forsycia 25.05.05, 11:09 Prawie na 100 procent jestem pewna żeby rodzić w szpitalu Praskim. Dlatego proszę was żebyście doradziły mi jakąś dobrą położna z tego szpitala. No i jeszcze jedno jak to się załatwia. Z góry dziękuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczkama Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 30.05.05, 14:30 Położna Mariola. Jest rewelacyjna! Rodziłam z nią i dr Sarnowską. 10 min bólu. Ja i mąż byliśmy zachwyceni ja dodatkowo zszokowana bo miałam za sobą pierwszy naprawdę ciężki poród. Zadzwoń do szpitala i poproś o nr położnej Marioli. To jest kameralny szpital napewno ci dadzą, albo powiedzą kiedy ma dyżur i wtedy zadzwonisz. Niestety nie pamiętam jej nazwiska i numer też mi się zapodział gdzieś, ale jeszcze 2 moje koleżanki z nią rodziły, też b. zadowolone. Nie podaje jekiejś konkretnej sumy, nam powiedziała "ile uważamy". Ale to kosztuje ok 400-500zł. W Praskim nie płacisz za poród rodzinny, oddzielną salę, tylko za położną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
forsycia Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 02.06.05, 19:11 Wielkie dzięki za informacię. W sobote jade z mężem do szpitala Praskiego wszystkiego się dowiedzieć i już myślałam,że nikt mi nie odpisze. Jeszcze raz Wielkie dzięki za tę odpowiedzi i mam nadzieje następne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia-kubusia1 Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 07.06.05, 08:48 Według mnie każda położna stamtąd jest dobra, a poza tym miła i sympatyczna. Ja osobiście rodziłam z p. Wierzchowską i dr Graboszem. Jest jeszcze położna p. Lidia i dwie takie położne kurpulentne (ale nie grube) blondynki które wyglądają jak siostry-bliźniaczki. Z lekarzy polecam ci dr. Pawła Mielnika (jest też specem od USG, cena 40 zł), dr Annę łabanowską, dr. Grabosza. Dziewczyny na forum piszą też o dr Czempińskim, dr Sarnowskiej. Najlepiej by było, jak jesteś tam zdecydowana rodzić, jeździć tam pod koniec ciąży na KTG. Przez parę wizyt (trafisz w ten sposób na różnych lekarzy) zdążysz się trochę zorientować co i jak. Tak było w moim wypadku i idąc tam na poród wiedziałam z kim chcę rodzić. Przy czym nie spotkałam się, by te położne które przyjmują na izbie przyjęć odbierały też porody. Jak by coś to pisz chętnie pomogę. Pozdrawiam i życzę lekkiego porodu... Odpowiedz Link Zgłoś
forsycia Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 08.06.05, 13:53 Wielkie dzięki za odpowiedzi!! Czytając wypowiedzi na forum na temat szpitala Praskiego i ich położnych stwierdziłam, że chyba nie warto opłacać położnej bo wszystkie są tam bardzo sympatyczne i nikt na nie nienarzeka. A co ty o tym myślisz? Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.uchna Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 09.06.05, 17:23 Czy przy Szpitalu Praskim jest szkoła rodzenia? Polecacie może? Odpowiedz Link Zgłoś
marianka.m Szkoła rodzenia 09.06.05, 20:58 Owszem, jest szkoła rodzenia. Sama nie chodziłam, ale opinie na Forum były w tej kwestii zgodne - w przeciwieństwie do dobrej oceny samej opieki około- i poporodowej, opinie nt. szkoły rodzenia nie były pozytywne pozytywne. Poszukaj przez wyszukiwarkę ("szkoła rodzenia, Praski". Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wake Re: Położna ze szpitala Praskiego!!! 10.06.05, 19:14 Szkoły zdecydowanie nie polecam. Ja poszłam na nią mimo zdecydowanie negatywnych opinii na forum. I teraz żałuję. Pani prowadząca tę szkołę sprzedaje nam informacje wprost ze średniowiecza. I tak np. ostatnio dowiedziałam sie, że paznokci nie można w ciąży malować, a tym bardziej ich zmywać, nie można włosów farbować, cytrusów jeść, znieczulić zewnątrzoponowo to ona by sie nigdy nie dała... Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś