arap1 13.10.05, 19:16 Za (zlamone :-)).) losy ZYDOW POLSKICH wypedzonych w 68r,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 19:18 oczywiście- a ile sobie życzysz za ten złamany los? Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 19:25 aaki napisała: > oczywiście- a ile sobie życzysz za ten złamany los? dziekuje aaki...ze zgadzasz sie....i mojej czasce ze pomyslals..:-)))a Odpowiedz Link Zgłoś
aaki no ale ten złamany los to dlaczego? 13.10.05, 19:29 chyba nie przez to,że zyjesz w izraelu zamiast w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: no ale ten złamany los to dlaczego? 13.10.05, 19:36 aaki napisała: > chyba nie przez to,że zyjesz w izraelu zamiast w polsce? zabrali mnie taka (piekna przeszlosc);-))) chyba mamy prawo zadac odszkodowanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: no ale ten złamany los to dlaczego? 13.10.05, 19:38 coś zabrali ale za to mieszkasz w erec izraelu czy jest piękniejszy i lepszy kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 19:22 Nie, ale dwa razy do roku mozesz mi skopac ogrodek, skoro ledwie wiazesz koniec z koncem.I obiecuje zbierac dla ciebie wszystkie stare szmaty i dziurawe adidasy z ktorych wyrosly moje dzieci. Jak bedziesz umial sie z tym jakos zabrac, obiecuje zbierac rowniez dla ciebie wszystkie zlewki z obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 19:31 no co z ciebie wzac kryst...chyba jako czesc odszkodowania....zabral bym ci kompa ....zebys sie nie meczyl co dzien :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 20:05 ty sie lepiej szybko zdecyduj. Moje zlewki na trzeci dzien juz cuchna. Wiem,ze tobie to nie przeszkadza i apetytu ci nie psuje, ale musisz je jakos systematycznie odbierac z mojego kompostnika Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 20:15 Musisz krystek przyznac, ze to zabranie kompa bylo duuuzo smieszniejsze niz obdarowywanie cuchnacymi zlewkami. Tracisz dowcip :-( pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Wkrótce przejdzie 13.10.05, 20:17 do nalewek. Jak remekk, kolega ideolo-forumowy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 wiesz co gosciuniu?jak popelnie blad dietetyczny 13.10.05, 20:30 to moja pudliszka tez caly dzien biega z takim przylepionym pod ogonem sztywnym glutem, jak ty od rana z zukermanem. To musi byc bardzo krepujace.Ona tez smutno wtedy popiskuje Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Nie miałeś racji, Daleki. Krystek nie dość, że 13.10.05, 20:38 przygłup, to ma dowcip rodem ze s_racza z Koluszek. Może to i lepiej, że pisze na FŚ. Komp cierpliwy choć równie jak s_racz smrodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 21:03 Wezmy na przyklad tego pana ponizej. Ciekaw jestem czy by sie pojawil po odszkodowanie za swoj "zlamany" los gdyby odzszkodowanie bylo wyplacane w Warszawie ? Raczej watpie. Stefan Michnik (ur. w 1929 r. ) - oficer Wojska Polskiego, sędzia w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie, w latach 1951-1956, gdzie był przewodniczącym składów sędziowskich orzekających często karę śmierci na członkach podziemnych grup zbrojnych, wywodzących się z dawnych oddziałów AK, BCh i NSZ. Jest bratem opozycjonisty Adama Michnika. W 1956 roku w wieku 27 lat awansował do stopnia kapitana, aby rok później dobrowolnie odejść z wojska. W 1968 wyemigrował z Polski do Szwecji, gdzie dotąd przebywa. Był sędzią między innymi w procesach: * majora Zefiryna Machalli (wyrok śmierci, pośmiertnie rehabilitowany), * pułkownika Maksymiliana Chojeckiego, (niewykonany wyrok śmierci) * majora Jerzego Lewandowskiego, (niewykonany wyrok śmierci) * pułkownika Stanisława Weckiego wykładowcy Akademii Sztabu Generalnego (13 lat więzienia, zmarł torturowany, pośmiertnie zrehabilitowany), * majora Zenona Tarasiewicza, * pułkownika Romualda Sidorskiego redaktora naczelnego Przeglądu Kwatermistrzowskiego (12 lat więzienia, zmarł wskutek złego stanu zdrowia, pośmiertnie zrehabilitowany), * podpułkownika Aleksandra Kowalskiego, * majora Karola Sęki artylerzysty spod Radomia, przedwojenny oficer, potem oficer Narodowych Sił Zbrojnych (wyrok śmierci, stracony w 1952 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 13.10.05, 21:14 No wlasnie.Ten ojczulek to zlamany los mial naprawde.A syn Michnik Adas przez to prezydentem Polski nie mogl dostac tylko jakas tam role w parlamencie. Zreszta dana moja siostra wam cala prawde wylozy jak to np.rodzina p.Wolinskiej miala stracone dziecinstwo przez to ze musiala mamusia do Angli uciekac.A polani aka fredzio 54?Jemu zabrano wrecz kordle i mozliwosc nauczenia sie poprawnie pisac po polsku.Koszta odszkodowan sa ogromne bo ogromne sa potrzeby Izraela. Viva Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 21:16 ktore oni tak szybko w roku 1945 poniemieckim zrobili, jedna trzecia wszelkich kamienic w II Rzeczypolitej byla wlasnosci nas Zydow. Tylko w Bielsku bylismu wlascicielami 40 % wszelkim immobili. nawet w Wegierskiej Gorce polowa mieszkan nasza byla. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone A co do 68 roku to chyba im podziekujemy 13.10.05, 21:17 nam zaoszczedzili socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 21:21 Tylko w Bielsku bylismu > wlascicielami 40 % wszelkim immobili. nawet w Wegierskiej Gorce polowa mieszkan > nasza byla. Jezeli pan byl wlascicielem albo jest spadkobierca wlasciela 40% wszystkich immobili w Bielsku to moze sie pan starac tak samo jak inni obywatele o zwrot swojej wlasnosci. Jezeli pan nie byl wlascicielem albo spadkobierca - to nie jest to pana sprawa. Prywatna wlasnosc nie nalezy do grupy wyznaniowej czy narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 21:34 tak mozna ale wladze mowia ze to wlasnoc poniemiecka byla, choc tam przed rokiem 1939 zydzi mieszkali, niestety w bielskim catastro dokumentow wlasnosci cos nie mozna znalesc, a napis na progu domu pewnym polakom nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 23:00 > tak mozna ale wladze mowia ze to wlasnoc poniemiecka byla, choc tam przed rokie > m > 1939 zydzi mieszkali, niestety w bielskim catastro dokumentow wlasnosci cos nie > mozna znalesc, a napis na progu domu pewnym polakom nie wystarcza. Czy byl pan wlasciecielem tego domu, czy spadkobierca wlasciciela ? To ze Zydzi mieszkali w jakims domu w 1939 roku, nie ma nic wspolnego z tym kim byl wlascielem domu. Wielu Polakow w 1939 roku mieszkalo w domach, ktore byly wlasnoscia Zydow. A co do napisu na progu domu - no to nie jest specjalnie mocny dowod na kto byl wlascicielem. Ale - ponawiam pytanie. Czy stara sie pan o odzyskanie swojej prywatnej wlasnosci ? Czy raczej podnosi zadania w imieniu mieszkancow na zasadzie - jezeli mieszkali tam tacy mieszkancy to im sie dzisiaj nalezy budynek ? To nie bedzie wziete pod uwage nigdzie w cywilizowanym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 14.10.05, 09:14 Moja mama spatkobierca wlasciciela wlokieniczej fabryki ( o fabryke sie nie starala, bo tam takie same maszyny byly, ktore jej krewny w roku 1936 w manchester kupil) i obok fabryczki maly domek byl ( na ulicy Slonecznej po wojnie nazwanej), pod progiem w miejscu tylko mojej matce znanym , krewny napisal swoje nazwisko i data domu otwarcia, nad progiem byly slady napisu po hebrajsku , ktore jakos na szczescie nikt nie zauwazyl, to wladzom wolnej Polski nie wystarczylo, co w Oradei ( w Rumuni) takich problemow nie mielismy i teraz jestem wlascicielem ladnego budynku. Co do domu w Bielsku to ten pan bedac do Polskiego Wojska w roku 1939 powolanym do Bielska juz nie wrocil( ukrywal sie w Krakowie) a jego zone w Oswiecimiu zabito, dom jego pewnym osadnikom z Rzeszy ( z kolo Murnau jesli sie nie myle, u nich tez bylem i jeden z nich jeszcze zyl i moje dane potwierdzil) przekazano, Niemcow w roku 1945 wygnano, a dom PRL mieszkajacym tam lokatorom w roku 1982 sprzedala,, teraz mnie to juz wiecej nie obchodzi, bo do Polski od 1993 nie jezdze i nie mam zadnych interesow pojechac, ale moglem ten dom sam podarowac, a nie ze go mojej rodzinie dwa razy ukradziono. O odzyskanie staralem sie w roku 1993 i jakby w mur bic. Jezeli jakas organizacja Zydowska sie tym bedzie chciala zajac to im ten dom podarujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 21:59 I tu caly problem , dupku , nie wystarczy wam dom , czy mieszkanie , Zyd nie nazarty dopoki ulica nie nalezy do niego ,... Z tych 40 % kamienic 3/4 zamieniliscie w slumsy w kazdym miescie w kazdym kraju gdzie zapusciliscie korzenie , nie dziw sie ze pogonili was na zbity pysk ,... Duren !!! ============================================================================== ktore oni tak szybko w roku 1945 poniemieckim zrobili, jedna trzecia wszelkich kamienic w II Rzeczypolitej byla wlasnosci nas Zydow. Tylko w Bielsku bylismu wlascicielami 40 % wszelkim immobili. nawet w Wegierskiej Gorce polowa mieszkan nasza byla. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 13.10.05, 23:17 > Z tych 40 % kamienic 3/4 zamieniliscie w slumsy w kazdym miescie w kazdym kraju Ja to widze inaczej. Kazdy wlasciciel (niezaleznie czy to Zyd, Polak czy NIemiec) ma prawo zrobic ze swoim majatkiem co mu sie podoba, pod warunkiem ze nie narusza prawa. Wiec, moze zamienic luksowe apartamenty na slamsy i na odwrot, jezeli tak widzi swoj biznes, albo ma taki kaprys. Nikomu nic do tego. Smiesznosc, albo bezczelnosc (w zaleznosci jak do tego podchodzic) tego pana samsone polega na tym, ze on sie nie wypowiada w imieniu swojego prawa wlasnosci , ale w imieniu jakiejs grupy, ktora takiego prawa nigdy nie miala jako ta grupa. Gdyby pan samsone byl wlascicielem albo prawomocnym spadkobierca, system prawny Rzeczpospolitej Polskiej musi uznac jego prawo - niezaleznie czy jest on zydem, katolikiem, czarnym czy bialym. Ale na razie pan samsone jest tylko krzykaczem bez zadnej podstawy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Podaj parę linków z patriotycznych witryn, 13.10.05, 23:20 stranger. Nie czaj się w Wolfschanze. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Podaj parę linków z patriotycznych witryn, 13.10.05, 23:29 > stranger. > Nie czaj się w Wolfschanze. Czy to do mnie ? To chyba jakas pomylka. Ale, skoro juz chcemy sie poznawac - ja tez mam pytanie : "3 kwietnia 1945 r. na ulicy Narutowicza w Radomsku przy klasztornym murze wykonano wyrok na kacie radomszczańskich AK-owców, szefie powiatowego UB - Cukiermanie. On także wywodził się z posesji przy Przedborskiej 10. Mieszkali tutaj ludzie tego nazwiska: Aron Cukierman - urzędnik i Berek Cukierman - krawiec. To byl syn któregoś z nich, ale wiedzą o tym na pewno tylko utrwalacze władzy ludowej." Czy to moze byl ktos z pana rodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Tak, to ja, forumowiczu stranger. 13.10.05, 23:34 Podaję link do całości. Kolejny raz muszę za ciebie linkować, leniwcze. To rodzinne? www.gazeta.obywatel.pl/arch/16_664/08.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Tak, to ja, forumowiczu stranger. 13.10.05, 23:35 Ten bedzie lepszy : www.gazeta.obywatel.pl/arch/19_612/07.htm To byl pana dziadzius ? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Re: Tak, to ja, forumowiczu stranger. 13.10.05, 23:43 To dalej ja sam. W moim piątym wcieleniu, kol. stranger. Poproszę o link do "Eichmanna w Jerozolimie" z Patriotycznej Witryny. W celu uwiarygodnienia strangera oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Tak, to ja, forumowiczu stranger. 14.10.05, 00:01 Pan Cukierman prosi, pan ma : www.naszawitryna.pl/ksiazki_10.html A co do tego : > To dalej ja sam. W No nie - ten Cukiermana (pana dziadek ?) z UB na szczescie zostal zabity. Moze pan dochodzic czy to nie byl pogrom. 3 kwietnia 1945 r. w brawurowym zamachu kule dosięgły dwóch okrutnych UB-owców: szefa UB w Radomsku i jego zastępcę. Mjr Cukierman dał się poznać od razu jako wróg polskości, praktykował na złapanych nieszczęśnikach z AK tortury, jakie może wymyślić tylko chora wyobraźnia. Dzielnie sekundował mu w tym procederze jego zastępca. Zadziwiajace podobienstwo do tej rowniez udanej akcji : 20 maja 1943 r. Bronisław Skóra-Skoczyński celnymi strzałami zakończył plugawy żywot dwóch gestapowców: szefa i jego zastępcy, czyli Bergera i Wagnera. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Wszystko prawda, forumowiczu stranger. 14.10.05, 00:11 Jak ten kozioł biorę winy na siebie. Żebyś mógł być kryształowo czysty. Od poniedziałku do niedzielnej sumy. Czy mogę być zwolnionym od głupiej przepychanki z tobą? Nudzi to mnie, niemniej daj jeszcze ostatni post, dla twej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 14.10.05, 09:20 Drogi panie, ja ten dom usilowalem osobiscie w roku 1993 odzyskac, a nie w imieniu jakies grupy.Teraz jak jakos grupe znajde to o pomoc poprosze i ten dom im podaruje. Krzyczaczem to pan jest....bo ma nadzieje ,ze nie tylko Niemcy ,ktorzy ksiegi wieczyste zniszczyli, ale tez ostatni swiadkowie umrza, choc po nich groby zostana , ale te tez bedzie mozna zlikwidowac, jak sie juz w pewnych miejscach w Polsce robi. Cos naplywowcy Polacy z kresow wschodnich , nie zadbali aby zniszczony I cmentarz zydowski , przez Niemcow w park czolgow zamieniony, znow cmentarzem zrobic, widac ze oni w tym jakies intersy mieli. Bardzo chcialbym wiedziec, jak wyglada prawo spadkowe w Jedwabnym, tak samo jak pan tutej to opisuje...spadkobiercy przez oprawcow zamordowani stracili prawo do spadku, i spadek oprawcow wlasnoscia zostal. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 14.10.05, 17:36 Nie masz księgi wieczystej, nie masz świadków - Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: wroclaw i szczecin wasze 14.10.05, 18:37 moje rodzina okradzona z domow w ZAMOSCIU...prosze o zwrot mojego.majatka praojcow...wasze laki nasze domy Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Masz kacapie 14.10.05, 20:12 dokumenty? To idź z nimi do sądu, a tu nie zawracaj ludziom dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_wilenski Re: Niech najpierw odda pozydowskie mnienie 15.10.05, 01:43 No coz - smutna to jest historia, ale wedlug prawa nie ma pan zadnych podstaw do roszczen. Znak napisany gdzies na progu - no moze w Rumunii w takie rzeczy wierza ale nie w Polsce. Niestety wiele osob nie moze odzyskac swojej wlasnosci, bo nie ma dokumentow ani swiadkow. Niestety. Dotyczy to tak samo Zydow jak i Polakow. > Polsce robi. Cos naplywowcy Polacy z kresow wschodnich , nie zadbali aby > zniszczony I cmentarz zydowski , przez Niemcow w park czolgow zamieniony, znow > cmentarzem zrobic, widac ze oni w tym jakies intersy mieli. To bzdura jest. Naplywowa ludnosc ledwie o siebie mogla zadbac, iwec o cmentarze tych co mieszkali wczesniej zupelnie nie dbala. W Polsce ludzie nienawidzili Niemcow wiec wszystko co sie z nimi kojarzylo (a ta ludnosc nie byla bardzo wykasztalcona) poszlo w zapomnienie. Mam nadzieje ze pan lepiej traktuje cmentarze arabskie w Izraelu. W koncu Izraelczycy powinni byc bardziej czuli na te sprawy. > Bardzo chcialbym wiedziec, jak wyglada prawo spadkowe w Jedwabnym, t Mnie sie wydaje ze kazdy kto moze udowodnic bycie spadkobierca albo wlasnosc wczesniej czy pozniej odzyska swoja wlasnosc. Jednak panstwo polskie musi wymaga c udowodnienia swoich praw bo wielu jest oszustow, ktorzy by chcieli pochwycic nie swoje mienie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: samsone pomysl 14.10.05, 22:04 Tak poloz reke na sercu i powiedz jak dorobiliscie sie tych kroci? Inteligencja? Wystarczy poczytac tu te forum i mozna tylko zaprzeczyc.Pracowitoscia?Dziwne ze wlasnie z Lodzi i Sosnowca(tych miast robotniczych)nie wywodzili sie zydowscy bogacze i ci wlasnie z reguly gineli w obozach.Wchodzeniem wladzy do _przepraszam za wyrazenie_ do odbytnicy bez wazeliny? no tak porobiliscie kariery w UB i Sb.Lichwiarstwo? Zabronione w kazdej religi-a u was??????? A wiec szczycic sie nie ma czym! Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 14.10.05, 10:10 a ja jestem ciekawa jak wygląda sprawa odzyskiwania wlasności przez zydow np. w Niemczech ,ROSJI ,UKRAINIE ITD???to tylko w Polsce osiadali bogacze zydowscy a gdzie biedota się podziala???????? w Palestynie zostali???czytam nie od dziś wypowiedzi tutaj i zastanawiam się -narod zydowski tak doświadczony przez los ,przeganiany jak pies z jedenego końca swiata w drugi- A TAK ZIAJE NIENAWIŚCIĄ ,NIETOLERANCJĄ I TYLKO "MY , MY SKRZYWDZENI MY NAJWAZNIEJSI" POKORY! POKORY TROCHĘ!!!! czytacie TORĘ sa wsrod was mądrzy ludzie a więc napewno wiecie ,że wszelkie przepowiednie mówia jasno i wyraznie PRZEŻYJECIE NASTĘPNY HOLOKAUST!!!!!!!!!!PYTAM SIĘ WARTO???????? w imię srebrnikow????jesli nie bedziecie mieli co do garnka wlozyc -zlotem się nakarmicie, zloto dacie swoim dzieciom do zjedzenia? jesteście jak wspolczesni Midasi - ALE CO DALEJ???!!!wiem odpowiecie mnie ,że za zloto kupicie jedzenie ,wolność A CO BEDZIE , JESLI NIKT OD WAS TEGO ZLOTA NIE BĘDZIE CHCIAL WZIĄC ,BO BĘDZIE BEZWARTOSCIOWYM ZLOMEM????????!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Jezeli tu na twoja nedze z radoscia patrzysz to 14.10.05, 10:27 to jest twoj problem, za wlasne majatki Zydzi kiedys zaplacili, nikomu je nie ukradli, moze wszyscy Niemcy z Hitleryzmem reke w reke szli, moze wszyscy Polacy w Jedwabnym Zydow mordowali. Ja moge dobrowolnie z mojem wlasnosci zrezygnowac, ale nikt nie ma mnie prawa mnie do tego zmusic. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 14.10.05, 14:55 <samsone> czy ty zrozumialeś co napisalam , czy naprawdę jesteś taki ograniczony???nie patrz TYLKO NA KONIEC SWEGO WLASNEGO NOSA- smiertelnie taka postawa na was jako narodzie się zemścila>nienawiśc oslepia was i odbiera wam rozum -O NICZYM INNYM JUZ NIE POTRAFICIE MYSLEĆ! WSTYD I HAŃBA DLA NARODU ZYDOWSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
polarab_polpolak On moze nie, ale ty tym bardziej 14.10.05, 16:05 Cos ci do glowy wpelzlo i napisales bez myslenia co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 14.10.05, 16:59 SAME STRASZNE...ZE PRZESTALISMY WSTYDZIC...OD WAS....dzis ZADAMY NASZE MAJATKI Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Czi Israel powinien zaplaczicz za zlamone losy.. 14.10.05, 18:50 ..Palestynczikow, wyganianych od '48 ladnych pare razy? arap1 napisał: > Za (zlamone :-)).) losy ZYDOW POLSKICH wypedzonych w 68r,, Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 14.10.05, 19:25 zadalam konkretne pytania -ale jak widze NIE STAĆ WAS NA RZECZOWA DYSKUSJE ANI TYM BARDZIEJ ARGUMENTY! a zdawało się taki inteligentny narod!! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 14.10.05, 19:29 tak uwazam z mojej i twojek kamienicy nieruchmosci 33 milairdow $ za wypedzenia nas do Izraela te 1500$ characz od panstwa Israela w czasie Ben Guriona kolo 300 Mil $ z popiernaia arbstwo od 1955-89 przeciwko panstwa Izraela z moich Rodzicow emeryture za weznniea obywatelstwo polskie niezgoda z konstetucja RP Odpowiedz Link Zgłoś
marouder A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy..? 14.10.05, 19:37 Za skuteczne rozbudzenie roznego rodzaju resentymentoe arabskich..za dopuszczenie do sytuacji, ze niektoreym ludziom terroryzm wydal sie jedyna mozliwoscia przeprowadzenia naleznych im praw( absurd, ale co zrobic?)..co zaplacicie swiatu, jako swoista "isnpiracja" panow i pan roznej proweniencji mudzaheddinow? polani napisał: > tak uwazam z mojej i twojek kamienicy nieruchmosci 33 milairdow $ > za wypedzenia nas do Izraela > te 1500$ characz od panstwa Israela w czasie Ben Guriona kolo 300 Mil $ > z popiernaia arbstwo od 1955-89 przeciwko panstwa Izraela > z moich Rodzicow emeryture > za weznniea obywatelstwo polskie niezgoda z konstetucja RP > Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy.. 14.10.05, 19:42 marouder napisał: > Za skuteczne rozbudzenie roznego rodzaju resentymentoe arabskich..za > dopuszczenie do sytuacji, ze niektoreym ludziom terroryzm wydal sie jedyna > mozliwoscia przeprowadzenia naleznych im praw( absurd, ale co zrobic?)..co > zaplacicie swiatu, jako swoista "isnpiracja" panow i pan roznej proweniencji > mudzaheddinow? > >hej marudku long time no see.brawo to ci sie udalo. nasz frecio sie nam spolanil,ale jak byl debilem tak nim dalej jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy.. 14.10.05, 20:08 I love, czasem mam dosyc tego"sporu"toczacego sie wokol"sokratejskich" pytan w typie: czemu Polacy..czemu Zydzi..?Wiec rzadziej tu bywam. Daj znac, jak bedziesz w kraju chetnie Cie ugoszcze:) i-love-2-bike napisała: > marouder napisał: > > > Za skuteczne rozbudzenie roznego rodzaju resentymentoe arabskich..za > > dopuszczenie do sytuacji, ze niektoreym ludziom terroryzm wydal sie jedyn > a > > mozliwoscia przeprowadzenia naleznych im praw( absurd, ale co zrobic?)..c > o > > zaplacicie swiatu, jako swoista "isnpiracja" panow i pan roznej prowenien > cji > > mudzaheddinow? > > > >hej marudku long time no see.brawo to ci sie udalo. nasz frecio sie nam > spolanil,ale jak byl debilem tak nim dalej jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy.. 14.10.05, 20:14 marouder napisał: > I love, czasem mam dosyc tego"sporu"toczacego sie wokol"sokratejskich" pytan w > typie: czemu Polacy..czemu Zydzi..?Wiec rzadziej tu bywam. Daj znac, jak > bedziesz w kraju chetnie Cie ugoszcze:) > > dzieki piekne,ale najpierw zaliczam inny kontynent:))pozdr dla milego krakusa,mamy tu ich paru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Zal z tym innym kontynentem, kto to tyle tych.. 14.10.05, 20:22 Kątynętuf nawymyslal? Daj znac, jak bedziesz w kraju, a ja sie pewnie znow zaczne udzielac na forum. Na razie:) i-love-2-bike napisała: > marouder napisał: > > > I love, czasem mam dosyc tego"sporu"toczacego sie wokol"sokratejskich" py > tan w > > typie: czemu Polacy..czemu Zydzi..?Wiec rzadziej tu bywam. Daj znac, jak > > bedziesz w kraju chetnie Cie ugoszcze:) > > > > dzieki piekne,ale najpierw zaliczam inny kontynent:))pozdr dla milego > krakusa,mamy tu ich paru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zal z tym innym kontynentem, kto to tyle tych 14.10.05, 20:27 marouder napisał: > Kątynętuf nawymyslal? Daj znac, jak bedziesz w kraju, a ja sie pewnie znow > zaczne udzielac na forum. Na razie:) > ja mam ochote na dluzsza przerwe,bo ciekawych ludzi tu coraz mniej a na te pyskowki i ciagle obelgi od wiadomo kogo ,nie mam juz ochoty.. kontynetuf mamy za duzo i za duzo cholera miedzy nimi tych oceanuf,ale ladna przyroda jak sie juz doleci:)))pozdr i moze czas juz myslec o nartach bo slota okrutna:)) image06.webshots.com/6/9/83/90/80498390iLrWzn_fs.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy.. 14.10.05, 19:51 polcy wypedzili ukraincow i niemcow z polski i oni nie zlozyli organizacje terrorystyczna do wyzwolenie Schlessien albo bialystok i przemyszel Arabstwo wypedzili kolo mil arabskich zydow do Erec Israel gole i bose gdzie zostali basze majatki nafta geszefty domy i wielu innych od maroko do afganistanu Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Alesz ja to wiem Polani, ale wnioski, jak widac.. 14.10.05, 20:03 plynace z roznego rodzaju czystek etnicznych, w jakie obfitowal wiek XX do Ciebie jeszecze nie dotarly. polani napisał: > polcy wypedzili ukraincow i niemcow z polski i oni nie zlozyli organizacje > terrorystyczna do wyzwolenie Schlessien albo bialystok i przemyszel > Arabstwo wypedzili kolo mil arabskich zydow do Erec Israel > gole i bose gdzie zostali basze majatki nafta geszefty domy i wielu innych > od maroko do afganistanu Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Alesz ja to wiem Polani, ale wnioski, jak wid 14.10.05, 21:42 ja chce moje forsy Odpowiedz Link Zgłoś
aaki proszę bardzo masz!!!! 14.10.05, 22:13 to za kordełkę www.travel.odessa.ua/money/asia/israel.jpg a to za kamienica montgomery.cas.muohio.edu:16080/meyersde/Money/USA/USA-100-1998-Front-Small.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: proszę bardzo masz!!!! 14.10.05, 22:15 aaki napisała: > to za kordełkę > > www.travel.odessa.ua/money/asia/israel.jpg > a to za kamienica > > <a href="montgomery.cas.muohio.edu:16080/meyersde/Money/USA/USA-100-1998-Front-Small.jpg" target="_blank">montgomery.cas.muohio.edu:16080/meyersde/Money/USA/USA-100-1998-Front-Small.jpg</a> he,he zaraz zacznie sie klocic o wiecej. uwazaj jak wyciagniesz reke z pieniedzmi,wtedy nie opedzisz sie od zebrakow fredziuf. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: proszę bardzo masz!!!! 14.10.05, 22:29 zamalo nalezy mnie kolo 500 tys Euro Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: proszę bardzo masz!!!! 14.10.05, 22:30 polani napisał: > zamalo > nalezy mnie kolo 500 tys Euro te sobie zlota szczeke wyjmij i sprzedaj bedziesz mial na bilet do eretza. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: proszę bardzo masz!!!! 15.10.05, 01:15 Ja juz jestem w Erecf Israel i chce co mi sienalezy wykupione z dobre zl przedwojne Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: proszę bardzo masz jeszcze trochę !!!! 14.10.05, 22:52 usightproviders.com/library/tile_hundred_dollars.jpg usightproviders.com/library/tile_hundred_dollars.jpg a za kordełke 20 szekli wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: proszę bardzo masz jeszcze trochę !!!! 15.10.05, 01:16 Kordle podaruje narodu polskiego jako symbol wypedzenia polskiego jwreje do Erec Israel w czasie Rzadu Gomulki Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Fredzio pospiesz sie! 15.10.05, 11:01 Przyjedz na stale do Polski jeszcze jak jest twoj prezio Stolzman i mozesz dobrze zarobic bo twoja glupota mozna pol Polski oswietlic.A jeszcze jedna rzecz skonsultuj swoj zyciorys z Danusia bo ona przed paroma miesiacami pisala zes mial ciezkie dziecinstwo i jestes z emigracji 68.Dana z pewnoscia napisze pokaz link a wiec szperaj sobie sama w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: proszę bardzo masz jeszcze trochę !!!! 15.10.05, 02:39 aaki napisała: > a za kordełke 20 szekli wystarczy jak bedzie malo fredek? doloze po ryju glana tez nie pozaluje Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: proszę bardzo masz jeszcze trochę !!!! 15.10.05, 06:47 Ty nie skakajtak, przyjechles z falszywami papierami do USA urzadzane przez UBekow wiesz co ci w Immigration grozi? powrot do ojczyzny smrod brod i nendza Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: A za wipendzenie Arabuff? zA ich kamnienicy.. 17.10.05, 17:41 dalczego wypedzone niemcy i ukkraincy z polski nie maja organizacje "Front do wyzwolnie polske od polkaow" Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 16:16 i znowu watek aktualny....POLSKA raczyla oddac obywatelstwa wyrzuconym ZYDOM z POLSKI w 68...niech jeszcze raczy dac odszkodowanie za moralny uszczerb Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 16:48 ale z powrod obywatelstwa polskiego chca characz kolo 430 $ ale ubkradli mi moja kordle i dostali 1000 $ od panstwa Israel aby nas legalnie wypedzic zawsze robja kase na polskich zydow Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 16:58 <polani> to ty Żyd chcesz obywatelstwo polskie?????!!!Z żydowskiego raju Chcesz uciekać? no,no ,no ABLO PO CICHU DOSZLES DO WNIOSKU - POLSKA W UNII TO BEDĘ OBYWATELEM I W RAZIE CZEGO DAM NOGĘ Z IZRAELA!!!!- po cichu wszyscy stamtąd się wynosicie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 he,he jakbys nie widzial, ze o to wlasnie chodzi 17.10.05, 18:07 juz siedza na waliskach i gotowi sa spieprzac z tego erecu wszystko jedno dokad.gdzie ich na chwile przyjma.Fredzio na rekonesansejezdzi po arizonach,ale tam tez mu pogromami cuchnie, chyba zdazyl przeczytac o white power co marszami przez Stany rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 17:33 arap1 napisał: > Za (zlamone :-)).) losy ZYDOW POLSKICH wypedzonych w 68r,, Oczywiście niech Polska zapłacić Żydom, niemieckim wypędzonym,zabużanom [więcej chętnych nie ma?},a jak już wszystkim wypłacimy zaśpiewamy pieśń "Była sobie Polska" Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 17:37 ariadna-enta napisała: > arap1 napisał: > > > Za (zlamone :-)).) losy ZYDOW POLSKICH wypedzonych w 68r,, > > Oczywiście niech Polska zapłacić Żydom, niemieckim wypędzonym,zabużanom [więcej > > chętnych nie ma?},a jak już wszystkim wypłacimy zaśpiewamy pieśń "Była sobie > Polska" COs jednak zostanie.....POLACY...:-))))to brzmi dumnie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 17.10.05, 17:44 no gdzie sa nasze forsy proze w Euro na stole gotwka Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: czy POLSKA powinna zaplacic odszkodowanie???? 18.10.05, 04:11 no gdzie sa Odpowiedz Link Zgłoś