Dodaj do ulubionych

Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AMC?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:34
Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AMC?
Jaką ciesza się opinią?
Obserwuj wątek
    • szarlota123 Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM 11.03.05, 14:17
      Ja też bym chciała o nich coś wiedzieć. Z tego co słyszałam, to są w porządku,
      ale było to bardzo mało opinii
      Pozd
      • Gość: Kicia Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 14:41
        AMC leciałam w sierpniu.Było ok.Nawet dają ciepły posiłek, nie to co LOT-
        rogalik 7-days.Jak dla mnie-ok!Mają samotoly nowsze i starsze, jak u nas.Zależy
        na jaki sie trafi.Nic nie bój , bedzie w porządku.
      • Gość: ika Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM IP: 81.168.209.* 12.03.05, 16:33
        Wracałam airbusem Amc 15 lutego (turbulencje były, ale to wpływ pogody a nie
        pilota) a we Wrocławiu podchodziliśmy do lądowania 2 razy!!!Jedzonko dobre i
        ciepłe a załoga pokładowa naprawdę miła.Szczęśliwego lotu!
    • szarlota123 Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM 11.03.05, 17:06
      A z jakim biurem leciałaś?
    • scorpio1956 Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM 11.03.05, 18:22
      Piloci egipscy szkoleni są ponoć u Turków,którzy mają (też ponoć)dobrą renomę.
      Leciałem Airbusem linii AMC i było prawie b. dobrze. Airbus jest,moim zdaniem
      wygodniejszy niż Boening. Jeden rząd foteli ma po 2 miejsca,2 rząd po 3.Dla
      2osobowych rodzin to wygoda.Jedzenie wprawdzie od razu egipskie ale bardzo
      fajne.Piloci siadają na płycie bardzo miękko i bezproblemowo.
      Fajną przygode miałem natomiast w drodze powrotnej. Samolot miał
      międzylądowanie w Koszycach(Exim-turyści słowaccy).Siedziałem w pierwszym
      rzędzie ,obok argentyńskego pilota(ucznia) i od niego dowiedziałem się,że z
      Koszyc on poprowadzi samolot i to będzie jego pierwszy lot Airbusem.Myślałem,że
      żartuje . Ale on czytał twardo jakieś, nazwijmy instrukcje obsługi.No i się
      zaczeło.Najpierw w Koszycach około 1godz przejmował samolot a
      potem ...dawaj.Wystartował oki,ale miał lekkie trudności w lądowaniu w
      Warszawie. Niedojże ,że dwa razy podchodził do lądowania,to jak wreszcie trafił
      i wyladował to myślałem,że nas zestrzelono.Ale podwozie wytrzymało.
      Ale mam o nich zdanie dobre.Obsługa lepsza niz w polskich liniach(6stewardes).
      • szarlota123 Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM 11.03.05, 21:05
        Bardzo dziękuję za odpowidź.
        A przygoda całkiem całkiem, chcociaż nie chciałaby tego przeżyć:)))
        Pozd
      • Gość: habibi77 Re: scorpio1956 :-) IP: *.chello.pl 12.03.05, 13:23
        No nieźle sie ubawiłam, czytajac o zestrzeleniu.
        My lecieliśmy tez Amc, nawet nieźle,wsiadalismy do samolotu z tyłu(było tak
        głośno, że trzeba było sobie uszy zasłaniać. Start ok, przeżyłam chwile grozy
        jak pilot podchodził do lądowania w Hurghadzie. Nad morzem gwałtownie zaczął
        obniżać lot i bałam się, że wpadniemy do morza, ale przezylismy :-).
        Teraz też lecimy AMC.
        A czy to nie przypadkiem samolot AMC w 2003 r wpadł do morza w Sharm el Sheik?
        • Gość: :P:) Re: scorpio1956 :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:24
          Przypadkiem nie :)
          • Gość: habibi77 Re: IP: *.chello.pl 12.03.05, 13:26
            a pamietasz jakie to były linie lotnicze?
            • Gość: :P:) Do habibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:28
              Cos tam na "F" :)
              • Gość: :P:) Re: Do habibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:29
                Flash Airlines
                • habibi77 Re: Do habibi 12.03.05, 13:33
                  Dziekuje za odpowiedź,cieszę się, że to nie AMC.
                  • Gość: :) Re: Do habibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:41
                    Ależ proszę Cię bardzo:)
      • madzia112 Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AM 12.03.05, 15:54
        No to miałeś atrakcje :-D ! Też leciałam AMC, w lipcu, Airbusem. Był wielki,
        miał aż trzy rzędy foteli. Maszyna nie pierwszej nowości, ale naprawdę do
        niczego nie mogę się przyczepić. Obsługa bardzo miła, pilot przed startem
        chodził wśród pasażerów, pytał czy wszystko OK.Po lądowaniu osobiście się ze
        wszystkimi żegnał. Jak już Kicia ( pozdrowionka ;) ! )pisała i ciepły posiłek
        był serwowany. Technicznie też wszystko OK, żadnych turbulencji, start i
        lądowanie w obie strony bez zarzutów. Naprawdę nie ma się czego bać i nie
        słuchajcie panikarzy, którzy nie lecieli a mają dużo do powiedzenia i starszą
        ludzi ;)
        • Gość: Missy AIR CAIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:40
          A ktoś leciał z nimi???
    • Gość: Jarek Re: Znacie Egipskie linie lotnicze Air Cairo i AMc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:57
      A co z AiR Cairo?
      Na czym latają ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka