Dodaj do ulubionych

Lubicie Bydgoszcz ?

23.10.05, 18:00
Pytam , bo mam wrażenie że we Włocławku i Toruniu to miasto nie jest lubiane.
Ciekawe dlaczego
Obserwuj wątek
    • parkowy Re: Lubicie Bydgoszcz ? 23.10.05, 23:37
      Przez swą hegemonię,zachłanność,zagarnianie wszystkiego pod siebie,...
      pzdr
      • ac3 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 00:28
        Włocławek to akurat największy przydupas Bydgoszczy; świadczy o tym forowane województwo rogalowe czy preferenje radia PiK
    • anaiss Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 08:06
      Lubimy :-)
      • chetor Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 09:02
        Bydgoszczy nie lubię, ale kilkadziesiąt zamieszkujących ją osób owszem :-))
        • anaiss Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 09:15
          :-)
          • kamulka1 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 09:29
            Szczerze odpowiadam NIE. Dlaczego? Szare brudne miasto. Mieszkancow nie znam.
            • parkowy Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 10:55
              mieszkańców nie znam,mieszkanki i owszem.:)
              • anaiss Re: Lubicie Bydgoszcz ? 24.10.05, 11:14
                i jakie wnioski?
    • dodo66 Tez niestety nie lubie ... 24.10.05, 11:35
      1.Duze miasto o kulturze prowincji.
      2.Ogolne wrazenie balaganu w miescie.
      3.Chaotyczne przedmiescia
      4.Kandydat na zwyciesce w ogolnopolskim konkursie "Miasto z najwieksza iloscia dziur w nawierzchni"
      5.Nie podoba mi sie zywiona przez mieszkancow Bydgoszczy niechec do Torunia.
      Natomiast co mi sie podoba - to w centrum stare dzielnice mieszkaniowe z pieknymi kamienicami i nadbrzeze Brdy + centrum handlowe Panorama.
    • trawolta Lubię Bydgoszcz 24.10.05, 13:02
      Mam wrażenie, że zdecydowanie zaczyna bić Toruń pod względem "stołeczności
      wojewódzkiej" stąd niechęc Torunia. Ja tam lubię, na rynku (tym z pomnikiem
      pomordowanych- nie znam nazwy ulicy) jest świetny antykwariat. Na Dworcowej
      jest fajna budka z bałkańskimi hotdogami (z fetą). W Bydzi jest najlepszy
      rynek pracy w kuj-pom.
      • toja50 Re: Lubię Bydgoszcz 24.10.05, 15:27
        Bydgoszcz i Torun fajne miasta, zeby sie tylko tak nie klocili.
        No i od jutra Grudziadz ma swoje 20 minut na regionalnej, 19;10 zdaje sie. Mam
        nadzieje, ze bedzie dobrze:-)
        • coooler1 moja opinia 25.10.05, 13:45
          Niektóre wypowiedzi są bardzo krzywdzące...
          Po pierwsze torunianin o nicku kuj-pom zakładając wątek od razu narzucił swoją
          negatywną opinię, że w Toruniu i Włocławku nie jest Bydgoszcz lubiana.
          Moje zdanie na ten tamet wygląda trochę inaczej...
          Po drugie "Nie zgarniamy" wszystkiego do siebie. Z akcentem na WSZYSTKIEGO :)
          Kto wam zabrał jakiekolwiek instytucje ? czy Bydgoszcz zabrała Grudządzowi
          chociaż jedną?
          Następna krzywdząca opinia to post kamulki1 - "szare, brudne miasto"
          co do tego, że brudne to moge się zgodzić. Cała Polska jest brudna i w każdym
          mieście znajdziemy brudniejsze i czystsze ulice.
          Ale co do tej szarości to nie moge się zgodzić. Miasto sukcesywnie odnawia
          wszystkie budynki. Jest wręcz kolorowo :) Dużo lepiej niż np. 5 lat temu.
          Zapraszam na wycieczkę mieszkańcy Grudziądza :)
          Hasło Bydzi to "Odkryj mnie" i coś w tym musi się kryć... Są tu piękne
          kamienice, parki i poukrywane detale, które trzeba poszukać.
          Pozdrawiam !
          Coooler1
          • dodo66 Do Coolera 26.10.05, 13:33
            Co do tej szarosci to - Bydgoszcz bardzo pozno w stosunku do innych wiekszych miast zaczela odnawiac swoje budynki.
            Skad takie negatywne wrazenia o miescie? Chyba z ogolnego wrazenia jakie robi miasto, kiedy się przez nie przejezdza. Moja trasa prowadzi przez ul. Szubinska, okolice sadu, Torunska i Wyszynskiego. Sam wiesz, ze to nienajlepsza wizytowka miasta – stad tez takie wrazenia z miasta zabieram.
            Haslo B-szczy "Odkryj mnie" zawiera natomiast w sobie duzo prawdy. Pamietam jak "insiderzy" zabrali mnie na spacer po alejach Mickiewicza i sasiednich ulicach. Nie przypuszczalam, ze w B-szczy moga byc tak wspaniale zakatki.
            • parkowy chyba nie ta odpowiedź 27.10.05, 00:13
              Zaczynam się gubić... Nie sądzę,by znalazłby się ktoś,kto negował by Bydgoszcz jako twór architektoniczny.W końcu każda miejscowość ma swój urok,,tajemnicze miejsca,niespotykane w innych miejscach.Mnie też podoba się starówka nad Brdą i parę innych miejsc,ale chyba to jest odpowiedż na pytanie zadane przez autora wątku.Wydaje mi się,że niechęć do jakiegoś miasta wynika z osobistych przeżyć.Moje oparte są na patriotyźmie lokalnym,co szerzej opisłem wcześniej.To "nielubienie" jest skierowane do Bydgoszczy jako siedziby dawnego województwa,dawnych władz,które "wykolegowało" Grudziądz niejednokrotnie.Analogiczne jest "nielubienie" przez kibiców piłkarskich jakiegoś miasta.Czy dlatego,że jest ładne lub brzydkie?pzdr
    • a_g1 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 25.10.05, 22:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=30940355
      • toja50 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 25.10.05, 23:10
        Coooler! tutaj mieszkancy Grudziadza sa w zdecydowanej mniejszosci,/ chyba dwie
        osoby / i te wlasnie nie napisaly niczego przykrego o Bydgoszczy. Pozdrawiam
        • parkowy Re: Lubicie Bydgoszcz ? 25.10.05, 23:26
          Mam w pamięci województwo Bydgoskie,którego Cooler na pewno nie pamięta,bo nie było go jeszcze na świecie.Pamiętam zabierane Grudziądzowi nowe autobusy,tramwaje,bo musiała mieć je Bydzia.Pamiętam instrumentalen traktowanie w programie lokanym i prasie (Dziennik Wieczorny),Grudziądza.Widocznie pamiętliwy jestem.:)
          • toja50 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 25.10.05, 23:34
            Fakt, troche tego bylo:-)
            • ac3 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 12:04
              z www.grudziadz.pl
              • chetor Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 12:40
                Ponieważ dla Bydgoszczy prawie nic poza nią nie istnieje, no może Bruksela ;)
                • anaiss Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 12:55
                  uogólnienia
                  • chetor Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 14:13
                    Zerżnąłem posta z innego forum, ale jest a propos mediów bydgoskich.
                    W Toruniu bedzie otwarta Galeria Copurnicus, oto wypowiedz z netu:

TVB powie "największe w Toruniu" -idę o zakład.
                    Jakby było w B-czy to by powiedzieli -"największe w regionie"

Jak otwierano Geanta w B-czy kilka lat temu, TVB powiedzialo - "największy
                    supermarket w regionie, 800 miejsc parkingowych". Miesiąc chyba pózniej
                    otwierano więszky w Toruniu (z 900 miejdscami) - komentarz: "nowy sklep w
                    Toruniu"

To właśnie cała TVB - niby TV3
                    • toja50 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 18:24
                      No wieszszsz, kto ma media ten ma waaaadzee.
                      • ac3 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 27.10.05, 23:45
                        sądzę że Bydgoszcz byłaby jeszcze fajniejsza gdyby nie wykorzytywała swej "wojewódzkości" jako możliwości rozwoju własnego kosztem innych tylko jako odpowiedzialność za innych
                        • bogini_s Re: Lubicie Bydgoszcz ? 28.10.05, 23:28
                          A swoim kosztem może? Tak pytam...Bo może Bydgoszcz ,ma być tylko odpowiedzialna
                          za całe województwo, ale nie wolno jej się rozwijać?....
                          • ac3 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 29.10.05, 00:31
                            jasne że może się rozwijać. Tylko jakoś dziwnie się składa że przedwojenny Grudziądz jako niekwestionowany lider gospodarczy Polski północnej jest teraz w tak trudnej sytuacji....pewnie po części to skutek znaczych zniszczeń wojennych, największych w województwie, ale również ekspansji Bydgoszczy w czasach komuny, która po wojnie powiększyła się za rządów towarzyszy aż 6-krotnie, co nie byłoby możliwe bez krzywdzenia miasy sąsiednich
                            • toja50 Re: Lubicie Bydgoszcz ? 29.10.05, 13:56
                              Moze dla mlodych to niezrozumiale, ale tak bylo. Teraz wszystkim jest ciezko i
                              nie ma co mowic, kazdy orze jak moze, chociaz male watpliwosci sa, niestety,
                              jak glowa rodziny grabi tylko do sie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka