Dodaj do ulubionych

cuchnące "kulki" w gardle

10.03.06, 21:50
czasem mam w gardle (w tych dziurkach obok języczka) takie kulki białe, i jak
mi wypadną to są cuchnące. Nie wiem czy to resztki jedzenia się odkładają czy
to związane z choroba ale mało to przyjemne bo powstaje nieprzyjemny zapach z
ust jak się ich tam trochę nagromadzi. Moja mama też takie miewa ale mój
facet nigdy, więc może to związane jest z budową gardła?!
macie jakiś sposób na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:11
      tak znam sposób. wizyta u laryngologa. tez to mam, długo się z tym męczyłam,
      internista futrował mnie antybiotykami bo mówił że angina i że to są czopy
      ropne. Wymaz nic nie wykazał. Wkońcu poszłam do laryngologa i powiedział że mam
      dziury w migdałach. Przepisał płyn do płukania i rzeczywiście pomaga. Ale i tak
      jestem zdecydowana wyciąć migdały. Bo powiedział że to najlepszy sposób żeby się
      tego syfu pozbyć raz na zawsze.
      • kajaja2 Re: cuchnące "kulki" w gardle 11.03.06, 12:49
        idz do gastrologa ja mam taki problem i to sa sprawy od zoladka tak mi
        powiedzial.plocze plynem myje czesto zeby bo z buzi mam nie raz nie przyjemny
        zapach
        • warszawianka26 Re: cuchnące "kulki" w gardle 11.03.06, 14:56
          ja tego nie leczylam, samo ustapilo po kilku latach...to wina zakreconych
          migdalkow, tam w tych dziurkach sie zbiera to swinstwo.Wyciagalam je slomka
          albo samo wypadalo.Moim zdaniem tego sie nie wyleczy na dluzszy czas...
        • madziola1982 Re: cuchnące "kulki" w gardle 11.03.06, 15:11
          kajaja 2 a Ty byłaś u gastrologa?? Boję się że to może mieć jakiś związek, ale
          póki co płukanie mi pomaga a laryngolog powiedział że to wina migdałów.
          • kajaja2 Re: cuchnące "kulki" w gardle 11.03.06, 21:48
            tak ja sie lecze u niego bo mam niezyt zoladka biore polprazol lub omar i po
            tym jakos inaczej zoladek pracuje i nie czuje ze mam niesmak w ustach lub ze
            mi czuc w ustach.bylam kilka razy to mnie odeslal do larygologa
            • Gość: ewa Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:56
              Wgazecie czytalam,ze pewna kobieta wyleczyla sie z tych okropnych cuchnacych
              kulek uzywajac plynu Lugola.Czy ktos z Was o tym slyszal? Co to za plyn?
              • Gość: ania Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.aster.pl 11.03.06, 22:18
                płyn lugola to preparat jodu. nie sadze, zeby był bezpiczny w czestym użyciu.
                tu barziej chodzi o płukanie płynem dezynfekcyjnym. można kupić coś w aptece do
                płukania ust. A te kulki to gromadzace sie resztki jedzenia w tzw. kryptach-
                czyli ,,dziurkach,, w migdałkach.
                • Gość: Magda Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:04
                  ja płucze i pędzluje gardło płynem lugola, Narazie pomogło, na zapach, na kulki
                  i śluz w gardle. Lada dzień idę do kontroli. Ciekawe co lekarz powie. Chciałabym
                  wyciąć migdałki i miec spokój,, bo nie wyobrażam sobie Bóg wie jak długo
                  użerania się z tym płynem.
                  • Gość: murka Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.3s.pl 02.01.15, 08:08
                    przebadaj tarczyce, z obserwacji u mnie to na pewno przyczyna tkwi w chorej tarczycy - T3 T 4 TSH, Ii USG TARCZYCY
    • Gość: hmm Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:12
      ja i moja siostra miałysmy takie coś w dzieciństwie i wieku nastoletnim i samo
      minęło.nie wiem co to było.
    • Gość: Gosiek Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.petrus.com.pl 12.03.06, 15:51
      Mi też czasowo pojawia się coś takiego.
      Też leczono mnie na rzekomą anginę.
      Zwykle samo przechodzi.
      Internista mówiła, że o 50 % ludzi to się zdarza, ale nie wydaje mi się.
      Gromadzą się tam bakterie beztlenowe.
      • Gość: aga Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:27
        ja mam to samo, to jest obrzydliwe uncertain robi mi sie tak od kilku lat (teraz mam
        20) ale nie pamietam, zeby robilo sie tak ,,od zawsze", wydaje mi sie, ze
        kiedys tego nie mialam. Rzeczywiscie, ja mam takie otworki w migdalkach,
        dodatkowo czuje tez jakis sluz w gardle i niemily zapach z ust uncertain a tu kilka
        teorii na temat tego sad
        • yolak Re: cuchnące "kulki" w gardle 13.03.06, 17:01
          słyszałam, że powodują je bakterie z rodziny paciorkowców.
          • l81 Re: cuchnące "kulki" w gardle 14.03.06, 08:43
            A czy macie jakieś zdjęcia tych kulek. Bardzo jestem ciekawa jak one
            wyglądają .Dzięki .Pa.
            • Gość: aga jaki lekarz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:21
              niech ktos mi powie do jakiego lekarza mam sie z tym udac? a to ze zdjeciami -
              boze...
              • Gość: Gosia Re: jaki lekarz?? IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.06, 12:25
                Jeśli darmowo to najpierw do ogólnego po skierowanie to laryngologa. Jeśli
                chcesz płacić to od razu do laryngologa prywatnie.
    • Gość: Gosiek Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.petrus.com.pl 14.03.06, 12:25
      Aga, też nie mam pojęcia do jakiego lekarza z tym iść.
      Strasznie bagatelizują to wszystko.
      Ostatnio zostałam nazwyana przez panią internistkę histeryczką.
      Szkoda, że okazało się, że jednak nie jestem histeryczką, a po prostu mam
      gronkowca i paciorkowcasad(((((
    • Gość: Uwu Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: 80.51.236.* 14.03.06, 12:33
      Ja tez okresowo miewam w gardle to swiństwo. Zastanawiam sie czy nie pomoze na
      ta przypadłość ten reklamowany " Cynk organiczny". Czy ktoś z was zażywał może
      ten specyfik lub słyszał o jego działaniu.
    • kobieta_jakubowa Re: cuchnące "kulki" w gardle 14.03.06, 13:03
      Mam to samo. Zażywałam dużo antybiotyków, płukałam, wyduszałam te świństwa i
      nic. Zrobiłam wymaz- gronkowiec. Następnie wizyta u laryngologa i teraz mam
      skierowanie do szpitala na wycięcie migdałów. Cóż, raczej je wytnę bo od
      dłuższego czasu tylko szkodzą- co 2 miesiące anginy, dużo antybiotyków. Przez te
      migdału ostro "zmęczyłam" mój organizm.
      Pozdrawiam i dobrej diagnozy życzę.
    • kornelcia75 Re: cuchnące "kulki" w gardle 14.03.06, 14:45
      tez to mam,byłam kiedys u laryngologa i powiedział ze nie ma się czym martwić
      jesli czesto nie choruje,ze to paciorkowiec kazdy tą bakterię nosi.
      Nie choruje i nic z tym nie robię
      >
    • betty88 Re: cuchnące "kulki" w gardle 14.03.06, 16:33
      Te kulki to zbitek kurzów jakie połykamy w ciągu dnia, a na wskutek przedostania
      się do jamy ustnej bakterii, wytwarza się "kulka".
      Ludziska!Owe, jak to mawiacie-kulki to nic innego jak ropa na migdałach! Możecie
      mieć zatkane zatoki, ropę (w postaci zielonkawych naleciałości), a także takie
      oto kulki, czyli ropa zbita, że się tak wyrażę.Leczy się to u laryngologa, a
      jak nie pomaga to do wycięcia, eeeh jak czytam co niektóre wypowiedzi to mi się
      istnie żal ludzi robi...I te zdjęcie kulek: proponuję sobie zrobić taką tapetę
      na pulpit albo wygaszacz ekranu.Affe.
      Wszystkich chorowitków pozdrawiam i naprawdę musicie mieć do czynienia z jakimiś
      laryngologami-konowałami,że Wam ta prostych rzeczy nie wytłumaczą...
    • xwodas1 Re: cuchnące "kulki" w gardle 14.03.06, 21:34
      Też mam te kulki. Najlepiej sie je "wyciąga" główką wsówki do włosów. Polecam
      ten sposób. Pozdrawiam wszystkie "kulkowiczki".
      • Gość: e Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:02
        Ja Wam napisze tak;
        -internistka powiedziala,ze wiele ludzi tak ma i na tym koniec
        -laryngolog powiedzial,ze to resztki jedzenia i ze ona tez tak ma i sobie je
        wyjmuje
        I jeden i drugi nie zlecil wymazu -konowaly.
    • Gość: Marta Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.03.06, 12:06
      Taki sam problem miała od wczesnego dzieciństwa moja córka. Teraz ma 12 lat i 1,5 roku temu wreszcie się tego pozbyłyśmy. Jak? Wycięłyśmy migdałki. I spokój. Nie ma codziennego (!) oczyszczania migdałów, pędzlowania, zażywania antybiotyków i innych wynalazków. I chyba tylko operacja jest w stanie całkowicie sprawę "załatwić".
      Przez te lata walki z "kulkami" usłyszałam od lekarzy wiele rad a najczęściej brzmiały one: przyzwyczaić się... Nie wiem, jak do tego można sę przyzwyczaić.
      I jeszcze jedno: dopiero zamknięcie się "ujścia" w lewym migdale i zbieranie się ropy bez możliwości jej ujścia doprowadziło do takiego stanu zapalnego migdała i ucha, że operacja była jedynym rozwiązaniem. Wcześniej nikt o niej nie mówił. A szkoda...
      • kajaja2 Re: cuchnące "kulki" w gardle 15.03.06, 19:10
        piszecie wszystkie ze od migdalow a ja ich nie mam i gastrolog powiedzial ze to
        od zoladka ze on cos wytwarza i robia sie takie kulki wgardle.wiec wiecie co ja
        juz nie wiem od czego to jest
    • Gość: tita Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:41
      Mam to od roku. Też chcialabym wiedzieć, czy to mija, chociażby i po kilku
      latach. No a na oddech wpływa fatalnie.
      • l81 Re: cuchnące "kulki" w gardle 21.03.06, 09:46
        Dziewczyny a gdzie są te kulki śmierdzące dokładnie.Dzięki i pa.
    • Gość: a.b Haliotosis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:14
      sugeruje wszdzić to hasło w google, byc może da odpowiedź, często to też objaw
      drożdżaków (candida), można leczyć ziołami (godne polecenia są terapie
      o.Bonifratrów), uwaga na pukanki do ust zawierające alkohol, wysuszają sluzówke
      i powoduja zwiększenie produkcji. Jest świetne forum ludzi dotknietych
      haliotosisem, niestety nie pamietam adresu.
      • Gość: mk Re: Haliotosis IP: *.acn.waw.pl 23.03.06, 18:14
        Co do candida, to propagatorzy leczenia candidy twierdza, ze jest
        odpowiedzialna za WSZYSTKO (od otylosci po kulki w gardle, brak tyko platfusa).
    • Gość: bedym Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.kosson.com 22.03.06, 16:33
      ja tez tak mia,lam i dopiero po wycięciu migdałków ustąpiło - miałam też
      przewlekłe anginy a teraz jak ręką odjął.pozdr
      • Gość: pukanka :) Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:52
        Ale GDZIE w koncu sa te brzydko pachnace kulki? Skad je sobie wyciagacie? czy to nie jest zboty w grudki osad z zebow?
        • Gość: aga Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:43
          halitosis.zh.pl/viewtopic.php?t=33&sid=ab1d07d923486a2668b228018fd86737
          • Gość: a.b Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:27
            O dzięki, właśnie o tej stronie myślałam
    • niusia77 Re: cuchnące "kulki" w gardle 23.03.06, 11:37
      Heloł, ja tez to mialam, po prostu sa keiszonki w migdalach i tam zbieraja sie
      resztki jedzenia + bakterie i stad niemily zapach, taki urok; ja to zawsze
      usuwalam wykalaczka, a ostatnio odpukac migdaly mi sie obkurczyly i juz sa
      czyste, zobacze na jak dlugo smile
    • niusia77 Re: cuchnące "kulki" w gardle 23.03.06, 11:40
      Aha i jeszcze jedno, z racji zawodu mam wymaz z gardla i nosa co roku i nie mam
      zandych patogennych bakterii, tylko moja kochana naturalna flora bakteryja
      • Gość: aga Re: cuchnące "kulki" w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:20
        chyba pojde z tym dzisiaj do lekarza rodzinnego, jesli zbagatelizuje to moze
        chociaz wyjmie mi to cholerstwo bo ja sama nie jestem w stanie uncertain mam odruch
        wymiotny ledwo co wloze patyczek, obrzydlistwo. Nie wiem co sie dzieje bo
        zazwyczaj gdy taka kulke wyplulam mialam spokoj z nieswiezym oddechem i kulkami
        na jakis czas, a teraz to trwa u mnie z 3 - 4 miechy uncertain/ cos wypluwam i cos
        dalej jest uncertain i sline jak wypluje to jest to bardziej niz slina jest to
        flegma uncertain
    • eluchna3 Re: cuchnące "kulki" w gardle 23.05.06, 15:29
      A co dopiero gdy migdały sa czyste a białe kulki wypadają SKĄD SKĄD SKĄD czyktoś
      wie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka