaterowie z Koziej Wólki. Jakbym którego spotkał na ulicy
      to pewnie wystarczyłoby dmuchnąć mocniej aby was zmiotło z pola widzenia.

W mojej miejscowości było przed wojną 200 ŻYDÓW. Normalne rodziny, nieli
      dzieci, zyli jak wszyscy. Przeżyło 5 osób. Do komor gazowych wpędzono wszystkie
      dzieci: 4,5,6-letnie.I uśmiercono je w okrutny sposób. A potem ciałka tych
      dzieci spalono i wrzucono ich prochy do stawu. Rozumiecie to ? Jak można
      porównywać los Palestyńczyków do losu Żydów podczas Zagłady? Tylko człowiek
      zaślepiony nienawiścią może rzucać takie oskarżenia pod adresem Żydów, jakie wy
      wypluwacie z siebie. Z taką nienawiścia moglibyście eskortować transporty Żydów
      do Auschwitz i Treblinki. Z taką nienawiścią, która was pożera, moglibyście
      pejczami wpędzać żydowskie dzieci do komór gazowych. A potem, po zaryglowaniu
      drzwi, moglibyście zakończyć ich życie wsypując cyklon B przez otwory w
      suficie. W końcu Ostatecznym Rozwiązaniem Problemu Żydowskiego zajmowali się
      przecież także zwykli Niemcy. Tacy najzwyklejsi ze zwyklych. Od innych
      wyróżniała ich nienawiść.Wierzę, że Bóg osądzi ich sprawiedliwie.Każdego, kto
      nienawidzi, Bóg osądzi sprawiedliwie.

Nie mam czasu siedziec na tym Forum i uświadamiać głupcom, ze nie wszystko
      wolno mówić bezkarnie.Smarzcie się tutaj we własnym sosie. To taka przymiarka
      przed piekłem, które czeka każdego przepełnionego złością, pogardą, niechęcią
      do innych ludzi.Które was czeka.

Poowinienem wam może współczuć, bo przecież jesteście zgorzkniali,
      niezadowoleni z życia, pełni kompleksów i do tego lękliwi. Ale wam nie
      współczuję. Współczuję za to waszym rodzinom i znajomym, bo nie mają wyboru i
      muszą przebywać w waszym towarzystwie.

No to żegnaj sfrustrowane plemię.
      • krystian71 tak na dobre , czy tylko zmieniasz nick? 26.01.05, 23:36
        > No to żegnaj sfrustrowane plemię.
      • drzordrz nie dotrwalem do konca... bo nie mozna 26.01.05, 23:52
        ale chlopak dal z siebie wszystko...

To mi sie nawet podobalo :)))

"Wyrzucanie z siebie nawet najbardziej durnych wypowiedzi - w internecie
        uchodzi"

I na dowod tego:

"To dla was - niziutkich, sepleniących,astenicznych typów (a jak tam chłopcy u
        was z moczeniami nocnymi?)- sposób na dowartościowanie się, nieprawdaż? Musicie
        słuchać mamusi,żony, sąsiad popycha wam mijając na klatce, żadna dziewczyna nie
        chce iść z wami do łóżka - ale w internecie jesteście HEROSY! SUPERMENY! Van
        DAMMY! Naprawdę chłopcy? A może jednak wam się tylko tak wydaje? Spojrzyjcie
        dla pewności w lustro.Może z drugiej strony bedzie jakiś zdechlak?"

To jest fajne, na potwierdzenie pierwszej wypowiedzi:
        "Jakbym którego spotkał na ulicy to wystarczyłoby dmuchnąć mocniej aby was
        zmiotło z pola widzenia"

No trudno sie z nim nie zgodzic!
        "Wyrzucanie z siebie nawet najbardziej durnych wypowiedzi - w internecie
        uchodzi"
        :)

• Gość: J.K. widzisz dziordzi, poszczekales troche bez sensu IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 06:29
          na post od powaznego czlowieka... (to nie bylem ja, zapewniam)
          no i jak, to ilu bandytow islamuskich zginelo ostatnio w faludzy?
          slyszalem, ze 1200?
          ale moze sie myle?
          i czy beda te pierwsze DEMOKRATYCZNE wybory w Iraku, czy nie?
          • drzordrz Widzisz, on tak samo "powazny" jak ty 27.01.05, 12:18
            mały tepy naziol lubujacy sie liczeniem trupow napisał:

> no i jak, to ilu bandytow islamuskich zginelo ostatnio w faludzy?
            > slyszalem, ze 1200?
            > ale moze sie myle?
            • Gość: J.K. Dziordzi, gdybym Cie nie znal... IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 14:21
              ale znam...
              jak bandyci islamscy zabijaja niewinnych ludzi, to Ci wsmak, co?
              • drzordrz Nie tylko ty chcialbys mnie znac 27.01.05, 15:03
                Gość portalu: J.K. napisał(a):

> jak bandyci islamscy zabijaja niewinnych ludzi, to Ci wsmak, co?

Nie. Bo nie jestem tak zboczony jak ty.
                • Gość: J.K. smecisz, dziordzi... IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 15:11
                  slysze tu wielokrotnie, ze zboczony jest takze Bush...
                  tylko widzisz , hloopcze, to on decyduje o tym co sie dzieje w Iraku...
                  Mnie ten stan rzeczy nie przeszkadza...
                  Przeszkadza Tobie i to Ty sie szarpiesz...

No przyznaj wreszcie, pacyfisto, ze jestes przeciw atakom islamistow na
                  niewinnych ludzi (obcinanie im glow itd...).
                  tylko widzisz, ja uwazam, ze takich bandziorow po prostu sie zabija...
                  (po intensywnym przesluchaniu naturalnie, dla wydobycia informacji)...

A Ty uwazasz, ze Saddam mogl zabijac bandytow, natomiast Amerykanom juz tego
                  nie wolno...
                  Nie myle sie?
                  • drzordrz a ty smierdzisz brazowa kupa 27.01.05, 15:33

> slysze tu wielokrotnie, ze zboczony jest takze Bush...

A cieszy sie tak samo jak ty i podskakuje radosnie na wiesc o zabitych
                    muzulmanach, ktorych jak przystalo na tepego naziola nazywasz "bandytami"?
                    Rzuc jakims linkiem.

> tylko widzisz, ja uwazam, ze takich bandziorow po prostu sie zabija...

Bo niczym nie roznisz sie od najbardziej tepych nazioli. Wedlug nich w
                    Warszawie boby zabjaly tylko "bandziorow" dokladnie tak samo jak wedlug ciebie
                    w Falludzy.

> (po intensywnym przesluchaniu naturalnie, dla wydobycia informacji)...

Chciec nie znaczy moc roslino. Nie snij o rzeczach, ktorych nie bylbys w stanie
                    zrobic i ktore robic musieliby za ciebie inni.

• Gość: J.K bardzo ten ZACHOD Cie meczy, Dziordzi? IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 15:43
                      Rezimy islamskie nie przeszkadzaja Ci w spokojnym snie i gwalcenie praw kobiet
                      w swiecie islamu tez nie?

No mow szczerze, ze tylko Busha i Ameryki nienawidzisz? i Rownych praw kobiet
                      mezczyzn?

Jak masz naprawde na imie, chlopcze? Ahmed, Ibrahim, czy jakos podobnie?
                      • drzordrz meczy mnie odor takich kup jak ty 27.01.05, 15:48
                        Gość portalu: J.K napisał(a):

> Rezimy islamskie nie przeszkadzaja Ci w spokojnym snie i gwalcenie praw
                        > kobiet w swiecie islamu tez nie?

A tobie "przeszkadzaja w snie"? :))))
                        I dlatego podskakujesz z radosci jak matolek, gdy "swiat islamu" zostanie
                        zbombardowany czyli wyzwolony :)

Nie wiem, skad sie bierze takie cos jak ty...
                        • Gość: J.K. Sluchaj, Ahmed, jak Cie meczy IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 16:06
                          to co tu robisz? Bierz sie za budowe jakiegos meczetu, studiuj dalek koran, bo
                          ja wiem, co.?
                          I nie slin sie tu z rozpaczy na forum, gdyz wybory w Iraku i tak sie odbeda,
                          Mc Donaldsy i tak powstana i kobiety i tak uzyskaja (za jakis czas) rowne prawa
                          z mezczyznami.
      • Gość: Perry Re: dziękujcie Bogu za internet chłopaczki... IP: 160.79.164.* 27.01.05, 14:32
        aldo59 napisał:

> Nie mam czasu siedziec na tym Forum i uświadamiać głupcom, ze nie wszystko
        > wolno mówić bezkarnie.Smarzcie się tutaj we własnym sosie. To taka przymiarka
        > przed piekłem, które czeka każdego przepełnionego złością, pogardą, niechęcią
        > do innych ludzi.Które was czeka.

Szanowny Panie aldo59
        Normalnie myslacy ludzie ktorzy brali udzial w "dyskusjach" na tym forum
        zebrali swoje manatki i wyniesli sie. Pozostaly tu jedynie wyrzutki ludzkosci
        i podjudzacze jak ja. Niech sie Pan nie denerwuje. Ma pan do czynienia tutaj
        z prostackimi lajdakami i lajdaczkami. A moze Pan zadaje sie takze w dyskusje
        ze szczekajacymi na Pana psami? :-)
      • mirmilek Re: dziękujcie Bogu za internet chłopaczki... 28.01.05, 10:43
        > na sucho. Już widzę jak atp, krystian71 albo sp;lit zbierają się na odwagę że
        > swoje opinie wyrazić patrząc prosto w oczy młodego Izraelczyka. Ha,ha, ha!!

i co by taki mlody izraelczyk zrobil? puscil serie z karabinu jak w palestynskie
        dzieci?
    • grom3 Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 27.01.05, 00:02
      Czy ktos zna prawdziwa licze zydow zamordowanych w Oswiecimiu,poniewaz ile razy
      tam bylem na tablicy pokazywali mniej ofiar hitlerowskich oprawcow.Shoolom
      • Gość: zbalansowany Warto by bylo to nareszcie wyjasnic IP: *.mel.dialup.connect.net.au 27.01.05, 03:22
        www.rense.com/general62/auch.htm
    • patriota Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 27.01.05, 09:37
      "Holocaust" to mimo wielu uproszczen i przerysowan wartosciowy film. Jego
      wielkim walorem jest proba ukazania mechanizmu powstawania tego, co dla wielu
      do dzisiaj jest niepojete - jak z przecietnych, normalnych ludzi stawaly sie
      bestie.

Nikt przeciez nie rodzi sie nazista. A jednak zupelnie przecietni ludzie,
      ojcowie rodzin, urzednicy przeobrazali sie w potwory.

"Holocaust" - mimo kolosalnych uproszczen - ukazuje jak latwo jest - poslugujac
      sie umiejetnie propaganda, klamstwami mieszanka strachu i przywilei znalezc
      WSZEDZIE ludzi gotowych do najgorszych, niewyobrazalnych zbrodni.

Nazisci czynnie bioracy udzial organizacji "Holocaustu" nie byli psychopatami,
      istotami z innej planety. To byli ludzie ze srodka spolecznosci europejskiego,
      cywilizacyjnie wysoko rozwinietego narodu o wielkich tradycjach humanistycznych.

Sami siebie widzieli jako patriotow z misja obrony swego narodu przed
      zagrozeniem jego bytu. Rosja opanowana i "zniwelowana" spolecznie i kulturowo
      przez "zydokomune", z lagrami i milionami ofiar byla postrachem, obrazem tego,
      co spotka Niemcy, jesli nie beda sie "bronic".
      Zydowscy bankierzy, przemyslowcy majacy coraz wiekszy wplyw w krajach
      zachodnich utwierdzali ich w przekonaniu nadchodzacego zagrozenia tak samo jak
      "terrorysta" Herschel Grynszpan, ktory w 1938 roku dokonal w Paryzu zamachu w
      ambasadzie niemieckiej na sekretarza Ratha.

"Holocaust" ukazuje, jak w zaistnialej sytuacji nawet wysocy urzednicy SS
      zaskoczeni sa szybko postepujaca brutalizacja wojny az do masowego,
      przemyslowego mordu. Etos oficera nierozerwalnie zwiazany z bezwzglednym
      posluszenstwem, nacisk grupy, ambicja, wszystko to uwarunkowane propaganda
      permanentnego zagrozenia zwyciezaja nad moralnoscia.
      Sturmbannführer Dorf mowi ze jest wojna a takie "rzeczy" "niestety"
      nierozerwalnie sa z nia zwiazane.... wypowiedz, ktora w podobnej formie czesto
      spotykamy rowniez na tym forum.

Ofiar Holocaustu nikt nie ozywi. Zyjemy teraz i tutaj. I mozna tylko ze
      zdumienia ciagle przecierac oczy, gdy w 60 lat po tak potwornej tragedii
      potomkowie jej ofiar posluguja sie niemal identycznym jezykiem, jakim
      poslugiwali sie opracy.

P.S. O szczycie zaklamania i przeinaczenia jakim jest porownywanie Islamu do
      hitleryzmu nie chce mi sie nawet pisac. Zwazywszy realny stosunek sil i stopien
      uzaleznienia krajow islamskich od Zachodu jest to wieksza kpina od
      przedstawiania hitlerowskich Niemiec jako potencjalnej ofiary "swiatowego
      zydowstwa" w oparciu o "Protokoly medrcow Syjonu"
      • drzordrz Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 27.01.05, 12:22
        patriota napisał:

> sie umiejetnie propaganda, klamstwami mieszanka strachu i przywilei znalezc
        > WSZEDZIE ludzi gotowych do najgorszych, niewyobrazalnych zbrodni.

> potomkowie jej ofiar posluguja sie niemal identycznym jezykiem, jakim
        > poslugiwali sie opracy.

Tutaj masz juz jednego kandydata dostajacego erekcji przy samym liczeniu
        trupow "wroga", ktorego nawet na oczy nie widzial ale wie, ze jest bardzo
        grozny i zasluguje tylko na smierc.

J.K
        > no i jak, to ilu bandytow islamuskich zginelo ostatnio w faludzy?
        > slyszalem, ze 1200?
        > ale moze sie myle?
        • Gość: J.K. Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 14:24
          Licze przede wszystkim trupy niewinnych ludzi zabijanych przez hamasowskich
          bandytow w Izraelu i przez islamskich bandytow w Iraku.
          a dopiero potem trupy samach bandytow.

_______________________________ _____________
          nie ma wolnosci dla wrogow wolnosci.
          • drzordrz Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 27.01.05, 15:05

> Licze przede wszystkim trupy niewinnych ludzi zabijanych przez hamasowskich
            > bandytow w Izraelu i przez islamskich bandytow w Iraku.

Jakos tego wcale nie widac.

> a dopiero potem trupy samach "bandytow" podskakujac radosnie.

To widac wszedzie. Cieszysz sie nawet na przyszle trupy niezaleznie na wiek i
            plec "bandytow" - jak na prawdziwego tepego naziola przystalo.

> nie ma wolnosci dla wrogow wolnosci.

Szkoda, ze z tego sloganu zrozumiales tylko gilotyne, ktora zamieniles na bomby.
            • Gość: J.K. nie masz pojecia o polityce... IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 15:16
              a raczej masz .
              islamskie...
              dyktatury islamskie w Iranie czy wielu krajach arabskich Cie nie przeszkadzaja?
              ponizanie kobiet w tych krajach tez nie?
              islamski patrioto?
              natomiast przeszkadza Ci obecnosc Amerykanow w Iraku?

widzisz , u mnie dokladnie odwrotnie...
              kazda wladze nie szanujaca zasad wolnosci i demokracji, rownych praw kobiet i
              mezczyzn trzeba po prostu usuwac.
              jesli trzeba, to sila...
              i w krajach islamkich za 100 lat pewnie demokracja sama by zwyciezyla.
              ale nie mamy czasu. trzeba wprowadzac ja sila i to juz teraz...
              • drzordrz a ty nie masz pojecia kim jestes 27.01.05, 15:45
                Dowodzisz tylko jednego, ze jestes malym zakompleksionym prymitywem nie majacym
                najmniejszego pojecia o zlozonosci swiata i roznorodnosci kultur.

Myslalem, ze takie glaby jak ty swiecie przekonane o tym, ze tylko jego sposob
                zycia i rozumienia swiata jest jedynie wlasciwy wymarly juz pol wieku temu.
                Gdzies ty sie uchowal rasistowski misjonarzu od siedmiu bolesci chcacy
                uszczesliwiac innych silom (i gosnosciom osobistom?)

Indian tez bys pewnie "wyzwolil" do tego twojego swiatka cieplych bamboszy
                przed telewizorem... bo ponizali kobiety, nie znali demoktracji, ubierali sie w
                skory i robili duzo gorsze rzeczy niz obcinanie glow....

Ty maly nazistowski matole :)))

Baw sie dalej sam. Szkoda mi na ciebie czasu.
                • goldbaum Re: a ty nie masz pojecia kim jestes 27.01.05, 16:15
                  chemiczny jasiu rzeczywiscie utknal w swoim rozwoju gdzies w polowie XIX wieku.
                  Z demokracji jasiu niewiele rozumie. Tyle tylko, ze kobiety sa "wolne", tzn.
                  moga sie lekko ubierac i wystepowac w klubach nocnych. Poza tym dla niego
                  demokracja to coca cola i bezwzgledna dominacja USA - jesli trzeba za pomoca
                  napalmu.

I to by bylo w zasadzie na tyle jesli chodzi o wiedze jasia na temat demokracji.

I ta "demokracje" i "wolnosc" jasiu teraz koniecznie chcialby tak samo
                  rozprzestrzenic za pomoca bomb i ognia jak inne jasie w dawnych czasach
                  rozprzestrzenialy wsrod "dzikich" komunie swieta, DDT, alfabet lacinski,
                  alkohol i tryper bo to wedlug nich bylo jedynie wlasciwa recepta na "godne"
                  i "wolne" zycie.

Jasiu to taka zywa skamielina. Cos w sobie ma :)
                  • Gość: J.K. Lubii twoje wstecznictwo, Goldbaum IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 17:56
                    chociaz wlasciwie, gdybym byl cynikiem powinienem byl sie z tej
                    waszej "islamskiej demokracji" cieszyc...

Kraje islamskie, ktore jeszcze 100 lat temu znajdowaly sie na poziomie rozwoju
                    wyzszym, niz kraje azjatyckie, dzisiaj z uwagi na WYKLUCZENIE KOBIET z zycia
                    gospodarczego i politycznego znajduja sie juz ponizej Azji...

Moze rzeczywiscie zostawic was , islamuskow, w spokoju i poczekac az ropa sie
                    wam skonczy i stoczycie sie na samo dno, czyli na poziom Czarnej Afryki.?
                    • Gość: sp;lit Re: Lubii twoje wstecznictwo, Goldbaum IP: *.ipt.aol.com 27.01.05, 19:21
                      Nareszcie cos z sensem , keep it up !

uklony

Moze rzeczywiscie zostawic was , islamuskow, w spokoju i poczekac az ropa sie
                      wam skonczy i stoczycie sie na samo dno, czyli na poziom Czarnej Afryki.?
                    • goldbaum chemiczny jasiu znow ustanawaia "ranking kultur" 28.01.05, 12:13
                      Czyli ciolek, ktory znaczenia pojecia "kultura" nawet nie rozumie
                      bierze sie za klasyfikowanie kultur na lepsze i gorsze liczac Bachami,
                      kosciloami na kilometr kwadratowy i odkurzaczami.

Bo ten, kto ma wiecej odkurzaczy i mikserow to ma kulture na "wyzszym poziomie".

Juz raz mielismy tu z toba niezla zabawe.

> Kraje islamskie, ktore jeszcze 100 lat temu znajdowaly sie na poziomie
                      > rozwoju wyzszym, niz kraje azjatyckie,
                • Gość: J.K. Rowniez mam nadzieje,ze tu sie wiecej nie pojawisz IP: *.arcor-ip.net 27.01.05, 17:51
                  ty mala anty-amerykanska bidulinko, negujaca w imie "roznorodnosci kultur"
                  prawo ludzi do zycia w wolnosci i demokracji i prawa kobiet do podmiotowego
                  traktowania.

idz na forum arabia.pl, ewentualnie na forum "marzenia do spelnienia"
                  • goldbaum sa tacy, ktorych nie mozna traktowac "podmiotowo" 28.01.05, 12:26
                    na przyklad ciebie - bos komuch.

Najpierw wyzwalaliscie bombami i lagrami klase robotnicza w imie prawa
                    do "podmiotowego" jej "traktowania".
                    Teraz wzieliscie sie takimi samymi metodami za "wyzwalanie" kobiet....
          • Gość: atp Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" IP: *.rev.stofanet.dk 28.01.05, 12:43
            Policz te ktore wybili amerykanie. Jestes slabo z orientowany, tam sa duze
            mniejszosci narodowe, ktore trzymaja razem z amerykanami. Etniczni
            irakijczycy uwazaja ich za kolaborantow i zdrajcow, i wcale nie nalezy im sie
            dziwic. W Polsce tez AK wykonywala wyroki smierci na zdrajcach i kolaborantach.
        • goldbaum Re: Ogladalem wczoraj "Holocaust" 27.01.05, 15:55
          drzordrz napisał:

> Tutaj masz juz jednego kandydata dostajacego erekcji

To niesamowity komplement pod adresem jasia, ale niezgodny ze stanem faktycznym.
          Erekcje w przypadku chemicznego jasia to juz baaaaardzo odlegla przeszlosc.
    • mirmilek sluchaj, negev: 27.01.05, 17:06
      >Nie twierdze. Dalem tylko przyklad prostej logicznej pulapki.
      >Poza tym latwo sie odcinac od czegos co bylo setki lat temu.

Jakiej logicznej pulapki? TU NIE MA ZADNEJ LOGICZNEJ PULAPKI. Porownujesz
      chrzescijanstwo, konstrukcje ktorej zalozenia NIE PRZEWIDUJA nocy swietego
      bartlomieja itp oraz syjonizm, ktorego zalozenia NIEODZOWNIE PROWADZA do
      utworzenia panstwa zydowskiego (a z powodow syt geopolitycznej powstanie
      panstwa zydowskiego rowna sie wysiudaniu dotychczasowych mieszkancow).
      Chrzescijanstwo mozna zinterpretowac tak, zeby NIESPRAWIEDLIWOSCI BYLY MOZLIWE,
      bo wszystko mozna wypaczyc i przekrecic. syjonizmu NIE MOZNA zinterpretowac
      tak, zeby NIESPRAWIEDLIWOSCI BYLY NIEMOZLIWE, bo syjonizm = utworzenie panstwa
      na cudzej ziemi = niesprawiedliwosc. oczywiscie, ze nazwac rzecz te mozna
      inaczej - "patriotyzm", "poszukiwanie szczescia dla swoich", etc. to takie
      ladne etykietki za ktorymi kryja sie wypedzenia, wywlaszczenia, czesto
      morderstwa.

rzecz upraszczajac:

CHRZESCIJANSTWO:
      a) -> powolywanie sie na chrzescijanstwo i zadawanie cierpienia innym (np noc
      sw bartlomieja)
      b) -> powolywanie sie na chrzescijanstwo i potepianie zadawania cierpienia
      innym (np noc swietego bartlomieja)

SYJONIZM
      a) -> powolywanie sie na syjonizm i zadawanie cierpienia innym (np powstanie
      izraela)
      b) -> powolywanie sie na syjonizm i potepianie zadawania cierpienia innym (np
      powstanie izreala)

Prosze wiec jeszcze raz, zebys mi podal przyklady syjonistow, ktorzy potepiaja
      fakt powstania izraela jako przyklad cierpienia zadawanego innym w imie
      syjonizmu.

jesli tego nie jestes w stanie uczynic, to nie porownuj chrzescijanstwa z
      syjonizmem. chrzescijanin ma wybor. syjonista go nie ma.

> Tu musisz zajac stanowisko albo syjon albo diaspora. Jesli syjon - jestes
      wolny
      > (vide moj chyba pierwszy wpis w tym watku gdzie wyluszczam dlaczego)
      > jesli diaspora - jestes i zostaniesz parchem (nie wmawiaj mi, ze nie)
      > Jest jeszcze jedna mozliwosc, to prawda - Grenlandia ale nie
      > w poludniowej jej czesci bo jest zamieszkala.

jesli
      a) nie ma kawalka ziemi niezamieszkalego
      b) zadne panstwo nie chce sie zgodzic na odsprzedanie albo dobrowolne oddanie
      kawalka swojego terytorium
      to
      oczywiscie diaspora. to kwestia zasad. posiadanie wlasnego panstwa nie moze byc
      wazniejsze od zadawania cierpienia innym ludziom.
      poza tym sprzeciwam sie twierdzeniu, ze diaspora = bycie parchem. nie zgadzam
      sie wogole z twierdzeniem, ze np polska jest krajem polakow. polska jest krajem
      wszystkich swoich mieszkancow, tak zydow jak i polakow, jak i niemcow. nikt nie
      jest parchem ze wzgledu na swoja narodowosc.
      i, ostatnie poza tym, mysle ze lepiej byc parchem niz przestac byc parchem,
      jesli to drugie pociaga za soba uczynienie parchow z innych ludzi.

>Po trzecie: Moj bezposrednio poprzedni wpis. Chyba wyraznie sprecyzowalem
      cele, przyczyny okolicznosci i watpliwosci.
      >forum.gazeta.pl/forum/72,2.htm l?f=50&w=19876769&a=19899286

Owszem, przeczytalem. ale to wszystko jest naturalna konsekwencja
      niesprawiedliwosci, jaka wyrzadziliscie palestynczykom. naturalna konsekwencja
      obecnej okupacji. kolejny dowod na to, ze wlasnego szczescia na cudzym
      nieszczesciu sie zbudowac nie da. nie chesz bac sie o zycie corki? wroc wiec do
      polski, masz prawo do polskiego paszportu. polska to taki sam twoj kraj i
      twojej corki jak i moj.

mowiac bez ogrodek: nie wymagaj ode mnie wspolczucia w sytuacji, kiedy sami
      sobie zgotowaliscie ten los.

>Po czwarte:
      >bardzo osobiste , takze zamieszczone gdzies w poprzednich wpisach watku
      >Dyskutujesz ale nie czytasz.
      >forum.gazeta.pl/forum/72,2.htm l?f=25192&w=19871260

nie zarzucaj mi, ze nie czytam wypocin na forum tego czlowieka (wstydzilbys sie
      wogole tam pisac, deklarujesz sie jako nie-rasista, a jednoczesnie przyczyniasz
      sie do istnienia czegos takiego). nie po to wygasilem sobie jego nicka, zeby
      teraz czytaj jakies bzdury.

> prosze, czekam na przyklady.

www.gush-shalom.org/english/int ro.html
      listserv.ac.il/~ada/the-bridge. html
      www.middleway.org/English/index .html

Hej! to nie sa przyklady syjonistow, ktorzy potepiaja powstanie izraela jako
      niesprawiedliwosc. to sa przyklady syjonistow, ktorzy chca pokoju z
      palstynczykami, ale nie PRZYZNAJA ze powstanie izraela bylo zlem. (choc moze
      cos przegapilem?) pokaz konkretnie, gdzie sa interesujace mnie deklaracje tych
      ludzi.
      • mirmilek Re: sluchaj, negev: 27.01.05, 17:21
        mirmilek napisał:

> to prosze mi nie wmawiac pogladow, ze izrael trzeba zlikwidowac. twierdzenie
        ze
        > izrael nie powinien byl powstac nie jest rownowazne twierdzeniu, ze izrael
        > nalezy zlikwidowac. izrael musi dojsc do porozumienia z arabami. podstawa sa
        > granice z roku 67. tutaj sie koncza moje roszczenia terytorialne wobec
        izraela.
        >
        >
        >Wiec jak to jest z tym syjonizmem ? Istnienie Izraela = syjonizm sam to
        >powiedziales syjoiniz jest z gruntu zly tez to powiedziales wiec ?
        >Wiem ! Idziesz na kompromis! - o tym z kolei ja pisalem. Arafat nie znal tego
        >slowa.

trzeba rozroznic dwie sytuacje:

1. izraela jeszcze nie ma
        2. izrael juz jest

w sytuacji nr 1 mozemy przeciwstawic sie zlu. w syutacji nr 2 nalezy pogodzic
        sie ze zlem koniecznym. istnieje cos takiego jak zasiedzenie w zlej wierze.

ale nawet jesli mowimy, ze cos ma prawo do istnienia na zasadzie chocby tego
        zasiedzenia w zlej wierze, to nie mozna zapominac, ze to jednak dalej jest zlo
        i niesprawiedliwosc.

no wlasnie. i tu wracamy na poczatek: czy istnieje nurt syjonizmu, ktory
        powstanie izraela uwaza za niesprawiedliwosc?
        • mamzerek [...] 27.01.05, 17:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • cien_anny [...] 27.01.05, 17:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka