Dodaj do ulubionych

Trze oczka - nawet jak wyspana

20.12.05, 23:09
Moja 7 misięczna córka trze oczka, nawet jak jest wyspana. Co to może być?
Ostatnio cierpi na problemy skórne i zastanawiam się czy to nie jakaś alergia.
Oczy nie są zaczerwienione. Czy któraś z was się spotkała z czymś takim?

Pozdrawiam
Mama Maji
Obserwuj wątek
    • diianawawa Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 09:07
      a może jej się rzęski pod powiekę zawinęły?
      • maartha Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 09:28
        swędzą ją oczka po prostu, zaschła gdzieś mała ropa lub łezka i mogło zaswędzieć
        • issima3 Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 09:32
          mam ten sam problem. maly od drugiego miesiaca trze oczka bez wyrazniej
          przyczyny. najczesciej jak sie denerwuje albo przy jedzeniu. szukalam roznych
          przyczyn bo powieki nie sa ani zaczerwienione ani nie ma jakis krostek. ja
          sobie wymyslilam ze to moze kurz bo czesto maly tak reaguje gdy lezy na macie
          na podlodze. a moze po prostu tak ma i juz? ;/ chyba niewiele ci pomoglam wink
          • girka9 Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 09:38
            A ząbki jej przypadkiem nie wychodzą, bo u mojej córci też tak się dzieje przy
            każdym następnym ząbku.
            • majkimama Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 10:30
              No zęby niby już wyszły (dwie dolne jedynki), chyba ze idą następne sad.
              Stawiałabym chyba na reakcję na kurz, chociaż staram się wietrzyć mieszkanie,
              ale nie wiem sama, trochę to dziwne, zastanawiam się nad zapaleniem spojówek,
              ale oczy niby nie czerwone.
              • b.bujak Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 10:42
                moj syn trze oczka, jak sie znajdzie w zadymionym pomieszczeniu, np wsrod
                palaczy papierosow (unikamy, ale czasem sie nie da uniknac), jak jest rozpalone
                w kominku, to tez troche szczypie w oczy; rowmiez chyba w reakcji na kota (
                jestem na etapie obserwacji, ale wiem po sobie, bo jestem na kota uczulona ); a
                moze zbyt suche powietrze w sezonie grzewczym?
                • majkimama Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 10:57
                  No właśnie może zbyt suche powietrze, dym papierosowy odpada, bo nie palimy. To
                  tarcie oczek pojawiło się jakieś 2 tygodnie temu, a trzy tygodnie temu byliśmy u
                  rodziny, która ma kota, ale tylko przez jakieś 4 godziny. Zastanawiam się czy to
                  mogło wpłynąć na córkę. Dodatkowo zauwazyłam, że chyba z powodu tego tarcia
                  skóra wokół oczek zaczyna być choropowata.
                  Czy ktoś spotkał się z tym, że alergia, na kota, czy na kurz objawiałaby się
                  tarciem oczu?
                  • b.bujak Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 11:43
                    jesli chodzi o kota, to, jak pisalam, wiem po sobie - kicham i swedzi mnie
                    skora, pieka oczy, tym bardziej, jesli zatre oko reka po kontakcie z kotem,
                    nawet posrednim ( klaki kocie sa wszedzie w domu, gdzie kot przebywa ); wiec,
                    jak moje dziecko raczkuje po podlodze, gdzie chodzil kot a potem dotknie raczka
                    oka, to sie nie dziwie, ze go pieka potem oczy; w twoim przypadku jednak kota
                    bym wykluczyla, bo objawy uczulenia raczej mijaja, gdy nie ma kontaktu ze
                    zrodlem uczulenia
    • renata28 Re: Trze oczka - nawet jak wyspana 21.12.05, 12:33
      A jakiś za długi włos nie drażni oczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka