Gość: Nata IP: *.magma-net.pl 16.01.06, 22:40 Za sześć tygodni lecimy do Krabi, czy ktoś mógłby nam doradzić co warto zobaczyć, na co uważać, lub jakie są tam ceny. Za odpowiedzi z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lula Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.greenweb.net / *.176.106.229.revip.asianet.co.th 18.01.06, 04:37 ja bede tam za tydz.Jade na ko lanta.wiec jak bedzie net to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.magma-net.pl 18.01.06, 11:30 Napisz koniecznie i życzę ci udanej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.greenweb.net / *.176.106.123.revip.asianet.co.th 30.01.06, 04:11 Witam,wlasnie wrocilem z Ko Lanta.Lecz nnie wiem czy jeszcze potrzebne sa wam imformacje,moze juz jestescie na miejscu. Dotarlem do Krabi z Bkk,z dworca South.Bilet w 38 os busie kosztuje 580bhat. Wyjazd o 6pm w Krabi na dworcu o 6am.Poszedlem do biura turyst Ix tours.Jest na rogu placu dworcowego.Prowadzi je holender i tajka.Mowia dobrze po angielsku,co w Tajlandi jest rzadkoscia.Podaje email ixtours@hotmail.com.Onni zalatwili mi busik 200Bhat do hotelu na Ko lanta i nocleg w chatce za 200Bhat/dzien. Dlaczego pojechalem na ko lanta.Stad najblizej na Hin Deng, a tam mozna zobaczyc manty.Niestety byla za duza fala i nie pozwolono nam zejsc do wody,wiec nurkowalem na Ko ha i Phi phi. Jedzenie hotelowe jest straszne,zupelnie nie tajskie,dostosowane do smaku szwedow,ktorych tam pelno.Wiec moze znajdzcie nocleg kolo wioski.Wtedy mozna tam hodzi na smaczne tajskie jedzenie.I ceny w centrach nurkowych sa w wiosce duzo nizsze niz hotelu.Za dzien nurk(sniadanie,2nurki,lunch placisz 2400Bhat) sprzet mialem wlasny,za sprzet za dzien dodatkowo od 500Bhat. Teraz wybieram sie na 10 dni na Phuket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.06, 13:21 poczytaj sobie : krabi.sawadee.com/ www.thailandqa.com/forum/ www.stickmanbangkok.com/travel.html www.thaivisa.com/forum/index.php?act=idx ajarnforum.net/phpbb/index.php www.thai-blogs.com/ sa to strony na ktorych pisza ludzie mieszkajacy i pracujacy w tajlandii, a wiec informacje z pierwszej reki.. pozdrawiam i zycze przyjemnego pobytu janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.magma-net.pl 03.02.06, 15:36 Informacje jak najbardziej potrzebne, ja wyjeźdzam dopiero 23 lutego. Mam jeszcze dwa pytania, na jaką głębokość schodziliście nurkując i jak jest z telefonami, ja jestem w sieci orange. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje 04.02.06, 21:43 Też mam telefon w Orange i nigdy nie miałem w Tajlandii problemu z zasięgiem, również w okolicach Krabi, chociaż nie wiem jak to będzie na odległych wysepkach. Odbierałem rozmowy i wysyłałem smsy na różne polskie numery komórek bez problemu, jedyny problem z Orange jest taki że jeśli chciałbyś wysłać smsa na tajski numer telefonu kom. to też musi być on w sieci Orange (tajski Orange), do innych operatorów smsów nie wyślesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.magma-net.pl 04.02.06, 22:31 Czy mógłbyś powiedzieć jakie są koszty (mniej więcej), rozmów telef. i smsów z Tajlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje 05.02.06, 21:39 Aktualne stawki znajdziesz na stronach Twojego operatora komórek ale tak pi razy oko koszt smsa to ok 1,5zł. Z większości kafejek internetowych możesz zadzwonić na telefony w Polsce za ok 10 bathów (80gr) za minutę, rozmowy na nasze komórki stawki są o wiele wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: 203.113.40.* 11.02.06, 10:24 Kolego nie pisz bzdur ! Orange nie ma zasiegu na wyspach albo ma bardzo slaby, najlepiej korzystac z sieci DTAC lub TH GSM Sms z sieci ORANGE mozna wyslac na kazdy numer telefonu komorkowego w tym na wszystkie sieci tajskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: 203.113.40.* 11.02.06, 10:30 Zeby bylo wszystko jasne .Pisze o sieci Orange i wysylaniu sms z tajskiej karty sim.Koszt tel. do Polski 35 THB/min , sms 10 THB Nigdy nie uzywaj polskiej karty sim do odbierania telefonow z Tajlandii, usluga roamingowa polskich sieci komorkowych to po prostu rozboj ! Taniej wyjdzie jesli ty zadzwonisz a najlepiej kupic sobie tajska karte sim sieci ORANGE Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje 11.02.06, 23:28 no widzisz, nie potrzebnie się rzucałeś ;) jakbyś przeczytał mój post uważnie to doszedłbyś do wniosku że ja mam polski Orange, sądzę że po wysłaniu przez Ciebie odpowiedzi jednak dotarło o czym pisałem, stąd Twój drugi post ;) A wracając do tematu, przecież ja pisałem o okolicach Krabi a nie o wyspach. To że z polskiego Orange wychodzą smsy tylko do tajskiego Orange a nie do innych tajskich operatorów miałem okazję wielokrotnie sprawdzić, część moich tajskich przyjaciół z tego powodu musiało sobie kupić karty tajskiego Orange. Czytaj ze zrozumieniem proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: TAJLANDIA - kRABI- informacje IP: *.greenweb.net / *.176.106.216.revip.asianet.co.th 13.02.06, 04:27 Wykonalem 13 nurkow,podczas tego pobytu w Tajlandii.Zawsze do 30m,raz bylem przypadkowo na 33m. Godne polecenia sa Phi,Phi,Koha i Hin Daeng-ze wzgledu na manty.Ja widzialem manty na Similan.Polecam wyprawy kilkudniowe na lodzi,jest drogo,ale sa lepsze nurki niz w czasie wypraw 1 dniowych.I nurkujesz z doswiadczonymi nurkami,a nie z poczatkujacymi. Ceny komorek?Ja mam tajska karte prepaid.1 min=2 Baht Odpowiedz Link Zgłoś