Dodaj do ulubionych

spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka?

02.03.06, 12:30
Częśc
Proszę o pomoc w wyborze spacerówki -parasolki. Chciałabym kupić jakiś lekki
wózek na wiosnę, moja córcia będzie wtedy miała 9 -10 miesięcy myślałam o bc
allegro plus ale poczyatałm troche postów na forum i już sama nie wiem na co
się zdecydować. Jako głęboki a teraz jako spacerówkę mam Drivera 4XL Implastu
i preawdę mówiąc z głębokiego byłam bardzo zadowolona ale ze spacerówki nie
jest ona bardzo ciężka. Nie stać mnie na kupienie dodatkowej spacerówki a
potem jeszcze dobrej parasolki, poza tym nie miałabym gdzie tego trzymać,
dlatego myślałam o kupieniu dobrej parasolki.
Co o tym sądzicie
Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • beatam Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 02.03.06, 22:15
      Dołaczam się do zapytania, poszukuje parasolki dla rocznego dziecka, wygodnej i
      niezbyt ciężkiej, ale solidnej i troche usztywnianej (bo oparcie jest chyba
      usztywniane?), którą mogłabym wozić w samochodzie i wykorzystywac na zakupach
      etc.
      Pozdrawiam,
      Beata
    • radowinkaala Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 02.03.06, 22:28
      Ja się dziś zakochałam w Inglesinie Max. Cena ponoć promocyjna - bo 690zł -
      moja córka do małych nie należy - miała w niej wygodnie, świetnie mi się ją
      prowadziło, ma rozkładane oparcie, regulowany podnóżek, zdejmowany pałąk
      zabezpieczający, zdejmowaną tapicerkę, cichą budkę, no i składa się jak
      parasolka (mimo całej rączki)- przy czym żadna rozbudowana parasolka nie składa
      się do rozmiarów zwykłej gołej parasolki. Ja jestem Inglesiną Max zachwycona,
      tylko się łamię, czy inwestować takie pieniądze w wózek dla dziecka, które ma
      16 m-cy? Nie mam pewności, że córka nie porzuci jazdy w wózku z nadejściem
      wiosny/lata.
      • agadzie1 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 02.03.06, 23:41
        mam ten sam dylemat
        wózek super
        a może widziałś przypadkiem na żywo inglesinę espresoo?
        • radowinkaala Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 03.03.06, 08:00
          Nie widziałam jeszcze Espresso, ale jak dobrze pójdzie, to niebawem wybieram
          się do sklepu dobrzezaopatrzonego w wózki - może uda się i ten model zobaczyć.
      • iwek33 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 03.03.06, 10:19
        Radowinkaala: kupuj Inglesinę Max: nie będziesz żałować!
      • filipaldi Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 06.03.06, 10:29
        Proszę o odpowiedź gdzie znjadę wózek inglesina max w cenie 690 zł?
    • kamilla29 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 02.03.06, 22:34
      Ja właśnie kupiłam dużą spacerówkę z pompowanymi kołami(x lander x3),ale gdybym
      miała kupować parasolkę to byłaby to inglesina zippy-ma super amortyzatory jest
      więc bardzo miekka jak na parasolkę,ma szerokie siedzisko,super kolory do
      wyboru,jest piękna.Niestety kosztuje ok.1000zł
    • jolakl Inglesina Max 03.03.06, 08:12
      Ja tez polecam Inglesine Max. Przesiedlismy się do niej kiedy synek miał ok.
      11/12 miesięcy i sprawuje sie doskonale do tej pory (maluch ma prawie 2 latka).
      Jest eksploatowana codziennie na spacerkach, latem dostała zaprawę na plaży i
      nic sie z nią nie dzieje. Mnie tez kusiły wózki troche nowoczesniejsze, ale
      zniechęcały mnie dwie rączki. I dzis moge powiedzieć, że podjęłam dobrą
      decyzję. Inglesina Max jest wygodna dla dziecka i dla prowadzącego, łatwo sie
      składa. Dobrze sie rozkłada do spania (mój maluch posypiał latem na plaży), ma
      regulowany podnóżek, cała tapicerkę można sciągnąć do prania bez trudu założyć,
      ma bardzo przydatne pokrycie na nóżki. Jeśli macie jakies pytania piszzcie.
      Wiem jaka to trudna decyzja bo sama jeszcze rok temu przez to przechodziłam smile
    • finezze Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 03.03.06, 08:19
      Ja moge polecic Chicco Ponee XS. To malutki, leciutki (5,5 kg) wozeczek, sklada
      sie nie jak parasolka ale baardzo sprawnie i zostaje z niego takie male,
      plaskie cos smile Dodatkowo ma wygodna raczke do przenoszenia. Oparcie sie
      rozklada, raczka dla rodzica regulowana do tego stopnia, ze moj 2-metrowy maz
      prowadzi wozek bez zadnego problemu, budke mozna calkowicie odpiac, posiadamy
      do niego pokrowiec na nozki (oczywiscie w cenie). Rewelayjne jest to, ze z
      piastami przednich kol nic sie nie dzieje..poprzednio mialam Walkera
      Babydreams, i ile sie upocilam pchajac ten wozek to juz tylko ja wiem uncertain Palak
      jest rowniez odpinany.
      • iwek33 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 03.03.06, 10:16
        Zdecydowanie Inglesina Max lub Zippy: mój syn przesiadł się jak miał 10 mies,
        wózek SUUUPER!!! Leciutki, świetne amortyzatory, pozycja leżąca, same plusy!!!
        Max ma pełną rączkę, mimo to składa się jak parasolka, Zippy ma dwie rączki i
        nowszy design, To bardzo dobra parasolka, Inglesina espresso jest malusieńka i
        wg mnie ciut tandetna, wygląda jak wózek dla lalki.
    • domin19761 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 03.03.06, 12:44
      my kupiliśmy inglesinę zippy, jestem zadowolona, polecam. Moje dziecko ma
      akurat 10 miesięcy.
    • mdorota11 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 15:10
      my też mamy inglesinę max i jestem z niej zadowolona. Chociaż podobał mi się
      inny model inglesiny...rain. Ale już był niedostępny. Wsadziłam do niej
      córeczkę jak miała 9 m-cy, bo miałam już dość duzego wózka. Sprawdziła się na
      leśnych ścieżkach, krzywych chodnikach, śniegu i pomiędzy wąskimi regałami
      sklepowymi, a w bagażniku mam jeszcze miejsce na zakupy. Inglesina Zippy jest
      fajna, ale ja już przerabiałam wózek z dwoma rączkami i teraz chciałam mieć
      jedną. To był mój warunek. Ale koleżanka miała babydreams, bardzo podobny do
      inglesiny, ale niestey cięższy. Ona była jednak zadowolona no i zapłaciła
      500zł, a nie blisko 800.
      • duszka30 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 17:02
        A ja polecam Quinny Zapp, malutki, zwrotny, fantastyczne kolorki, wygląda
        bardzo futurystycznie i niewiele kosztuje!!!Jest boski!!!
        • koma.edziecko Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 17:09
          Ale zapp to typowa przewozówka dla starszaka i nie nadaje się dla 10
          miesięczniaka.
          • duszka30 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 17:33
            Ja wychodzę na spacerki między spaniem, więc dla mnie to jak sama nazwa
            wskazuje"spacerówka", buda fantastycznie chroni przed wiatrem, a maluch
            przecież siedzi już pewnie!
    • agadzie1 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 23:26
      dziś obejrzałam kilka internetowych typów
      Inglesina Max
      Inglesina Espresso
      Chicoo POnee
      Maclaren (zapomniała modelu)
      wybieram pierwszy
      pozostałe wyglądają jak wózki dla lalek, mój synek wyglądał w nich jak sardynka
      w puszce (z nieszczęśliwą miną)
      poza tym brakuje im amortyzacji
      życzę powodzenia w dalszym wybieraniu
      • agadzie1 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 04.03.06, 23:29
        aha ten maclaren to był model quest
        • yagga1 Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 05.03.06, 18:07
          dziewczyny, a co z kółkami tej Inglesiny Max? Sprawdzają się takie nieduże?
          Szukam podobnego wózka, ale trochę boję się takich kółek - a może jest np.
          podobna trójkołówka?
          • beatam Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 06.03.06, 22:24
            Qurcze, chciałam coś tańszego, cały czas korzystamy z bebecara trackera a
            potrzebny mi tylko wózek jako "drugi", taki samochodowy właśnie. Polecana
            Inglessina nie mieści się w moim budżecie... sad
            • monika_wroclaw do beatam 07.03.06, 11:26
              W takim razie proponuję Ci Inglesinę swift, kosztuje około 360zł, ma rozkładane
              oparcie, podnoszony podnóżek, budkę i koszyk na drobne zakupy, jeżeli to ma być
              dodatkowy wózek to myślę, że spokojnie wystarczy.
    • mama.julu Re: spacerówka parasolka dla 10 miesięczniaka? 07.03.06, 20:31
      Hej dziewczyny.
      Sprzedaję na Allegro Inglesinę Max Super Planet. Cena wywoławcza to 300 zł.
      W bardzo dobrym stanie. Zapraszam, Aneta.

www.allegro.pl/item89339926_inglesina_max_super_planet_oslonka_na_nozki.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka