Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy??????

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 14:13
Hej Dziewczyny!
W poniedziałek zaczynam stosowac dietę kopenhaską bo troszkę przytyłam przez
zimę i w nic sie nie mieszczę. Może któraś z Was ma ochotę się przyłączyć???
Razem zawsze raźniej :)))
Obserwuj wątek
    • dafni Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 18.02.05, 14:31
      Polecam 1200 kalorii. Kopenhaska jest mało efektywna i trudna do utrzymania.
    • Gość: M Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.elk.mm.pl 18.02.05, 16:25
      Nie wiem,na czym ta dieta polega.Nigdy żadnej nie stosowałam, oprócz
      najefektywniejszej raz na jakiś czas:MŻ.Widziałam jednak wczoraj w TVN Style
      dziennikarki, które ją stosowałay: wyglądały świetnie, a przed dietą,
      szczególnie p. Marzena Rogalska, wyglądała dosyć okrąglutko.Powodzenia.
      • Gość: czarnulka Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.eranet.pl 18.02.05, 17:29
        Ja jestem 3 tygodnie po zakończeniu tej diety - schudłam 4 kilo i waga
        utrzymuje się. Dieta kopenhaska działa (a nawet schudłam dodatkowy kilogram już
        po zakończeniu diety), polecam gorąco.
        A - po zakńczeniu diety nie rzuciłam się na jedzenie, nie obżeram się
        słodyczami, bo wtedy wiadomo, że efekty żadnej diety nie utrzymają się długo...
        całusyyy
    • strug.r Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 18.02.05, 19:17
      Gość portalu: Aniamako napisał(a):

> Hej Dziewczyny!
      > W poniedziałek zaczynam stosowac dietę kopenhaską bo troszkę przytyłam przez
      > zimę i w nic sie nie mieszczę. Może któraś z Was ma ochotę się przyłączyć???
      > Razem zawsze raźniej :)))
      Hej, mam pytanie: gdzie moge dokładnie zapoznać sie z dieta kopenhaską, nie moge
      znajeźć dokładnego jadłospisu.
      Za pomoc z góry dziękuję.
      • Gość: wiruska Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 18.02.05, 19:24
        Ja rownież chętnie dowiedziałabym się najpierw na czym dokładnie ta dieta
        polega.

chętnie się dołącze od poniedziałku.
        • Gość: Aniamako Zasady diety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 19:33
          Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego
          samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że
          po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli
          dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg).
          Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej.

Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz
          gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w
          związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni,
          możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się
          punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż
          po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to
          potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się
          upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy
          inne przyjęcie.

Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody
          dziennie!!!

DZIEŃ 1, 8

Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
          Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
          Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2, 9

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
          Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
          Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3, 10

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
          Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
          Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4, 11

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
          Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
          Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5, 12

Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
          Lunch:duża chuda ryba
          Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły

DZIEŃ 6, 13

Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
          Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
          Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7, 14

Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
          Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
          Obiad:NIC
          • Gość: wiruska Re: Zasady diety IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 18.02.05, 19:44
            To jest b.podobna dieta do d.kosmonautów. Rygorystyczna. Chciałabym schudnąc
            tak z 5 kg, więcej nie. szkoda że na biuscie sie to odbije.
          • strug.r Re: Zasady diety 18.02.05, 20:12
            Dzięki, zaczynam od poniedziałku. Kto ze mną?????
            Pozdrawiam
          • Gość: boba Re: Zasady diety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:24
            Powiedz, czy na sobie przetestowałaś tę dietę , a jeśli tak to, z jakim efektem?
    • natim Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 18.02.05, 19:48
      Byłam na tej diecie w październiku, schudłam 4kg. Podobno można ją powtórzyć
      dopiero po dwóch latach, jeśli się wytrwało do końca. Jednak chciałabym ją
      znowu przeprowadzić, jak tylko się ociepli. Jednak mam pewne obawy, skoro jest
      napisane o tym czasie.
      • Gość: kasia Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.chello.pl 21.02.05, 21:41
        znam mniej drastyczne powody aby w miesiąc spalic 4 czy 5 kilo...
    • Gość: teresai Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.05, 17:44
      Hej Aniamako,
      Ja się chętnie do Ciebie przyłączę. Może dzięki wspólnemu dietowaniu moja słaba
      silna wola będzie trochę mocniejsza :-).
      • Gość: Martyna Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.02.05, 10:02
        A czy można zamiast mięsa jeść rybę (np.pieczoną w folii)? Jestem
        semiwegetarianką, więc u mnie befsztyk, szynka itd. nie wchodzą w grę.
    • Gość: Anika Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:30
      Boże dziewczyny, jak mozna wierzyć w takie bzdury;) Nie mówię że dieta
      nieskuteczna, bo owszem na pewno się po niej chudnie, ale nie widzicie, jak
      taka dieta niszczy organizm i jego funkcje?
      To zadziwiające, jak się wszyscy rzucają na takie "cuda", zamiast po prostu
      normalnie się odżywiać, zdrowo, nie mówiąc o gimnastyce i spacerach;)
      • Gość: kasiamisia Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.chello.pl 20.02.05, 07:29
        Sadzę to samo, trochę cięzko chyba wytrwać taką dietę. Jak ja będę jadła
        szpinak w pracy!!!Lubię szpinak ale, jak nosic do pracy plasterek szynki na
        lunch?
      • Gość: Magdzik A jedna działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:37
        Moja osobista siostra schudła podczas tej diety 5 kilo. Do dziś nie może
        patrzeć na jajka i szpinak :) Stosowała tą dietę w lato i wytrzymała. Potem
        chciała ją powtórzyć po 1,5 roku w zimę i nie wytrzymała - herbatka na
        rozgrzanie nie wchodzi w gre!!! Trzymam kciuki dziewczyny - ja niestety się nie
        dołączę, bo nie jem mięsa. Powodzenia.
    • Gość: nat26 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:31
      ja tez sie przymierzam od poniedzialku, ta dieta trwa tylko 13 dni wiec moim
      zdaniam nie ma mowy o negatywnych skutkach dla organizmu, inna sprawa ze nie
      wiem czy wytrzymam takie rygorystyczne zalecenia. mam tez pytanie do tych osob
      ktore ja stosowaly: mozna pic zielona herbate? bo pije ja namietnie:) ciesze
      sie ze nie bede sie glodzic sama, pdzielimy sie wrazeniami i podtrzymamy na
      duchu:) pozdrawiam
      • Gość: basiek.b Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:26
        Jeszcze jeszcze pytanka : czy zamiast wołowiny mozna schabowego, zamiast ryby
        (nie znoszę i nie zjem) można coś innego??????
        • Gość: valkiria1 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:43
          ja też od jutra zaczynam ;) zobaczymy...moze pomierzmy się i zważmy przed?? ;)
          • Gość: wilola2375 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.p-s-inter.net 21.02.05, 11:30
            mam pytanie czy można zastąpić jajka w tej diecie czymś innym?mam usunięty
            woreczek żółciowy i niestety nie mogę jeść jajek zwłaszcza na twardo, a bardzo
            chciała bym zgubić parę kilo
            • kotekkk Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 21.02.05, 13:24
              ja jestem 5 dzien na diecie, jeszcze nie byłam głodna, normalnie ćwicze
              raz zgrzeszyłam - zjadłam jabłko:)
              wtedy kiedy nie było można...
              no i pije rano gorzką kawe z o drobiną mleka.

na razie nie można mówić o spektakularnych efektach - schudłam 1, 5 kg.
              a chciałabym w sumie 5.
              ale jestem dobrej myśli
    • moniczk_aa Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 21.02.05, 14:11
      Ja tez od dzisiaj zaczynam. Tylko głodna jestem a szpinaku ani innych
      zastępników nie jem. A można kalafior??
      Pozdrawiam
    • mokka1 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 21.02.05, 14:40
      Witam Wszystkich!!!
      Ja jestem na diecie kopenhskiej 3 dzień i jak na razie jest OK. Wydaje mi się
      że dam radę :).
      Przypadkiem trafiłam na program Miasto Kobiet w TVN Style i postanowiłam
      spróbować. Patrząc na prezenterki ta dieta na prawdę działa.
      Na razie schudłam 1,4 kg a marzy mi się przynajmniej 5kg.....
      • beciaa zero efektow:((((( 21.02.05, 15:12
        wlasnie zakonczylam 13 dniowa kopenhaska i jestem zrozpaczona - schudlam
        poltora kilograma, na centymetry to w ogole sie nie przeklada:((((
        a stosowalam ja bezwzglednie, ani razu nie zlamalam zasad....czemu tak sie
        stalo???
    • Gość: olo Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:58
      ja osobiście schudłam na tej diecie 4 kg. Po dwóch miesiącach wróciły. A po
      zakończeniu diety jadłam nie więcej niż 1200 kcal. Pomyślcie, dziewczyny -
      podczas stosowania tej diety jecie ok 500 kcal dziennie i organizm przyzwyczaja
      się do takich ilości kalorii. Jeśli potem zacznie się jeść więcej, to ta
      nadwyżka się odkłada. Z każdą dietą jest tak samo, kunszt to tak skomponować
      sobie jedzenie po, żeby systematycznie wracać do normalnych ilości. Tylko
      powrót do normalnych ilości po przyzwyczajeniu do 500 kcal jest bardzo trudny.
      Nie wierzcie w te głupoty o "przyspieszeniu przemiany materii" na kopenhaskiej.
      Przyspieszyć przemianę materii może tylko sport.
      • b-bis Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 22.02.05, 23:13
        No dobra - a jak mam rozumieć "befsztyk" ?
        Normalnie, to wołowina smażona na tłuszczu ?!
        Nigdzie nie ma ani słowa na ten temat. Czy to dla wszystkich dietowiczów jest
        takie oczywiste ? I jeszcze, co z solą ? W TVN słyszałam, że nie wolno a w
        opisach tej diety nie jest to określone. To jak, skoro to tak rygorystycznie
        trzeba przestrzegać, to reguły powinne być dokładniej określone... :(
        Proszę, napiszcie co wiecie !
    • martita503 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 23.02.05, 00:07
      wiec co do befsztyku, wolowina smazona na oleju, moze byc oliwa z oliwek, nawet
      lepiej. nei bac sie oleju. bo to nei nowosc ze od oleju sie nie tyje. tyje sie
      od tluszczow nasyconych i nadmiaru weglowodanow (cukrow zlozonych) wiec w tym
      wypadku olej czy oliwa sa bezpieczne.
      co do soli, jak juz gdzies wczesniej pisalam, dieta ta jest dla tych ktorzy
      chca szybko schudnac. chudnie sie tez przez spalenie wody w organizmie. sol
      zatrzymuje wode, wiec zapewne dlatego nie mozna soli. aczkolwiek wszystkie inne
      przyprawy mozna. nawet sa polecane (pieprz, chilli) po przyspieszaja przemiane
      materii.
      powodzenia.
      • martita503 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 23.02.05, 00:10
        i jeszcze jedno.
        pytacie czy mozna zastapic albo wykluczyc jakis produkt z diety... zastapic?ale
        czym? wykluczyc? ale to juz nie ta sama dieta. jezeli macie problem z jakims
        skladniekiem diety to znaczy ze ta dieta nie jest dla Was.
        ja osobisice polecam diete niskoweglowodanowa. kilogramy sypia sie jak z rekawa.
        • Gość: KOKO Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 00:43
          Stosowałam tę dietę rok temu - schudłam 6 kg w dwa tygodnie. Wszyscy gapili się
          na mnie jakby coś mi się stało. Może jednak przyczynił się do tego fakt, że
          zaczęłam tę dietę dokładnie w dniu, kiedy przestałam karmić piersią? Nie wiem.
          W każdym razie nie stosowałam tej diety rygorystycznie, coś tam od czasu do
          czasu skubnęłam kiedy czułam, że muszę. Słuchałam swojego organizmu. Nie
          polecam tej diety osobom, które muszą w tym czasie ciężko pracować, nieważne
          czy fizycznie czy psychicznie. Ta dieta spowalnia myślenie i generalnie nie
          jest za zdrowa. Było mi ciągle zimno i chciało mi się spać. Na czas tej diety
          mieszkała u mnie mama, bo nie poradziłabym sobie sama.
          • mokka1 Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 23.02.05, 09:34
            Jestem na tej diecie dopiero 5 dzień, właśnie zajadam marchew z cytryną. Jak na
            razie schudłam 2,3kg. Już powoli zaczynam się zastanawiać jak powinnam się
            odżywiać po skończeniu tej diety aby nie wrócić do dawnej wagi.

Ja befsztyk smaże na suchej grilowej patelni. ;)

Pozdrawiam wszystkie odchudzające się forumowiczki.
            • b-bis Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? 23.02.05, 12:14
              Dzięki wielkie za odpowiedź na moje pytanka !
              Wchodzę w to... :) ...od niedzieli !
              Coprawda, najbardziej to ja wierzę w "jeść mniej, zdrowiej i więcej się ruszać",
              ale teraz potrzebny mi jest konkretny "program" na przedwiośnie. Wolę mam
              silną, motywację też - wytrwam !
              Powodzenia życzę wszystkim współdietowiczom
              • Gość: Janaki Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 12:40
                Hej.Ja stosuje diete bez węglowodanową.Od czwartku/7 dni/ i jestem głodna
                okropnie,waga ani drgnie.mam juz nerwy.Co począć??
                • Gość: arka Re: Dieta Kopenhaska!!! Kto sie przyłączy?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:12
                  Nie przejmuj się tym, u mnie podobnie, jestem 4 dzień na diecie , niby waga
                  spada (zreszta nie wiem bo jest za bardzo wiekowa) ale po ciuchach to specjalnie
                  nie widać, spodnie na mnie jak leżały tak leżą, nie ma luzu! Mam ochote dotrwać
                  do końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka