sigal1962 09.12.05, 20:30 2 dorosłe osoby + namiot+samochod Jedzenie częsciowo w własnym zakresie czy wystarczy ok 30 EURO na dzień Drugie pytanie a moze zamiast namiotu to wynająć pokój co taniej pozdrawiam i dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ŁB Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 00:47 Jesli z bardzo duzym udzialem wlasnego jedzenia, to wystarczy. Trzeba liczyc (dane 2005) za osobe 6-7E, namiot 3-5E, samochod ok. 3. To razem daje na dobe ok. 20E. Jesli zostaje sie na kilka dni, to mozna sie lekko potargowac. Cen pokoi nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 10.12.05, 09:28 dzieki a znasz jakies male przytulne domowe kampingi i ciekawe miejsca (lad) do zwiedzania poza przewodnikami Bede wdzieczny za wszelkie inf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmakos Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.net-serwis.pl 14.12.05, 21:05 Według mnie wystarczy ale z wielkim trudem dla jednej osoby. Noclegi u prywaciarzy to wydatek od 10 EUR - osobodzień. Ceny podstawowej żywności zaczynają się od 1 EUR, czyli 3-4 razy drożej niż w Polsce. Pozostałe ceny nie odbiegają zbytnio od cen w naszym kraju. Ceny wynajmu samochodu to około 25 EUR/dzień (wliczam w to już wszystkie "ukryte" opłaty i ubezpieczenia). Paliwo jak w Polsce. Na trzy osoby potrzeba około 90 EUR dziennie, by się nie skubać z byle wydatkiem. IMHO - wziąć trochę konserw, suchej kiełbasy. Opłaci się.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:36 www.camping-melissi.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 15.12.05, 09:34 Campingi na Krecie: - najtańszy 10 EUR (za 2 osoby, samochód, namiot) w Paleochorze - najdroższy 18 EUR (za to samo) pod Matalą Pokoje na Krecie: - najtańszy 20 EUR (z łazienką, dużym balkonem z pięknym widokiem na morze) w Hora Sfakion - najdroższy 40-50 EUR na północy Krety Ceny pochodzą z czerwca tego roku z 3 tygodniowej wyprawy po Krecie. Nocowaliśmy również w Salonikach, a raczej pod nimi, nad zatoką, w hotelu Galaxias Hotel (70 EUR za dwojkę z wcześniejszę internetową rezerwacją, w zeszłym roku za ten sam hotel i ten sam pokój - mają niezłą bazę danych - płacilismy ok. 80 EUR) W ubiegłym roku nocowaliśmy tez w Atenach w okolicach placu Omonia (chyba to był hotel Fortuna) ok. 90 EUR za dwójkę, również w czerwcu i również z wczesniejszą rezerwacją. Ceny żywności to ok. 20-30% drożej niż u nas, szczególnie zadziwiły mnie ceny pomidorów w czerwcu na straganie ok. 2 EUR/kg. Pózniej oczywiście spadały, ale jedank to sporo jak na kraj pomidorem rosnący! Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 22.12.05, 18:41 Bob75rob, czy te ceny pokojów, które podajesz np. 20 EUR (z łazienką, dużym balkonem z pięknym widokiem na morze) w Hora Sfakion, to są na osobę, czy za pokoj ... ? No i ile moze kosztować dzienne wyżywienie dla dwóch osób, jeśli się nie będzie ze soba zabierało prowiantu z Polski. Nie ma przy tym mowy samodzielnym gotowaniu potraw z produktów kupionych w marketach. Co najwyżej mogę sama przyżadzac śniadania. Jak szacowałbyś taki koszt na dzień ? Z góry dziekuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.12.05, 19:40 Może się przyda... www.explorecrete.com/various/prices.htm Pzdr bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.crowley.pl 23.12.05, 07:25 I jeszcze przypomnę Ci wątek, który potwierdza, że wizyta na Santorynie + spokojny objazd Krety to jest To! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=20403496&v=2&s=0 Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 23.12.05, 10:38 Ta cena byla oczywiście za pokój!! Wszystkie podane przeze mnie ceny pokoi są tak liczone. My przyjechaliśmy samochodem z Polski, ale z prowiatu mieliśmy: parę puszek rybnych i pasztety (naprawdę kilka, bo w zeszłym roku prawie wszystko przywieźliśmy z powrotem), 4 zupki chińskie, kawę, herbatę, wodę, piwo (o tak, rozdawaliśmy naszym rozmówcom w interesach, a sami przywieźliśmy ok. 40 piw greckich i tyleż samo win), słodycze, orzeszki, itp. Śniadania staraliśmy przygotowywać we własnym zakresie, ale nie zawsze to wychodziło. Jeśli chodzi o obiady/kolacje to zawsze w tawernach. Ceny przystawek kształtują się głównie 3- 8 EUR. Przez przystawki rozumiane są np.: faszerowane liście winogron, faszerowane pomidory, sałatka grecka, czesto meatballs, smażona cukinia, souvlaki (czyli coś na kształt naszych szaszłyków, ale za każdym razem gdzie je jadałam wyglądały i smakowały inaczej), saganaki (czyli smażone różne rodzaje serów lokalnych) i tym podobne potrawy. Większe dania 5-12 EUR (z wyjątkiem ryb i większości owoców morza, gdyż ich ceny mogą być nawet astronomiczne), a te dania to: niesmiertelna mussaka, stifado (czyli gulasz w sosie cebulowym), pastitsio (czyli taka zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym), popularne są również kurczaki i króliki w sosach jogurtowych i wiele innych. Są również makarony i pizze. Piwo w tawernach (0.5) kształtuje od 1.90-3.00 EUR, kawa 1.00-3.00 EUR, napoje 1.50-3.00 EUR. Mam nadzieję, że tymi informacjami mogłam pomóc. Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 23.12.05, 19:03 Piekne dzieki Małgoś i Bahu. Juz zaczynam miec coraz bardziej krystaliczne pojęcie ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ 25.12.05, 11:31 Dziekuje wszystkim za informacje oraz ZYCZE WESOLYCH SWIAT pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JI Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:01 Witam Moim zdaniem wystarczy, ale faktycznie trzeba miec swoj prowiant, a ewentualnie chodzic do tawerny co drugi dzien.My bylismy w tym roku na Thassos 2 plus 1 i spokojnie strczylo. To wszystko zalezy od tego ile sie chce sie wydac:) Pozdrawiam joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: 30 EURoO na dzień czy wystarczy/ IP: *.chello.pl 31.03.06, 13:38 To jeszcze zalezy kiedy i gdzie, ja na wyspie Paros we wrzesniu-polowa, 8euro za osobodobe, pokoj dwuosobowy (wiec za 2 osoby 16 euro za dobe), olbrzymie lozko , lazienka z prysznicem , aneks kuchenny z wyposazeniem, b.dobre warunki, najtanszy kemping tam tez 8 euro osobo doba a wiadomo ze namiot to nie to samo co pokoj, jechalismy w ciemno, po zejsciu z promu otoczyla nas grupka wynajmujacych i wiekszosc proponowala takie warunki,jesli nie jadalismy w restauracjach to na osobe na jedzenie + drobne wydatki ok 10euro dziennie, wynajecie skuteru 5 euro za dobe(zatankowany),wiec moim zdaniem bez szalenstw moze wystarczyc,ale proponuje wziasc nieco wiecej gdyz mimo wszystko to zagranicz i moga zdarzyc sie nie przewidziane wydatki, aha wiem jeszcze od znajomych ze na parosie mozna rozbic sie po prostu na dziko na plazy(cieple noce) a wtedy koszty noclegu spadaja do 0, ale to juz na wlasne ryzyko, i oczywiscie doradzam podroz po sezonieletnio -wakacyjnym:nie ma dzikich tlumów, ceny nizsze a npmaj, wrzesien tez pogoda piękna, przyjemnej podróży, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś